Happy Mew Year voor Cats Day 2023: wat en wanneer is het?

Meer dan 46 miljoen Amerikaanse huishoudens 1 een andere reden hebben te vieren op 2 januari. Het is een feestdag om onze katachtige metgezellen te vieren op Happy Mew Year for Cats Day. De date was het geesteskind van Ruth en Tom Roy, die de noodzaak zagen om onze harige vrienden te eren die zoveel vreugde in ons leven brengen. Het is ook een uitstekende manier om het nieuwe jaar met een positieve noot te beginnen.

Natuurlijk duurde het niet lang voordat de officiële feestdag van start ging onder dierenliefhebbers wereldwijd. Hoe het aansloeg, is niet duidelijk. We weten dat het in 2016 officieel was 2, ook al zweefde het idee voor die tijd al ergens anders rond. Vakantie heeft een feest nodig. Laten we eens kijken hoe u het gedenkwaardig kunt maken in uw huishouden.

3 kat face divider

Manieren om Happy Mew Year te vieren

De kans is groot dat je kat al verwend is. We kunnen er niets aan doen. Ongeveer 95% van de eigenaren van gezelschapsdieren 3 beschouw ze als familieleden. Je kunt het echter een tandje hoger zetten op Happy Mew Year en iets extra speciaals doen voor je katachtige vriend. De beste manier om te beginnen is door ervoor te zorgen dat je kat alles heeft wat hij nodig heeft voor een gezond en gelukkig leven.

kat voeren
Afbeelding credit: Dora Zett, Shuterstock

1. Het belang van mentale stimulatie

Hoewel katten veel slapen, hebben ze nog steeds mentale stimulatie nodig. Het zijn immers intelligente dieren. Ze leren door onze emoties te observeren en te lezen. Hoewel het veiliger is om je huisdier binnen te houden, wordt het ook saai. Interactief speelgoed is een uitstekende manier om aan deze behoefte te voldoen. Happy Mew Year biedt een geweldige kans om uw huisdier iets nieuws te laten doen.

We raden ook aan om het speelgoed van je kat af en toe te verwisselen. Intelligent zijn betekent ook dat ze hun interesse in dezelfde oude dingen verliezen. Als je iets een paar weken opzij zet, lijkt het iets anders als je het weer naar buiten brengt. Geloof ons, het werkt.

thematische pauze

2. Een nieuwe kraspaal

Katten krabben instinctief aan spullen. Het maakt deel uit van hun bedrading. We zijn er zeker van dat je dat feit niet in gedachten had toen je een nieuwe bank kocht. Als je je kat een krabpaal geeft, kan dit gedrag worden omgeleid naar iets dat meer geschikt is. Je kunt de post onweerstaanbaar maken met een snufje kattenkruid of zilvervin. Onderzoek 4 Laat zien dat katachtigen de voorkeur geven aan verticale palen boven horizontale.

oranje katten met krabpaal
Afbeelding credit: MarinaTr, Shutterstock
thematische pauze

3. Knuffeltijd

We weten dat onze huisdieren een band met ons hebben. Soms is het beste geschenk dat we onze katten kunnen geven, tijd doorbrengen met interactie met hen. Het kan knuffelen op de bank zijn of spelen met een toverstokje. De tijd die je met je kat doorbrengt, versterkt je relatie. Het is echter ook goed voor je geestelijke gezondheid en welzijn. Wat is een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan voor elkaars behoeften te zorgen?

3 kattenverdelers

Andere manieren om deze speciale dag te markeren

Je kunt nog steeds Happy Mew Year vieren, zelfs als je geen kat hebt. Je kunt vrijwilligerswerk doen bij een lokale opvang- of reddingsorganisatie. Anders is een donatie- of verzorgingsbox gevuld met lekkernijen, speelgoed en eten altijd welkom. Vergeet niet dat katachtigen niet dicht bij mensen hoefden te komen. Wetenschappers theoretiseren dat ze voor domesticatie hebben gekozen. Het is iets dat zelfs hondenmensen kunnen waarderen.

donaties aan dierenasielen
Afbeelding credit: Veja, Shutterstock

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Happy Mew Year for Cats is een dag die het waard is om onze katachtige metgezellen te vieren. Het is een tijd om de speciale plaats die ze in ons hart hebben te erkennen. Ze maken ons aan het lachen met hun capriolen en eigenzinnig gedrag. Ze troosten ons met hun spinnen en knuffelen. Ons leven is beter omdat we onze huizen hebben opengesteld voor deze geweldige dieren. Deze vakantie gaat over het eren van hun bijdrage aan ons welzijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Piqsels