Hoe lang blijft huidschilfers van katten op kleding? Wat u moet weten!

Huidschilfers van katten kunnen een probleem zijn voor kattenliefhebbers die last hebben van allergieën, vooral als uw kat het leuk vindt om op uw schoot of borst te worden gekruld terwijl hij slaapt. Huidschilfers van katten zijn onzichtbaar voor het blote oog omdat het microscopisch klein is, en er is zeker huidschilfers achtergebleven op je kleding.

Huidschilfers van katten gaan langer mee dan huidschilfers van honden, omdat het in de lucht is en maanden in uw huis kan blijven hangen. Omdat het gemakkelijk wordt geroerd en verstoord, kan het tijd kosten om er vanaf te komen, vooral als je nog steeds een kat thuis hebt wonen. Hoewel uw kleding is gewassen, zullen ze andere gebieden van opgebouwde huidschilfers tegenkomen, die tot 6 maanden op u kunnen blijven zitten.

3 katten gezichtsverdeler

Wat is Cat Dander?

Huidschilfers van katten zijn de combinatie van dode huidcellen, speeksel en urine en is de trigger die verantwoordelijk is voor allergieën. Het is microscopisch klein en komt terecht in gebieden in het hele huis, zoals uw kleding, beddengoed, meubels, gordijnen, tapijten en andere oppervlakken.

Dode huidcellen worden afgestoten, nieuwe worden vervangen en een eiwit dat bekend staat als Fel d 1 zit in het speeksel; dode huidcellen en urine veroorzaken allergische reacties. Gelukkig is niet iedereen allergisch voor huidschilfers, maar alle katten produceren het.

huisdier haarborstel met bont klomp
Afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock

Hoe lang gaat huidschilfers van de kat mee?

Omdat huidschilfers van katten zo klein en onzichtbaar zijn voor het blote oog, kan het in de spleten van je huis terechtkomen. Hoewel de exacte hoeveelheid tijd dat de huidschilfers onbekend is, wordt gesuggereerd dat deze een paar maanden kan blijven hangen. Het kan ook gemakkelijk in ons haar en kleding worden gedragen zonder dat we het weten.

Wanneer u uw kat verzorgt of aait, komen allergenen in de lucht en hoewel ze bezinken, kunnen ze gemakkelijk weer worden geroerd, waardoor ze lang blijven. Huisdierallergenen kunnen gemakkelijk aan zachte materialen blijven kleven en huidschilfers van huisdieren kunnen enkele maanden op kleding en andere materialen blijven hangen en allergenen veroorzaken tot zes maanden nadat het huisdier is verwijderd.

Hoe u kattenhuid van uw kleding kunt reinigen

Het is duidelijk dat het wassen van je kleding zal helpen huidschilfers te elimineren, maar ze moeten regelmatig worden gewassen, samen met alle andere stoffen items in huis, zoals gordijnen, beddengoed en dekens. Investeer in een pluisroller en pluisrollen je kleding vaak, vooral nadat je je kat hebt geaaid of op de bank hebt gezeten waar je kat is geweest. Het zal ook helpen om je gordijnen en banken te pluizen.

Voordat u uw kleding in de wasmachine gooit, voert u een cyclus van 10 minuten uit in uw droger zonder warmte. Dit zal de stof verzachten en eventuele huidschilfers en haren losmaken. Geef je kleding een goede shake, stop het in de wasmachine en maak de pluisval schoon zodra deze klaar is.

Een andere handige tip is om een half kopje witte azijn toe te voegen aan de spoelcyclus. Dit helpt op dezelfde manier als de droger, door de stof te verzachten en het haar los te maken. Zodra uw waslading klaar is, voert u een lege cyclus uit om het een goede spoeling te geven.

kattenpootverdeler

Hoe huidschilfers van katten in 5 stappen te verminderen

Door enkele eenvoudige tips te volgen, kunt u huidschilfers in uw huis aanzienlijk verminderen, waardoor de hoeveelheid huidschilfers op uw kleding zal verminderen.

1. Zorg ervoor dat uw kat gezond is

Als uw kat meer huidschilfers lijkt te produceren dan normaal, kunt u uw dierenarts raadplegen. Mijten, vlooien of gist kunnen jeuk veroorzaken en de gezondheid van de huid van uw kat beïnvloeden, wat resulteert in het likken en krabben van uw vangst, wat vaak overtollige huidschilfers kan veroorzaken. Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid van de huid en vacht van uw kat, en ervoor zorgen dat ze genoeg in hun dieet krijgen, kan helpen bij overmatige huidschilfers.

thematische pauze

2. Bruidegom

vrouw die de Perzische kat borstelt
Afbeelding Credit: ANURAK PONGPATIMET, Shutterstock

Zorg ervoor dat je kat regelmatig geborsteld en goed verzorgd wordt. Als je moeite hebt om je kat te verzorgen, overweeg dan om hem naar een professionele trimmer te sturen. Het regelmatig borstelen van uw kat kan ook helpen om gezonde oliën door zijn vacht te verspreiden en de bloedstroom te stimuleren om de huidconditie van uw kat te verbeteren.

Het kan nuttig zijn om er een gewoonte van te maken om uw kat elke maand te wassen, omdat het de hoeveelheid huidschilfers aanzienlijk kan helpen verminderen. Als uw kat volledig bestand is tegen wassen, gebruik dan een vochtige doek om zijn vacht voorzichtig af te vegen.

thematische pauze

3. Maak je huis schoon

Zoals we al zeiden, kan huidschilfers blijven plakken en blijven hangen op veel oppervlakken, hoekjes en gaatjes rond uw huis. Dit betekent dat als u last heeft van allergieën, u regelmatig een grondige reiniging moet uitvoeren. Een veeg en een vacuüm hier en er zal het niet snijden.

Hier zijn een paar reinigingstips om te voorkomen dat huidschilfers op kleding en oppervlakken blijven plakken:


  • Was je kleding, gordijnen, vloerkleden, plaids, linnengoed en dekens een paar keer per maand grondig.

  • Reinig al uw oppervlakken, zoals tafelbladen, muren, vloeren, deuren en kasten, grondig met een zeepdoek, met bijzondere aandacht voor de gebieden waar u uw kat het meest ziet.

  • Stofzuig uw tapijten regelmatig. Eén keer per week zal tenminste helpen om huidschilfers onder controle te houden.

  • Als u een HVAC-systeem heeft, vervangt u de luchtfilters vaak, zodat deeltjes niet opnieuw in de lucht worden verdeeld.
thematische pauze

4. Maak de kattenbak schoon

kattenbak met schep op houten vloer
Afbeelding Credit: Africa Studio, Shutterstock

De kattenbak van uw kat kan een hotspot zijn voor allergenen. Het is een goed idee om de kattenbak van uw kat in een deel van het huis te bewaren dat u niet vaak bezoekt, als het mogelijk is.

Wees extra voorzichtig bij het schoonmaken van de kattenbak en overweeg het dragen van handschoenen en een masker. Maak het schoon schrob het met zeep of zuiveringszout en spoel het af met warm water.

thematische pauze

5. Verminder uw blootstelling aan huidschilfers

Verminder uw blootstelling door uw kat uit de kamers te houden waar u het meest bezoekt. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je dit goed kunt doen, zelfs maar een beetje, zal het enorm helpen. Overweeg om een bed voor uw kat te kopen en het in een aangewezen kamer te plaatsen.

kattenpootverdeler

Conclusie

Als je met een kat leeft, is huidschilfers van katten iets waar je mee moet leren leven, omdat het microscopisch klein is en gemakkelijk kan worden vervoerd. Het kan worden gecontroleerd, maar het zal er altijd zijn. U kunt de hoeveelheid huidschilfers in uw huis en op uw kleding beheersen om uw allergieën te helpen door uw kat goed te verzorgen, ervoor te zorgen dat deze gezond is en uw kleding, linnengoed, gordijnen, tapijten en andere oppervlakken grondig en regelmatig schoon te maken. Voor je kleding kan een pluisroller wonderen doen. Heb er een in je auto en een paar in je huis, zodat je er altijd een bij de hand hebt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock