Gezond huisdier Ökocat Kattenbakvulling Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Zelfs tien jaar geleden was het idee van natuurlijke kattenbakvulling nog vrij nieuw en vreemd voor veel katteneigenaren. Tegenwoordig voegen katteneigenaren zich echter bij de gelederen van de milieubewuste en natuurlijke kattenbakbakmerken zoals Ökocat stappen op het bord.

Met zes formules om uit te kiezen, biedt Ökocat milieubewuste katteneigenaren opties voor zowel klonterende als niet-klonterende kattenbakvulling. Elke formule biedt 7-daagse geurcontrole in een lichtgewicht, biologisch afbreekbare kattenbakvulling die overal van 200% tot 500% zijn gewicht in vloeistof absorbeert.

Hoewel je iets meer betaalt voor Ökocat, zijn veel katteneigenaren het erover eens dat het elke cent waard is. Probeer het zelf en kijk of je kat het ermee eens is!

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 4/5
 • Prijs per pond – 2/5
 • Multi-Cat Formules – 1/5
 • Klonterend vermogen – 3/5
 • Langdurige geurbestrijding – 3/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Algemene score: 3/5

Hoe we het nest hebben getest:

 • We kochten 3 van de beste kattenbakvullingen Healthy Pet Ökocat te bieden heeft
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben dit product niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze werden gekocht met ons eigen geld

Merkoverzicht

Healthy Pet, genesteld in een gezellige hoek van de Pacific Northwest, is ontwikkeld door een team van gepassioneerde, innovatieve en toegewijde mensen die van huisdieren houden en die uitzonderlijke huisdierproducten willen maken.

De Healthy Pet-familie omvat huisdiermerken zoals CareFresh, CritterCare, Puppy Go Potty, Simply Pine en natuurlijk Ökocat. Het bedrijf is eigendom van de J. Rettenmaier &Sohne Group (JRS), een familiebedrijf wereldleider in natuurlijke vezelverwerking, dus het is geen wonder dat hun naam tot de beste behoort voor volledig natuurlijke kattenbakvullingen en andere huisdierproducten.

Het merk Ökocat is toegewijd aan milieuvriendelijkheid. In feite is het woord “Öko” Duits voor eco of ecologisch, waardoor het een passende naam is voor een kattenbakvulling gemaakt van 100% teruggewonnen hout en andere milieuvriendelijke materialen.

Ökocat-strooisel is van nature absorberend en helpt het soort onhygiënische kattenbakomstandigheden te voorkomen die tot geur leiden. Bovendien zijn de materialen biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze veilig te spoelen zijn voor eenvoudige verwijdering. Zelfs de golfkartonnen doos waarin Ökocat-afval wordt geleverd, is volledig recyclebaar.

Producten die in deze recensie zijn opgenomen

Naam Materiaal Klonteren? Levensfase Extra functies
Ökocat Natuurlijk Hout Klonterend Kattenbakvulling Hout Ja Alle Klonteren, ongeparfumeerd, geurbestrijding, doorspoelbaar, biologisch afbreekbaar
Ökocat Super Soft Clumping Wood Kattenbakvulling Hout Ja Alle Klonteren, ongeparfumeerd, geurbestrijding, doorspoelbaar, biologisch afbreekbaar
Ökocat Natuurpapier Stofvrij Kattenbakvulling Papier Nee Alle Niet-klonterend, ongeparfumeerd, geurbestrijding, doorspoelbaar, biologisch afbreekbaar

Populaire alternatieven voor gezond huisdier Ökocat kattenbakvulling:

Hier zijn enkele van onze favoriete kattenbakvullingmerken waaruit u vandaag kunt kiezen. De meeste bieden een zware korting op uw eerste bestelling, zodat u kunt zien hoe uw kat het leuk vindt.

 1. Mooi nest
 2. Dr Elsey
 3. Katachtige dennen

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Het merk Healthy Pet produceert en verkoopt Ökocat zwerfvuil. Er zijn momenteel zes formules om uit te kiezen, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen.

Ökocat verkoopt vier klonterende en twee niet-klonterende kattenbakvullingsformules. Alle klonterformules zijn gemaakt van natuurlijk hout in zachte, gemalen pellets. Deze pellets absorberen tot 500% hun gewicht in vloeistof en vormen strakke klonten terwijl ze superlicht blijven. Beide niet-klonterende formules zijn alternatieve nesten – de ene is dennen en de andere papier.

De Ökocat Cracked Pine formule is volledig vrij van chemicaliën, kleurstoffen en synthetische ingrediënten en biedt lichtgewicht geurbestrijding gedurende 7 dagen. De Dust Free Paper-formule is ook licht van gewicht, volledig stofvrij en absorbeert tot 200% zijn gewicht in vloeistof.

De drie formules die we hier bespreken, zijn de klonterende formules die zijn opgenomen in de Originele serie.

Top 3 kattenbakvullingen beoordeeld

Bekijk op Chewy View op Petco

Veel katteneigenaren beginnen zich te wenden tot natuurlijke kattenbakvullingen uit een verlangen om de wereld waarin we leven te beschermen. Helaas bieden veel natuurlijke kattenbakvullingen ondermaatse prestaties op gebieden zoals klonteren en geurbeheersing. Ökocat is anders. Hun volledig natuurlijke strooisel is gemaakt van teruggewonnen hout dat van nature licht van gewicht, absorberend en geurbeperkend is. Het is ook duurzaam en biologisch afbreekbaar. Wat wil een milieubewuste katteneigenaar nog meer?

Dit Ökocat Natural Wood Clumping Cat Litter is het originele recept dat in de loop van de tijd is geperfectioneerd. Het is gemaakt van teruggewonnen hout en houtmaterialen en beschermd door gepatenteerde Odor Shield-technologie om zowel vloeistof als geuren langer te binden en vast te houden dan gewone kattenbakvullingen zonder het gebruik van chemische additieven.

Simpel gezegd, dit strooisel biedt zowel een hoger absorptievermogen als een hogere opbrengst dan typisch kleistrooisel en zelfs andere natuurlijke materialen. Dit nest had vrijwel geen stof, maar de lichtgewicht korrels volgden wel behoorlijk wat meer dan verwacht.

Onze primaire zorg bij het testen van Ökocat Natural Wood Clumping Cat Litter was geurbeheersing. In een huishouden met meerdere katten bouwen geuren zich snel op en we wisten niet zeker of een natuurlijke kattenbakvulling het aankon. Gelukkig bleek Ökocat de uitdaging aan te kunnen.

Het nest zelf had een lichte natuurlijke geur, maar niets te opvallend. Qua geurbestrijding deed het nest het redelijk goed met meerdere katten, hoewel we minstens één keer per dag aan het scheppen waren.

We vonden het leuk dat dit natuurlijke houtstrooisel vloeistof absorbeerde vlak voordat het naar de bodem van de doos kon weken en een klomp vormde die gemakkelijk te scheppen en weg te gooien was.

We ontdekten wel dat de klonten niet zo hard werden als bij kleistrooisel, maar het idee is dat de klonten in het toilet of de compostbak kapot gaan, dus dit is begrijpelijk.

Wat het scheppen betreft, konden we een gewone schep gebruiken.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 3/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 4/5
Algemene beoordeling 3.75/5

Pros:

 • Gemaakt van volledig natuurlijke, duurzame en biologisch afbreekbare materialen
 • Absorbeert vloeistof snel en vormt klonten voor eenvoudige verwijdering
 • Controleert geuren gedurende 7 dagen zonder kunstmatige geurstoffen of chemicaliën

Tegens:

 • Uitwerpselen klonten hebben de neiging om meer uit elkaar te vallen dan urine klonten, kunnen geur produceren
 • Vloeistof kan de bodem van de pan raken voordat het wordt geabsorbeerd als het strooisel niet diep genoeg is
 • Duurder dan kleistrooisels en andere natuurlijke opties

Dit nest wordt geleverd in een doos van 8,2 pond, 13,2 pond en 19,8 pond. Omdat het is gemaakt van volledig natuurlijk teruggewonnen hout, is dit strooisel ongelooflijk licht van gewicht.

Bekijk op Chewy View op Petco

Overschakelen naar natuurlijke kattenbakvulling is geweldig, maar sommige katten maken de overgang niet gemakkelijk. Veel natuurlijke kattenbakvullingen hebben een unieke textuur waar katten een hekel aan hebben, en zelfs overschakelen naar Ökocat Clumping Wood Cat Litter kan een uitdaging zijn.

Dat is waar deze Ökocat Super Soft Clumping Wood Cat Litter om de hoek komt kijken. Het is hetzelfde van nature lichtgewicht houten strooisel, maar in een zachtere, fijnere textuur, vergelijkbaar met kleistrooisel om de overgang een beetje gemakkelijker te maken voor uw kat. Het is ook de perfecte oplossing voor katten met delicate poten, waaronder oudere katten en kittens.

Dit Ökocat Super Soft Clumping Wood Cat Litter absorbeert tot 5 keer zijn gewicht in vloeistof en vormt klonten rond zowel vloeibaar als vast afval voor eenvoudig scheppen. De fijne korrels werkten prima in een gewone strooiselschep, hoewel de klonten de neiging hadden om iets meer uit elkaar te vallen dan bij kleistrooisel. Het idee, nogmaals, is dat het nest in het toilet breekt of een hoop opstelt, dus we hadden niet al te veel last van dit feit. Bovendien waren we blij om een natuurlijke kattenbakvulling te vinden die echt werkt.

Naast het feit dat het zeer absorberend is, doet dit Ökocat Super Soft Clumping Wood Cat Litter goed werk bij het beheersen van geuren. Net als de vorige formule is het ontworpen voor huishoudens met één kat, maar het kan werken als u de doos regelmatig schept.

We vonden het leuk dat het niet veel van een geur had en dat het erg laag in stof was. Net als de vorige formule volgde het echter aanzienlijk.

Categorie Rating
Prijs 3/5
Klonterende actie 3/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 4/5
Algemene beoordeling 3.5/5

Pros:

 • Milieuvriendelijke formule – volledig natuurlijke, duurzame en biologisch afbreekbare materialen
 • Absorbeert vloeistof snel en efficiënt, zodat verwijdering eenvoudig is
 • Controleert geuren gedurende 7 dagen zonder kunstmatige geurstoffen of chemicaliën

Tegens:

 • Lichtgewicht korrels volgen nogal wat
 • Klonten kunnen gemakkelijker breken dan met kleistrooisel
 • Duurder in vergelijking met andere vergelijkbare producten

Dit nest wordt geleverd in een doos van 7 pond, 11,2 pond en 16,7 pond. Net als het vorige product, omdat het is gemaakt van volledig natuurlijk teruggewonnen hout, is dit strooisel zeer licht van gewicht.

Bekijk op Chewy View op Petco

Een van de meest voorkomende klachten die katteneigenaren hebben over kleistrooisel is hoe stoffig het is. Het produceert niet alleen een stofwolk wanneer u het inschenkt, maar de doos vult zich ook met stof elke keer dat uw kat rondkrabt. Weinig nesten zijn echt stofvrij, maar deze Ökocat Natural Paper Dust Free Cat Litter komt het dichtst in de buurt die we hebben gezien. Gemaakt met natuurlijke papiermaterialen en vrij van synthetische geurstoffen, additieven en chemicaliën, is dit papieren strooisel net zo eenvoudig en natuurlijk als het komt.

Hoewel de claim van deze Ökocat Natural Paper Dust Free Cat Litter stofvrij is, is het ook zeer absorberend en biedt het een indrukwekkende geurbeheersing voor een natuurlijke kattenbakvulling. De papiermaterialen absorberen meer dan twee keer hun gewicht in vloeistof en de speciaal gevormde pellets zijn stevig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant voor maximaal absorptievermogen. Het hoge absorptievermogen betekent dat het strooisel van uw kat langer droog blijft dan kleiafval, waardoor u de kattenbak niet zo vaak hoeft te legen.

Bij het testen van dit Ökocat Natural Paper Dust Free Cat Litter, ontdekten we dat het heel anders was dan andere papieren nesten die we hebben geprobeerd. De pellets waren veel kleiner en lichter, wat helaas leidde tot wat tracking. Ze waren echter net zo absorberend als beloofd en stofvrij.

We vonden het iets lastiger om te scheppen dan de houtstrooisels, vooral voor vast afval, maar hadden er geen noemenswaardige problemen mee.

Categorie Rating
Prijs 1/5
Klonterende actie 2/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 5/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 3/5

Pros:

 • Gemaakt van natuurlijke papiermaterialen zonder additieven of chemicaliën
 • Absorbeert tot 2x zijn gewicht in vloeistof, blijft langer droog
 • Zeer licht van gewicht en zacht voor de poten

Tegens:

 • Lichtgewicht korrels kunnen vrij eenvoudig worden gevolgd
 • Vaste stoffen klonteren niet goed, enigszins lastig te scheppen
 • Kan moeilijk zijn om schoon en vuil strooisel uit elkaar te houden als het droog is

Dit nest wordt geleverd in een doos van 5,1 pond en 8,2 pond. Omdat het gemaakt is van gerecycled papier, is dit strooisel zeer licht van gewicht.

Wat vinden klanten van Ökocat kattenbakvulling?

Ökocat-nest is anders dan alles wat de meeste katteneigenaren hebben gebruikt. Omdat dit het geval is, zijn de beoordelingen zeer gevarieerd. Voor degenen die het nest kopen en de unieke voordelen begrijpen, zijn de beoordelingen grotendeels positief.

Voor degenen die het nest kopen in de verwachting dat het zich gedraagt als typisch kleistrooisel, zijn de beoordelingen iets kritischer. Over het algemeen houden klanten echter van Ökocat als een natuurlijk alternatief voor kleiafval.

Natuurlijk is de ervaring van elke klant uniek en zijn er zowel goede als slechte recensies voor het merk online. Blijf lezen om positieve en negatieve klantrecensies te zien voor elk van de drie kattenbakvullingsformules die hierboven zijn weergegeven:

Positieve beoordelingen

“Werd aanbevolen door een familielid, dus we besloten het te proberen. We hebben veel andere klonter-, kleialternatieven geprobeerd, waaronder walnoot en maïs. Het beste deel is dat het stof zeer minimaal is in vergelijking met andere nesten. We hebben één kat met nierproblemen en dus een hoge urineproductie en dit nest is nog steeds goed samengeklonterd en zorgde voor een goede geurbestrijding. We zijn een huishouden met meerdere katten en hadden geen problemen met de overgang van het vorige nest. Mijn enige klacht is vanwege de grootte van de korrels, wanneer ik klonten eruit schep, valt het ongebruikte strooisel niet gemakkelijk terug in de doos. Een kleine klacht als een andere primeur kan dat probleem oplossen. Dat probleem neem ik elke dag over de stofhoop.” – TheAI2000, reviewing Ökocat Natural Wood Clumping Cat Litter

“Ik wil het met je hebben over de beste kattenbakvulling ter wereld!! Ik bestelde mijn eerste 16.7lb box aug 2018 en ik bestel nu mijn tweede box VANDAAG met nog wat restjes. Ik merkte dat mijn oudere kat de standaard kattenbakvulling niet echt leuk meer vond en het deed mijn andere kat niezen. Deze kleihouten liiter is als magie en gaat HEEL lang mee. Het stinkt ook niet zoals het normale spul. Je kunt n druppel scheppen en nog steeds tonnen zwerfvuil overhouden. Het klontert ook de plas op voor gemakkelijk ophalen!! IK HOU VAN DIT NEST!! Ik geef het 1.000 sterren.” Krystal, recensie Ökocat Super Soft Clumping Wood Cat Litter

“Verrassend veel zwerfvuil; behandel het zoals je een kristallen nest zou behandelen; heeft wel een rare geur hoor. Gedetailleerde beoordeling: Ik heb de meeste populaire kattenbakvullingen geprobeerd, altijd proberend om iets te vinden dat werkte, maar niet stoffig of te zwaar was, maar ik wilde nooit papieren kattenbakvulling proberen omdat ik ervan uitging dat het rommelig en vies zou zijn. Onlangs, nadat een van mijn katten de diagnose astma kreeg, bestelde ik met tegenzin dit product. Ik had echt helemaal niet verwacht dat het goed zou werken… maar dat doet het wel! Het is het enige nest dat ik heb geprobeerd dat eigenlijk 100% stofvrij is, zowel wanneer je het voor het eerst in de doos stopt als nadat het meerdere keren is gebruikt. Het bestaat uit kleine witte pellets zonder puntige randen (in tegenstelling tot het krantenmerk dat ik probeerde, dat ik grote, scherpe pellets vond hebben). Mijn katten gingen er zonder problemen mee aan de slag.” – Elizabeth, recensie Ökocat Natural Paper Dust Free Cat Litter

Negatieve beoordelingen

“Ik wilde zo graag van dit zwerfvuil houden, het is milieuvriendelijk, zero waste en doorspoelbaar, maar ik wist niet dat mijn huis zou worden veranderd in een houtachtige puinhoop! Ik heb de kleine pellets overal in mijn huis, badkamer, woonkamer, slaapkamer, bed, keuken, OVERAL!! Ik begrijp niet hoe dit nest zoveel goede recensies heeft, werkt het voor alleen kortharige katten? Ik heb een langharige en ik kan niet wachten tot de doos leeg is, ik ga verder met mijn zoektocht naar een geweldig milieuvriendelijk nestje.” – Mariangel, recensie van Ökocat Natural Wood Clumping Cat Litter

“De katten vinden het leuk, ik hou van het biologisch afbreekbare aspect. Er is geen geurbestrijding. Geen. Nada. Ritssluiting. Ik merkte niet zo veel bij de eerste twee dozen die ik in een grotere ruimte met een betere luchtstroom heb omgebouwd, maar toen ik de doos in de slaapkamer ombouwde met een deur die dicht moet blijven, oh boy stinkt het. Er is hier één kat die deze doos gebruikt en deze wordt dagelijks schoongemaakt. Ik zit hier in 35 graden weer met het raam open om de slaapkamer uit te luchten zodat ik kan ademen. Geen bueno. Terug naar de tekentafel voor mij.” – Robin, recensie Ökocat Super Soft Clumping Wood Cat Litter

“Een oud-collega van mij die zei dat ze 4 katten had, zwoer bij dit product en zei dat niemand ooit zou weten dat er veel katten woonden! Ze zweert dat ze niet “neusblind” was. Ik vind het geweldig dat de doos licht van gewicht is versus kleiafval. Ik heb 2 katten. De geur is gewoon walgelijk na 2 dagen en omdat het materiaal zo licht is, kleeft het aan hun voeten en volgen ze het overal in huis. Ik stofzuig 3x per dag om mijn vloeren schoon te houden. Helaas terug naar kleiafval.” – AZpurr, recensie Ökocat Natural Paper Dust Free Cat Litter

Hoeveel kost Ökocat kattenbakvulling?

Het voordeel van Ökocat-strooisel is dat het is gemaakt van volledig natuurlijke materialen in verschillende formules, zowel klonterend als niet-klonterend. Het nadeel is dat Ökocat aanzienlijk duurder is dan het typische kleistrooisel.

In vergelijking met andere volledig natuurlijke kattenbakvullingmerken is Ökocat scherp geprijsd, maar het is nog steeds meer dan de gemiddelde katteneigenaar gewend is om uit te geven. De klonterende nesten van Ökocat variëren van ongeveer $ 0,70 per pond tot meer dan $ 1,15 per pond.

Ökocat-dennenstrooisel is de meest betaalbare formule, minder dan $ 0,50 per pond, en het natuurlijke papieren strooisel is het duurst met meer dan $ 2,50 per pond.

Over het algemeen, is Ökocat kattenbakvulling een goede keuze?

Al met al waren we erg onder de indruk van Ökocat zwerfvuil. We vonden het geweldig dat het was gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen en het was zeker een bonus dat het doorspoelbaar is. We waren een beetje sceptisch over de geurbeheersing, maar waren aangenaam verrast, en we waren blij om te zien hoe licht het was en dat we geen speciale primeur nodig hadden.

Het ding om te onthouden over dit merk is dat het niet is ontworpen voor huishoudens met meerdere katten. Omdat Ökocat is gemaakt van volledig natuurlijke materialen zonder toegevoegde geur, het verbergt geen geuren en sommige kleistrooisels.

Zelfs de klonterende formules ontwikkelen na verloop van tijd een geur als je de kattenbak niet regelmatig schept. Als je meer dan één kat hebt, kun je het beste een extra kattenbak voorzien en de doos dagelijks opscheppen, waarbij je het nest om de 10 tot 14 dagen volledig ververst.

Een natuurlijke kattenbakvulling zijn heeft veel voordelen. Ökocat is niet alleen beter voor het milieu en volledig biologisch afbreekbaar, maar het is ook doorspoelbaar – dit maakt het heel gemakkelijk om de kattenbak schoon te maken end afval verwijderen. Het maakt Ökocat ook veilig en zachtaardig voor oudere katten, kittens en katten met gevoelige poten.

Waar wordt Ökocat kattenbakvulling verkocht?

Ökocat-nest wordt online en in dierenwinkels verkocht. Je kunt het te koop vinden bij online retailers zoals Chewy en Amazon, maar ook bij grote dozenwinkels zoals Walmart en Target of zelfs lokale en nationale dierenwinkels zoals PetSmart en Petco.

Klik HIER om te winkelen voor Ökocat Kattenbakvulling op Chewy

Inhoudsopgave