Hoeveel kost een Khao Manee Cat in 2023? (Bijgewerkte prijsgids)

Het bezitten van een kat is een voorrecht voor iedereen die van dieren houdt. Als het gaat om het hebben van een van de zeldzaamste kattenrassen ter wereld als je beste vriend en sidekick, komen dromen uit. Dit is het geval met de Khao Manee. Dit kattenras komt van nature voor en is afkomstig uit Thailand. Ze werden honderden jaren geheim gehouden totdat Thailand ze tot beschermde soort verklaarde. In 1999 stond Thailand toe dat de Khao Manee naar de Verenigde Staten werd gestuurd. Het doel was om een fokprogramma te starten, zodat deze geweldige katten konden floreren.

De Khao Manee is een volledig witte kat met juwelenogen. Veel mensen noemen ze ‘Diamond Eye’. De oogkleur van deze katten is goud of blauw. Je zult ook merken dat velen worden geboren met een oog van elke kleur. In hun thuisland Thailand worden deze katten gezien als royalty’s en wordt zelfs gedacht dat ze geluk brengen.

Gezien de schoonheid en zeldzaamheid van de Khao Manee, is het begrijpelijk dat deze zeer intelligente en speelse katten vrij duur zijn. Omdat ze bijna uitsluitend bij fokkers worden gekocht, je kunt verwachten tussen de $ 7.000 en $ 11.000 te betalen voor een van deze katten.

Gelukkig, afgezien van de eenmalige aankoopkosten, is het verzorgen en onderhouden van een van deze katten maandelijks niet erg als het gaat om kosten. Laten we eens opsplitsen wat je kunt verwachten als er een Khao Manee in je huis woont, zodat je voorbereid kunt zijn als je ervoor kiest om een van deze geweldige katten te bezitten.

garen ball divider

Een nieuwe Khao Manee mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Afgezien van de initiële kosten van uw Khao Manee, zijn er andere kosten die u moet verwachten voordat uw kitten voor de eerste keer thuiskomt. Katten hebben bepaalde benodigdheden nodig, zoals kattenvoer van hoge kwaliteit, een kattenbak, kattenbakvulling, een kattenmand, een halsband en ID-tags. Sommige van deze benodigdheden zijn een eenmalige aankoop, terwijl andere elke maand een terugkerende behoefte voor uw kat worden.

close-up van khao manee kat
Afbeelding Credit: Pattana Kesarat, Shutterstock

Vrij

Als je hart is gevestigd op een Khao Manee, verwacht er dan niet gratis een. Dit kattenras is uiterst zeldzaam en wordt als vrij nieuw beschouwd in de Verenigde Staten. Zelfs als je iemand kent die een Khao Manee heeft die van plan is kittens te hebben of hun kat opnieuw te huisvesten, is de kans minimaal dat je er gratis een in handen krijgt.

Adoptie

Khao Manees worden beschouwd als exclusieve katten van de fokker. Om deze reden is het bijna onmogelijk om ze in uw plaatselijke dierenasiel of kattenopvang te vinden. Als je in een gebied woont met toegang tot een cattery, kun je geluk hebben en daar een Khao Manee vinden. Je moet nog steeds verwachten dat je een dure vergoeding betaalt om er een mee naar huis te nemen.

Fokker

De Khao Manee is gemakkelijk een van de zeldzaamste en duurste kattenrassen ter wereld. Hierdoor kunt u verwachten tussen $ 7.000 en $ 11.000 te betalen. Gezien de grote kosten die gepaard gaan met deze zuiver witte katten, moet u ervoor zorgen dat u met een gerenommeerde fokker werkt als het in huis halen ervan in uw budget past. Wanneer u contact opneemt met de fokker, vraag dan om de cattery te zien en de kattenouders te ontmoeten. Dit zal u helpen te weten dat u met een gerenommeerde fokker werkt. Je moet ook verwachten dat je een gezondheidscertificaat krijgt om aan te tonen dat je Khao Manee in goede gezondheid verkeert.

Khao Manee kat
Afbeelding Credit: DenKara, Shutterstock

Initiële installatie en benodigdheden

Wanneer je voor het eerst een Khao Manee in huis haalt, zijn er items en benodigdheden die je kat nodig heeft om gelukkig en gezond te zijn. Veel van deze items zijn eenmalige kosten, maar houd er rekening mee dat sommige dingen in de loop van de tijd of naarmate uw kat groeit, moeten worden vervangen.

Kattenkogelverdeler 1

Lijst van Khao Manee Zorgbenodigdheden en kosten

ID-tag en halsband 15 dollar
Sterilisatie/Castratie $ 50 – $ 500
X-Ray Kosten $ 150 – $ 250
Echografie Kosten $ 250 – $ 500
Microchip $ 45 – $ 55
Tandenpoetsen $ 150 – $ 300
Bed $ 10 – $ 30
Nagelknipper (optioneel) 7 dollar
Borstel (optioneel) 8 dollar
Kattenbak 25 dollar
Nestschep 10 dollar
Speelgoed 30 dollar
Vervoerder 40 dollar
Voedsel- en waterbakken 10 dollar

Hoeveel kost een Khao Manee per maand?

De maandelijkse kosten van het verzorgen van een Khao Manee kunnen gemiddeld tussen de $ 40 – $ 250 liggen. Deze prijs is inclusief voedsel, traktaties, speelgoed, medische zorg en andere benodigdheden om uw kat gelukkig te houden. Met de hoge energieniveaus van dit kattenras, zul je misschien verrast zijn door hoeveel je ze wilt verwennen met speelgoed en plezier.

Gezondheidszorg

After het brengen van een Khao Manee in uw huis moet u verwachten een beetje te betalen voor hun routinecontrole en eventuele vaccinaties die ze nog steeds nodig hebben. Zodra dat is geregeld, zult u merken dat u meestal betaalt voor maandelijkse behoeften zoals vlooien- en tekenbehandelingen of hartwormmedicijnen. U moet ook niet vergeten dat uw kat jaarlijks de dierenarts moet bezoeken om ervoor te zorgen dat hij in topvorm blijft.

khao manee kat liggend op de bank
Afbeelding Credit: DenKara, Shutterstock

Voedsel

Uw Khao Manee moet kattenvoer van hoge kwaliteit krijgen om hem gezond te houden. Om deze reden kunt u gemakkelijk verwachten dat u $ 20 – $ 50 per maand uitgeeft aan het eten van uw Khao Manee. Of dit voedsel nat, droog of een combinatie van beide is, is aan jou. Kattenvoer van hoge kwaliteit zal echter duurder zijn dan generieke merken. Door kattenvoer van betere kwaliteit te gebruiken, kunt u uw kat in de beste gezondheid houden, wat mogelijk minder uitstapjes naar de dierenarts betekent.

Grooming

Het verzorgen van een kat kan moeilijk zijn. De Khao Manee heeft een zachte vacht die je zelf kunt verzorgen door een of twee keer per week te borstelen. Kitties hebben echter ook af en toe baden, nagels, oorreinigingen en meer nodig. Als u wilt voorkomen dat u deze taken zelf op zich neemt, is contact opnemen met een trimmer uw beste optie. Bezoeken aan de trimmer moeten elke 4 tot 6 weken plaatsvinden en kosten normaal gesproken tussen $ 30 – $ 70, afhankelijk van het gebied waar u woont.

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Niet elke kat zal maandelijks de dierenarts bezoeken of routinemedicijnen gebruiken. Als uw Khao Manee extra zorg nodig heeft, moet u verwachten dat de kosten in de prijsklasse van $ 50- $ 60 vallen. Houd er rekening mee dat naarmate katten ouder worden, ze mogelijk meer veterinaire zorg of aanvullende medicijnen nodig hebben. U moet hier rekening mee houden wanneer u besluit een van deze katten, of een ander huisdier, in huis te halen.

kitten leggen _Sheila Fitzgerald_Shutterstock
Afbeelding Credit: Sheila Fitzgerald, Shutterstock

Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is geen noodzaak, maar het kan van pas komen als je voor een dier zorgt. Bij het afsluiten van dit type verzekering zult u merken dat een kattenverzekering veel goedkoper is dan die voor een hond. En omdat Khao Manees zo duur zijn om mee te beginnen, kan een huisdierenverzekering helpen de kosten te dekken van onverwachte gezondheidsproblemen die zich in de loop van het leven van uw kat kunnen voordoen. Met zoveel beschikbare verzekeringsopties, zult u merken dat de prijzen variëren tussen $ 10 – $ 40 per maand. Als een huisdierenverzekering iets is dat u van plan bent te kopen, moet u ook weten dat de kosten kunnen stijgen naarmate uw kat ouder wordt.

garen ball divider

Onderhoud van de omgeving

Met een kat in huis zijn er elke maand bepaalde dingen nodig. Zwerfvuil, ontgeurende sprays, kattenbakvoeringen en zelfs kartonnen krabbers behoren tot de meest benodigde.

Kattenbakvoeringen $ 8 – $ 20 / maand
Ontgeurende spray of korrels $15/maand
Kartonnen krabber $8/maand

Vermaak

Entertainment voor je Khao Manee is waar je gemakkelijk meer kunt uitgeven dan je verwacht. Deze katten zijn extreem speels en zeer intelligent. Dit betekent dat ze veel nodig hebben om hun geest betrokken te houden. Gemiddeld kun je verwachten dat je $ 15 tot $ 40 per maand uitgeeft aan speelgoed en activiteiten voor je kat. Misschien kies je ervoor om een maandelijkse abonnementsbox voor je kat te kopen om ervoor te zorgen dat ze zo vaak mogelijk nieuw, leuk speelgoed krijgen.

Kattenkogelverdeler 1

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Khao Manee

De zorg voor een Khao Manee kan variëren tussen $ 40 en $ 250 per maand. Deze prijs kan variëren, afhankelijk van of u ervoor kiest om een huisdierenverzekering af te sluiten, hoe vaak uw kat de dierenarts moet bezoeken en of u uw kat verwent met te veel speelgoed. Hoogwaardig kattenvoer, vlooien- en tekenbehandelingen en zelfs hartwormmedicatie zijn uitgaven die u elke maand mag verwachten om uw kat in de best mogelijke gezondheid te houden.

Khao Manee_Peefay_shutterstock
Bron: Peefay, Shutterstock

Extra kosten om rekening mee te houden

Bij de zorg voor een Khao Manee, of een huisdier, moet je verwachten dat er af en toe verrassingskosten opduiken. Als u van huis moet vertrekken voor een zakenreis of van plan bent om op vakantie te gaan, moet u mogelijk betalen voor het instappen voor uw kat. Als dit geen optie is, kunt u merken dat u een vriend of familielid betaalt om langs te komen. Dit is om ervoor te zorgen dat uw kat goed gevoed is, ermee wordt gespeeld en de hele dag door een schone kattenbak krijgt.

Helaas kunnen er medische noodsituaties ontstaan. Je kat kan een allergie ontwikkelen na het proberen van een specifiek voedsel, iets slikken wat ze niet zouden moeten doen, of zelfs zichzelf verwonden. Wanneer dit gebeurt, kunt u verwachten dat u extra betaalt bij de dierenarts, omdat spoedeisende hulp veel meer kostIve.

Het bezitten van een Khao Manee met een beperkt budget

De grootste kostenpost van deze katten is de eenmalige prijs van het kopen van een van een fokker. Hoewel je schuilplaatsen en reddingen kunt doorzoeken, is de kans op het vinden van een Khao Manee op deze plaatsen minimaal. Omdat u geen geld kunt besparen op de aankoopprijs, is het vinden van manieren om uw maandelijkse budget te verlagen uw beste gok. Het gebruik van kwaliteitsvoedsel voor uw Khao Manee vermindert de kans op uitstapjes naar de dierenarts. U kunt ook online doe-het-zelf-ideeën vinden voor kattenspeelgoed, kattenbomen en zelfs bedden om geld te besparen.

Geld besparen op Khao Manee Care

Zoals we al zeiden, kan het zelf op je nemen van een paar taken je helpen geld te besparen op de behoeften van je Khao Manee. Maak je eigen speelgoed en zitstokken. U kunt zich zelfs aanmelden voor automatische terugkerende verzending voor benodigdheden zoals zwerfvuil en voedsel om kortingen te krijgen. Het kiezen van een huisdierenverzekering is een andere geweldige manier om geld te besparen. U kunt er maandelijks voor betalen, maar de hulp die het biedt wanneer zich een noodsituatie voordoet, is heel nuttig.

garen ball divider

Conclusie

Als het bezitten van een zeldzame en mooie Khao Manee een droom van je is, moet je voorbereid zijn. De initiële kosten van deze katten kunnen variëren van $ 2.500 tot $ 11.000, afhankelijk van waar u er een vindt. Gelukkig, als de kat eenmaal onder uw hoede is, hoeft het gelukkig en gezond houden van uw budget niet te vernietigen. U kunt verschillende manieren vinden om u te helpen geld te besparen terwijl u uw Khao Manee nog steeds voorziet van alles wat het nodig heeft.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: ne_photo, Shutterstock