Gosbi Kattenvoer Review

Carlotta Cooper / Cats.com

Gosbi kattenvoer, opgericht in 2003, is gebaseerd op een mediterraan dieet. Het Spaanse bedrijf verkoopt zijn producten in zo’n 45 landen.

Lees onze Gosbi-recensie voor meer informatie over dit merk.

De Cats.com Standard- Beoordeel Gosbi op wat belangrijk is

We hebben Gosbi beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort op elk van deze cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Geschiedenis terugroepen – 9/10

Algemene score: 7.8/10

In totaal geven we Gosbi 47 van de 60 beoordelingen of een B+ cijfer. Lees meer over onze normen voor het beoordelen van kattenvoer.

Waarom vertrouwen op Cats.com

Cats.com geeft om katten en het voedsel dat ze eten. We onderzoeken zorgvuldig elk voedsel dat we beoordelen. Dat betekent dat we uren besteden aan het onderzoeken van elk merk, kijkend naar bedrijfsgeschiedenis, ingrediënten, sourcing en productieprocessen. We zoeken ook naar eventuele terugroepacties die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van uw kat.

We lezen talloze klantrecensies om te zien wat andere kattenliefhebbers van het voedsel vinden. Waar mogelijk kopen we het merk en laten we onze eigen katten het proeven, waarbij we aantekeningen maken over smakelijkheid, textuur, geur en andere factoren. Al deze elementen worden meegenomen in de Cats.com standaardbeoordelingen.

Over Gosbi

Gosbi stelt dat het een familiebedrijf is dat is opgericht in 2003. Het beweert dat zijn voedsel milieuvriendelijk is.

Het hoofdkantoor van het bedrijf blijkt in Girona, Spanje te zijn. Helaas voor Engelstaligen is een deel van de website in het Spaans, zelfs als u “Engels” als uw taal selecteert.

Sourcing en productie

Volgens GlobalPetIndustry.com bezit Gosbi zijn eigen keuken, controleert het zijn productie en selecteert het zijn leveranciers. Het maakt geen private-label voedingsmiddelen voor andere bedrijven.

Het bedrijf geeft heel veel informatie over haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid en filosofie. Het is de eerste Spaanse fabrikant die is gecertificeerd door de People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Het geeft weinig details over de ingrediënten of productieprocessen.

Gosbi stelt dat het geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of smaakstoffen gebruikt. De voedingsmiddelen zijn GMO-vrij. Het bedrijf maakt geen gebruik van dierproeven. Het bedrijf beweert dat het “controle heeft over zuiverheid en voedingskwaliteit”, wat zich waarschijnlijk vertaalt in strikte controle. Het biedt echter geen details. Er staat dat het zijn informatie transparant maakt, maar afgezien van duurzaamheidsrapporten hebben we geen gedetailleerde informatie op de site gevonden. Er staat vrijwel niets in het duurzaamheidsverslag over dierenvoeding.

Gosbi maakt een mediterraan dieet voor huisdieren in de overtuiging dat, aangezien het verondersteld wordt gezond te zijn voor mensen, het gezond moet zijn voor honden en katten. Het voedsel bevat een hoog percentage vlees en vis, fruit en groenten van leveranciers in het Middellandse Zeegebied. Dit maakt de leveranciers relatief lokaal ten opzichte van de Spaanse productiefaciliteit.

Gosbi maakt ook gebruik van antioxidanten en prebiotica. Voedingsmiddelen worden langzaam gekookt bij een maximum van 90 graden Celsius (194 graden Fahrenheit) voor een betere eiwit- en voedingsverteerbaarheid. Die temperatuur is hoog genoeg om vlees grondig te koken, maar aanzienlijk lager dan de temperaturen voor de meeste commerciële dierenvoeding (droog en nat).

We hebben geen specifieke informatie gevonden over de leveranciers die Gosbi gebruikt of andere informatie over de ingrediënten in de dierenvoeding die ze produceren.

Geschiedenis van terugroepen

We hebben geen terugroepacties gevonden met betrekking tot Gosbi-dierenvoeding in Spanje of in andere landen.

Welke soorten kattenvoer biedt Gosbi aan?

Gosbi maakt zowel nat als droog kattenvoer.

Volgens zijn website biedt Gosbi zowel een nieuw graanvrij droog assortiment kattenvoer als een originele reeks droogvoer. De nieuwe graanvrije voedingsmiddelen gebruiken 100 procent “natuurlijke ingrediënten” (per Gosbi). Driekwart van de ingrediënten zijn vers vlees en vis. Het bedrijf gebruikt een “ProCatVital” -formulering in de voedingsmiddelen met een combinatie van voedingsstoffen, medicinale planten, prebiotica en probiotica.

Gosbi’s originele droge kattenvoer gebruikt gedehydrateerd vlees als bron van eiwitten. Met behulp van deze eiwitbron bereiken ze meer dan 90 procent verteerbaarheid. De recepten bevatten ook algen, fruit en groenten als bronnen van natuurlijke antioxidanten.

Gosbi maakt ook twee lijnen nat kattenvoer. DeliCat is een compleet voer met een hoog versvleesgehalte. Het is een paté gemaakt zonder granen. Gosbi Fresko is made met vlees, vis, fruit en groenten. Fresko wordt gekookt in zijn eigen bouillon.

Gosbi maakt ook verschillende veterinaire diëten, maar die diëten lijken alleen beschikbaar te zijn voor honden.

Droogvoer

Exclusief graanvrij kattenvoer

 • Gosbi Exclusive Grain Free Chicken & Fish Kitten
 • Gosbi Exclusive Grain Free Turkey & Fish Cat Adult
 • Gosbi Exclusive Grain Free Duck & Fish Cat Gesteriliseerd

Gosbi Original Kattenvoer

 • Gosbi Original Cat Kitten
 • Gosbi Original Cat Volwassene
 • Gosbi Original Cat Gesteriliseerd
 • Gosbi Original Cat Urinary
 • Gosbi Original Cat Gesteriliseerde Haarbal
 • Gosbi Original Cat Gesteriliseerd Senior
 • Gosbi Original Cat Grain Free Volwassene
 • Gosbi Original Cat Grain Free Gesteriliseerd

Natvoer

DeliCat

 • Gosbi DeliCat kitten kippenbrood
 • Gosbi Delicate gesteriliseerd kippenbrood
 • Gosbi Delicaat gesteriliseerd iberisch brood
 • Gosbi Delicate volwassen kip & zalmbrood

Fresko

 • Fresko kat tonijnlende met garnalen
 • Fresko kat gesteriliseerde tonijn met appel
 • Fresko Kat Kitten Tonijn Met Kip En Melk
 • Fresko Cat Volwassen Tonijn met Zalm
 • Fresko Kat Volwassen Tonijn En Zalm Met Papaya
 • Fresko Cat Senior Vleesfeest
 • Fresko Kat Volwassen Kalkoen Met Ham
 • Fresko Kat Gesteriliseerde Kip Met Konijn
 • Fresko kat gesteriliseerd rundvlees met kip en groenten
 • Fresko Kat Gesteriliseerde Kipfilet Met Rijst

Gosbi Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Gosbi DeliCat Kip & Zalmbrood

Koop op Gosbi.com

Gosbi DeliCat natvoer is compleet en uitgebalanceerd voor volwassen katten. De voedingsmiddelen hebben een paté textuur en worden bereid bij lage kooktemperaturen om meer voedingsstoffen te behouden.

DeliCat is verkrijgbaar in vier recepten: Kitten Chicken Loaf, Sterilized Chicken Loaf, Sterilized Iberico Loaf (varkensvlees) en Adult Chicken &; Salmon Loaf. We nemen een kijkje bij DeliCat Chicken &; Salmon Loaf.

Net als bij de andere DeliCat-formules heeft het Chicken & Salmon Loaf-recept slechts een paar ingrediënten. Kip maakt het grootste deel van het recept uit (42 procent volgens gegarandeerde analyse). Zalm maakt nog eens 26 procent van het voedsel uit. Er zijn ook enkele groenten (wortels), prebiotica en vezels. Toegevoegde gistproducten kunnen extra eiwitten toevoegen, fungeren als probiotica en zelfs de smaak verbeteren, afhankelijk van welke gisten worden gebruikt.

DeliCat Adult Chicken &; Salmon Loaf lijken hoogwaardige ingrediënten te bevatten die goed zouden zijn voor volwassen katten. Het voedsel is verkrijgbaar in containers van 70 gram.

Calorie-inhoud: Geschat 132 kcal per 100 gram voedsel of 37 calorieën per ounce

Ingrediënten

Kip (42%), Zalm (26%), Bouillon, Wortel (4%), Mineralen, Gistproducten, Cichorei inuline, Zeewier.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 75%

As: 1.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48%

Vet: 32%

Vezel: 2%

Koolhydraten: 12%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.85%

Vet: 56.43%

Koolhydraten: 8.71%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Zalm, Wortel, Witlof Inuline, Zeewier.

Ingrediënten die we niet lekker vonden: We hebben geen hekel aan gistproducten, maar het zou goed zijn om er specifieker over te zijn.

Pros

 • Gosbi gebruikt geen kunstmatige kleur-, conserverings- of smaakstoffen; geen GMO-ingrediënten
 • Ingrediënten zijn afkomstig van leveranciers in het Middellandse Zeegebied
 • Voedsel wordt langzaam gekookt bij lagere temperaturen

Tegens

 • Het is moeilijk om gedetailleerde informatie over Gosbi-ingrediënten te vinden
 • Het is moeilijk om plaatsen te vinden om Gosbi te kopen in veel gebieden

Gosbi Fresko Kat Tonijnlende met Garnalen

Koop op Gosbi.com

Gosbi Fresko producten lijken het gemakkelijkste Gosbi kattenvoer te zijn om online te vinden. De Fresko-voedingsmiddelen zijn complementaire / aanvullende voedingsmiddelen, dus je zou ze moeten voeden met een compleet voedsel. Ze mogen niet alleen worden gevoed voor een langere periode van tijd.

Fresko biedt 10 recepten. Ze omvatten voedsel voor kittens, volwassen katten, gesteriliseerde katten en senioren. Eiwitselecties omvatten kip, rundvlees, kalkoen, konijn, ham, tonijn, zalm en garnalen. Fresko voedingsmiddelen worden gekookt in een menselijke voedselfabriek.

We keken naar Gosbi Fresko Cat Tuna Loin With Shrimp. Dit recept bevat slechts een paar ingrediënten: tonijnlende (53 procent volgens gegarandeerde analyse), garnalen, rijst en zeewier. Tonijn en garnalen zijn goede bronnen van eiwitten voor katten, met mate. Ze zijn ook goede bronnen van voedingsstoffen, waaronder omega-3-vetzuren die gunstig zijn voor katten. Zeewier wordt steeds vaker gebruikt in dierenvoeding als bron van voedingsstoffen. Het wordt ook beschouwd als een natuurlijke bron van taurine.

Gosbi Fresko Cat Tuna Loin met Garnalen blijkt een goede aanvulling te zijn voor katten. Vergeet niet dat het moet worden gevoed in combinatie met een compleet dieet. Verkrijgbaar in blikjes van 70 gram.

Calorie-inhoud: Geschat 81 kcal per 100 gram; 23 calorieën per ounce voedsel

Ingrediënten

Tonijnhaas (53%), Garnalen (6%), Rijst, Zeewier

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 1.5%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 80%

As: 1.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 7.5%

Vezel: 1%

Koolhydraten: 24%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 58.7%

Vet: 17.82%

Koolhydraten: 23.48%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijnlende, Garnalen, Zeewier

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Geen

Pros

 • Dit voedsel is rijk aan eiwitten (tonijn, garnalen)
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen; geen GMO-ingrediënten
 • Tonijn, garnalen en zeewier zijn allemaal goede bronnen van voedingsstoffen

Tegens

 • Dit is een aanvullend voedingsmiddel; Sommige mensen kunnen het verwarren met een compleet en uitgebalanceerd kattenvoer

Gosbi Exclusive Grainfree Turkey & Fish Adult Dry Cat Food

Koop op Gosbi.com

Gosbi Exclusive Grainfree droog kattenvoer komt op dit moment in drie formules: Chicken & Fish Kitten, Turkey &; Fish Cat Adult en Duck &; Fish Cat Sterilized. Alle drie de recepten zijn gemaakt met driekwart vers vlees en vis. Ze omvatten ook prebiotica, probiotica, voedingsstoffen en medicinale kruiden.

We keken naar Gosbi Exclusive Grainfree Turkey &; Fish Cat Adult. Kalkoen en vis vormen ongeveer tweederde van de ingrediënten in dit voedsel in gewicht voordat ze worden gekookt. Gosbi gebruikt zowel gedehydrateerde kalkoen als verse kalkoen. Gedehydrateerd genoemd vlees, zoals kalkoen, vormt geen probleem als ingrediënt. Het betekent dat het vocht voorafgaand aan het koken is verwijderd. De verse kalkoen in het voedsel omvat het hart, de lever en spiermaag – organen waar katten meestal dol op zijn. Deze organen zijn ook zeer voedzaam. De zalm in het voer is ook een mix van gedehydrateerd en vers.

Het voedsel bevat ook een aantal prebiotica en probiotica, samen met verschillende ingrediënten die goed zijn voor de darm- en urineweggezondheid van een kat.

Gosbi Exclusive Grainfree Turkey &; Fish Cat Adult is een complete voeding voor volwassen katten. Veel kattenliefhebbers zijn het erover eens dat natvoer meestal beter is voor katten vanwege hun vochtgehalte. Dit voedsel lijkt echter een goede keuze te zijn als je van een droogvoeroptie houdt of nodig hebt. Zorg ervoor dat u te allen tijde vers water beschikbaar houdt voor uw kat.

We vestigen uw aandacht op het feit dat dit voedsel meer calorieën bevat dan veel kattenvoer. Houd hier rekening mee bij het voeren. Als je graag droogvoer weglaat voor je kat om overdag te snacken, kan hij wat aankomen.

Dit voedsel is verkrijgbaar in verpakkingen van 400 gram en verpakkingen van 2 kilogram.

Dit voedsel bevat 1,4 procent calcium en 1,1 procent fosfor als je je zorgen maakt over deze mineralen.

Calorie-inhoud: Geschat 420 kcal per 100 gram; 119 calorieën per ounce

Ingrediënten

66% Kalkoen En Vis [Turkey 27% (15% Dehydrated Turkey, 12% Freshly Prepared Turkey (Meat, Heart, Liver, Gizzard, Neck And Carcase)), Salmon 23% (19% Freshly Prepared Salmon, 4% Dehydrated Salmon), Salmon Oil, Dehydrated Blue Whiting (7%), Fish Broth], Gedehydrateerde aardappel (13%), Gedehydrateerde zoete aardappel (12%), groenten en fruit (4%) [Fresh Carrot, Beet Pulp, Dehydrated Apple, Dehydrated Pear, Dehydrated Pumpkin, Dehydrated Tomato], gedroogde biergist, tapioca, vitaminen en mineralen, Procatvital formule (1%): alfalfa, olijfolie (0,2%), Fos (200 mg/kg), Mos (120 mg/kg), yucca-extract, gedehydrateerde cichoreipulp, gedehydrateerde rode bosbessen, gedehydrateerde blauwe bosbessen, gedehydrateerd zeewier, calendula-extract, rozemarijnextract, gedehydrateerde spinazie, zaden en psylliumintegumenten, kurkumawortel, probiotica.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 5%

As: 8%

Droge stof BaSis

laadprogramma

Eiwit: 37.89%

Vet: 16.84%

Vezel: 2.11%

Koolhydraten: 34.74%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.38%

Vet: 36.03%

Koolhydraten: 30.6%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen en Schotel [(Dehydrated Turkey, Freshly Prepared Turkey (Meat, Heart, Liver, Gizzard, Neck, and Carcas), Freshly Prepared Salmon, Dehydrated Salmon), Salmon Oil, Dehydrated Blue Whiting, Fish Broth], Groenten en fruit [Fresh Carrot, Beet Pulp, Dehydrated Apple, Dehydrated Pear, Dehydrated Pumpkin, Dehydrated Tomato], gedroogde biergist, Procatvital Formula: Alfalfa, Olijfolie, Fos, Mos, Gedehydrateerde cichoreipulp, Gedehydrateerde rode bosbessen, Gedehydrateerde blauwe bosbessen, Gedehydrateerd zeewier, Kurkumawortel, Probiotica

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Gedehydrateerde aardappel, Gedehydrateerde zoete aardappel, Tapioca

Pros

 • Bevat goede bronnen van vlees- en viseiwitten
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak-, conserveringsmiddelen; geen GMO-ingrediënten
 • Bevat prebiotica en probiotica
 • Bevat ingrediënten voor de gezondheid van de urinewegen en de darmen

Tegens

 • Gosbi’s voedsel kan moeilijk te vinden zijn buiten Spanje

Wat vinden klanten van Gosbi kattenvoer?

We hadden het moeilijk om klantrecensies voor Gosbi kattenvoer te vinden. Het merk wordt alleen verkocht via onafhankelijke dierenwinkels en dierenartsen, dus we hebben online geen klantrecensies gevonden. Uiteindelijk moesten we de Facebook-pagina van het bedrijf controleren – niet de beste bron. We zullen delen wat we hebben gevonden. We verontschuldigen ons voor het feit dat een van deze beoordelingen ouder is, maar ze waren alles wat we konden vinden.

Positieve beoordelingen

We brengen een paar maanden per jaar door in Spanje waar ze werd geadopteerd van … zodra we terugkomen naar het VK en vergelijkbare Britse graanvrije brokmerken proberen, weigert ze ze te eten of we eindigen met buikproblemen. Ik probeer erachter te komen waar we dit in het VK kunnen kopen. Kunt u alstublieft helpen?
—Jane Laffan op 19 april 2023

[Y]Onze ingrediënten, mijn lippen… en katten eten gosbi

—Anabel Diaz Cruces op 18 januari 2019

Negatieve beoordelingen

We hebben geen negatieve klantrecensies online gevonden, maar nogmaals, er zijn maar heel weinig beoordelingen van welke aard dan ook voor Gosbi online.

Hoeveel kost Gosbi kattenvoer?

Prijzen variëren voor Gosbi kattenvoer, afhankelijk van het land waar het wordt verkocht en de verzendkosten die ermee gepaard gaan. We hebben echter prijzen voor het kattenvoer in euro’s kunnen vinden die u een idee kunnen geven van de Europese kosten van het voer.

We vonden Fresko natvoer voor ongeveer € 1,21 per blikje van 70 gram in Italië. Zestien zakjes van 70 gram DeliCat Adult Chicken en Salmon Loaf kostten €15,87.

Gosbi Exclusive droogvoer kostte ongeveer € 18,00 voor 2 kg. Gosbi prijzen zijn consistent met veel andere goede kwaliteit kattenvoer geproduceerd in Europa.

Kortom, is Gosbi kattenvoer een goede keuze?

De informatie die we konden vinden over Gosbi kattenvoer suggereert dat dit een merk van hoge kwaliteit is. De mensen die het aan hun katten voeren, lijken het leuk te vinden. De ingrediënten lijken ook van goede kwaliteit te zijn. Er zijn echter een paar kanttekeningen bij het eten.

Klantrecensies zijn schaars omdat het voedsel alleen wordt verkocht in dierenspeciaalzaken en via dierenartsen. Zonder klantrecensies online, als er problemen zijn met het eten, weten we er misschien niets van. We zouden willen dat het merk meer tijd besteedde aan het bespreken van zijn ingrediënten en minder tijd aan het verheerlijken van zijn toewijding aan sociale kwesties op zijn website.

Gosbi lijkt ook een moeilijk voedsel te zijn om te vinden. We hebben veel tijd besteed aan het online zoeken naar het eten bij het zoeken naar klantrecensies. We konden niet veel sites vinden die het droegen, zelfs niet in verschillende landen.

Als u in een gebied woont waar Gosbi-kattenvoer beschikbaar is, zou dit een goed voedsel zijn om uw katten te laten proberen. Anders zal het waarschijnlijk moeilijk te verkrijgen zijn. Als je Gosbi voedt, laat ons dan weten wat je ervan vindt. We denken dat zowel het natte als het droge voedsel er goed uitziet.

Waar wordt Gosbi kattenvoer verkocht?

Gosbi kattenvoer wordt verkocht via dierenspeciaalzaken en dierenartsen. Gosbi verkoopt niet via sites zoals Amazon of Zooplus. Een reden hiervoor is dat het bedrijf niet genoeg voedsel produceert om aan de vraag naar deze online retailers te voldoen.

Het bedrijf stelt dat het in ongeveer 45 landen wordt verkocht en we vonden het online in plaatsen zoals Kenia, Qatar, Israël en Hong Kong. De meeste leveranciers lijken echter gecentreerd te zijn rond Madrid, Spanje. Veel kijkers op de Gosbi Facebook-pagina vroegen waar ze het eten konden kopen, maar ze kregen geen openbaar antwoord van het bedrijf.