Zijn Raid Fly Ribbons giftig voor katten? Wat u moet weten!

Het kan lastig zijn om voor onze huisdieren te zorgen terwijl we ons ongedierte doden! Als je veel insecten in je huis hebt, kan het lastig zijn om de juiste manier te vinden om ze af te weren of te doden zonder je katten in gevaar te brengen. Veel insecticiden zijn giftig voor katten en sommige eigenaren van gezelschapsdieren willen niet het risico lopen dat hun katten per ongeluk iets gevaarlijks binnenkrijgen.

Gelukkig zijn er enkele veilige vormen van insectenbestrijding, waaronder Raid Fly Ribbons. De Raid Fly Ribbons zijn een veilige keuze voor katten. Deze linten vangen vliegende insecten met gifvrije lijm die veel veiliger is om in de buurt van katten te hebben – zorg er alleen voor dat je kat er niet op vast komt te zitten!

cat + lijnverdeler

Wat is een Raid Fly Ribbon?

Raid Fly Ribbons zijn een soort flypaper. Deze linten zijn lange stroken papier of plastic bedekt met kleverige lijm. Wanneer vliegen of andere insecten op het lint proberen te landen of er tegenaan schuren, komen ze vast te zitten en kunnen ze niet wegvliegen. Je kunt het lint binnen of buiten ophangen om allerlei vliegende insecten te vangen, zoals vliegen, muggen, muggen en motten.

Raid Fly Ribbons zijn een veel veiliger alternatief voor andere vormen van pesticiden omdat het een fysieke vliegenval is in plaats van een gif. Deze linten gebruiken een kleverige lijm om vliegen te vangen. Deze lijm is ontworpen om niet giftig te zijn, hoewel het, als het wordt ingenomen, uw kat een lichte buikpijn kan geven. Je moet het lint echter nog steeds buiten bereik houden – de kleverige lijm kan kattenbont net zo gemakkelijk vangen als vliegen. Hoe dan ook, wat verloren haar is veel beter dan vergiftigd worden!

Raid Fly Ribbons vs andere merken

Er zijn veel merken vliegpapier of vliegenlinten die er zijn, en niet elk merk is hetzelfde. Hoewel Raid Fly Ribbons geen gifstoffen gebruiken om vliegen te doden, gebruiken sommige merken wel een giftig insecticide gemengd met de lijm. Wanneer u vliegpapier koopt, zorg er dan voor dat u de ingrediënten van het product controleert om er zeker van te zijn dat er geen gifstoffen zijn. Zoek naar labels zoals “niet-toxisch” of “geen insecticiden” op de verpakking om ervoor te zorgen dat het vliegenlint gifvrij is.

Flypaper verwijderen uit de vacht van uw kat

Hoewel het je kat niet vergiftigt, is het nog steeds vervelend om vliegpapier vast te krijgen in de vacht van je kat. Als je kat snel vastzit en je het lint niet gemakkelijk kunt losmaken, probeer dan plantaardige olie in het lint te wrijven waar het de vacht raakt. De olie moet de lijm breken en u helpen de vacht van uw kat van het lint los te maken. Zodra dat is gebeurd, kan een bad of plek schoon met water en huisdierveilige afwasmiddel alle olie- en lijmresten verwijderen, zodat uw kat het niet verwijdert door zichzelf te likken. Hoewel de meeste lijm niet gevaarlijk is, kan het indigestie veroorzaken.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

Raid Fly Ribbons zijn een veel voorkomende manier om met vliegend ongedierte om te gaan en ze zijn een geweldige keuze voor kattenbezitters. Hoewel je ze altijd buiten het bereik van je katten moet houden, kun je veel meer gemoedsrust hebben, wetende dat de linten geen echt gevaar vormen. Als uw kat een deel van een Raid Fly Ribbon eet, moet u letten op tekenen van maagklachten, braken of verlies van eetlust en contact opnemen met uw dierenarts voor verdere hulp als een van deze wordt gezien.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: UncleFedor, Shutterstock