Hoe geld te besparen op dierenartsrekeningen: 10 slimme tips

Naarmate de kosten van levensonderhoud stijgen, hebben sommige eigenaren van gezelschapsdieren moeite om de kosten van hun huisdieren bij te houden. Inflatie beïnvloedt alles, van de kosten van huisdiervoeding tot routinematige veterinaire zorg, dus veel eigenaren zijn op zoek naar manieren om op de kosten te bezuinigen.

Huisdieren kunnen duur zijn, maar er zijn manieren waarop u geld kunt besparen op dierenartsrekeningen om een deel van de last te verlichten zonder zorg op te offeren.

3 kat face divider

De 10 tips om geld te besparen op dierenartsrekeningen

1. Blijf op de hoogte van parasietpreventie

“Een ons preventie is een pond genezing waard” is niet alleen een pakkende zin. Als het gaat om de verzorging van huisdieren, is het een regel om naar te leven. Er zijn veel parasieten die uw huisdier kunnen beïnvloeden, van vlooien tot teken tot hartworm, en de ziekten die ze kunnen veroorzaken zijn veel duurder om te behandelen dan ze te voorkomen.

Hartwormpreventiemiddelen kosten bijvoorbeeld ongeveer $ 6 tot $ 18 per maand, afhankelijk van de grootte van uw hond, maar de behandeling ervan kan tot meer dan $ 1.500 kosten zonder garanties.

thematische pauze

2. Krijg essentiële vaccinaties

Routinematige vaccinaties maken deel uit van verantwoord huisdierbezit. Rabiësvaccinaties zijn wettelijk verplicht in elke staat voor zowel honden als katten, maar sommige routinevaccinaties zijn optioneel. Praat met uw dierenarts over uw budget en welke ziekterisico’s veel voorkomen in uw omgeving om goede beslissingen te nemen over welke vaccins essentieel zijn.

Bovendien gaan sommige vaccins, zoals hondenziekte en parvo, langer dan een jaar mee nadat de eerste reeks is voltooid. Praat met uw dierenarts over het vaccinatieschema om te zien of het kosteneffectief is.

Wat er ook gebeurt, sla essentiële vaccins niet over vanwege uw omstandigheden. Vaccins zijn goedkoop in vergelijking met de ziekten die ze voorkomen, en het is niet de moeite waard om het risico te nemen om ze te vermijden.

dierenarts geeft kittenvaccin
Image Credit: Ilike, Shutterstock
thematische pauze

3. Plan routine-examens

Zowel katten als honden moeten twee keer per jaar routine-examens hebben. Hoewel dit misschien een extra uitgave lijkt, is het een belangrijke stap om problemen vroegtijdig op te vangen wanneer ze minder duur zijn om te behandelen. Vroege diagnoses komen ook met betere resultaten in het algemeen.

thematische pauze

4. Houd het gewicht van uw huisdier onder controle

Volgens studies heeft tot 63% van de katten en 59,3% van de honden overgewicht of obesitas. Het dragen van overgewicht brengt uw huisdier in gevaar voor vele ernstige ziekten, waaronder diabetes, artritis en sommige vormen van kanker. Studies tonen ook aan dat huisdieren met overgewicht of obesitas een kortere levensduur hebben dan hun magere tegenhangers.

Door het gewicht van uw huisdier onder controle te houden, kunt u niet alleen dure rekeningen voor obesitasgerelateerde ziekten in de toekomst voorkomen, maar het zal u ook helpen besparen op exorbitante kosten voor huisdiervoeding.

thematische pauze

5. Bespreek betalingsplannen

Sommige dierenklinieken bieden betalingsplannen om eigenaren te helpen de routinekosten van hun huisdieren te dekken. Hoewel dit niet altijd een optie is, is het de moeite waard om te vragen of u het jaarlijkse examen en de vaccins van uw huisdier in de loop van de tijd kunt opsplitsen in kleinere en beter beheersbare maandelijkse betalingen.

man die geld vasthoudt
Afbeelding Credit: Piqsels
thematische pauze

6. Overweeg een huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is voor veel huisdieren een goede optie. Voor een lage maandelijkse premie kunt u ervoor zorgen dat uw huisdier dekking heeft voor grote contante uitgaven. Het is echter belangrijk om rond te winkelen en uw planopties te evalueren, omdat sommige verzekeringsmaatschappijen reeds bestaande aandoeningen en aangeboren aandoeningen uitsluiten.

U moet ook verschillende premies vergelijken met de dekking die u nodig hebt. Sommige providers bieden alleen dekking voor ongevallen en ziekten, terwijl anderen aanvullende dekking bieden voor chronische aandoeningen, preventieve zorg en meer. U kunt mogelijk uw eigen risico en contante uitgaven aanpassen aan uw budget.

thematische pauze

7. Prijs Shop voor recepten

Net als bij de menselijke gezondheidszorg kunnen sommige voorschriften voor huisdieren de bank breken. Insuline kan bijvoorbeeld prijzig zijn voor dieren. Maar met medicijnen die ook voor mensen worden gebruikt, zoals Prozac, Trazodone, H2-blokkers (zuurverlagers) en sommige antibiotica, kun je een lagere prijs krijgen bij een grote menselijke apotheek zoals Costco.

Online dierenapotheken kunnen ook besparingen bieden ten opzichte van het kantoor van uw dierenarts. Hoewel u uw due diligence moet doen om oplichtingssites te voorkomen die gevaarlijke knock-offs kunnen hebben, kunnen online apotheken met grote merken voor dierenbenodigdheden kortingen bieden op routinematige preventiemiddelen, voorgeschreven diëten en andere medicijnen voor huisdieren.

thematische pauze

8. Neem contact op met online dierenartsen voor de spoedeisende hulp

Sommige noodsituaties voor huisdieren zijn duidelijk noodsituaties, zoals als uw kat werd aangereden door een auto of als uw hond een giftige stof at. Maar in sommige gevallen weet u misschien niet of een situatie een bezoek aan de noodkliniek rechtvaardigt – en de hoge rekening voor diensten na sluitingstijd.

Gelukkig zijn er veel bedrijven die online dierenartsconsulten aanbieden om u te helpen uw huisdier te triage, zoals JustAnswer en Airvet. Je kunt ook groepen op Facebook vinden die vrijwillige dierenartsdiensten aanbieden om eigenaren te helpen bepalen of hun huisdier spoedeisende hulp nodig heeft voordat ze zich naar een kliniek haasten.

man pratend aan de telefoon
Afbeelding Credit: Mimzy, Pixabay
thematische pauze

9. Doe wat prijsvergelijking

Dierenartsen prijzen niet op, maar de prijzen kunnen om vele redenen variëren van kliniek tot kliniek. Over het algemeen rekenen grotere bedrijfsziekenhuizen, universitaire dierenziekenhuizen en stedelijke dierenklinieken hogere prijzen dan kleinere praktijken, dus het is de moeite waard om een beetje rond te winkelen. Het maakt misschien geen groot verschil met routinematige zorg, maar als u naar een grote schatting voor een operatie of een andere behandeling kijkt, vindt u mogelijk lagere prijzen van even capabele dierenartsen.

thematische pauze

10. Wees transparant naar uw dierenarts

Niemand praat graag over zijn financiële situatie, maar het kan in dit geval nodig zijn. Als uw dierenarts begrijpt dat u met beperkte middelen werkt, kan het hen helpen de zorg voor uw huisdier te benaderen met meer kosteneffectieve opties voor diagnose en behandeling.

dierenarts die birma kat vasthoudt
Afbeelding credit: Elpisterra, Shutterstock

kattenpootverdelerWat niet te doen

De tijden zijn moeilijk, maar een manier om niet te besparen op dierenartszorg is door te wachten tot er iets misgaat om een afspraak te plannen. Het lijkt misschien contra-intuïtief om geld uit te geven terwijl uw huisdier gezond is, maar preventieve zorg kan het verschil maken in de gezondheid van uw huisdier en ernstigere en duurdere aandoeningen voorkomen.

Weersta ook de drang om de veterinaire zorg van uw huisdier alleen te behandelen. Sommige medicijnen zijn hetzelfde voor huisdieren en mensen, maar de verkeerde kunnen ernstige schade of de dood veroorzaken. Er zijn bijvoorbeeld geen menselijke ontstekingsremmende pijnstillers veilig voor honden of katten. In feite kunnen deze medicijnen giftig zijn voor katten, zelfs in lage doses.

Als u twijfelt of een situatie veterinaire zorg vereist, bel dan uw dierenarts of de lokale noodkliniek voor advies. Als het iets is dat thuis kan worden afgehandeld, zullen ze u begeleiden bij het verlenen van thuiszorg.

kattenpootverdeler

Conclusie

Een deel van verantwoord huisdierbezit is het voorbereiden op de uitgaven van een huisdier, maar niemand kan de toekomst voorspellen. Omstandigheden veranderen, prijzen stijgen en noodsituaties gebeuren, waardoor u extra financiële druk kunt krijgen en de noodzaak om te bezuinigen op uitgaven. Hopelijk geven deze tips u enkele ideeën om de dierenartskosten van uw huisdier te betalen om het gezond en gelukkig te houden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: v-svirido, Shutterstock