Munchkin British Shorthair Cat Mix: Foto’s, Info, Temperament &Traits

Hoogte 5-10 inch
Gewicht 6-17 pond
Levensduur 12–20 jaar
Kleuren Varieert sterk
Geschikt voor Kattenliefhebbers die niet op een rasechte kat zijn ingesteld, appartement wonen
Temperament Aanhankelijk en gemakkelijk in de omgang

Dit gemengde ras creëert een katachtige met korte benen met veel Britse korthaarkenmerken. Over het algemeen hebben deze katten bijna altijd verkorte poten, maar de exacte lengte kan variëren. Soms zijn ze niet opmerkelijk ingekort überhaupt.

Omdat dit een gemengd ras is, is het moeilijk om precies te bepalen wat je uiteindelijk krijgt. Het kitten kan eigenschappen van beide ouders erven, waardoor ze verschillende persoonlijkheden en uiterlijkheden kunnen hebben. Daarom is dit gemengde ras het meest geschikt voor diegenen die het niet erg vinden om een beetje een verrassing te zijn. Als u op zoek bent naar zeer specifieke eigenschappen, raden we u af om een gemengd ras te adopteren.

Voor degenen die op zoek zijn naar een interessant ras, kan deze optie echter geschikt voor u zijn.

3 katten gezichtsverdeler

Munchkin Britse korthaar kittens – voordat je er een krijgt

Munchkin Britse Korthaar Mix
Afbeelding Credit: (L) ellinnur bakarudin, Shutterstock | (R) FotoMirta, Shutterstock

divider-catclaw1

3 weinig bekende feiten over Munchkin Britse korthaar kittens

1. Ze variëren veel

Deze kittens zijn zelden hetzelfde. Omdat ze een gemengd ras zijn, hebben ze een relatief brede genetische pool. Daarom hebben kittens meer kans om te eindigen met verschillende eigenschappen. Om deze reden is dit “ras” veel minder in steen gebeiteld dan anderen. Je weet niet wat je krijgt en kittens kunnen veel veranderen tijdens het groeien.

Daarom weet je pas wat voor kat je krijgt als ze volwassen zijn!

thematische pauze

2. Ze hebben niet allemaal korte benen

Niet al deze katten hebben korte poten – als je op een kat met stompe poten zit, is dit misschien niet de beste optie voor jou. (Zelfs niet alle Munchkin-katten hebben echter korte poten.)

thematische pauze

3. Sommige medische problemen worden geassocieerd met hun korte benen

Hoewel hun korte benen schattig zijn, zijn deze katachtigen vatbaar voor gezondheidsproblemen vanwege hun korte benen, en ze hebben de neiging om een kortere levensduur te leven dan andere katten.

Gemengde rassen hebben de neiging om gezonder te zijn dan andere katachtigen. Als ze echter korte benen hebben, zullen ze waarschijnlijk alle problemen erven die ermee gepaard gaan. Daarom zal dit gemengde ras niet noodzakelijkerwijs gezonder zijn.

divider-catclaw1

Temperament en intelligentie van de Munchkin Britse korthaar

Deze katachtigen hebben verschillende persoonlijkheden, maar ze hebben allemaal de neiging om erg aanhankelijk en extravert te zijn. Deze katten zijn gefokt om gezelschapsdieren te zijn en dus kunnen ze goed overweg met mensen en andere katten. De meeste van deze katachtigen zijn zeer geschikt om in onze moderne huizen te wonen. Omdat er echter enige variantie is, kunt u nooit zeker weten wat u krijgt.

Sommige van deze katachtigen zullen aanhankelijker zijn dan anderen. Anderen hebben misschien meer aandacht nodig. Sommigen kunnen extreem speels en energiek zijn. Hoewel er een genetisch verschil in temperament is, is er ook een milieuverschil. Hoe de kat wordt gesocialiseerd en opgevoed, heeft invloed op het temperament en de gezelligheid van de kat.

We raden ten zeerste aan om ze vroeg te socialiseren. Dit zorgt ervoor dat ze goed gesocialiseerd zijn en minder snel bang zijn voor nieuwe situaties.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

Deze katten kunnen een geweldige optie zijn voor gezinnen. Maar nogmaals, het hangt af van de kat. Als gemengd ras is er zo’n grote variatie in persoonlijkheid dat het moeilijk kan zijn om te bepalen hoe de kat zal eindigen. Daarom raden we aan om deze katten goed te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze zo vriendelijk en accepterend mogelijk zijn.

Het is essentieel om deze katten op jonge leeftijd in de buurt van andere dieren en mensen te brengen. Zorg ervoor dat je ze op jonge leeftijd bij kinderen en anderen krijgt. Kinderen gedragen zich vaak anders dan volwassenen en het is gemakkelijk voor katten om bang voor hen te zijn als ze nog nooit eerder bij hen in de buurt zijn geweest. Angst leidt er vaak toe dat de kat wegrent en zich verstopt. Het kan echter ook leiden tot krabben en bijten als de kat zich in het nauw gedreven voelt.

cat + lijnverdeler

Dingen om te weten bij het bezitten van een Munchkin Brits korthaar

Voedsel & Dieet Eisen

Deze katten hebben geen speciale dieetwensen. Ze hebben hetzelfde voedsel nodig dat andere katachtigen nodig hebben in ongeveer dezelfde hoeveelheden. Deze katten zijn misschien wat luier dan anderen. In deze behuizinge, ze kunnen minder voedsel of zelfs een dieetvoeding nodig hebben om op een gezond gewicht te blijven. Omdat veel katten in Amerika zwaarlijvig zijn, is het van vitaal belang dat u uw kat niet laat deelnemen aan deze statistiek. Het kan leiden tot veel negatieve gezondheidseffecten, net als bij mensen.

In termen van het kiezen van de Rechts kattenvoer, er zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Katten zijn obligate carnivoren. Dit betekent dat ze moeten hebben vlees in hun dieet om te overleven. Meestal is meer vlees beter. Controleer op genoemd vlees dat heel of maaltijden zijn.

Vleesmaaltijden zijn over het algemeen voedzamer dan heel vlees. Daarom zijn ze een geweldige optie voor de meeste katachtigen.

Oefening 🐈

Deze katachtigen kunnen korte benen hebben, maar ze worden hier meestal niet door tegengehouden. Ze kunnen mogelijk niet zo hoog springen als andere katten vanwege hun kortere gestalte. Ze kunnen zich echter nog steeds goed verplaatsen.

Dat gezegd hebbende, deze katten zijn misschien een beetje luier dan de meeste. Om deze reden raden we eigenaren aan manieren te overwegen om lichaamsbeweging aan te moedigen. Anders kunnen deze katten zwaarlijvig worden, waardoor hun rug nog meer wordt belast.

Klimstructuren, speeltijd en interactief speelgoed zijn allemaal handige opties. Het hebben van veel verschillende speeltjes kan het spelen aanmoedigen, omdat het helpt voorkomen dat je kat zich verveelt. We raden eigenaren aan om dagelijks met hun katachtigen te spelen. Dit helpt hen niet alleen om te oefenen, maar het helpt ook om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Als je niet thuis bent, is interactief speelgoed een geweldige optie. Deze kunnen helpen om uw kat in beweging te krijgen zonder dat hij in het begin input aan het speelgoed hoeft toe te voegen. Hoewel veel interactief speelgoed traktaties vereist, raden we aan om de normale brokjes van uw kat te gebruiken.

Opleiding 🧶

Dit gemengde ras staat niet bekend als de meest trainbare kat die er is. Het is niet zo dat ze niet intelligent zijn. In plaats daarvan hebben ze niet hetzelfde niveau van toewijding en trainbaarheid als honden. Hun aandachtsspanne is korter en ze zijn veel minder voedselgestuurd. Dit maakt het trainen van deze katten moeilijker dan honden (of andere kattenrassen).

Het is echter niet onmogelijk. Het is slim om je kat te trainen in verschillende belangrijke dingen om je beider leven een beetje gemakkelijker te maken. We raden bijvoorbeeld aan om uw kat in de bench te trainen om het transport gemakkelijker te maken. Het trainen van je kat om je te helpen omgaan met hun poten en maag is ook belangrijk om gezondheidsredenen.

Het trainen van een kat is vrij eenvoudig. Je wilt dat de kist wordt gezien als een gelukkig plaats. We raden aan om de krat buiten te laten en dekens erin te plaatsen. Je kunt traktaties, een puzzelspeeltje en kattenkruid toevoegen om je kat geïnteresseerd te krijgen en interactie te hebben met de bench. Wanneer u vervolgens uw kat moet vervoeren, zal de bench niet nieuw of eng zijn.

Grooming ✂️

Deze katten hebben niet veel verzorging nodig. Het maakt niet uit welke ouder ze nemen, deze katachtigen zullen korter haar hebben dat niet gevoelig is voor matten. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken veel over verzorging. Veel van deze katten zorgen goed genoeg voor hun vacht dat je niet veel hoeft te doen.

Als u echter het uitscheiden wilt minimaliseren, is het een goed idee om ze wekelijks te borstelen. Een eenvoudige pinborstel werkt goed. Begin vroeg, zodat je kat gewend is aan het proces als ze ouder zijn. Je kat hoeft niet lang te zitten – ongeveer 5 minuten is genoeg.

Je zult soms de nagels van je kat moeten knippen. Als je veel krabpalen en klimgebieden hebt, hoeft je kat ze misschien niet bij te snijden. Sommige katten zullen echter niet genoeg krabben om ze versleten te houden.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Deze katten zijn vrij gezond omdat ze een gemengd ras zijn, wat betekent dat ze minder snel genetische aandoeningen van een van hun ouders erven. Dit betekent echter niet dat ze waterdicht zijn. Als ze kortere benen hebben, kunnen ze enkele aandoeningen ontwikkelen die verband houden met hun korte benen en ongewone botgroei.

Kortere benen kunnen bijvoorbeeld leiden tot lordose, die wordt veroorzaakt door een gebogen wervelkolom. Kittens zijn bijzonder gevoelig voor dit probleem omdat ze groeien. Pectus excavatum kan ook voorkomen bij kittens. Deze aandoening verschijnt wanneer de ribben en het borstbeen van een kat niet goed groeien, waardoor de borstkas “open” is. Meestal is een operatie nodig om het kitten gezond te houden.

Artrose kan ook voorkomen, vooral in de beengewrichten. Soms kan het zo ernstig zijn dat een van de ledematen kreupel wordt. Hoewel deze aandoening meestal voorkomt bij oudere katten, kan het ook jongere katten treffen.

Kleine voorwaarden

  • Artrose
  • Hyperthyreoïdie
  • Pectus excavatum
  • FLUTD

Ernstige aandoeningen


  • Lordose

  • Uremie

  • Pancreatitis

Man vs Vrouw

Er is geen verschil tussen de geslachten in dit ras – naast de gebruikelijke verschillen tussen alle katten. Mannetjes hebben bijvoorbeeld meer kans om te markeren en hebben meer kans om rond te zwerven. Vrouwtjes kunnen loops worden en zwanger worden en kunnen iets kleiner zijn dan mannen.

Er zijn echter geen rasspecifieke verschillen.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

De Munchkin Britse korthaar mix leidt vaak tot een kortbenige katachtige met enkele kenmerken van een Britse korthaar. Meestal zijn deze katachtigen gezonder dan het typische Munchkin-ras. Het hangt echter wel af van de poten van de kat en de exacte genetica. Munchkin-katten zijn vatbaar voor verschillende gezondheidsproblemen vanwege hun ongewone botgroei en hun kittens kunnen deze erven.

Deze katachtigen kunnen goede huisdieren zijn. Ze zijn echter niet noodzakelijkerwijs zo extravert als andere katten. Daarom is het van vitaal belang om ze vroeg en vaak te socialiseren.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Sviatoslav_Shevchenko, Shutterstock