Hebben katten gevoel voor humor?

We weten dat katten grappige kleine wezens zijn. Hun capriolen kunnen ons urenlang vermaken. Iedereen die ooit met een kat heeft samengewoond, heeft veel van zijn tijd besteed aan het observeren van hen en het lachen om alle interessante dingen die ze doen. We vinden humor in de capriolen van onze katten, maar weten katten dat ze grappig zijn? Of, beter nog, hebben katten gevoel voor humor? Laten we eens nader bekijken …

Je kat heeft een breed scala aan gevoelens en emoties.

Je kat kan verdrietig worden, je kat kan angstig zijn, je kat kan dom zijn en je kat kan ook humor in dingen vinden.

Terwijl onze katten tot ons spreken met hun miauw en lichaamstaal, bezitten ze het vermogen om veel gevoelens en emoties te voelen. (Een fundamenteel verschil tussen gevoelens en emoties is dat gevoelens bewust worden ervaren, terwijl emoties zich bewust of onbewust manifesteren.)

Je kat kan verdrietig worden, je kat kan angstig zijn, je kat kan dom zijn en je kat kan ook humor in dingen vinden. Katten zijn van nature individuen, wat betekent dat er bepaalde katten zijn die meer entertainment kunnen vinden in humoristische dingen dan anderen. We zijn altijd geamuseerd door onze katten en hun gekke katten capriolen, dus het roept de vraag op, “doen onze katten dit om ons te amuseren?” Als je denkt dat je kat expres grappig is, dan heb je waarschijnlijk gelijk!

Je kat vindt je waarschijnlijk niet alleen interessant, maar ook grappig.

De volgende keer dat je over je kat struikelt, weet dan dat je kat dit – en jij – grappig vindt.

Het is waar dat katten en honden mensen anders waarnemen, en sommige experts zijn zelfs zo ver gegaan om te zeggen dat katten mensen waarnemen als grote, onhandige katten. National Geographic sprak met auteur en kattengedragsdeskundige John Bradshaw, die veronderstelt dat katten ons niet echt begrijpen zoals honden dat doen. John deelde met National Geographic dat,

“We moeten nog iets ontdekken over kattengedrag dat suggereert dat ze een aparte doos hebben waarin ze ons plaatsen als ze met ons socializen. Ze weten natuurlijk dat we groter zijn dan zij, maar ze lijken hun sociale gedrag niet veel te hebben aangepast. Hun staarten in de lucht steken, rond onze benen wrijven en naast ons zitten en ons verzorgen zijn precies wat katten met elkaar doen… katten gedragen zich tegenover ons op een manier die niet te onderscheiden is van [how] ze zouden zich tegenover andere katten gedragen. Ze denken wel dat we onhandig zijn: niet veel katten struikelen over mensen, maar we struikelen over katten.”

Dus, de volgende keer dat je over je kat struikelt, weet dan dat je kat dit – en jij – grappig vindt.

Fungeert je kat als een manier om zichzelf te amuseren?

Wanneer uw kat klassiek ondeugend kattengedrag vertoont, probeer het dan niet te persoonlijk op te vatten.

Wanneer uw kat klassiek ondeugend kattengedrag vertoont, probeer het dan niet te persoonlijk op te vatten. Het lijkt misschien enigszins gepland of misschien zelfs vreemd toevallig wanneer het gebeurt, maar je kat is geen hatelijk wezen, ondanks die opvallende blikken van afkeuring die ze je kant op sturen.

Je kat is erg berekenend in zijn acties, maar hij vindt geen humor in het in een miljoen kleine stukjes naar de grond sturen van je antieke vaas. Of zwaaiend van je dure gordijnen, of zelfs een frisse haarbal op je favoriete trui gooien.

Hoewel het misschien zo lijkt, verzekeren we je dat ze zich niet gedragen uit wrok , zelfs als je net terug bent van een reis naar de dierenarts.

BBC Earth deelt dat,

Katten lijken ook te genieten van een verscheidenheid aan ondeugend gedrag, maar dit kan slechts een poging zijn om de aandacht te trekken in plaats van hun humoristische kant te laten zien. En dus, voor zover de wetenschap gaat, lijkt het erop dat katten niet in staat zijn om te lachen en je kunt getroost worden om te weten dat je kat je niet uitlacht. Hoewel, als ze ooit de mogelijkheid zouden verwerven om dit te doen, vermoeden we dat ze dat zouden doen.

Je kat vindt het leuk om zichzelf te amuseren.

hebben katten gevoel voor humor?

De meeste katten houden van spelen en jij bent een van hun favoriete mensen om mee te spelen omdat je zoveel voor ze betekent.

Je kat kan meer dan 15 uur per dag slapen, maar dat betekent niet dat hij altijd rondhangt als hij wakker is. Katten houden hun geest op veel manieren geprikkeld. Als je je afvraagt of je kat gevoel voor humor heeft, denk dan aan de gekke katten capriolen die ze vertonen door middel van zoomies, krabwandelingen en algemene kattenwaasheid.

Katten zullen katten zijn, zoals ze zeggen, en het is een bekend feit dat katten een dwaze kant hebben. En in de hoofden van veel kattenliefhebbers is het een van hun meest vertederende kwaliteiten. Net als mensen is elke kat anders. Dus, dat gezegd hebbende, zullen er enkele katten zijn die gewoon grappiger en silier zijn dan andere katten.

Pla vaststellenytime rituelen en verrijking binnenshuis voor uw kat om te voorkomen dat hij zich verveelt, wat kan leiden tot overmatig eten, miauwen en algemene verveling. En aarzel niet om gek te doen met je kat. Want de kans is groot dat ze er enorm van zullen genieten! De meeste katten houden van spelen en jij bent een van hun favoriete mensen om mee te spelen omdat je zoveel voor ze betekent.

Katten in het wild missen emotie als een manier om zichzelf te beschermen.

grote katten tonen geen emotie als een manier om zichzelf te beschermen.

Hoewel onze mini panters en katten in het wild veel eigenschappen delen, hebben ze ook veel grote verschillen als je ze vergelijkt. Grote katten tonen bijvoorbeeld geen emotie als een manier om zichzelf te beschermen. Dit komt omdat, in hun gedachten, het tonen van emoties een teken van zwakte is, en overrompeld worden kan hen hun leven kosten.

Je kat thuis hoeft zich geen zorgen te maken dat hij wordt opgejaagd door een roofdier of waar zijn volgende maaltijd vandaan komt, dus ze hebben de mogelijkheid om hun bewaker om je heen, een persoon die ze vertrouwen, te laten vallen.

Heb je je ooit afgevraagd of katten een slap gevoel voor sympathie zullen faken? Het antwoord zou je wel eens kunnen verrassen. Lees er hier alles over op All About Cats.