5 gerenommeerde Maine Coon-fokkers in Maryland


Ik geloof dat elke kattenliefhebber die op zoek is geweest naar een ras met wenselijke eigenschappen Maine Coon-katten heeft overwogen.

Deze kat is tegenwoordig een van de meest populaire keuzes voor een huisdier. Het is niet alleen zachtaardig en aanhankelijk met zijn eigenaren, maar het is ook zeer intelligent en trainbaar.

Als je in de staat Maryland woont en momenteel op zoek bent naar een Maine Coon-kitten, is dit de beste plek die je had kunnen tegenkomen.

Hieronder vindt u een lijst van vijf gerenommeerde Maine Coon-fokkers in Maryland. Deze personen zijn toegewijd aan het opvoeden van mooie Maine Coons met een uitstekende gezondheid en stabiele temperamenten.

Laten we hun fokpraktijken van dichtbij bekijken.

1. Charm City Cat Cattery, Duinkerken

oranje maine coon kat

Dit is een familiebedrijf cattery opgegroeid in Duinkerken, Zuid-Maryland. Ze bevinden zich in de buurt van de Chesapeake Bay.

Fokkers van de Charm City Cat Cattery fokken en voeden hun Maine Coons op in hun liefdevolle huis en behandelen ze als een deel van hun familie.

Ze richten zich op het opvoeden van gezonde, gelukkige en mooie Maine Coons. Deze cattery is CFA en TICA geregistreerd.

Deze fokkers wijzen erop hoe het lieve en liefdevolle Maine Coon-ras een perfecte metgezel is. Ze leggen ook uit hoe deze katten gedijen in gezinnen met kinderen en andere huisdieren, zelfs honden!

Charm City Cat Cattery fokkers delen regelmatig de foto’s van hun geweldige kittens op hun sociale media profielen.

Je moet hun Instagram-profiel en hun officiële website controleren om te zien of er op dit moment kittens beschikbaar zijn.

Fokker Info

Locatie: Duinkerken, MD 20754

Website: Charm City Cat Cattery

Instagram: Charme City Kattencattery

E-mailadres: info@charmcitycatcattery.com

2. Freyja’s Maine Coons, Centreville

Maine Coon Kat met gele ogen

Freyja’s Maine Coons cattery ligt aan de oostkust in Maryland. Deze fokkers zijn gespecialiseerd in zwarte rook Maine Coons geïmporteerd uit Europa.

Volgens de CFA-rasstandaard hebben zwarte rook Maine Coons een witte ondervacht die diep is getipt met zwart. Deze kat heeft een licht zilveren franje en oorpluimen, terwijl de voetzolen en het neusleer zwart zijn.

Fokkers van de Freyja’s Maine Coons cattery testen hun Maine Coons op 50 genetische gezondheidspredisposities. Al hun kittens zijn TICA geregistreerd.

De prijs voor hun kittens is $ 2.000, met een niet-restitueerbare aanbetaling van $ 500 inbegrepen.

Potentiële eigenaren die geïnteresseerd zijn in het beveiligen van een kitten, moeten de aanbetaling betalen na het ondertekenen van de verkoopovereenkomst. Na betaling van de aanbetaling ontvangt u een bevestiging van uw kittenreservering.

Kittens van deze cattery zijn klaar om opgehaald te worden op de leeftijd van 12 weken.

Fokker Info

Locatie: Centreville, MD

Website: Freyja’s Maine Coons

Facebook: Freyja’s Maine Coons

E-mailadres: colleen@freyjasmainecoons.com

3. Royal Maine Coon Cats, Westminster

Maine Coon Kat Zit Stil

Ekaterina Sablin is de eigenaar en fokker achter de Royal Maine Coon kattencattery in Westminster.

Ze zit sinds 2018 in de fokkerij. Samen met Maine Coons voedt Ekaterina ook Bengaalse en Schotse Fold-kittens op.

Haar cattery is WCF en TICA-geregistreerd. Deze fokker streeft ernaar om gezonde en volledig gesocialiseerde Maine Coons op te voeden volgens de officiële rasstandaard.

Ekaterina kooit haar katten niet en ze wonen allemaal bij haar in huis. Dit betekent dat haar katten een constante interactie hebben met zowel mensen als andere dieren.

Ekaterina’s Maine Coons zijn getest op het Immunodeficiency Virus FIV en Leukemie Virus FELV.

Haar Maine Coons zijn klaar om de cattery te verlaten na het bereiken van de leeftijd van 12 weken. Tegen die tijd zijn ze gesteriliseerd/gecastreerd, volledig gevaccineerd en gewend aan de kattenbak.

Reservering voor een kitten van Royal Maine Coon Cats vereist een niet-restitueerbare aanbetaling van $ 500. De volledige prijs varieert van $2.700 tot $4.500.

Fokker Info

Locatie: Westminster, MD

Website: Royal Maine Coon Katten

Facebook: Royal Maine Coon Katten

Instagram: Royal Maine Coon Katten

Telefoonnummer: +1 443-540-7982

E-mailadres: royalbengalcattery@yahoo.com

4. Sheracoons Maine Coon, Baltimore

mooie maine coon kat

Lisa Baron is eigenaar van de Sheracoons Maine Coon cattery in Baltimore. Dit is een kleine, TICA-geregistreerde cattery.

Lisa fokt haar kittens op gezondheid en temperament. Haar Maine Coons worden vanaf hun geboorte gesocialiseerd met andere katten, honden en kinderen. Dit betekent dat ze allemaal zijn aangepast en zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan elke soort omgeving.

Lisa’s katten hebben één nestje per jaar. Ze vindt dit essentieel om een gezond fokprogramma te behouden, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit boven kwantiteit.

Haar kittens zijn klaar om de cattery te verlaten tussen de leeftijd van 12 tot 14 weken. Lisa’s Maine Coons worden geleverd met een gezondheidsgarantie van een jaar. Ze zijn allemaal negatief getest op FIV, FELV en hypertrofische cardiomyopathie (HCM).

Sheracoons Maine Coon is een gesloten privécattery, wat betekent dat het geen bezoekers toelaat. Lisa gelooft dat dit de beste manier is om pasgeboren kwetsbare kittens te beschermen tegen ziekte.

Haar Maine Coons worden ontwormd op een leeftijd van 4 en 8 weken en vlak voordat hun toekomstige eigenaren ze ophalen.

De prijs voor Lisa’s kittens gaat van $ 1.800 tot $ 2.700. Om een kitten te reserveren, is het noodzakelijk om een borg van $ 450 te betalen.

Fokker Info

Locatie: Baltimore

Website: Sheracoons Maine Coon

Facebook: Sheracoons Maine Coon

Instagram: Sheracoons Maine Coon

Telefoonnummer: 1-443-812-2464

E-mailadres: Sheracoons@gmail.com

5. Grillen Cattery, Silver Spring

Maine Coon Kat Ontspannen

Whimsicats cattery begon voor het eerst met het grootbrengen van Bengaalse kittens in 2020. Een jaar later werden ze verliefd op het Maine Coon-ras en begonnen ze ook deze katten te fokken.

Deze fokkers zijn toegewijd aan het volgen van het verantwoorde fokprogramma en het opvoeden van hun kittens in een liefdevolle en zorgzame omgeving.

Hun belangrijkste doel is om de overgang van hun cattery naar het eeuwige thuis van een kitten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hun Bengaalse en Maine Coon kittens worden opgevoed en gesocialiseerd met andere dieren en kinderen.

Grillenfokkers zorgen ervoor dat al hun kittens worden ontwormd en gevaccineerd voordat ze hun cattery verlaten. Ze bieden een genetische garantie van een jaar tegen alle genetische ziekten.

Hun kittens zijn klaar om met hun nieuwe eigenaren mee te gaan op de leeftijd van 12 weken.

De Maine Coons van Whimsicats zijn afkomstig uit Europese lijnen, geïmporteerd uit Rusland. Ze zijn geregistreerd bij WCF en TICA of CFA.

De prijs voor een Maine Coon kitten uit deze cattery gaat vanaf $ 1.600 tot $ 2.500, met een aanbetaling van $ 500 inbegrepen.

Fokker Info

Locatie: Silver Spring, Maryland 20904

Website: Whimsicats Cattery

E-mailadres: whimsicats.cattery@gmail.com

Conclusie

Gezien de populariteit van het Maine Coon-ras, zou het niet al te uitdagend moeten zijn om iemand te vinden die deze kittens in de buurt van uw huis verkoopt.

Toch betekent dit niet dat alle mensen die aankondigen dat ze verkopen betrouwbaar zijn. Helaas doen sommigen van hen dit alleen om snel wat geld te verdienen.

Het fokken en opvoeden van kittens is geen gemakkelijke taak en is zeker niet voor iedereen. Het vereist dat een persoon veel kennis, geduld en vooral veel liefde voor katten heeft.

Deze vijf Maine Coon-fokkers in Maryland die we in onze lijst hebben opgenomen, zijn het type fokkers waarnaar u op zoek moet zijn. Ze stellen de gezondheid en het welzijn van hun kittens voorop.

Hun belangrijkste doel is om een thuis te vinden voor al hun kittens waar ze dezelfde hoeveelheid aandacht krijgen als in hun cattery.

Ik hoop dat je de ideale fokker op onze lijst hebt gevonden en dat je binnenkort je huis deelt met een geweldig Maine Coon kitten!