Hoe zorg je voor een kat terwijl je fulltime werkt: 7 eenvoudige tips

Katten zijn om veel redenen populaire huisdieren, maar deels vanwege hun onafhankelijkheid. Zolang ze voedsel, water en een schone kattenbak hebben, zullen katten zichzelf vermaken totdat je in de buurt bent om te spelen en te knuffelen.

Dit helpt wanneer je een fulltime baan hebt die je acht tot negen uur per dag het huis uit brengt en je kat alleen laat. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat uw kat heeft wat hij nodig heeft terwijl u aan het werk bent.

Hier zijn zeven manieren om voor je kat te zorgen terwijl je fulltime werkt.

cat + lijnverdeler

Hoe zorg je voor een kat terwijl je fulltime werkt

1. Zorg voor voedsel en water

kat die voedsel eet in de kom
Afbeelding credit: Okssi, Shutterstock

Als je een groot deel van de dag weg bent, maak je je misschien zorgen over het eten en drinken van je kat. Zolang je een klein bakje voedsel en wat water geeft, is je kat meer dan in staat om voor zijn eigen behoeften te zorgen terwijl jij weg bent. Als uw kat een grote eter is, overweeg dan om een automatische feeder te nemen om de hele dag door op gezette tijden voedsel uit te delen.

thematische pauze

2. Houd een schone kattenbak

Zolang katten gezond zijn en een schone kattenbak hebben in een veilige, comfortabele ruimte van uw huis, zullen ze gemakkelijk een kattenbak gebruiken. U hoeft niet naar huis terug te keren of iemand te vragen uw kat uit te laten. Beter nog, je kunt een automatische kattenbak krijgen die het werk voor je doet.

Dat gezegd hebbende, katten moeten kattenbak getraind zijn, wat enige tijd kan duren. De meeste katten slaan snel aan, maar kittens en reddingskatten of halfverwilderde katten kunnen een paar kattenbakken in verschillende delen van uw huis nodig hebben om ongelukken te voorkomen. Bovendien kunnen katten met gezondheidsproblemen, zoals een urinewegaandoening, als symptoom buiten de kattenbak bevuilen.

thematische pauze

3. Installeer een kattenluik

tabby Britse korthaar kat komt het huis binnen via kattenluik
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock

Kattenluiken zijn een handige manier om uw kat toegang te geven tot uw huis dat u misschien niet de hele dag open wilt laten staan. Als u bijvoorbeeld een hond heeft, kunt u de toegang beperken tot het gebied waar u het voedsel en het strooisel van de kat bewaart.

Hoewel het niet wordt aanbevolen, als je binnen- / buitenkatten hebt, kan je kat met een kattenluik overdag in en uit gaan zoals het wil. Dit is ook handig als je een catio of soortgelijke opstelling voor je kat hebt om wat frisse lucht en verrijking te krijgen.

thematische pauze

4. Laat speelgoed in de buurt

Actieve katten hebben veel entertainment nodig om verveling en destructief gedrag te voorkomen. Terwijl je de hele dag weg bent, laat je speelgoed in huis achter waar je kat van kan genieten. Ze hoeven niet chique of duur te zijn. Variatie is de sleutel, dus neem krabpalen, kattenbomen en veel klein speelgoed mee.

Veel katten zullen eindeloos vermaak vinden van eenvoudige dingen zoals lege dozen. Als je kat echt veel energie heeft, overweeg dan om elektronisch speelgoed te kopen dat het achtervolgen van prooien nabootst.

thematische pauze

5. Cat-proof uw huis

Sommige katten kunnen zonder toezicht in de problemen komen. Je wilt niet thuiskomen met kapotte vazen en verwoeste planten, dus zorg ervoor dat je je huis katproof maakt. Dit is niet altijd gemakkelijk met een behendige, nieuwsgierige kat, maar overweeg om waardevolle spullen naar hoge planken of naar gesloten kamers te verplaatsen waar je kat er niet bij kan.

speelse Britse korthaar kat
Afbeelding credit: Richard Stocker, Pixabay
thematische pauze

6. Check-ins plannen

Als uw kat jong of nieuw is en het op zichzelf niet goed doet, plan dan check-ins in. Neem indien mogelijk vrij wanneer u een nieuwe kat mee naar huis neemt of van plan bent om uw kat op te halen voor een lang weekend om wat tijd samen door te brengen voordat u weer aan het werk gaat.

Als vrij nemen niet mogelijk is, kijk dan of een vriend of familielid langs kan komen om je kat te controleren en wat tijd met hem door te brengen.

thematische pauze

7. Maak uw terugkeer spannend

kat spelen met vrouwelijke eigenaar
Afbeelding credit: Oleg Ivanov, Unsplash

Je bent waarschijnlijk moe als je thuiskomt, maar vier je terugkeer met traktaties en speeltijd. Je kat is de hele dag alleen geweest en zal opgewonden zijn om je te zien, dus plan wat plezier voordat je je settelt. Je kat zal uiteindelijk uitkijken naar wanneer je thuiskomt van je werk.

verdeler-catclaw1

Is het goed om een kat te krijgen als je fulltime werkt?

Veel mensen werken fulltime, dus dat is geen reden om geen huisdier te nemen. Katten zijn zeer onafhankelijk en kunnen een betere keuze zijn dan een hond voor mensen die work fulltime, maar ze hebben nog steeds zorg en aandacht nodig. Zolang u de hele dag door in al uw kattenbehoeften voorziet en uw kat voldoende quality time geeft wanneer u thuiskomt, zal hij leren zich aan te passen aan zijn tijd alleen.

Dat gezegd hebbende, is het misschien niet ideaal om een kitten of een gestreste reddingskat mee naar huis te nemen als je veel werkt. Sommige katten zijn beter in het alleen zijn dan anderen, dus uw kitten of redding kan zich niet goed aanpassen aan acht of negen uur alleen gedurende de dag. In dit geval is het het beste om een volwassen kattenras te adopteren dat niet bijzonder aanhankelijk is.

cat + lijnverdeler

Conclusie

Katten zijn geweldige huisdieren voor mensen die fulltime werken, maar ze zijn niet helemaal zelfredzaam. Als u uw kat de hele dag door voorziet van alles wat hij nodig heeft, kan uw kat prima alleen zijn terwijl u aan het werk bent. Dan kunnen jullie allebei uitkijken naar quality time samen wanneer jullie terugkomen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Konstantin Aksenov, Shutterstock