Evanger’s Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben het kattenvoer van Evanger beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Evanger’s kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De we’re all about cats-beoordeling van Evanger’s kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

Algemene score: 7.7/10

In totaal geven we het kattenvoer van Evanger een 46 uit 60 of een B+ cijfer.

Over Evanger’s Kattenvoer

Het verhaal van Evanger begon helemaal terug in 1935 toen Fred Evanger begon met het maken van op vlees gebaseerd ingeblikt voedsel voor zijn kennel van kampioen Duitse Doggen. De familie Evanger hield de praktijk tientallen jaren vol totdat ze in 2002 een techniek ontwikkelden voor het produceren van met de hand verpakt dierenvoer.

Het met de hand verpakte dierenvoer van Evanger is oorspronkelijk ontworpen voor de gezinshond Yukon. De Samojeed / Chow Chow-mix hield van rundvlees, maar gaf de voorkeur aan de steaks op de eettafel boven het gehakt in zijn kom. Dus de Evangers blikten hele stukken ongemalen rundvlees in – Yukon vond het geweldig. Zo ontstond de topsmaak van Evanger’s Pet Food: Hunk of Beef.

Inkoop en productie

Evanger’s blijft een onafhankelijk merk, momenteel onder toezicht van Holly en Joel Sher. In feite is hun bedrijf de enige familiebedrijf en geëxploiteerde conservenfabriek voor huisdierenvoeding in de Verenigde Staten.

Wat het huisdiervoer van Evanger anders maakt dan andere ingeblikt voedsel, is dat het product met de hand wordt verpakt. Volgens het merk is “het voordeel van dit proces dat u, de consument, de kwaliteitsingrediënten in zijn oorspronkelijke vorm kunt zien.”

Alle recepten van Evanger zitten boordevol grondstoffen in hun natuurlijke sappen. Eenmaal verpakt, wordt het voedsel gekookt in het verzegelde blik om voedingsstoffen en smaak vast te houden.

Geschiedenis herinneren

In meer dan tachtig jaar heeft het merk Evanger slechts één terugroepactie uitgevoerd. In februari 2017 stuurde de FDA een brief naar Evanger’s na het afronden van een onderzoek naar aanleiding van klachten van consumenten. De FDA nam monsters van het voedsel, Hunk of Beef Au Jus, evenals monsters van een van de honden die was overleden. De monsters onthulden de aanwezigheid van een aanzienlijke hoeveelheid pentobarbital.

Pentobarbital wordt vaak gebruikt als verdovingsmiddel of kalmerend middel, maar is ook gebruikt om dieren te euthanaseren. Volgens de FDA is het onwaarschijnlijk dat blootstelling op laag niveau aan pentobarbital nadelige gezondheidseffecten veroorzaakt, maar de niveaus die werden aangetroffen in de getroffen partij van het hondenvoer van Evanger waren zo hoog als 81 delen per miljoen (ppm). Het meest zwaar vervuilde monster bleek meer dan 2500 keer het hoogste niveau te bevatten dat in hondenvoer werd aangetroffen tijdens een FDA-onderzoek in 2000.

In reactie op de brief van de FDA heeft Evanger vrijwillig 5 partijen Hunk of Beef ingeblikt hondenvoer teruggeroepen. De FDA gaf later een waarschuwingsbrief uit die zowel de reactie van het bedrijf erkende als specifieke problemen identificeerde. In februari 2018 luidde een afsluitende brief van de FDA:

“Op basis van onze evaluatie lijkt het erop dat u de schendingen in deze waarschuwingsbrief hebt aangepakt. Toekomstige FDA-inspecties en regelgevende activiteiten zullen de adequaatheid en duurzaamheid van deze correcties verder beoordelen.”

Sinds 2017 heeft Evanger’s geen andere product recalls meer gehad. Het is ook vermeldenswaard dat hun enige terugroepactie alleen hondenvoer beïnvloedde, geen kattenvoer.

Welke soorten kattenvoer biedt Evanger’s aan?

Evanger is meer dan 70 jaar geleden opgericht en de productselectie van Evanger is uitgebreid en gevarieerd. Dit merk maakt zowel droog kattenvoer als ingeblikt voedsel en biedt een assortiment lekkernijen.

De Evanger’s Classic-lijn bevat drie recepten voor ingeblikt voedsel gemaakt met rundvlees, kip of vis, terwijl Evanger’s Organics USDA-gecertificeerde biologische ingrediënten gebruikt, waaronder eiwitten zoals kip, rundvlees en kalkoen. Je vindt ook een paar complementaire ingeblikte voedingsmiddelen in hun line-up, evenals verschillende Super Premium-voedingsmiddelen gemaakt met nieuwe eiwitten zoals konijn en kwartel.

De droogvoer line-up van Evanger’s bestaat uit slechts twee recepten. Catch of the Day is een graanvrije formule op basis van vis, terwijl Meat Lover’s Medley bevat vlees van buffels, varkensvlees en konijn.

Evanger’s biedt ook een beperkte selectie van therapeutische diëten geformuleerd om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken, zoals nierziekte, spijsverteringsproblemen en gewichtsbeheersing. De EVX Restricted-lijn bevat drie ingeblikte kattenvoeding die u zonder recept kunt kopen.

Wat vinden klanten van Evanger’s kattenvoer?

Omdat Evanger’s grotendeels wordt verkocht in gespecialiseerde en onafhankelijke dierenwinkels, zijn er niet zoveel klantrecensies online als u zou verwachten van een bedrijf met een geschiedenis van 80 jaar.

Evanger’s Limited Ingredient Game Meats ingeblikte voedingsmiddelen lijken het populairst te zijn met meer dan 500 beoordelingen op Amazon en bijna 250 op Chewy. Klanten lijken de beperkte lijst met ingrediënten en de hoogwaardige eiwitten te waarderen. Ze lijken vooral populair bij eigenaren van katten met allergieën. Sterker nog, ik voer mijn kat die een kippenallergie heeft al jaren het konijnenrecept.

Het merk Evanger heeft slechts 127 klantrecensies op ConsumerAffairs, maar heeft een beoordeling van 4 van de 5 sterren. Klanten die positieve beoordelingen achterlieten, gaven grotendeels commentaar op de kwaliteit van de ingrediënten, de productvariëteit van het merk en merkbare verbeteringen in de gezondheid van huid en vacht.

Van de negatieve opmerkingen over consumentenzaken noemen verschillende een verandering in productkleur en consistentie, hoewel grotendeels voor het hondenvoer van Evanger. Andere katteneigenaren ontdekten dat hun katten het voedsel gewoon niet wilden aanraken.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Evanger’s.

Positieve beoordelingen

Het graanvrije kattenvoer van Evanger werd ons aanbevolen door onze dierenarts nadat we onze laatste kat verloren aan een nierziekte. Er was ook een ander merk aan te raden, maar de prijs was boven onze middelen. We gebruiken het kattenvoer van Evanger nu al meer dan 3 jaar en het past bij de behoeften van onze kat met overgewicht, onze buikgevoelige kat en de gezondheidsbehoeften van beide. Ik kan eerlijk gezegd niets negatiefs zeggen over dit product. Onze katten eten goed en zijn gezond. Hun jassen zijn verbeterd, het gebruik van de kattenbak is afgenomen en de geur van de kattenbak is een ENORME verbetering. Meer van de voedingsstoffen uit dit product gaan in onze katten in plaats van in de kattenbak terecht te komen..” S. van Lancaster, CA op ConsumerAffairs

“Tot deze aankoop kocht ik een ander merk konijnenvoer van Chewy voor onze kat. Ze heeft ernstige voedselallergieën, dus er zijn weinig keuzes. Het andere voedsel dat we kochten combineerde erwteneiwit met het konijn. De Evanger’s verscheidenheid aan op konijnen gebaseerd voedsel heeft geen ingrediënten die niet op konijnbasis zijn, behalve een kleine hoeveelheid guargom. Het blikje is ook groter. Onze kat lijkt er vooral van te genieten. Ik zou dit product zeker aanraden. Het is ook een voedsel dat is geformuleerd om aan honden te worden gevoerd, dus het zou ook goed moeten werken voor honden met voedselallergieën.” – Christine beoordeelt Evanger’s Grain-Free Rabbit Canned Dog &Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ik besloot om het ingeblikte Evanger’s chicken lickin’ dinner kattenvoer te proberen omdat de ingrediënten er goed uitzagen. Onze katten eten het niet. Zelfs onze minst kieskeurige kat (hij eet hondenkwijl, spruitjes uit een kokende pan, sla) liet eten in de kom. Ik probeerde een paar blikjes (ik had een hoesje) aan mijn collega te geven om het te proberen. Haar katten haatten het ook. Ik weet niet hoe ze dit spul kunnen blijven verkopen als katten het niet eten.” – Julie van Ham Lack, MN op ConsumerAffairs

“We probeerden dit op aanbeveling van een vriend die in een dierenvoedingswinkel werkt, maar bestelden bij Chewy, voor mijn kat die onlangs de diagnose van een kippengevoeligheid kreeg. Dit voedsel bevat geen kip. Mijn kat hield van de smaak en geur. We mengden de helft van haar oude voedsel en de helft hiervan zoals de dierenarts voor haar maaltijd had geïnstrueerd. Een uur later pukte ze ALLES op. Ze heeft een gevoelige buik, dus het kan werken voor andere katten, maar helaas niet voor ons. 2 sterren omdat de smaak nog werkte, we kunnen het gewoon niet gebruiken. Het weggeven aan de katten van mijn ouders. Hoop dat ze meer geluk hebben.” – CrystalJ beoordeelt Evanger’s Grain-Free Meat Lover’s Medley met Rabbit Dry Cat Food

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om het kattenvoer van Evanger te testen, bestelde ik een zak van 4,4 pond met Evanger’s Grain-Free Meat Lover’s Medley met Rabbit Dry Cat-voedsel, evenals Evanger’s Super Premium Rabbit & Quail Dinner ingeblikt voedsel en Nothing But Natural Beef Pens kattentraktaties.

Mijn katten stonden te popelen om het Rabbit &Quail-diner te sjaalen en ik waardeerde dat de textuur ergens tussen een gehakt en patérecept in zat. Ik meng meestal het voedsel van mijn katten met water, en dit maakte het veel gemakkelijker. Het droogvoer kwam in driehoekige brokjes en mijn katten aten ze, maar ze waren minder enthousiast dan ze waren over het natte voedsel.

Ze hadden weinig interesse in de rundvlees pens traktaties. Twee van hen wilden ze niet eens proberen en één kauwde een paar keer en spuugde het uit. Het was misschien de textuur – het leek moeilijk om te kauwen – maar de geur leek zeker smakelijk voor hen.

Naast het testen van deze producten ben ik ook al heel lang klant bij Evanger. Een van mijn katten, Biscuit, is allergisch voor tal van eiwitten, dus ik geef alle drie mijn katten een op konijnen gebaseerd dieet. Ik gebruik het aanvullende op konijnen gebaseerde ingeblikt voedsel om het droogvoer van mijn katten aan te vullen en ze hebben er altijd van genoten.

Evanger’s Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Evanger’s klassieke recepten Kip Lickin ‘Dinner Graanvrij ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit natte kattenvoer in broodstijl bevat kip als de solitaire bron van dierlijke eiwitten. Naast verse kip als hoofdingrediënt, verschijnt voedingsrijke kippenlever na de kippenbouillon.

Hoewel dit voedsel voornamelijk op vlees is gebaseerd, bevat het een paar plantaardige ingrediënten. Butternut squash is de enige die waarschijnlijk veel bijdraagt aan het grootste deel van het voedsel. Dit ingrediënt biedt voedingsvezels met een kleine hoeveelheid eiwit – het is ook een uitstekende bron van vitamine A, vitamine C en bètacaroteen.

Aanvullend eiwit in dit recept is afkomstig van brouwers gedroogde gist. Hoewel het rijk is aan eiwitten, is het bekend dat dit ingrediënt allergieën bij sommige katten verergert. Guargom, meestal gebruikt als verdikkingsmiddel, kan ook bijdragen aan spijsverteringsstoornissen bij sommige katten.

Over het algemeen is dit recept matig rijk aan eiwitten en vetten, maar bevat het nog steeds ongeveer 20% koolhydraten, wat hoger is dan we graag zien in een nat kattenvoer.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Pompoen, Tomatenpuree, Guargom, Lijnzaad, Kaliumchloride, Dicalciumfosfaat, Brouwers Gedroogde Gist, Taurine, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat [Source of Vitamin C], Thiamine Mononitraat [Source of Vitamin B1], Calciumpantothenaat, Vitamine A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride [Source of Vitamin B6], Riboflavine Supplement [Source of Vitamin B2], Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement), Mineralen (Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Kopersulfaat, Mangaansulfaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 27.27%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 20.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.4%

Vet: 50.12%

Koolhydraten: 15.48%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip

Kippenlever

Guar Gom Kip

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Gemakkelijk te kauwen en goed verteerbaar
 • Vrij van granen en kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Bevat guargom
 • Brouwers gedroogde gist kan allergieën veroorzaken bij sommige katten
 • Vrij hoog in koolhydraten

#2 Evanger’s graanvrije vleesliefhebber medley met konijn droog kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Het droge kattenvoer van Evanger is er in twee smaken, deze met buffel, varkensvlees en konijn. Ondanks het feit dat er verschillende hoogwaardige eiwitten op de lijst staan, is het eiwitgehalte van de droge stof echter slechts ongeveer 36%. We zien liever kattenvoer met minstens 40% ruw eiwit.

Een ander potentieel probleem – een waar veel droge voedingsmiddelen mee worstelen – is het aanzienlijke koolhydraatgehalte. Terwijl zoete aardappelen en pompoenmeel vezels en essentiële voedingsstoffen bieden, bieden linzen, erwten en tapiocazetmeel weinig voedingswaarde. Zowel linzen als erwten kunnen moeilijk te verteren zijn en ze bevatten fytinezuur dat de opname van belangrijke voedingsstoffen kan belemmeren.

Zoals geldt voor alle droge kattenvoer, is dit recept zeer laag in vocht, dus het is verstandig om de vochtinname van uw kat elders aan te vullen. Een van de aanvullende maaltijden van Evanger zou goed werken.

Over het algemeen is dit een vetarm recept gemaakt met matige hoeveelheden eiwitten en hoge niveaus van koolhydraten.

Ingrediënten

Buffelmeel, zoete aardappelen, linzen, Erwten, Varkensmeel, Zonnebloemolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), tapiocazetmeel, konijnenmeel, natuurlijk aroma, erwteneiwit, lijnzaad, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), pompoenmeel, menhadenvisolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), dicalciumfosfaat, kelp, DL-methionine, cholinechloride, kaliumchloride, taurine, fructooligosaccharide (prebiotisch), gedroogde veenbessen, gedroogde bosbessen, Yucca Schidigera-extract, vitamines (vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, Niacine Supplement, Organisch Gedroogde Kelp, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine B12 Supplement, Vitamine A Acetaat, Citroenzuur, Foliumzuur), Mineralen (Ferrosulfaat, Zinksulfaat, ZinkProteïne, IjzerProteïne, Kopersulfaat, Zinkoxide, Mangaansulfaat, Mangaan Proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, KoperProteïne, Manganous Oxide, NatriumSeleniet, CalciumJodaat).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 3.8%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.26%

Vet: 15.38%

Vezel: 4.18%

Koolhydraten: 44.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.78%

Vet: 31.72%

Koolhydraten: 37.5%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Buffelmaaltijd

Varkensvlees maaltijd

Konijnenmeel

Menhaden Visolie

Linzen

Erwten

Zonnebloemolie

Tapioca zetmeel

Erwteneiwit

Geen

Pros

 • Bevat drie hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Vrij van granen en kunstmatige toevoegingen
 • Vrij van veel voorkomende allergenen zoals kip en rundvlees

Tegens

 • Zeer hoog in koolhydraten
 • Bevat linzen en erwten die moeilijk te verteren zijn

#3 Evanger’s Super Premium Rabbit &Quail Dinner Graanvrij ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

In vergelijking met het vorige recept voor natvoer, is dit ingeblikte kattenvoer iets minder eiwit, maar bevat het dezelfde hoeveelheid vet, vezels en vocht. Het is een recept met meerdere eiwitten, maar bevat grotendeels nieuwe eiwitten, waaronder konijn en kwartel.

Naast deze nieuwe eiwitten bevat dit recept lever en hele eieren. Beide zijn uitstekende bronnen van eiwitten, maar omdat de lever niet afkomstig is van een genoemde bron, kan dit zorgwekkend zijn. We moeten niet aannemen dat de kwaliteit van het ingrediënt slecht is, maar we weten niet van welk dier het afkomstig is, dus het kan allergieën bij sommige katten veroorzaken. Evanger’s stelt wel dat het product kipvrij is.

Dit recept bevat een handvol voedingsrijke groenten en fruit, samen met lijnzaad voor vezels. Het is verdikt met guargom en gedroogde kelp in plaats van carrageen, hoewel van deze ingrediënten bekend is dat ze spijsverteringsproblemen veroorzaken bij sommige katten.

Over het algemeen is dit recept matig rijk aan eiwitten en vetten, maar bevat het nog steeds meer koolhydraten dan we graag zien in een nat kattenvoer.

Ingrediënten

Konijn, Kwartel, Water voldoende voor verwerking, Lever, Heel ei, Tomatenpuree, Wortelen, Bosbessen, Veenbessen, Lijnzaad, Guargom, Gedroogd Kelp, Rozemarijnextract, Tijm, Gember, Taurine, Yucca Schidigera-extract, Vitaminen {Vitamine E-supplement, Niacinesupplement, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (Bron van Vitamine C), Thiaminemononitraat (Bron van Vitamine B1), Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Pyridoxinehydrochloride (Bron van Vitamine B6), Riboflavinesupplement (Bron van Vitamine B2), Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Biotine, Vitamine D2 Supplement}, Mineralen {ZinkProteïne, Ijzersulfaat, KoperProteïnaat, Mangaan Proteinaat, Kaliumjodide, NatriumSeleniet}.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 27.27%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.87%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 11.29%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Konijn

Kwartel

Hele ei

Guar Gom Geen

Pros

 • Gemaakt met twee nieuwe bronnen van dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Rijk aan vocht om hydratatie en spijsvertering te ondersteunen

Tegens

 • Ingedikt met guargom
 • Hoog koolhydraatgehalte voor natvoer

Hoeveel kost Evanger’s kattenvoer?

Omdat de productlijn van Evanger zo gevarieerd is, zijn de kosten van hun producten dat ook. Hun meest economische productlijn lijkt de Classics-lijn van kip-, rundvlees- en visconservendiners te zijn, die gemiddeld ongeveer $ 0,20 per ounce. Hun duurste natte voedsellijn is Evanger’s Organics, geprijsd rond $ 0,40 per ounce. Het beperkte ingrediënt en het complementaire kattenvoer vallen daar tussenin.

Evanger’s biedt slechts twee recepten voor droog kattenvoer, beide geprijsd rond $ 0,26 per ounce. Om het droge voedsel van de gemiddelde kat van 10 pond Evanger te voeren, zou het kosten ongeveer $0.52 per dag. Veel van de natte voedingsmiddelen van Evanger zijn alleen bedoeld voor aanvullende voeding, maar voor hun qua voedingswaarde complete diëten zou je ongeveer $ 1,05 tot $ 1,85 per dag. De prijs is vergelijkbaar met merken als Taste of the Wild en Purina Beyond.

Over het algemeen, is Evanger’s Kattenvoer een goede keuze?

Het kattenvoer van Evanger varieert sterk in soortgeschiktheid, dus als u het voor uw kat gaat kiezen, selecteert u uw producten verstandig.

De twee droge voedselformules zijn overladen met koolhydraten en bieden slechts lage tot matige niveaus van eiwitten en vetten – je zou het een beetje beter kunnen doen met een vergelijkbaar geprijsd recept van American Journey. Een andere optie is om het droogvoerdieet van uw kat aan te vullen met het aanvullende natte voedsel van Evanger.

Het ingeblikt voedsel van Evanger is behoorlijk middle-of-the-road in termen van voedingssamenstelling en geschiktheid voor soorten. Het koolhydraatgehalte is een beetje hoog en het eiwitgehalte kan worden verhoogd, maar Evanger’s is een redelijk betaalbaar merk dat een hogere kwaliteit biedt dan goedkope merken zoals Friskies.

Waar wordt Evanger’s kattenvoer verkocht?

Evanger is niet alleen een familiebedrijf, maar ze verkopen hun producten alleen in onafhankelijke dierenwinkels. U kunt Evanger’s vinden op meer dan 5.000 locaties in de Verenigde Staten, waaronder lokale dierenwinkels, diervoederwinkels en speciaalzaken voor huisdieren.

U kunt het dierenvoer van Evanger ook rechtstreeks op de website van het merk of online kopen bij grote retailers zoals Chewy en Amazon.