Hoe lang zijn Britse Kortharen zwanger

Of je nu van plan bent om je Brits Korthaar te fokken met een raskater of dat je huisdier een onverwacht nestje kittens op komst heeft met dank aan een lokale tom, het is handig om te weten hoe lang de zwangerschap zal duren zodat je je huis kunt voorbereiden op de blijde gebeurtenis. Er zijn weinig dingen schattiger dan een klein rond Brits Korthaar kitten; deze mollige bundels van pluis zijn zeker om hun weg te charmeren in je hart.

Hoe lang zijn Brits Kortharen zwanger? De typische draagtijd voor een huiskamervisje is 65 dagen. Je moet je schrap zetten voor de gevolgen van elke dag na dag 62, want het is mogelijk dat je kat een beetje vroeg bevalt. Het is echter mijn ervaring dat als een Brits Korthaar afwijkt van de typische 65 dagen, ze eerder een paar dagen te laat zal bevallen dan een vroeg nestje zal krijgen.

Je bent naar deze pagina gekomen omdat je op zoek bent naar antwoorden. Hier kunt u meer te weten komen over de normale duur van een poezenzwangerschap, wat u kunt verwachten als uw Brits Korthaar in verwachting is, en wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat ze een gelukkige, gezonde zwangerschap en bevalling heeft. We vertellen u waar u op moet letten en hoe u problemen kunt voorkomen voordat ze beginnen. Om meer te weten te komen over de aanstaande Brits Korthaar, lees verder.

Zwangerschap en de Brits Korthaar

Hoe lang zijn Brits Kortharen zwanger? In deze katten hebben veel aandacht van hun mensen nodig om gelukkig te zijn. Denk eraan, dit is hetzelfde ras, de zwangerschap duurt meestal 65 dagen of iets meer; als ze op dag 70 nog niet bevallen is, moet u medisch advies inwinnen, want er kan een probleem zijn. U kunt haar dracht vrij nauwkeurig voorspellen vanaf de dag dat ze gedekt is, als u dat weet.

Als u dat niet weet (en u zich er misschien niet van bewust was dat ze zelfs maar liaisons had met katers), kunt u een beredeneerde gok maken op basis van verschillende fysieke tekenen, waarop we later in dit artikel zullen ingaan.

In tegenstelling tot sommige andere rassen, vooral die met een grotere kop, is het onwaarschijnlijk dat uw Brits Korthaar kat het moeilijk zal hebben om haar kittens ter wereld te brengen, maar ze heeft wel de juiste verzorging nodig. U zult misschien merken dat uw kat tijdens haar zwangerschap nog hongeriger is dan normaal; dit is het enige moment waarop ik u zal vertellen dat u de stevige eetlust van de Brits Korthaar moet toegeven.

Deze katten zijn grote eters en zullen vaak de hele dag door snoepen als ze de kans krijgen, dus het is normaal gesproken noodzakelijk om hun voedselinname te beteugelen of ze kunnen overgewicht krijgen. In het geval van een drachtige poes moet u proberen haar in het begin van de zwangerschap op haar gebruikelijke dieet te houden, omdat ze dan zou kunnen aankomen en de geboorte zou kunnen bemoeilijken.

Als het eenmaal ver gevorderd is, kunt u haar meestal zoveel laten eten als ze wil, in feite kan het gevaarlijk zijn om haar voedsel te veel te beperken, omdat ze die extra voeding nodig heeft voor haar groeiende kittens. Als ze niet eet, lusteloos is of in het algemeen niet in orde is, kan ze ziek zijn.

In het algemeen kun je gewoon doorgaan zoals je gewend bent, maar zorg ervoor dat ze de nodige dierenartscontroles krijgt en wegblijft van alles wat haar of haar kittens zou kunnen schaden. Als uw Brits Korthaar geen binnenkat is, kunt u overwegen haar binnen te houden terwijl ze zwanger is.

Als de uitgerekende datum nadert, kunt u het beste een kittenkamer inrichten en haar daar zo veel mogelijk binnen houden. Katten, zelfs de beminnelijke Brits Korthaar, verdwijnen soms in een ontoegankelijk deel van het huis om te bevallen. Als ze zich verstopt in de kruipruimte, in uw sofa, in de schoorsteen of op een andere onwaarschijnlijke plaats en in de problemen komt, kan het moeilijk zijn om haar en haar kittens bij te staan.

Hoe kan ik zien of mijn Brits Korthaar zwanger is?

De volgende vraag die mensen meestal stellen is, hoe lang na de dekking zal een zwangerschap zich openbaren? Er zijn een of twee tekenen die zich in de eerste week of twee weken kunnen voordoen; het meest opvallende van alles kan zijn dat uw poes eindelijk stopt met roepen. Britse Kortharen zijn een rustig babbelend ras met een zachte miauw, maar een krolse poes kan nog heel wat ruzies uitlokken.

Als ze stopt, zult u dat waarschijnlijk merken. (Bedenk dat sommige poezen blijven roepen terwijl ze zwanger is, dus dit teken zal niet in alle gevallen aanwezig zijn).

Uw Brits Korthaar kan zelfs aanhankelijker worden dan gewoonlijk, ze kan u opzoeken en dicht bij u willen zijn. Ze kan ook spraakzamer en spraakzamer worden. Tussen de twee en drie weken kunt u “roze” tepels zien worden, ze kunnen roder worden en meer opvallen.

Sommige poezen krijgen “ochtendmisselijkheid”, net als een mensenmoeder, en dit kan een teken zijn dat ze zwanger is; misselijkheid bij uw aanstaande kat moet echter niet worden afgewimpeld, aangezien het een teken kan zijn dat er iets mis is in plaats van alleen maar een effect van de zwangerschap.

Uiteindelijk zal het buikje van uw kat er groter uit gaan zien, maar dit zal waarschijnlijk pas in de vijfde of zesde week van de zwangerschap gebeuren. Tegen de zevende week zal haar buikje duidelijk rond zijn. Rond deze tijd zullen de kittens ook zichtbaar beginnen te bewegen.

Als je denkt dat je beweging ziet, wacht dan op een moment dat je korthaarpoes is gaan liggen voor een dutje of in de buurt ligt te relaxen, en observeer haar buik. Misschien kun je de kleine bewegingen van de kittens binnenin zien. Als je beweging in de kittens ziet, kun je er vrij zeker van zijn, dat je nog maar een paar weken van het heuglijke feit verwijderd bent.

Hoe weet ik of mijn drachtige Brits Korthaar een gezonde zwangerschap heeft?

U heeft uw poes natuurlijk al voor de dracht naar de dierenarts gebracht en haar laten controleren op eventuele aandoeningen die haar zwangerschap in gevaar zouden kunnen brengen. Als u denkt dat ze zwanger is, plan dan een nieuw bezoek aan de dierenarts zodat u zeker weet dat er geen problemen zijn opgetreden. De dierenarts kan u helpen haar uitgerekende datum te bepalen als u niet zeker weet wanneer ze gedekt heeft. Uw dierenarts kan ook helpen bepalen hoe groot het nest is dat ze verwacht; rond de derde week kan dit worden gedaan door haar buik te palperen, maar een nauwkeuriger resultaat kan later worden bereikt door middel van een echografie.

Merk op dat een hoogzwangere kat minder actief kan worden naarmate haar kittens groter worden en dit is heel normaal, maar als ze helemaal niet meer wil opstaan, vooral niet eerder in de zwangerschap, is dat een slecht teken. Een drachtige kat die voortdurend ziek is of niet eet is een andere rode vlag; het is vooral gevaarlijk als ze ook stopt met drinken, want uitdroging is vooral gevaarlijk in deze tijd. In de laatste dag voor de bevalling is het heel normaal dat de moederpoes helemaal niet meer eet, maar als ze langer dan een dag niet eet, moet u een arts raadplegen.

Let op eventuele afscheiding uit de vagina, want dit is een symptoom van een infectie, zeer gevaarlijk voor een drachtige moeder en haar kittens. Breng haar zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Mijn Brits Korthaar staat op het punt te bevallen! Wat moet ik doen?

Als je dat nog niet gedaan hebt, richt dan een kittenkamer in. Deze mag niet op een plaats zijn waar ze kan schrikken of lastig gevallen worden door nieuwsgierige indringers. Ze moet in een rustig deel van het huis zijn waar geen andere huisdieren of familieleden haar kunnen storen. Ze wil een veilige, besloten plek om te bevallen; een grote kartonnen doos waarvan één kant is weggesneden, is een goede optie. Bekleed de doos met schoon beddengoed, oude handdoeken en dekens, waarin ze zich kan nestelen (ik benadruk SCHOON, want vuil beddengoed kan ziektekiemen bevatten, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de kittens).

De kamer moet warm gehouden worden en je kunt eventueel voor een verwarmingskussen zorgen (hoewel je ook oververhitting moet vermijden, want heel jonge kittens kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet reguleren). In de kamer moet natuurlijk een kattenbak staan, maar vergeet niet dat een hoogzwangere kat moeite kan hebben om in en uit de bak te komen, dus zorg voor een bak met lage wanden.

U moet de bak goed schoonhouden, minstens twee keer per dag scheppen en de kattenbakvulling verversen. Haar voedsel- en waterbakjes moeten dicht bij de bedstee staan, want ze zal niet te ver van haar nest willen gaan. Deze moeten ook goed schoongehouden worden.

Ververs het water regelmatig en was de bakjes minstens één keer per dag uit met kokend water. Achtergebleven bacteriën kunnen een bedreiging vormen voor haar gezondheid en vooral voor die van haar kittens. De bevalling duurt meestal drie of vier uur, maar kan langer duren bij grote nesten.

Als uw kat al langer dan acht uur aan het bevallen is, moet u contact opnemen met uw dierenarts voor advies. Als het lukt zonder haar al te veel te storen, moet u proberen haar beddengoed elke dag te verschonen. Was alles heet om bacteriën en virussen te doden die zich in de vezels schuilhouden en de pasgeborenen kunnen verwonden.