Hoe de aandacht van een kat te krijgen: 12 verschillende manieren

Heb je ooit gezeten en je kat om je heen zien lopen alsof je er niet eens was? Als dat zo is, voel je dan niet eenzaam. Dit is een veel voorkomende gebeurtenis die veel katteneigenaren ervaren. Katten zijn geweldige, maar wispelturige dieren. Het ene moment willen ze misschien in het middelpunt van de belangstelling staan, het volgende moment doen ze alsof je niet bestaat. Dit zorgt ervoor dat velen van ons kattenliefhebbers constant proberen manieren te bedenken om de aandacht van onze kat te trekken wanneer we tijd met hen willen doorbrengen of gewoon een glimp van ons huisdier willen opvangen. Hieronder hebben we 12 verschillende manieren gedeeld waarop je de aandacht van je kat kunt trekken. Natuurlijk zal niet elke manier voor uw kat werken, maar hopelijk zal dit u helpen iets te vinden dat de kloof tussen u en uw kat overbrugt, zodat u de aandacht kunt krijgen die u verdient.

cat + lijnverdeler

De 12 manieren om de aandacht van een kat te trekken

1. Wees niet opdringerig

Katten zijn moeilijke wezens om erachter te komen. Wanneer je er een in huis haalt, zullen je instincten van nature naar de kat toe duwen in de hoop een relatie te vormen. Dit is niet de route die je moet nemen. Doe in plaats daarvan rustig aan en geef de kat een beetje tijd. Hierdoor kunt u uw kat beter begrijpen terwijl hij zijn omgeving leert kennen en beslist hoe hij zich over u voelt. Het duurt niet lang of de kat zal degene zijn die contact initieert. Dat is wat je echt wilt van de relatie.

senior tabby kat zittend op persoon
Afbeelding Credit: Debra Anderson, Shutterstock
thematische pauze

2. Wees in een goed humeur

Katten zijn goed in het oppikken van dingen. Dit geldt ook voor je humeur. Misschien wil je de aandacht van je kat trekken als je niet in de beste stemming bent, maar dit is niet geweldig voor de relatie. Probeer in plaats daarvan de aandacht van je kat te trekken als je in een goed humeur bent. Als u dit doet, voorkomt u dat uw kat merkt dat er iets niet klopt. Het laatste wat je wilt is dat je kat zich angstig of ongemakkelijk voelt om tijd met je door te brengen.

thematische pauze

3. Gebruik speelgoed of stimulatie

Kattenjacht op speelgoedmuis thuis
Afbeelding Credit: Viacheslav Lopatin, Shutterstock

Als je kat je volledig negeert, haal dan dat speelgoed tevoorschijn. De meeste katten houden van stimulatie. Het gebruik van een veer of kreukelbal is een geweldige manier om je kat te laten weten dat je tijd met hem wilt doorbrengen. Natuurlijk, als je kat gewoon niet in de stemming is, geef hem dan de tijd. Ze zullen wat later spelen als ze klaar zijn.

thematische pauze

4. Probeer verzorging

Sommige katten houden ervan om geborsteld te worden. Het doet hen denken aan toen hun moeders het deden toen ze kittens waren. Als je een kat in huis hebt die fan is van verzorging, haal dan de borstel tevoorschijn wanneer je hun aandacht wilt. Ze kunnen het zien en komen rennen of je moet misschien naar hen toe gaan. Zodra ze de borstel voelen, kan je kat smelten.

thematische pauze

5. Huisdieren aanbieden

vrouw eigenaar aaien en spelen met haar kat thuis
Afbeelding Credit: Stokkete, Shutterstock

Als je tijd met je kat wilt doorbrengen en ze lijken je te negeren, probeer hem dan te aaien. Je moet je kat vrij goed kennen. Krab achter hun oren, bovenop hun hoofd of boven hun staart als ze willen. Dit eenvoudige gebaar kan uw kat initiëren om een beetje quality time met u door te brengen. Zelfs als dat niet het geval is, heb je een paar goede minuten met je kitty-vriend.

thematische pauze

6. Bied je hand aan

Je hand uitsteken is een andere manier om de aandacht van je kat te trekken. Een uitgestoken hand wordt vaak geassocieerd met aaien of spelen voor katten. Als je kat naar je toe loopt om aan je hand te knabbelen, willen ze misschien spelen. Als ze gewoon hun hoofd tegen je hand wrijven, zijn ze in de stemming voor huisdieren.

thematische pauze

7. Gebruik de Traktaties

Britse korthaar kat die naar zijn traktatie grijpt
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock

Als je kat een bepaald soort traktatie heeft waar hij gewoon van houdt, gebruik het dan goed. Wanneer je de aandacht van je kat nodig hebt en ze het niet vrijwillig aan je geven, bied hem dan een traktatie aan. Eén traktatie is meestal niet genoeg voor een kat en ze zullen je volgen in de hoop meer te krijgen. Begin na de traktaties met het aaien van je kat of speel ermee om hem te laten weten dat je zijn aandacht wilt.

thematische pauze

8. Bel uw kat

Niet alle katten zijn hetzelfde. Er zijn katten die je volledig negeren als je ze belt. Anderen zullen komen aanrennen. Als je de aandacht van je kat wilt, roep hem dan aan. Als ze naar je toe komen of je op de een of andere manier erkennen, zorg er dan voor dat je iets boeiends doet om hun aandacht vast te houden. Zo niet, dan reageren ze de volgende keer misschien niet.

thematische pauze

9. Praat met je kitty

vrouw die tegen haar kat praat
Afbeelding Credit: garetsworkshop, Shutterstock

Sommige katten geven er de voorkeur aan om aangesproken te worden boven geaaid te worden of iets anders. Als je kat altijd heeft gereageerd op het geluid van je stem, probeer dan met hem te praten wanneer je zijn aandacht wilt. Je hoort misschien die bekende miauw als je kat naar binnen gaat, zodat jullie samen een beetje quality time kunnen doorbrengen.

thematische pauze

10. Geluiden gebruiken

Er zijn enkele geluiden waar bepaalde katten onmiddellijk op zullen reageren. We hebben allemaal het “pspsps” -geluid gehoord dat wordt gebruikt om de aandacht van een kat te trekken. Kusachtige geluiden en zelfs het geluid van hun traktatiecontainer of -zak zijn andere geluiden die de aandacht van uw kat kunnen trekken wanneer ze u negeren.

thematische pauze

11. Een woord koppelen aan voedertijd

Vrouw thuis die haar mooie Devon Rex-kat op schoot houdt en een pil geeft
Afbeelding Credit: Veera, Shutterstock

Elke keer dat u uw kat voedt, als u dezelfde zin gebruikt, zal uw kat aanslaan. Misschien zeg je “yum yum” als je de kom van je kat vult. Als je de aandacht van je kat wilt, gebruik dan die zin. Het zou ze jouw kant op moeten laten rennen. Het is echter het beste om dit alleen rond voedertijd te doen, zodat de kat niet van streek raakt.

thematische pauze

12. Kattenkruid

De meeste katten die er zijn, voelen zich aangetrokken tot kattenkruid. Als je de aandacht van je kat moet trekken en ze willen gewoon niet toegeven, trek dan dit onschadelijke kruid eruit. Kattenkruid initieert vaak spel en goede gevoelens voor je kat. Als je kat niet een van degenen is die zich aangetrokken voelen tot kattenkruid, zal dat gevoel waarschijnlijk nooit veranderen voor je kat.

cat + lijnverdeler

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er meerdere manieren waarop je kunt proberen de aandacht van je kat te trekken wanneer je het nodig hebt. Of je nu gewoon tijd met je kat wilt doorbrengen, hem iets nieuws wilt laten zien dat je mee naar huis hebt genomen, of klaar bent om hem te voeden, het initiëren van een paar van deze manieren kan de bal gemakkelijk aan het rollen brengen. Natuurlijk zal niet elke tip hierboven bij elke kat werken. Katten houden ervan om individuen te zijn en zullen je uiteindelijk laten zien hoe je ermee om moet gaan als ze je niet de tijd van de dag willen geven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Magui RF, Shutterstock