Zijn katten toegestaan op het strand? Bereid je voor op een Kitty-Beach Avontuur!

Sommige katten zijn avontuurlijk en nieuwsgierig, dus ze vinden het leuk om nieuwe plaatsen te verkennen. Misschien ga je binnenkort op strandvakantie en vraag je je af of je je kleine katachtige moet meenemen. Hoe dan ook, als je naar een huisdierveilig strand gaat, moet je goed zijn om met je kat te gaan.

Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat huisdieren zijn toegestaan op het strand waar je naartoe gaat, en jij en je harige vriend zullen een geweldige tijd hebben. Zorg er ook voor dat u zich bewust bent van de mogelijke gevaren, zoals onveilige dieren in het wild, honden, andere katten en de temperatuur, om ervoor te zorgen dat uw kat gezond blijft tijdens het avontuur op het strand.

3 katten gezichtsverdeler

Kunnen katten in zand zijn?

Zand is over het algemeen veilig voor katten, maar het hangt ook af van meerdere factoren. Zand, vooral op onreine openbare stranden, kan parasieten of glas bevatten die uw kat pijn kunnen doen. Sommige mogelijke gifstoffen of verontreinigingen kunnen in het zand zitten, waardoor het voor veel dieren onveilig is. Zand kan ook onveilig worden als de temperatuur te hoog is, omdat het de voetzolen van uw kat kan verbranden.

Als uw kat een voedingstekort heeft, kan hij beginnen met het eten van oneetbare stoffen, zoals zand. Als u merkt dat uw kat het zand op het strand begint te eten, breng hem dan onmiddellijk naar een dierenarts. Je moet voorzichtig zijn, want dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je kat en het kan zelfs de dood veroorzaken.

kat die in het zand zit
Afbeelding Credit; Dimitris Vetsikas, Pixabay

Zal mijn kat weglopen op het strand?

Katten kunnen weglopen op het strand, vooral als ze gemakkelijk schrikken of als er veel mensen in de buurt zijn. Het strand kan onvoorspelbaar zijn en met alle overstimulerende dingen die gaande zijn, kan je kat er vandoor gaan. We raden u aan om uw kat aan de lijn of in een harnas met een riem te doen om hun veiligheid te garanderen. Als je geen riem of harnas hebt, houd je kat dan dicht bij je, op schoot of tussen jou en een vriend in. Houd ze ook goed in de gaten, anders kan je kat verloren gaan.

Dit kan vooral gevaarlijk zijn als je slechts tijdelijk op het strand bent, omdat je kat niet zal herkennen waar ze zijn en voor altijd verloren kan gaan. We benadrukken dat het belangrijk is om een harnas of riem voor hen te hebben of te krijgen als je naar het strand gaat.

3 kattenverdeler

Hoe houd ik mijn kat veilig op het strand? (4 veiligheidstips)

1. Neem een vervoerder mee

Zorg er eerst voor dat je bereid bent om ze mee te nemen op vakantie. Koop misschien een kattenrugzak om ze gemakkelijker te vervoeren en zorg ervoor dat u puppypads of een draagbare kattenbak meeneemt.

Als je kunt, gebruik dan niet dezelfde krat of rugzak die je gebruikt om naar de dierenarts te gaan. Uw kat zal deze dragers herkennen en zal ze vermijden als ze weten dat ze eerder naar de dierenarts zijn gegaan. Zorg er ook voor dat uw kat goed getraind is en gewend is aan kattenrugzakken voordat u ze er een laat gebruiken om naar het strand te gaan.

kat in kattenmand
Afbeelding Credit: SpeedKingz, Shutterstock
thematische pauze

2. Controleer de temperatuur

Temperatuur kan een grote factor zijn als het gaat om het verzorgen van uw kat op het strand. Je wilt er zeker van zijn dat ze niet oververhit raken. Je kunt herkennen of ze oververhit raken als ze hijgen of als je merkt dat het buiten behoorlijk warm is. Als je merkt dat ze oververhit raken, kun je wat vers water op hun neus, voorhoofd, poten, nek en de achterkant van hun oren spuiten. Hierdoor kunnen ze wat langer meegaan in de hitte. Probeer je uitstapjes minder dan een uur en rond zonsopgang of zonsondergang te houden om ervoor te zorgen dat er minder mensen buiten zijn en de temperatuur lager is dan de middag.

Zorg ervoor dat je kat zich op zijn gemak voelt. Misschien kun je van die kattenrugzak die we hebben aanbevolen een mooie plek maken voor je kat om in de schaduw te rusten en hem vol te proppen met dekens en lekkernijen. Zorg er ook voor dat je traktaties en water inpakt om je kat gezond te laten blijven.

kat rusten op het strand
Afbeelding Credit: Bazz Lernprogramm, Pixabay
thematische pauze

3. Neem de tijd

Een eigen, rustige omgeving zal uw kat ook comfortabeler maken op het strand. Terwijl je deze dingen ook hebt, geef je je kat gewoon de tijd. Het zal tijd kosten voor uw kat om te wennen aan het strand, vooral als het de eerste keer is. Vooral als de golven luid en winderig zijn, heeft uw kat extra tijd nodig om aan het strand te wennen.

Dwing je kat niet om iets te doen. Katten houden meestal niet van het water en niet alle katten zijn erg avontuurlijk en dapper. Dwing je kat niet om met je mee het water in te gaan en dwing je kat niet eens om uit de bench/rugzak te komen die je hem hebt binnengebracht. Het zal tijd kosten, en ze zullen hopelijk uiteindelijk uit hun comfort komen zéén en kom naar buiten. Maar als ze dat niet doen, word dan niet boos op ze en dwing ze niet. Je moet hun vertrouwen behouden als je met hen op uitstapjes wilt blijven gaan.

thematische pauze

4. Vermijd drukke gebieden

Wees voorzichtig met andere mensen en honden, vooral als je kat niet erg sociaal is met vreemden. Neem ook altijd een harnas of riem mee. Zoals hierboven vermeld, kan uw kat voor altijd verdwalen als u meestal niet in het gebied woont. Probeer een privéruimte te kiezen zoals hierboven vermeld om ervoor te zorgen dat er niets misgaat met vreemden of andere honden. Vermijd de drukte, indien mogelijk, alleen in de ochtend of bij zonsondergang.

Het laatste advies dat we hebben is om de dag af te sluiten met iets positiefs voor je kat. Nadat je naar het strand bent gegaan, laat je ze misschien iets doen wat ze leuk vinden. Dit kan zijn om ze hun favoriete eten te geven, met hun favoriete speeltje te spelen of iets anders waar je unieke kat van geniet. Dit zal helpen hun vertrouwen te winnen en hen te helpen erachter te komen dat een strand een goede plek is, niet een enge plek zoals de dierenarts.

kat die op het zand ligt
Afbeelding Credit: Birgit, Pixabay

kattenpootverdeler

Conclusie

Dus ja, terwijl u uw kat mee kunt nemen naar het strand, moet u een paar belangrijke dingen in gedachten houden en ervoor zorgen dat u en uw kat goed klaar zijn om naar het strand te gaan. Laat ze de tijd nemen om te wennen aan hun omgeving.

Zorg er ook voor dat je de bovenstaande aanwijzingen volgt over wanneer je naar het strand moet gaan, want het is behoorlijk belangrijk als je je katachtige vriend veilig wilt houden. Hoe dan ook, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen beslissen of u uw huisdier al dan niet naar het strand wilt brengen en hen veilig wilt houden als u dat doet.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: steph foto’s, Shutterstock