Exotische korthaar Munchkin Cat Mix: Foto’s, Info, Temperament &Traits

Hoogte 5-7 inch
Gewicht 6-9 pond
Levensduur 12–15 jaar
Kleuren Sable, lila, fawn, crème, wit, zwart, grijs/blauw, rood/oranje, zilver/lavendel, kaneel, blauw
Patronen Effen, calico, tabby, driekleurig, bi/gekleurd, kleurpunt
Geschikt voor Gezinnen, senioren, kinderen, honden, katten
Temperament Speels, sociaal, aanhankelijk, actief, intelligent, energiek

3 katten gezichtsverdeler

Een exotische korthaar Munchkin Mix (De Napoleon of Menuet)

Een exotische korthaar Munchkin Mix, ook bekend als Napoleon of Menuet, is een hybride ras dat nieuw is en dateert uit de jaren 1990. Het is een gemengd ras, dat een exotische korthaar (een van de Perzische rassen) en een Munchkin-kat kruist.

Het Menuet is een schattige middelgrote kat met een heerlijk gezicht met een delicate uitdrukking. Het is een prachtig ras met de verkorte benen van een Munchkin en het poppengezicht van een Perzische. Niet alle Menuetten hebben echter korte benen. Genetica zal een rol spelen in de lengte van de benen van het kitten, zodat ze standaard (kortbenig) of niet-standaard (normale lengte) kunnen zijn.

Van menuetten is bekend dat ze levenslang kittenachtig blijven. Ze hebben speelse persoonlijkheden en houden ervan om tijd door te brengen met hun mensen. Deze katten houden ervan om sociaal te zijn. Ze zullen graag bezoekers van uw huis begroeten en ze kunnen goed overweg met andere katten en honden. Het ras doet het echter niet goed als het voor langere tijd alleen wordt gelaten.

Het ras wordt erkend op kampioenschapsniveau in kattenverenigingen zoals Catz, Inc., Australian National Cats Inc (Ancats), Cat Fanciers Federation (CFF) en The International Cat Association (TICA).

Exotische korthaar Kat

Exotische korthaar Kat zittend bij het raam
Afbeelding Credit: Wutlufaipy, Shutterstock

Een exotische korthaar kat (geen Oosterse Korthaar) heeft veel overeenkomsten met het Perzische ras. De korthaarversie van de Perzische werd ontwikkeld in de jaren 1950 toen fokkers in het geheim Perzische katten gebruikten als een outcross om het type lichaam van de Amerikaanse korthaar te veranderen. In sommige gevallen maakten de fokkers kruisingen met de Birmezen en de Blauwe Rus. Het nieuwe ras werd uiteindelijk in 1966 door de Cat Fanciers ‘ Association erkend als een exotische korthaar. In 1987 besloot de vereniging dat alleen Perzische outcrosses waren toegestaan.

thematische pauze

Munchkin Kat

grijze munchkin kat
Afbeelding credit: Sviatoslav_Shevchenko, Shutterstock

Net als corgi- en teckelhondenrassen heeft het Munchkin-kattenras korte benen en wordt het soms een “worstkat” genoemd. De korte poten van de munchkin worden veroorzaakt door een genetische mutatie. Hoewel de kat al sinds de jaren 1940 bestaat, werd hij pas in 1997 officieel erkend. Het ras werd geïntroduceerd door The International Cat Association (TICA) tijdens een kattenshow in Davis, Oklahoma in 1991.

In 1997 erkende de International Cat Association (TICA) het Munchkin-ras. De erkenning veroorzaakte opschudding omdat critici zich zorgen maakten over mobiliteits- en gezondheidsproblemen. Munchkin-fokken blijft controversieel vanwege zorgen over been-, heup- en rugproblemen.

De controverse over het onethische fokken van de Munchkin-kat heeft voorkomen dat het ras wordt erkend door kattenregisters zoals de Cat Fanciers ‘Association en The Governing Council of the Cat Fancy.

divider-catclaw1

Exotische korthaar en Munchkin Mix – Voordat je er een krijgt

Het Kattenras Napoleon bestaat nog niet zo lang. Hoewel het ras gezond is, kunnen zowel Perzen als Munchkins vatbaar zijn voor enkele genetische problemen zoals ademhalingsproblemen, staar, de kromming van de wervelkolom en enzymdeficiënties.

Ze zijn echter een gezond ras met een levensduur van 9-15 jaar. Zoals alle huisdieren is het belangrijk om regelmatig dierenartscontroles te krijgen en uw kat in de gaten te houden voor ongebruikelijke problemen of gedragingen.

divider-catclaw1

3 weinig bekende feiten over exotische korthaar en Munchkin Mix Cats

1. Hoe heten ze: Napoleon of Menuet?

De exotische korthaar en Munchkin Mix kat stond bekend als Napoleon. Het dankt zijn naam aan Napoleon Bonaparte vanwege zijn kleine gestalte. De International Cat Association (TICA) veranderde in 2015 de naam van Napoleon in Minuet.

thematische pauze

2. Ze kunnen korte of lange benen hebben

Genetica zal een rol spelen bij de vraag of Menuet-kittens standaard (korte benen) of niet-standaard (gewone benen) zullen hebben.

thematisch bReak

3. Twee Munchkins kunnen niet worden gefokt

Vanwege de genetische mutatie van het Munchkin-ras kunnen twee munchkin-katten niet worden gedekt. Als kittens het Munchkin-gen van beide ouders erven, zullen ze het niet overleven.

divider-catclaw1

Temperament &Intelligentie van de Exotische Korthaar en Munchkin Mix

Zijn deze katachtigen goed voor gezinnen? 👪

Zowel Perzische katten als Munchkins zijn mensgerichte, aanhankelijke rassen die van hun mensen houden. Het Menuet is niet anders dan hun ouders. Ze hebben geweldige persoonlijkheden, maar hebben socialisatie nodig. Ze zijn sociaal en speels en zorgen ervoor dat bezoekers zich meteen thuis voelen. Ze houden van klimmen, rennen en spelen. Hun korte poten kunnen hen echter van de tafel en toonbanken houden.

Als je graag slaapt, kan dit kortbenige wezen je REM verstoren wanneer het midden in de nacht op volle snelheid door het huis bolt. Dus als je deze schattige kleine munchkin wilt vermoeien en ongewenst gedrag wilt voorkomen, moet je je menuet stimuleren met interactieve puzzels en speelgoed.

Het ras is zeer aanpasbaar en nieuwsgierig, dus ze doen het goed in de meeste omgevingen.

Kan dit ras overweg met andere huisdieren?

Het Menuet-ras is een warme en speelse kat die goed overweg kan met anderen. Ze doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten, dus waarderen ze het gezelschap van andere katten en honden in het huishouden.

kattenpootverdeler

Dingen om te weten bij het bezitten van een exotische korthaar en Munchkin Mix

Voedsel & Dieet Eisen

Net als mensen is een gezond dieet essentieel voor het welzijn en de gezondheid van uw kat. Het zijn carnivoren, dus zorg ervoor dat je ze voedsel geeft met een hoog eiwitgehalte en vlees als eerste ingrediënt.

Voedsel met vulstoffen, onherkenbare ingrediënten, bijproducten, kunstmatige smaakstoffen en kleuren moet worden vermeden. Deze ingrediënten kunnen schade aanrichten aan het spijsverteringsstelsel van uw menuet en het mist de voedingsstoffen die uw kat nodig heeft om te gedijen.

Zodra u voedsel vindt dat bevredigend is voor uw kat, volgt u de voedingsinstructies en past u de hoeveelheid indien nodig aan. Je wilt niet dat de kat honger heeft, maar het is ook belangrijk om hem niet te laten overgewicht krijgen.

Als u het niet zeker weet, moet u advies inwinnen bij uw dierenarts over het dieet van uw kat.

Oefening 🐈

Om obesitas te voorkomen en uw kat gelukkig en gezond te houden, moet u ervoor zorgen dat hij voldoende ruimte heeft om te rennen en te spelen.

Grooming ✂️

De vacht van uw Menuet kan lang of kort zijn. De lengte van de vacht bepaalt de hoeveelheid verzorging die nodig is om hem vrij te houden van klitten en matten. Meestal kunnen de borstelvereisten variëren van dagelijks tot wekelijks om de vacht zacht, glanzend en vrij van klitten te houden.

Je moet je kat alleen wassen als hij het nodig heeft. Overdosering kan de natuurlijke oliën uit hun vacht verwijderen en huidirritatie veroorzaken.

Reinig de oren van uw kat regelmatig en controleer ze op oorinfecties. Bovendien moet u de tanden van uw kat wekelijks poetsen om tandplak en bacteriën te verwijderen. Het geven van kauwspeeltjes en tandheelkundige traktaties aan uw kat kan ook helpen om hun mondhygiëne te verbeteren en andere problemen te voorkomen.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Het Menuet-ras staat bekend als een gezond ras met een levensduur van 9-15 jaar. Ze kunnen echter gevoelig zijn voor sommige problemen vanwege hun genetica.

Exotische korthaar gevoelige ziekten:

Munchkin Gevoelige Ziekten:

  • Lordose (een innerlijke kromming van de wervelkolom)
  • Pectus excavatum (misvorming van de borst, verzonken of trechterborst)

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Hoewel er enige controverse is over het fokken van het Menuet, valt niet te ontkennen dat kattenliefhebbers ze zeer wenselijk vinden. Deze schattige kleine poppengezichten zijn speels en energiek en vormen een uitstekende kat voor actieve huizen met kinderen en andere huisdieren. Het wordt aanbevolen dat u uw onderzoek doet en een gerenommeerde fokker vindt als u besluit een van deze nieuwsgierige kleine wezens te kopen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Ewa Studio, Shutterstock