Een kat herplaatsen- Tips en advies

Het gebeurde.

Het goede nieuws over de nieuwe baan, het nieuwe huis waar we op hebben gewacht. We zijn extatisch!
Maar met een blik naar onze geliefde kat wordt onze opwinding plotseling overschaduwd door schuldgevoel en verwarring. Hoe zit het met mijn katten?

Te veel dierenasielen overal worden bijna dagelijks overspoeld met het verzoek om achtergelaten huisdieren een nieuw thuis te vinden. Mensen zijn ervan overtuigd dat katten aversief zijn om te veranderen. Maar ik kan je ervan verzekeren dat een verlatene lijdt zoals jij zou doen.

Voordat u begint met het vinden van een nieuw huis, laten we eens kijken of er misschien een manier is om uw probleem te omzeilen, waardoor u uw kat kunt houden.

Hieronder heb ik enkele haalbare oplossingen opgesomd voor enkele van de meest voorkomende redenen voor het opnieuw huisvesten van een kat, die u kunnen helpen bij het overwegen en leven van nog lang en gelukkig leven met uw katachtige.

Allergieën

Het is verontrustend als een van uw gezinsleden plotseling allergisch wordt voor uw kat. Velen gaan ervan uit dat de enige oplossing hier re-homing is.
Maar er zijn dingen die je kunt doen voordat je je kat daadwerkelijk weggeeft.

Misschien is het niet eens de kat die de allergie heeft veroorzaakt, maar de kattenbakvulling. Er zijn verschillende soorten nesten die er zijn en het veranderen in een stofvrije kan uw allergie helpen.

Men kan online veel informatie vinden over katten en allergieën waaruit blijkt dat het kiezen van de juiste kattenbakvulling de symptomen volledig kan verminderen of zelfs verlichten.

Natuurlijk is het handig om uw kat op de hoogte te houden van haar vaccinaties, en ervoor te zorgen dat deze regelmatig wordt ontwormd en ontwormd. Je kat buiten verzorgen in plaats van binnen heeft bewezen ook wonderen te doen.

Regelmatig hooveren, het beddengoed van de kat regelmatig wassen en van tapijten naar hardhouten vloeren veranderen, zijn ook enkele andere manieren om uw allergie te helpen.

En natuurlijk is het World Wide Web gevuld met een overvloed aan nuttige informatie.

Gehuurde accommodatie: Geen huisdieren toegestaan

Rehomecat3

Een andere veel voorkomende reden voor het opnieuw huisvesten van een kat is het betrekken van een huis of appartement met een duidelijke ‘GEEN HUISDIEREN TOEGESTAAN’-clausule in de huurovereenkomst.

Laat me je vertellen dat deze regel er vaak wordt geplaatst voor het “worst case scenario” waarin huisdieren een puinhoop maken of meubels beschadigen. In mijn ervaring kun je vaak met verhuurders praten, vooral als je ze uitlegt dat katten ongelooflijk schone dieren zijn en ze je nieuwste ‘state of the art’ krabboom laat zien.

Waarom schrapen bij meubels als er zeven muizen, drie harige ballen en een donzig hart bungelen aan je acht lagen krabpaal? Dit alles terwijl het bovenste koninklijke kussen naar het raam met een prachtig uitzicht leidt?

U kunt ook referenties van uw laatste verhuurder verstrekken, die de eigenaar geruststellen dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Misschien nodig je hem / haar zelfs uit nadat je bent ingetrokken voor een kopje koffie en laat je je vriendelijkste en meest aanhankelijke kat zichzelf op haar been wrijven of zelfs tegen haar knuffelen.

Huurcontract getekend!

Emigreren naar het buitenland

Rehomecat4

Volgens Outside Living Today, als u van plan bent om te emigreren, is er ook een manier om uw kat mee te nemen.

Gezien het feit dat uw kat niet bejaard is of een medische aandoening heeft en de reis er misschien te veel voor is. In dit geval zou re-homing de beste optie zijn om te veel stress voor uw kat te voorkomen. Maar als het in goede gezondheid verkeert, is er geen reden om uw kat niet mee te nemen.

Er zijn websites met tal van tips hoe je met je kat kunt emigreren en zij adviseren je graag over je avontuur.

Ik had ooit een vriendin, een nog meer “crazy cat lady” dan ik (ja dat kan!) die met haar 8 katten in Ierland woonde. Ze leken haar altijd te vinden, het woord verspreidde zich snel, ze was de plek om naartoe te gaan. Maar op een gegeven moment besloot ze terug te keren naar haar thuisland Australië.

Dus informeerde ze bij haar lokale dierenarts naar de nodige importvereisten en papierwerk, voerde alle benodigde procedures uit en weg gingen ze.

Het laatste wat ik hoorde is dat ze nu haar “crazy cat lady” leven in het buitenland voortzet en zelfs nieuwe toevoegingen heeft gekregen. Maar dat is een ander verhaal. Er zijn ook bedrijven die u kunt inhuren om alles voor u te regelen.

Dus geen reden om je kat een lekkere Australische zonnebrand te ontnemen.

Zwangerschap

Er is een aanname dat het risico om ziek te worden tijdens de zwangerschap extreem hoog is met een kat in de buurt. Maar het is vandaag de dag bewezen dat het meer een ‘verhaal’ is dan een medische realiteit. De kans om ernstig ziek te worden via je kat is erg klein.

Als u zich tijdens de zwangerschap nog steeds zorgen maakt over uw gezondheid, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de risico’s te voorkomen die u mogelijk looptrried rond.

Handschoenen dragen bij het schoonmaken van de kattenbak of een ander familielid vragen om de kattenbak voor je te doen is er één. Uw kat op de hoogte houden van de nieuwste vaccinaties en ervoor zorgen dat hij ontwormd en ontwormd is, is een andere.

Dan is het niet nodig om je kat opnieuw thuis te brengen, integendeel. Katten zijn zeer intuïtief en er waren gevallen waarin katten probeerden de zwangere buik op te warmen en te verzorgen door erop te liggen of zich eraan te nestelen. Een gratis verwarmingsdeken met een kalmerend spinnen, wat heb je nog meer nodig?

Nieuwe baby in huis

Rehomecat5

De komst van een nieuwe baby is een andere veel voorkomende reden voor mensen om hun kat opnieuw te huisvesten. Dat is helemaal niet nodig.

Inderdaad, het hebben van een hond of kat in huis kan enorm voordeel hebben voor de ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen, waardoor ze vanaf het begin een band met dieren kunnen vormen. Het leren respecteren en verzorgen van dieren is misschien wel het leggen van de basis voor een levenslange liefde voor dieren.

Klinische studies hebben ook aangetoond dat het leven met huisdieren hun antilichamen kan opbouwen, wat leidt tot een verminderd risico op astma en allergieën.

Zorg ervoor dat u een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het sluiten van de kinderkamerdeur wanneer de baby alleen is, de kattenbak buiten bereik houden wanneer de baby begint te bewegen en het nest regelmatig vervangen.

Gebruik rubberen handschoenen bij het schoonmaken van de lade en was altijd je handen. Zorg er ook voor dat de vaccinaties up-to-date zijn en dat de kat regelmatig wordt ontwormd en ontvloofd. Dan is er niets dat ervoor zorgt dat je kat en je baby niet levenslang Bffs zijn!

Gedragsproblemen

rehomecat6

Gedragsproblemen kunnen ervoor zorgen dat mensen zich hulpeloos en gefrustreerd voelen, waardoor ze vaak denken dat re-homing de enige oplossing is.

Maar er is hulp!

Meestal zal uw lokale dierenarts u graag adviseren over de problemen die uw kat vertoont.
Maar het is natuurlijk soms het beste om je kat weer thuis te brengen als je ziet dat met alle steun het gedrag niet verbetert.

FELIX was een kat die we een tijdje geleden hebben geadopteerd van een dame die hem om persoonlijke redenen opnieuw thuis moest brengen. Hij was een prachtige zwart-witte kat en de dame vertelde ons dat hij erg speels was en van andere katten en mensen hield. Maar zodra hij bij ons thuis aankwam, leek hij extreem gestrest. Zelfs toen mijn andere katten vriendelijk tegen hem waren, vertoonde hij tekenen van diepe stress.

Ongepast toiletteren, sproeien, weigeren te eten en verstoppen in de donkerste hoek. We hebben hem behoorlijk wat tijd gegeven omdat het niet ongebruikelijk is dat sommige katten gevoeliger zijn dan anderen en meer tijd en extra TLC nodig hebben.

Het bleek dat FELIX en zijn voormalige eigenaar een zeer hechte band hadden en hij had haar gekozen als haar favoriete mens. Na overleg met mijn dierenarts bevestigde hij dat FELIX haar vreselijk miste.

Dus besloten we samen om hem “terug te brengen” naar zijn voormalige eigenaar, die toegaf dat ze het een grote fout vond om hem weg te geven. Het laatste wat we hoorden was dat hij terug was naar zijn speelse karakter, en vooral terug naar zijn eten.

Het laat zien dat het belangrijk is om goed na te denken over het opnieuw huisvesten van een kat, omdat het ons niet alleen van streek maakt, maar ook de arme kat stress bezorgt.

Maar als je tot de goed weerspiegelde conclusie bent gekomen dat er geen andere manier is, zijn er een paar dingen om te overwegen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen en een gelukkige tweede kans voor je kat te garanderen.

Adverteer uw kat nooit als ‘free to a good home’!

Rehomecat7

Ik raad ten zeerste af om uw huisdier te adverteren als ‘Free to a good Home’, omdat de wijdverspreide activiteit zoals het gebruik van katten en kittens als ‘aas’ in hondengevechten of met Halloween voor wrede zogenaamde ‘halloweentradities’ goed leeft.

Toen mijn kat Momo een paar jaar geleden kittens had, nodigde ik iedereen bij mij thuis uit, zodat ik een indruk kon krijgen van het huis waar ze naartoe zouden gaan. Op een dag kwam er een dame die me verhalen vertelde over katten die ze eerder had en toen ze vertelde dat een kat problemen had en ze het neerlegde, kan ik je verzekeren dat ze niet lang bleef.

Ik koos ervoor om te vertrouwen op mijn onderbuikgevoel dat nooit afgaat, vooral bij dieren. Ik zorgde er ook voor dat ik updates /foto’s van mijn kittens ontving, zodat ik zeker wist dat ik de juiste keuze had gemaakt voor een liefdevol thuis.

Particulier

Je kat opnieuw huisvesten via vrienden, familie of collega’s is ook een goede optie. Ten eerste vertrouw je ze en als ze niet in staat zijn om je kat zelf te nemen, kennen ze misschien iemand die ze vertrouwen en zouden ze overwegen je kat te adopteren.

Officieel

Natuurlijk is een opvangcentrum meestal de beste keuze. Als je geen opvangcentrum bij je in de buurt hebt, weet ik zeker dat je er online een zult vinden of op sociale media. In mijn omgeving hebben we het Animal Help Net Kerry, dat verbinding maakt met elke andere reddingsvrijwilliger of asiel. Ze doen fantastisch werk rond verloren, gestolen en opnieuw huisvestende huisdieren. Ze krijgen alle benodigde details van je, delen het overal op sociale media en zorgen ervoor dat ze een geschikt thuis voor het dier vinden.

Nog enkele laatste punten om te overwegen:

  • Re-homing via een reddingsorganisatie of asiel is de meest professionele manier om uw kat opnieuw thuis te brengen. Zorg ervoor dat het een NON KILL shelter is!
  • Als je besluit om de re-homing zelf te doen, ontmoet dan de mensen face-to-face. Nodig ze misschien uit bij je thuis en krijg een indruk van de persoon en kijk hoe ze met je kat omgaan. Wees niet bang om veel vragen te stellen.
  • Breng uw kat of kitten NOOIT terug naar huis voordat u de persoon en zijn omstandigheden controleert, omdat het gevaar bestaat dat uw kat wordt gebruikt als ‘aas’ of in andere illegale praktijken.
  • Vraag de eigenaar om u updates / foto’s te geven tijdens het eerste jaar van re-homing. Als ze weigeren, maak je dan zorgen!
  • Als het nieuwe huis vrij dichtbij is, adviseer de nieuwe eigenaar dan over de noodzaak om de kat minstens 3-4 weken binnen te houden om hun nieuwe territorium goed te leren kennen en te voorkomen dat ze terug naar huis gaan.

Katten maken deel uit van ons gezin en nogmaals, ik raad ten zeerste aan om altijd meerdere opties af te wegen voordat je de laatste stap zet om je kat weg te geven.

Overleg alsjeblieft goed en weet gewoon dat er hulp is voor een spinnende nog lang en gelukkig.

Over de auteur

Chris
door Christine Klein
Auteur met Purrfect Cat Tales
www.thebarefootbutterfly.com