Herinneren katten zich en missen ze hun broers en zussen?

Twee kittens slapen op een bus

Wanneer je een nieuwe kat of nieuw kitten mee naar huis neemt, is het echt een gelukkige en spannende tijd. Je verwelkomt tenslotte een nieuw harig lid van het gezin in je huis, leert ze kennen, zorgt voor hen en ontwikkelt je band. Maar hoe zit het met het vorige leven van je prachtige en ondeugende kitten?

Snel overzicht

01

Katten zullen de geur van een andere kat een jaar of zelfs langer onthouden.

02

Kittens hebben misschien een paar dagen tot een week nodig om zich te vestigen bij hun nieuwe familie in hun nieuwe huis en zich aan te passen aan het verlies van hun moeder en broers en zussen

03

Katten kunnen tot zes maanden rouwen na het verlies van een gebonden familielid of metgezel.

Als je een kitten aanneemt, hebben ze waarschijnlijk al hun tijd doorgebracht met hun moeder en kattenbroers en -zussen voordat je ze ophaalt. Dus, herinneren katten zich hun broers en zussen? Missen ze die?

Katten kunnen het geheugen van andere katten behouden door geurherkenning. Kittens lijken zich snel aan te passen aan het verlaten van het nest, maar oudere katten kunnen langer nodig hebben om zich aan te passen als ze worden gescheiden van een gebonden broer of zus. Lees verder om meer te weten te komen!

Lees ook: Missen katten hun baasje als ze weg zijn?

Herinneren katten zich hun broers en zussen?

Jonge Bengaalse kittens die samen eten

De vroegste sociale banden van een kitten zijn met hun broers en zussen.

Jonge kittens zullen zich hun broers en zussen enige tijd herinneren nadat ze hun nestgenoten hebben verlaten, in feite zullen katten zich elke kat, familielid of niet, een tijdje herinneren. Dit komt omdat katten naast hun band met hun broers en zussen en moeder ook hun vertrouwde geur onthouden.

Zelfs nadat hun gehechtheid naar jou en je familie is verhuisd, zouden ze de geur van hun broer of zus herkennen als ze het tegenkwamen. Het is niet precies duidelijk hoe lang een kat de kennis van de geur van een andere kat kan behouden, maar het zal waarschijnlijk een jaar of langer zijn. Als je andere vragen hebt over het geheugen van een kat, bekijk dan Hoe lang herinneren katten zich andere katten? en Herinneren katten zich dat ze in de steek zijn gelaten?

Worden katten verdrietig als hun broers en zussen vertrekken?

Er is altijd een periode van aanpassing wanneer kittens opnieuw worden gehuisvest en hun broers en zussen en moeder voor de eerste keer verlaten. In eerste instantie kan uw kitten bang, ongerust of teruggetrokken lijken, en ze eten, drinken of spelen misschien niet zoveel als ze normaal zouden doen voor een paar dagen, omdat ze zich aanpassen aan het leven in een nieuw huis met hun nieuwe gezin.

Ze kunnen zelfs een beetje verdrietig lijken of veel miauwen als ze alleen worden gelaten. Maak je echter geen zorgen, deze inwerkperiode is voorbij voordat je het weet en je bundel pluisjes zal hun voeten vinden in hun nieuwe huis. Veel kittens verhuizen en laten hun nestgenoten in hun pas achter, en blijven vrij zelfverzekerd en ondeugend vanaf het moment dat je ze door de voordeur brengt!

Hoe lang missen katten hun broers en zussen?

1. Kittens

Witte kittens met blauwe ogen

Kittens passen zich snel aan om weg te zijn van hun familieleden.

Als kittenbroers en -zussen worden gescheiden op twee of drie maanden oud, is het onwaarschijnlijk dat ze na een paar dagen of een week bepaalde tekenen van het missen van elkaar vertonen. Zodra ze hun nieuwe familie ontmoeten, vormen ze hun nieuwe banden en laten ze de oude achter. Hoewel ze zich hun familie, en met name de geur van hun familie, nog lang zullen herinneren, lijkt het hen niet negatief te beïnvloeden of verdrietig te maken.

2. Katten

Russische Blauwe kat tweeling

Oudere katten hebben meer tijd nodig om zich aan te passen aan het verlies van een broer of zus, vooral als ze een sterke sociale band hadden.

Aan de andere kant zullen nestgenoten die langer dan de eerste twee of drie maanden samen zijn en een hechting hebben, sterkere hechtingen vormen. Volwassen katten die een nestgenoot na een jaar of langer samen verlaten, zullen een meer voor de hand liggende impact hebben, vooral als ze onafscheidelijke, loyale metgezellen waren met een hechte band Hoewel dit waarschijnlijk nog steeds tijdelijk zal zijn, zou je kunnen verwachten dat je kat niet in orde is en tekenen vertoont van het missen van hun broer of zus voor maximaal zes maanden.

Lees ook: Hoe heet een groep katten?

Hoe kunt u uw nieuwe kitten helpen wennen?

Als je een nieuw kitten mee naar huis hebt genomen, probeer er dan rekening mee te houden dat ze hun familie achterlaten en naar een compleet nieuwe omgeving gaan. De hantering moet geleidelijk en zacht zijn en schreeuwen of andere harde geluiden moeten tot een minimum worden beperkt.

Als u jonge kinderen heeft, is het een goed idee om tijd met hen door te brengen voordat het nieuwe kitten arriveert om hen te helpen begrijpen hoe het kitten zich zou kunnen voelen en waarom ze extra kalm en stil moeten zijn rond de nieuwe toevoeging.

Als je kunt, geef je de fokker een Een kledingstuk of iets anders dat uw geur draagt om een week of zo in de buurt van uw kitten te plaatsen voordat u ze ophaalt, zal de overgang soepeler laten verlopen. U kunt ook iets mee naar huis nemen dat ruikt naar de moeder of broers en zussen, hoewel dit uw kitten in de war kan brengen in plaats van hem te troosten.

Het is een goed idee om zoveel mogelijk hetzelfde te houden voor uw kitten tijdens de eerste dagen en weken in zijn nieuwe huis. Geef ze hetzelfde voedsel dat de fokker of hun vorige verzorgers gebruikten en gebruik dezelfde kattenbakvulling en kattenbak. Het lijkt misschien veel voorbereiding, maar hoe meer u doet om uw kitten te helpen zich gesetteld te voelen, hoe sneller hij van het leven zal genieten, en jij ook!

Lees ook: De 25 beste tips voor nieuwe katteneigenaren

Rouwen katten om het verlies van andere katten?

Schotse vouwkat speelt in huis

Katten kunnen sterke sociale banden vormen, waardoor het voor hen moeilijk kan zijn om zich aan te passen aan het verlies van een metgezel.

Natuurlijk ervaren katten andere vormen van verlies, niet alleen het achterlaten van hun moeder en broers en zussen. Ze kunnen hun langdurige katachtige huisgenoot en beste vriend verliezen, of zelfs leden van hun menselijke familie. Afhankelijk van hoe dicht een kat bij de persoon of kat staat die ze hebben verloren en of ze veel tijd samen hebben doorgebracht, zal hun gedrag vaak veranderen, net zoals het gedrag van een mens zou doen als ze rouwden.

Als je kat een geliefde heeft verloren, of dat nu een mens of een kat is, zou je verwachten dat ze meer ingetogen, minder actief en minder geïnteresseerd zijn in interactie. Ze kunnen zelfs van hun voedsel afgaan, een beetje gewicht verliezen of tekenen van stress of verlatingsangst ontwikkelen. Ondersteun ze met extra TLC, moedig ze aan om te eten en breng veel tijd met ze door.

Als u zich echter zorgen maakt over het gedrag van uw kat en u niet zeker weet of het verdriet of een onderliggend gezondheidsprobleem is, laat ze dan controleren door een dierenarts om veilig te zijn.

Lees ook: 10 subtiele tekenen dat je kat ziek kan zijn

Samenvatting

Katteneigenaren vinden het misschien een beetje vreemd dat een kitten wordt weggehaald bij de moederkat en de rest van hun gezin en verder gaat met een nieuw gezin alsof er niets is gebeurd. Dit is echter een grote gebeurtenis voor een kitten en ze vertonen vaak een periode van aanpassing gedurende een paar dagen na het verlaten van hun broers en zussen en moeder. Oudere katten die tijd hebben gehad om sterke banden met broers en zussen of metgezellen te vormen, zullen vaak meer voor de hand liggende tekenen van verdriet of stress vertonen als hun broer, zus of vriend verloren is.

Het is echter belangrijk om niet aan te nemen dat de gedragsproblemen van uw kat te wijten zijn aan rouw of het missen van een metgezel die is overleden, omdat er veel mogelijke oorzaken zijn.

Lees ook: Hebben katten gevoelens voor hun baasjes?

Veelgestelde vragen

Zal een kat zich zijn broers en zussen herinneren?

Broers en zussen zullen elkaar een tijdje herinneren, vooral door hun unieke geur. Dus, hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze regelmatig aan hun broer of zus zouden denken, als ze hun broer of zus of hun geur tegenkwamen, zouden ze het zelfs een jaar of langer later herkennen.

Hoe weet je of katten elkaar missen?

Wanneer katten rouwen om het verlies van hun katachtige vriend, of hun kattenmaatje missen in hun afwezigheid, kunnen ze minder eten of zich anders gedragen door minder actief te zijn of minder geïnteresseerd in menselijke interactie.

Herinneren katten zich hun broers en zussen na twee maanden?

Je kat zal na twee maanden niet constant aan zijn broers en zussen denken, maar ze zullen hun geur nog steeds kennen.