Hoe sterk en veilig zijn microchip kattenluiken?

Hoewel ze van plastic zijn, zijn deze slimme kattenluiken sterk genoeg om het op te nemen tegen elk dier dat erdoor zou kunnen of de deur naar hen open zou kunnen klauwen. Zoals u hieronder kunt zien in deze beelden van een wasbeer die meerdere nachten zijn best doet om binnen te komen, zijn ze van stevig materiaal gemaakt!

Het ontwerp van deze kattenluiken met chip betekent dat het vrijwel onmogelijk is voor een kat om het deurtje naar hen toe open te klauwen, omdat er niets is waar ze hun klauwen in kunnen steken (geen schuimrubberen voering bijvoorbeeld) en er niets is waar ze hun klauwen onder of doorheen kunnen slaan.

Katten kunnen zich er niet doorheen slaan zoals ze dat wel kunnen met elektromagnetische, 4-weg of infrarood kattenluiken. Het deurtje kan meer dan 12 kg aan kracht weerstaan, wat veel meer is dan een huiskat kan uitoefenen.

Er is geen kans dat andere katten het deurtje kunnen activeren om te ontgrendelen, zoals dat wel kan met magnetische en bepaalde infrarood kattenluiken. Ook omdat uw kat geen halsband hoeft te dragen is er geen kans dat hij of zij buiten wordt opgesloten.

Onze huidige keuze van de beste optie om andere katten (of indringers!) buiten te houden en uw kat toch vrije toegang te geven, is de Petsafe Dual Scan, omdat deze aan beide zijden een slot heeft, dat zelfs voorkomt dat u het deurtje met een kleerhanger of iets dergelijks opentrekt.

Als een andere kat uw kat naar binnen probeert te jagen, kunt u de tijd dat het deurtje ontgrendeld blijft verkorten nadat de microchip van uw kat is gescand.

Het enige wat het microchip kattenluikje op dit moment nog niet kan voorkomen is dat uw katten muizen of vogels mee naar binnen nemen… misschien ooit!!!