Hoe u uw kat een nestrobot kunt laten gebruiken – 7 tips en trucs

Zwerfvuil-Robots zijn een groot probleem voor huisdierouders. Het komt met grote beloften, de belangrijkste is dat je niet langer de persoonlijke poepschepper van je bontbaby hoeft te zijn. De robot reinigt automatisch het strooisel van uw kat en het geurvalsysteem houdt stank op afstand!

Dus je hebt topdollar uitgegeven aan deze enorme kattenbak en hem mee naar huis genomen. Maar wat als je katachtige maatje weigert het te gebruiken?

De overgang van de open plastic doos onder uw wastafel in de badkamer naar een zwerfvuilrobot kan een uitdaging zijn voor uw kat, en begrijpelijk. Hier zijn enkele tips en trucs die je bontbaby kunnen helpen snel op te warmen voor deze mechanische kattenbak.

3 katten gezichtsverdeler

De 7 tips en trucs om uw kat een nestrobot te laten gebruiken

1. Monteer de zwerfvuilrobot niet onmiddellijk

Raakt je katachtige vriend in paniek als hij een nieuw object in huis vindt? Als je hebt gezien dat het bepaalde kamers vermijdt na het kopen van een nieuw apparaat, wacht dan een paar dagen voordat je je Litter-Robot in elkaar zet.

Pak het pakketje uit en laat de onderdelen op de grond liggen zodat uw kat het kan onderzoeken. Plaats ook de doos eromheen en laat je bontbaby ermee spelen. Het idee is om het vertrouwd te laten raken met de geur van de machine voordat je het monteert.

thematische pauze

2. Locatie is de sleutel!

De meest basale strategie om uw kat te verleiden een Nestrobot te gebruiken, is door hem op een ideale locatie te plaatsen. Katten doen graag hun behoefte op een privéplek weg van het verkeer.

Zodra het tijd is om de nieuwe machine in elkaar te zetten, is het beter om deze op dezelfde plek te plaatsen als de oude kattenbak. Zorg er ook voor dat het in dezelfde richting staat om te voorkomen dat de gebruikelijke badkamerroutines van je bontbal worden verstoord.

Een andere cruciale tip is om de afdekking van de nieuwe faciliteit tijdens de overgangsperiode te verwijderen. Als je bontbal zich binnenin gevangen voelt, zal hij waarschijnlijk nooit meer in de machine komen.

zwarte kat naast kattenbakmachine
Image Credit: Nest Robot, Unsplash
thematische pauze

3. Zet de zwerfvuilrobot nog niet aan

Automatische kattenbakken kunnen luid zijn. Sommigen maken harde knallen of blozende geluiden wanneer de schep in actie is. Hoewel sommige modellen stiller zijn, produceren ze nog steeds een geluid dat uw kat niet kent.

Over het algemeen produceren Litter-Robots een geluidsniveau tussen 25 en 40 decibel tijdens zelfreiniging. Het schakelmechanisme maakt het geluid terwijl de wereldbol draait om het schone strooisel van het vuile te scheiden. De meeste katten schrikken en kunnen het gebruik van de machine vermijden als u deze te snel inschakelt.

Het zou helpen als u op veilig speelt door de Nest-Robot uitgeschakeld te houden tijdens de eerste week dat uw kat hem gebruikt. Zet het pas aan voor een schone cyclus zodra je bontbaby de badkamer verlaat.

Zet na de overgangsperiode de Nestrobot aan wanneer uw kat aanwezig is. Het is cruciaal om je bontbaby vertrouwd te laten raken met de bewegingen en geluiden die door de faciliteit worden gemaakt. Troost hem en verzeker hem van zijn veiligheid wanneer de machine aanstaat. Doe dit meerdere keren samen totdat je zeker weet dat het geluid of de beweging je kat niet in paniek achterlaat.

thematische pauze

4. Gooi de oude kattenbak niet weg

Katten zijn slim, maar kunnen dom handelen, vooral wanneer ze een plotselinge verandering in hun routine afkeuren. Als u de oude kattenbak te vroeg weggooit, kan uw bontbaby afkeuring tonen van de nieuwe Nest-Robot door op de vloer of uw tapijten te plassen.

Het is het beste om uw huisdier de controle te geven en ervoor te kiezen om de mechanische kattenbak op eigen initiatief te gebruiken. Plaats de oude kattenbak naast de nieuwe.

Schep ook wat strooisel uit de geautomatiseerde doos en strooi het op de oude kattenbak. Hierdoor kan uw kat beginnen te wennen aan de aanblik van de “space pod” en de geur van het nieuwe nest. Het zal je bontbaby ook aanmoedigen om de Litter-Robot op zijn eigen voorwaarden te verkennen.

thematische pauze

5. Gebruik Familiar Scents

Als je bontbal de Litter-Robot onderzoekt en hem veilig vindt maar nog steeds niet gebruikt, kun je een andere truc proberen. Neem een schep van het oude soort zwerfvuil en gebruik het in de Litter-Robot. Je katachtige vriend zal de bekende geur oppikken en het gebruik van de nieuwe machine begrijpen!

Deze zelfreinigende zwerfvuilrobots gebruiken niet het gebruikelijke type zwerfvuil. Ze gebruiken een uniek substraat zoals wasbare kristallen, klei of korrels. Als uw katachtige nog steeds niet opwarmt voor het gebruik van de machine, strooi dan meer van het substraat op de oude kattenbak. Blijf de hoeveelheid gedurende een paar dagen toevoegen totdat de oude kattenbak alleen hetzelfde strooisel gebruikt dat in de machine wordt gebruikt.

Terwijl je dit doet, houd je het badkamergedrag van je bontbal nauwlettend in de gaten. Als het het substraatstrooisel niet afkeurt, zal het niet lang duren voordat het de zelfreinigende machine gaat gebruiken.

grijze kat in kattenbakvulling robot
Image Credit: Nest Robot, Unsplash
thematische pauze

6. Maak de oude kattenbak langzaam minder aantrekkelijk

Op dit punt zullen de meeste katten zijn opgewarmd voor het gebruik van de Litter-Robot. Als de jouwe zich nog steeds verzet tegen verandering, wanhoop dan niet. Er is nog een truc die je moet proberen. Stop met het schoonmaken van de oude kattenbak!

Katten houden ervan om dingen schoon te houden en geven de voorkeur aan een schone kattenbak boven een vuile. Je kunt je bontbal aanmoedigen om de zelfreinigende Litter-Robot te gebruiken door afval uit zijn oude kattenbak niet te verwijderen.

Voeg de geur van het oude type zwerfvuil toe aan de machine om je kat verder te motiveren om ernaar over te schakelen. Je kunt ook een tandje hoger zetten door de oude kattenbak naar een minder ideale locatie te verplaatsen.

thematische pauze

7. Gebruik positieve bekrachtiging

Het dwingen van een brutale kat om een nieuwe Litter-Robot te gebruiken, zal alleen maar vergelding veroorzaken. Het is altijd het beste om het rustig aan te doen, zelfs bij het implementeren van nieuwe tips en trucs om de Litter-Robot aantrekkelijker te maken. Houd rekening met de persoonlijkheid van uw huisdier en doe wat u denkt dat zal werken om het aan te moedigen de nieuwe faciliteit te gebruiken.

Als je bontbaby bijvoorbeeld een sucker is voor kattenkruid, plaats dan een kattenkruidstokje op de treden van de Litter-Robot. Je zou hetzelfde kunnen doen met zijn favoriete traktatie. Beloon ook je bontbal zodra deze zijn werk doet op de gewenste locatie. Alles werkt, inclusief een speel- of knuffelsessie.

een kat en een automatische zelfreinigende kattenbak
Image Credit: Beste kattenbakken, Flickr

3 katten gezichtsverdeler

Veelgestelde vragen

Wat is de geschatte duur voor een kat om te wennen aan het gebruik van een nestrobot?

De duur die het duurt voordat je bontbaby gewend is aan een Nest-Robot hangt af van zijn persoonlijkheid. Hoewel sommige katten de Litter-Robot direct uit de doos zullen gebruiken, doen de meeste er enkele dagen en een week over om de zelfreinigende kattenbadkamer een kans te geven. Als uw kat kieskeurig is, moet u geduldig zijn en de bovenstaande tips gedurende enkele weken consequent implementeren.

Wat als mijn kat nooit warm wordt voor het gebruik van de strooiselrobot?

De meeste katten, zelfs degenen die een strenge afkeuring van de Nest-Robot vertonen, gebruiken het uiteindelijk. Ongeveer 4% van de katachtigen plast echter liever op de grond dan de zelfreinigende Nest-Robot te gebruiken. Als al uw pogingen om uw kat te verleiden om de machine te gebruiken mislukken, kunt u altijd het retourbeleid raadplegen. Met de meeste modellen kunt u een schone Nest-Robot binnen 90 dagen retourneren en genieten van een volledige terugbetaling minus retour verzendkosten.

Wanneer gooi ik de oude kattenbak weg?

Zodra uw kat de Nest-Robot gaat gebruiken, zou het niet lang moeten duren voordat u de oude kattenbak kunt verwijderen. Houd het een paar dagen in de buurt en zorg ervoor dat het onaantrekkelijk blijft. Je wilt nog steeds dat je katachtige vriend zich in controle voelt door opties te bieden. Zodra hij de Litter-Robot minstens twee opeenvolgende dagen gebruikt, kun je die oude kattenbak weggooien.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Litter-Robots zijn ontworpen om het schoonmaken van de kattenbakvulling van uw kat te vereenvoudigen. Hoewel je nog steeds minstens één keer per week oog in oog moet komen te staan met de uitwerpselen van je bontbal bij het schoonmaken van de kattenbak, maken ze het kattenbezit veel beheersbaarder. Zwerfvuil-Robots kunnen ook de luchtkwaliteit van uw huis verbeteren door vieze geuren buiten te sluiten.

Katten zijn gewoontedieren. Ze houden van hun gebruikelijke routines en zullen vaak niet direct genieten van nieuwe dingen. Dit betekent echter niet dat je bontbaby niet van gedachten kan veranderen over de nieuwe Litter-Robot.

Als je een hekel hebt aan het omgaan met kattenpoep en je vingers gekruist hebt dat je kat uiteindelijk de Nest-Robot zal gebruiken, hopen we dat de bovenstaande tips helpen. De belangrijkste tip om een “potje strike” te ontmoedigen is om slim om te gaan met de overgang. Breng één wijziging tegelijk aan!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: 279photo Studio, Shutterstock