Grey Munchkin Cat: Feiten, Oorsprong &Geschiedenis (Met Foto’s)

Het Munchkin kattenras is gemakkelijk een van de meest herkenbare die er zijn. Deze schattige kortbenige katten staan op het verlanglijstje van veel kattenliefhebbers over de hele wereld. Met hun verrassende populariteit is het begrijpelijk dat potentiële kattenouders zoveel mogelijk over het ras willen leren. Hieronder zullen we de geschiedenis en feiten over het Munchkin-ras bespreken, inclusief de zeer populaire Grijze Munchkin-kat. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om te bepalen of je een van deze leuke katten in huis moet halen.

3 katten gezichtsverdeler

De vroegste records van grijze Munchkin-katten in de geschiedenis

Meldingen van kortbenige katten hebben in de loop van de geschiedenis verschillende keren plaatsgevonden, vooral in de 20Þ eeuw. Deze kortbenige katten werden in 1944 in Groot-Brittannië gemeld. Een ander rapport kwam rond 1956 uit Rusland. Nog een andere werd gemeld in Engeland in de jaren 1970, terwijl een andere waarneming opdook in Louisiana in de jaren 80. Het was echter in 1983 toen een zwerfkat met de naam Blackberry bekend werd als de moeder van het Munchkin-ras. Zij en een van haar mannelijke kittens werden gebruikt om te fokken met gedomesticeerde kortharen en lange haren om echt het Munchkin-ras te baren en de natuurlijke genetische mutatie door te geven die deze kleine, kortbenige katten mogelijk maakt.

grijs munchkin kitten spelen
Afbeelding credit: Sviatoslav_Shevchenko, Shutterstock

Hoe grijze Munchkin-katten aan populariteit wonnen

Het Munchkin-ras is een hit of een misser bij kattenliefhebbers. Sommige mensen houden gewoon van deze pint-sized speelse en nieuwsgierige katten. Anderen vermijden dit ras omdat hun kortheid wordt veroorzaakt door een mutatie. Hoewel het ras in meerdere kleuren, patronen en zelfs haarlengtes voorkomt, is een van de meest populaire de Grey Munchkin. Het is onmogelijk om te bepalen wanneer deze specifieke kleur is ontstaan, maar wat duidelijk is, is dat fans van het Munchkin-ras dol zijn op Grijze Munchkins en ze gretig in hun huizen accepteren.

Formele erkenning van grijze Munchkin-katten

Toen Blackberry in 1983 het Munchkin-ras baarde, duurde het niet lang voordat het nieuwe rasontwikkelingsprogramma van The International Cat Society ingreep. In 1994 begonnen ze toezicht te houden op de fokkerij en ontdekten ze dat de mutatie van de Munchkin een dominant overervingspatroon was. In 2003 erkende de International Cat Society Munchkin-katten officieel als ras. Andere organisaties hebben dit voorbeeld niet gevolgd, omdat velen van mening zijn dat het fokken van deze katten onethisch kan zijn. Om met succes een Munchkin te fokken, moet deze worden gefokt met een andere kat die de mutatie niet heeft. De dominantie van de mutatie zal resulteren in een volledig nest Munchkin-katten. Als twee Munchkin-katten worden gefokt, is de mutatie hartverscheurend dodelijk.

grijze munchkin kat zitten
Afbeelding credit: Sviatoslav_Shevchenko, Shutterstock

3 katten gezichtsverdeler

Top 3 unieke feiten over grijze Munchkin-katten

Hoewel een Grijze Munchkin zelf uniek is, zijn hier drie feiten die je misschien niet weet over dit kattenras.

1. De naam komt van The Wizard of Oz

Of je nu het boek hebt gelezen of de film hebt gezien, de Munchkins in The Wizard of Oz hebben zeker je hart gestolen. Het zijn deze kortbenige personages die het Munchkin-ras zijn naam hebben gegeven, waaronder de populaire Grey Munchkins.

thematische pauze

2. Munchkins kunnen socialites zijn

Socialite en erfgename, Paris Hilton bezit twee Munchkin-katten met de namen Shorty en Munchkin. Ze staat er zelfs om bekend dat ze deze twee haar lowrider kitties noemt. Als je het leuk vindt om celebs te volgen en meer te weten te komen over hun huisdieren, kunnen deze twee op elk moment op de socials van Parijs verschijnen.

thematische pauze

3. Een Munchkin heeft het record in handen

Volgens het Guinness Book of World Records is het een vrouwelijke Munchkin die het record heeft de kortste levende kat te zijn. Haar naam is Lilieput en ze woont in Napa, Ca. Op het moment dat ze het recordboek maakte waarin ze mat op 5,25 centimeter van schouder tot vloer.

garen ball divider

Maken grijze Munchkin-katten een goed huisdier?

Ja, de Grijze Munchkin, of welke Munchkin dan ook, zal een geweldig huisdier zijn. Deze katten zijn intelligent en vriendelijk. Ze doen het goed met kinderen en andere huisdieren, vooral wanneer ze jong worden gesocialiseerd. Als het gaat om hun eigenaren, houdt een Munchkin ervan om te knuffelen en genegenheid te tonen, maar laat dat je niet voor de gek houden, ze houden ook van spelen. Hoewel ze korte benen hebben, houden ze er nog steeds van om te springen en hun behendigheid te laten zien. Ze zijn zelfs gemakkelijk te trainen met behulp van een clicker en lof. Je kunt je Grey Munchkin door de straat laten slenteren op een aan de lijn of het spelen van apporteren in een mum van tijd.

Als het gaat om hun gezondheid, zijn Grijze Munchkins tot nu toe relatief gezond. Het ras wordt nog steeds als nieuw beschouwd, dus er moet meer tijd worden genomen om te bepalen of er problemen zijn die voortvloeien uit hun mutatie. Anders dan dat, wordt dit ras echter geconfronteerd met dezelfde problemen als andere kattenrassen en vereist het dezelfde zorg en aandacht.

kattenpootverdeler

Conclusie

Zoals je kunt zien, is de Grey Munchkin een uniek, maar schattig kattenras. Hoewel ze misschien kort van gestalte zijn, zijn ze groot in persoonlijkheid, plezier en liefde. Als je hebt gedebatteerd of een van deze schattige katten de perfecte pasvorm is voor jouw huis, zouden deze rasinformatie en feiten je moeten helpen meer te leren, zodat je deze leuke katachtigen beter kunt begrijpen. Wanneer u op zoek bent naar een fokker om de perfecte Grey Munchkin voor uw gezin te vinden, kies dan verstandig.

Het fokken van deze katten resulteert in een genetische mutatie die fataal kan zijn als bepaalde voorzorgsmaatregelen en regels niet worden gevolgd. Zoals met elk ras van dieren, alleen omgaan met ethische fokkers met een goede reputatie.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Sviatoslav_Shevchenko, Shutterstock