Hoe groot wordt een Bengaalse kat?

Reizen naar het ouderschap van huisdieren verschillen meestal, afhankelijk van of je katten of honden hebt. Hondenouders zijn meer geneigd om rekening te houden met de behoeften die specifiek zijn voor het ras van hun huisdier – bijvoorbeeld, de zorg voor een Duitse Shepard versus een Chihuahua varieert enorm op vele niveaus, variërend van ruimtevereisten en eetlust tot wat er in hun individuele training gaat.

Maar genoeg over dat andere viervoetige familielid – we zijn hier om over katten te praten. Vandaag zullen we één bepaald ras identificeren: De Bengaalse kat.

De Bengaalse kat is een fascinerend dier waar veel huisdierouders bekend mee zijn, vooral omdat ze vaak worden vergeleken met honden. Lees verder om meer te weten te komen over hoe groot Bengaalse katten worden en andere fysieke kenmerken. Bovendien zullen we trainingstechnieken voor dit ras bespreken en hoe we het beste voor hen kunnen zorgen.

Of je nu overweegt om een Bengaal in je leven te verwelkomen of een veteraan fan bent van dit ras, laten we alles bespreken wat er te weten valt over dit mooie gevlekte wezen.

Bengaals kitten

Geschiedenis van de Bengaalse kat

Californische fokker Jean Mill was de eerste persoon om de Bengaalse kat te documenteren. Ze kruiste in 1963 een binnenlandse korthaar met een Aziatische luipaardkat en begon zo de soort die we vandaag kennen.

Hoewel Aziatische luipaardkatten ongeveer zo groot zijn als gedomesticeerde katten, zijn het wilde dieren. Sommige van deze wilde eigenschappen zijn overgebracht naar het moderne Bengalen, maar dit ras is volledig gedomesticeerd en veilig om als huisdier te hebben!

In vergelijking met andere gedomesticeerde kattenrassen is de Bengaal vrij jong.

Hoe zien Bengaalse katten eruit?

Uiterlijk

Bengaalse katten zijn een unieke mix van een binnenlandse korthaar en de Aziatische luipaardkat. Hoewel Domestic Shorthairs in een breed scala aan kleuren en patronen verkrijgbaar zijn, vertrouwde fokker Jean Mill voor haar creatie op een zwarte Domestic Shorthair. Aan de andere kant is de Aziatische luipaardkat duidelijk gespot.

Met haar achtergrond in genetica van UC Davis, fokte Mill ook een unieke mix van een Egyptische Mau en Aziatische luipaardkat, waardoor leopardettes qua uiterlijk erg lijken op de Bengaal.

Bengaalse katten zijn direct herkenbaar aan hun prachtige gevlekte vacht. Deze mooie katten tonen een reeks vlekpigmenten, van goudbruin tot verroest oranje, terwijl andere Bengaalse katten pronken met ivoor en buff-jassen. Het is een non-stop modeshow!

Bengaalse kat op krabpaal

Grootte

Bengaalse katten zijn meestal groter dan andere gedomesticeerde katachtigen. Deze katten wegen tussen de 8 en 18 pond, waarbij mannetjes meer wegen dan vrouwtjes. Hun hoogte is meestal ongeveer 13 tot 16 centimeter lang. Sommige mannelijke Bengalen kunnen echter 16 + centimeter lang worden (uitstekende kandidaten voor kattenbasketbal) en tot 22 pond wegen!

Bengalen hebben de neiging om hun fysieke fitheid meer te behouden dan andere gedomesticeerde katten, omdat ze graag ravotten en spelen. Wanneer deze katten volwassen worden, ontwikkelen ze gespierde lichamen met een slank uiterlijk.

Deze katten groeien tot ze 18 maanden tot 2 jaar oud zijn. Houd er rekening mee dat alle kitties, inclusief Bengalen, uniek zijn. Sommigen groeien misschien uit tot hun 3e verjaardag.

Gedrag

Bengaalse katten hebben de neiging om volledige gedragsrijpheid te bereiken op de leeftijd van 2 jaar, of wanneer ze volgroeid zijn. Hoewel ze geen acne ontkiemen en hun ouders terugpraten als menselijke tieners, zul je het waarschijnlijk weten wanneer ze volwassen worden.

Sommige Bengalen zijn levenslange kittens en zijn levendige volwassenen die veel aandacht en zorg nodig hebben. Ze hebben hun hele leven (12 tot 16 jaar of langer) zin in spelen. Dus trek dat eruit oplaadbare laser pointer want “stuiteren van de muren” is niet alleen een zinswending als het gaat om deze energieke katachtigen!

Een Bengaal loopt de kamer binnen en maakt automatisch een plons – soms recht in hun waterbak! Deze katten zijn geobsedeerd door water. Veel Bengaalse huisdierouders merken op hoeveel hun huisdieren van hun zwembad, fontein of vijver houden. Bengaalse katten zullen zelfs hun huisdierouders volgen naar de douche of rond het bad loungen als ze een bad nemen. Aanbiddelijk.

Bengalen zijn ook uitstekende klimmers, dus bereid je voor om onder de indruk te zijn als ze naar hun kattentoren.

Net als honden houden deze katten ervan om te apporteren en vogels te kijken. Bengaalse katten zijn zeer actieve jagers, dankzij hun wilde voorouders. Als gevolg van deze energie, als jij of je familie erover nadenkt om een Bengaal in je leven te introduceren, zorg er dan voor dat je voldoende tijd hebt om je nieuwe katachtige vriend te laten zien.

Dit is een bijzonder geweldige kat als je vanuit huis werkt. Maar houd er rekening mee dat uw collega’s kunnen eindigen up het zien van veel van je Bengalen op Zoom-oproepen (tot ieders vreugde!).

Bengaalse kat in krabpaaltoren

Bengaalse katten in de klas: training

Intelligentie

We zijn niet bevooroordeeld – het is waar dat Bengaalse katten de neiging hebben om aan de top van het intelligentiespectrum te staan in vergelijking met andere katachtigen! Hun activiteiten en gedrag bestaan uit apporteren, buiten spelen en menselijke aandacht nodig hebben, wat vaak wordt vergeleken met honden. Deze gelijkenis is goed nieuws als het gaat om het trainen van deze dieren om naast elkaar te bestaan in uw huis.

Net als honden hebben katten fysieke en mentale stimulatie nodig. Een gebrek aan een van beide kan leiden tot destructief gedrag. Training zal ook helpen de band te versterken die kattenouders kunnen vormen met hun liefhebbende Bengalen.

Trainingsmethoden

Met alle training is positieve bekrachtiging de beste manier om routines en gedrag te introduceren. Traktaties in verband met clickertraining behoren tot de meest effectieve methoden waar huisdierouders uit kunnen putten.

Dit is een vorm van klassieke conditionering. De meeste gedomesticeerde katten begrijpen misschien niet hoe clickertraining werkt. Het is waar dat clickertraining vaak wordt gezien bij honden, maar Bengalen zijn een soort van de eerstudenten van de katachtige soort.

Wanneer uw kat iets positiefs doet (d.w.z. gaat zitten wanneer u hem vertelt om te gaan zitten), moet u als trainer de clicker gebruiken en opvolgen door hem een traktatie als beloning te geven. Het uiteindelijke doel is dat uw Bengaalse kat erkent dat wanneer hij de actie uitvoert zoals geïnstrueerd, dit hem positief ten goede zal komen.

Tijdens het trainen van een Bengaalse kat is het ook belangrijk om uw dier niet bloot te stellen aan langdurige sessies. Net als honden hebben ze geen erg lange aandachtsspanne. Instrueer je Bengaalse kat hoe je één kleine actie tegelijk kunt uitvoeren, in korte incrementele vensters, zodat ze het kunnen oppakken zonder hun ideeën te overlappen.

Kattenbaktraining

Bengaalse kat in strooisel-robot

Lukkelig, kattenbaktraining de meeste katten is een vrij eenvoudig proces. Katten zijn van nature geneigd om kattenbakken te willen gebruiken. Bengaalse katten, ook bekend als de huisdieren van de leraar (letterlijk), zullen helemaal geen problemen hebben.

Een van de belangrijkste redenen waarom katten hun kattenbakken niet graag gebruiken, is omdat hun dozen niet regelmatig worden schoongemaakt. Als u op zoek bent naar een beter alternatief voor de traditionele kattenbak voor uw Bengaalse kat, verken dan een zelfreinigende kattenbak zoals Nest-Robot.

Deze best beoordeelde zelfreinigende kattenbak biedt een altijd schoon bed met kattenbakvulling voor uw katten. Litter-Robot heeft geen gewichtslimiet, dus uw Bengaal past comfortabel. Deze kattenbak is ook geschikt voor meerdere katten, wat de sleutel is voor de zeer sociale Bengalen die graag wat katachtige broers en zussen hebben rondhangen.

Met een strak, technologisch innovatief ontwerp detecteert Litter-Robot wanneer uw kat naar de badkamer is gegaan, zeeft vervolgens het schone strooisel en verspreidt het afval van uw kat in een volledig afgesloten lade. Sciencefiction? Nope. Gewoon wetenschap (en misschien magie). Litter-Robot is verkrijgbaar in twee kleuren die passen bij elk interieur (of de prachtige gevlekte vacht van uw kitten).

Huisdierouders hoeven nooit meer nest te scheppen – Litter-Robot zorgt voor alles voor u en uw geliefde huisdieren.

Om het nog makkelijker te maken, heeft Litter-Robot een app waarmee je de status van de kattenbak kunt monitoren, zoals wanneer deze geleegd moet worden en meer. Bovendien kunt u hiermee de gebruiksgewoonten van uw kat volgen.

Wilde tijden

Er is een idioom over hoe een luipaard zijn vlekken niet kan veranderen. Als het gaat om Bengaalse katten, zijn we blij dat hun plekjes hier zijn om te blijven! Met hun pittige persoonlijkheden, knuffelige aanwezigheid en mooie eigenschappen kunnen we er gewoon geen genoeg van krijgen! (Of genoeg van het wrijven over hun donzige buiken, zelfs als ze aan onze vingers proberen te knabbelen.)

Bengaalse katten kunnen helpen om elk huis in een thuis te veranderen. Of ze nu bovenop de kast wachten om naar beneden te springen en ons te verrassen, of apporteren op een manier die indruk maakt op de Golden Retriever van de buurman, Bengalen zijn bijna te mooi om waar te zijn.