Hoe lang duurt het voor een Maine Coon om volgroeid te worden?

Laat me raden, je hebt een Maine Coon, waarschijnlijk ongeveer een jaar geleden en nu vraag je jezelf af waarom je Maine Coon nog steeds zo klein is. Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen vinden het spannend om een kat te hebben die net zo groot wordt als een hond.

Toen wij onze Maine Coon kitten kregen waren we ook enthousiast over het hebben van een enorme kat in de toekomst.

Echter, na een jaar werden we bezorgd omdat onze Maine Coon nog steeds vrij klein was. Laat me je uitleggen waarom.

De meeste Maine Coons hebben drie tot vier jaar nodig om volgroeid te zijn. Hoewel de meeste Maine Coons meer dan 1 meter lang kunnen worden en meer dan 2,5 kg wegen, groeien ze erg langzaam. Dit betekent dat zelfs als uw Maine Coon meer dan een jaar oud is, u nog steeds een relatief kleine kat kunt hebben. Aan het eind van hun tweede levensjaar beginnen ze echt hun volle omvang te bereiken. Niet alle Maine Coons worden zo groot. Vooral in de V.S. zijn er veel mensen die Maine Coon hybride kittens verkopen als raszuivere Maine Coon kitten. Die katten zijn gewoonlijk veel kleiner en zien er in het algemeen anders uit dan raszuivere Maine Coons.

Dit is in het kort uw antwoord. Er is zeker meer te weten over Maine Coon grootte. Lees verder!

HOE LANG DUURT HET VOORDAT EEN MAINE COON VOLGROEID IS?

Zoals ik al zei, hebben de meeste Maine Coons drie tot vier jaar nodig om volgroeid te zijn. Ze groeien erg langzaam en daardoor lijkt een één jaar oude Maine Coon kat vrij klein in vergelijking met een gewone huiskat, bijvoorbeeld, die met één jaar volgroeid is.

Mannelijke en vrouwelijke Maine Coon katten kunnen meer dan 2 meter lang worden en ze kunnen meer dan 2,5 kg wegen. Vrouwelijke Maine Coon katten zijn vaak kleiner dan de mannelijke. Dus als je een enorme Maine Coon wilt hebben, moet je voor een mannetje gaan.

Ook al zijn de vrouwtjes ook enorm. Als het op de grootte aankomt, kunnen de keuze van de juiste fokker en andere factoren het verschil maken tussen een kat die enorm wordt en een kat die klein blijft in vergelijking met andere Maine Coons.

Hier zijn een paar tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw Maine Coon in een goed tempo groeit en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw Maine Coon de potentie heeft om enorm groot te worden.

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE MAINE COON GOED GROEIT

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je een Maine Coon kitten krijgt. Zoals je nu weet, is het absoluut oké als je Maine Coon met één of twee jaar nog niet zo groot is.

Je kunt de groei wel versnellen. Het juiste voer geven aan uw Maine Coon is hierbij de sleutel en daarom moet u altijd zorgen voor het best mogelijke voer. Veel mensen raden zelfs aan om rauwe voeding te geven om de groei te versnellen.

Dit betekent niet dat je voortdurend alleen rauw voer moet geven, maar het is wel goed om het van tijd tot tijd te doen. Jonge kuikens leveren veel energie die je Maine Coon nodig heeft om te groeien.

CASTRATIE OF STERILISATIE VAN UW MAINE COON

Als uw Maine Coon 6 tot 8 maanden oud is, zal hij geslachtsrijp zijn. Ze zijn voortdurend op zoek naar partners. Zelfs als uw kat een binnenkat is, zal hij op zoek gaan naar een partner. Dit leidt tot het markeren van het territorium en constant miauwen van tijd tot tijd.

Het zoeken naar een partner kost veel energie. Dit betekent dat uw Maine Coon in deze periode niet goed zal groeien, omdat hij te veel energie nodig heeft voor het miauwen, het markeren van het territorium, het onrustig door uw huis rennen en het rollen over de vloer.

Als je besluit om je Maine Coon te steriliseren of te steriliseren, zal je Maine Coon daarna zeker snel groeien. Toen wij onze Maine Coon, Maze, lieten castreren, werd ze meteen veel groter, veel zwaarder.

Trouwens, voordat we dat gedaan hadden vroegen we ons ook af waarom Maze niet goed groeide. Zo zie je maar, dit kan een verschil maken.

Lees ook 5 redenen waarom je Maine Coon zo klein is!

WORDT ELKE MAINE COON GROOT?

Iedere Maine Coon eigenaar hoopt dat zijn Maine Coon een hele grote kat wordt. Daar is niets mis mee, ook al zeggen veel mensen dat de grootte er niet toe doet. De grootte doet er wel degelijk toe als grootte belangrijk voor je is.

Schaam je dus niet om te zeggen dat één van de redenen waarom je een Maine Coon hebt aangeschaft, is dat ze zo groot worden.

Helaas worden niet alle Maine Coons zo groot. Er zijn veel fokkers die relatief kleine Maine Coon katten fokken. Dit gebeurt vaak als de fokker niet zo ervaren is of het gewoon als hobby doet.

Verder zijn er veel fokkers die kittens verkopen als Maine Coons, ook al zijn het geen Maine Coons.

Er zijn veel mensen die Maine Coon hybriden verkopen als Maine Coon katten en onwetende mensen kopen die kittens in de veronderstelling dat ze een majestueuze en enorme Maine Coon kat zouden krijgen.

Vaak kun je duidelijk zien dat die kittens geen Maine Coons zijn, maar soms kun je het in het begin niet echt zien, maar na een jaar is het duidelijk dat dit geen Maine Coon is. (Ik wil hier geen hybriden afkraken, wat me kwaad maakt zijn oplichters).

Waarom doen die mensen dat? De reden daarvoor is simpel. Maine Coons zijn vrij duur en door te zeggen dat je Maine Coons verkoopt kun je direct meer geld vragen voor een kitten.

Deze mensen vragen echter altijd minder geld dan een gerespecteerde fokker, zodat kopers denken dat ze een goede deal maken als ze zo’n kitten kopen.

HOE KUNT U VOORKOMEN DAT U WORDT OPGELICHT?

Er zijn talloze gerespecteerde Maine Coon fokkers in de wereld. Zij kunnen u allemaal de stamboom van hun Maine Coons laten zien. Meestal kun je zelfs beide ouders zien, zodat je een idee krijgt van hoe je Maine Coon er na 3 tot 4 jaar uit zal zien.

Deze fokkers vragen zeker meer geld. Maine Coon katten kunnen tussen de €1000 en €1200 kosten, maar de prijs is het waard. Die fokkers fokken alleen met mooie Maine Coons die niet ziek zijn.

Elk kitten wordt doorgelicht en ingeënt voordat ze bij u in huis komen. Die fokkers zorgen ervoor dat je een kerngezonde, prachtige, echte Maine Coon krijgt die zo groot wordt als een Maine Coon hoort te worden.

Dus, om een lang verhaal kort te maken, probeer niet geld te besparen bij het kopen van de kat van je dromen. Betaal de prijs voor een gezonde Maine Coon kat van een gerespecteerde fokker als je er echt een wilt.

Je zult niet teleurgesteld worden, je zult niet verrast worden, je krijgt gewoon waar je voor betaalt. (Katten adopteren is ook helemaal prima).

SOMMIGE ZIJN GEWOON TE GROOT

Sommige fokkers specialiseren zich in het fokken van gezonde Maine Coon katten, wat geweldig is. Andere aspecten zijn voor hen echter niet zo belangrijk. Hierdoor zijn sommige Maine Coons kleiner dan anderen.

Er zijn ook fokkers die zich specialiseren in het fokken van de grootst mogelijke katten.

Hoewel die katten er meestal prachtig uitzien, kan het gebeuren dat die Maine Coons veel te groot worden. Hun grootte en hun gewicht is slecht voor hun gewrichten en heel vaak lijden deze Maine Coons wanneer ze ouder worden.

Bovendien worden veel van die Maine Coons niet zo oud.

CONCLUSIE

Zoals je ziet worden Maine Coons erg groot, maar je moet er wel voor zorgen dat je ze bij een gerespecteerde fokker koopt als je zo’n grote Maine Coon wilt hebben.

Er zijn te veel fokkers die Maine Coon hybriden verkopen die niet zo groot worden als normale Maine Coon katten.

Verder kan het geven van het juiste voer en het castreren of steriliseren van uw kat helpen om de groei te versnellen. Wees niet ongerust als uw Maine Coon met een jaar nog niet zo groot is als u dacht.

Maine Coon katten groeien heel langzaam. Zorg ervoor dat u de juiste kattenboom voor uw Maine Coon aanschaft. Heb je daar hulp bij nodig? Kijk hier eens naar!