Hoe een kat uit de garage te krijgen (10 effectieve tips)

Elk jaar vinden honderdduizenden katten hun weg naar garages. Of het nu huisdieren zijn die een nieuwe plek hebben ontdekt om te spelen of een verwilderde kat die ergens een beetje warmer en meer beschut tegen de elementen heeft gevonden, garages zijn een veel voorkomende plek voor katten om naar beneden te jagen.

Maar alleen omdat een kat in je garage wil blijven, betekent niet dat je ze moet laten. Er zijn tal van manieren waarop u een kat uit de garage kunt halen, en of u nu te maken heeft met een huisdier of een verwilderde kat, we hebben hier 10 van de meest effectieve methoden voor u uitgelicht!

kattenpootverdeler

De 10 tips om een kat uit je garage te halen

1. Roep hen op

Soms is de gemakkelijkste oplossing om ons recht in het gezicht te staren. Deze methode werkt beter met katten, maar je kunt het proberen met een verwilderde kat als je ze probeert te lokken, zodat je de garage kunt sluiten.

Houd er wel rekening mee dat je een verwilderde kat niet moet behandelen. Wanneer je een kat probeert te bellen om hem naar je toe te laten komen, gebruik dan een kalme stem en ga naar hun niveau. Geef ze niet het gevoel dat ze in de problemen komen als je ze eenmaal hebt. Anders willen ze gewoon weglopen.

Tot slot, maak er geen spel van. Als het leuk voor ze is, willen ze niet luisteren en willen ze gewoon blijven spelen!

thematische pauze

2. Gebruik Traktaties

Wie houdt er niet van een lekkere traktatie? Of u nu probeert een verwilderde kat uit de garage te krijgen of uw kat weer naar binnen te krijgen, traktaties kunnen een uitstekende oplossing zijn. Houd er rekening mee dat hoewel traktaties het een stuk gemakkelijker maken om de kat uit de garage te krijgen, het ook kan fungeren als een beloningssysteem dat hen aanmoedigt om in de eerste plaats in de garage te komen.

Als je een veilige manier hebt om ze uit de garage te houden, is dit geen groot probleem en zou je topprioriteit moeten zijn om ze in de eerste plaats gewoon uit de garage te halen.

kat die wacht op treats_shutterstock_Andriy Blokhin
Afbeelding Credit: Andriy Blokhin, shutterstock
thematische pauze

3. Een val gebruiken

Dit is geen methode die je waarschijnlijk wilt gebruiken voor je kat, maar als je een verwilderde kat hebt die je garage naar huis probeert te bellen, is een kattenval een geweldige oplossing. Stop er een extreem verleidelijk aas in en de kat moet het op een gegeven moment komen bekijken.

Houd er rekening mee dat je met vallen meestal maar één goede kans krijgt om een kat te vangen. Katten zijn extreem slim, dus als ze eenmaal zien hoe de val werkt, zullen ze het waarschijnlijk in de toekomst vermijden.

thematische pauze

4. Bedek de val

Katten zijn intelligente wezens en als ze het uiterlijk van de val niet leuk vinden, gaan ze misschien niet naar binnen, hoe lekker de traktatie er ook uitziet. Een eenvoudige oplossing hiervoor is om de val volledig te bedekken. Dit verbergt niet alleen de meer intimiderende delen van de val, maar het kan er ook voor zorgen dat het voelt als een veilig hol voor hen.

Je hoeft niet al te creatief te worden met de hoes, vaak is zoiets simpels als een deken voldoende. Maar als je te maken hebt met een recidivist of een extreem slimme katachtige, moet je misschien net dat beetje extra doen om het te camoufleren.

een groep zwerfkatten die in een val gaan
Afbeelding Credit: Bykofoto, Shutterstock
thematische pauze

5. Leid de kat af

Als je een vriend of familielid hebt die bereid is om je te helpen, is dit misschien de manier om je kat uit de garage te halen. De ene persoon moet er alles aan doen om de aandacht van de kat vast te houden, terwijl de andere persoon de kat probeert te besluipen.

Dit is echter alleen een methode voor huiskatten. Verwilderde katten zullen zeer waarschijnlijk aanvallen als je ze verrast, en je weet nooit wat voor soort ziekte een wilde kat kan hebben. Het maakt niet uit wat dit is echter geen gemakkelijke methode om te voltooien, omdat katten geweldige instincten en een extreem scherp gehoor, reukvermogen en zicht hebben.

thematische pauze

6. Gebruik een andere kat

Als je een andere kat in huis hebt, kun je ze misschien gebruiken om de onruststoker in de garage te verleiden om naar buiten te komen. Dit is het beste als de kat in uw garage uw huisdier is.

Als er echter een verwilderde kat in uw garage is, raden we u aan een beetje gebruikte kattenbakvulling uit te zetten. Dit zal de geur van uw kat afgeven, waardoor de andere kat denkt dat er al een andere kat woont.

Ten slotte, als je een kitten van de kat in de garage hebt, kun je ze als aas gebruiken. Plaats ze gewoon in een container achter de val waar de kat de val moet betreden om bij het kitten te komen. Deze methode is zeer effectief, maar het werkt alleen als u toegang heeft tot een van de kittens.

kat die eigenaarschap toont
Afbeelding Credit: Engin Akyurt, Pexels
thematische pauze

7. Een laseraanwijzer gebruiken

Katten zijn dol op laserpointers! Als ze het licht zien schijnen en bewegen over de grond, kunnen ze zichzelf echt niet helpen. Je kunt een laserpointer gebruiken om een verwilderde kat uit de garage te jagen, en voor huisdieren kun je hem gebruiken om ze terug het huis of naar jou te laten jagen.

Hoe dan ook, laat ze spelen en het licht achtervolgen en ze vergeten misschien gewoon dat ze proberen van je weg te blijven!

thematische pauze

8. Gebruik een Cat repellant

Katten kunnen niet tegen de geur van sommige dingen, en als je die geuren in je garage zet, kunnen ze werken als een natuurlijk afschrikmiddel. De katten willen niet in de buurt van de geur komen, wat betekent dat de katten niet in uw garage blijven.

Deze methode werkt echter het beste als afschrikmiddel. Als er al een kat in je garage staat, is deze veel minder effectief. Maar als er een verwilderde kat in uw garage woont, kan het toevoegen van een kattenafschrikwekkende geur het een beetje gemakkelijker maken om hen aan te moedigen ergens anders naartoe te verhuizen.

watersproeier
Afbeelding Credit: Squirrel_photos, Pixabay
thematische pauze

9. Maak wat lawaai

Het maken van lawaai kan er gewoon voor zorgen dat de kat zich verder in de garage wil verstoppen, maar het kan er ook voor zorgen dat ze op alle mogelijke manieren willen ontsnappen. Dit is een methode met een hoog risico en een hoge beloning en daarom raden we aan om het te gebruiken als een van uw laatste resorts.

Als u echter op zoek bent naar een afschrikmiddel om te voorkomen dat katten uw garage binnenkomen, moet dit bovenaan uw lijst staan. Wanneer u een oscillerende lawaaimaker gebruikt in combinatie met een herplant van een kat, is dit een zeer effectieve manier om katten uit uw garage te houden.

thematische pauze

10. Creëer wat open ruimte

We snappen dat dit misschien niet voor iedereen haalbaar is, maar als je veel open ruimte in je garage kunt creëren, dan zijn er minder plekken voor een kat om zich te verstoppen. Katten voelen zich veilig als er meer rommel is, en ze zullen zich veel eerder vestigen wanneer dat het geval is.

Niet alleen dat, maar als een kat in een open garage komt, is het veel gemakkelijker om ze op te sporen en eruit te halen als ze niet veel plaatsen hebben om zich te verstoppen.

lege garage
Afbeelding Credit: romakoma, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Als er een kat in je garage staat, hoef je hem niet zomaar te accepteren. Gebruik een paar van de tips die we hier hebben uitgelicht, blijf geduldig en je zou die kat in een mum van tijd uit je garage moeten kunnen halen. Als je toevallig een verwilderde kat in je garage vangt, raden we je ten zeerste aan om hem naar een lokaal asiel te brengen. Anders meld je je misschien gewoon aan voor een tweede ronde in de toekomst!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: bochimsang12, Shutterstock