Een gids voor de betekenistabel van de positie van de kattenstaart


We kunnen veel leren over onze kattenvrienden door hun gedrag te observeren.

Bepaalde triggers zorgen er bijvoorbeeld voor dat ze wat tijd alleen zoeken. Als ze volkomen in vrede zijn, komen ze meestal naar ons toe en vragen ze aandacht.

Samen met hun gedrag kan ook hun lichaamstaal ons helpen bij het herkennen van hun emoties.

Een lichaamshouding en de positie van het oor van een kat kunnen u helpen te zien of een kat ontspannen of gestrest is of misschien op het punt staat agressie te vertonen.

Verder is de staart van een kat ook een handige manier om de gemoedstoestand van je huisdier te herkennen. Laten we eens kijken naar deze betekenistabel voor kattenstaarten en kijken wat de staart van uw kat u zou kunnen vertellen.

Cat Tail Positie Betekenis Grafiek Overzicht

Kattenstaart positie betekenis grafiek

Staart recht omhoog

De eerste positie is degene die, hoop ik, het vaakst ziet bij je harige metgezel.

Als een kat met zijn staart recht omhoog staat, betekent dit dat hij gelukkig en ontspannen is. Meestal vertonen katten deze staartpositie wanneer ze in de buurt zijn van hun menselijke familieleden.

Dit betekent ook dat een kat zich perfect voelt tevreden en zelfverzekerd in zijn eigen territorium. Er zijn geen bedreigingen omheen en er zit niets aan de hand.

Dus als je je ooit hebt afgevraagd of katten hun staart onder controle hebben, is het antwoord: Ja, dat doen ze! En ze kunnen het gebruiken als een signaal dat alles klopt in hun omgeving.

Staart gebogen aan de bovenkant

Soms kunnen katten hun staart buigen zodat ze eruitzien als een vraagteken.

Deze positie geeft aan dat uw kat in een vriendelijke bui is en op zoek is naar een speelsessie. Spelen is erg nuttig en belangrijk voor de gezondheid van een kat.

Het simuleert het zowel fysiek als mentaal, en is ook een uitstekende manier voor u en uw huisdier om wat quality time samen door te brengen.

Dus, zodra je merkt dat de staart van je kat aan de bovenkant gebogen is, grijp dan de kans om zijn dag op te fleuren met een leuke speelpauze!

Trillende staart

Kat lopen met trillende staart

Deze positie houdt in dat een kat zijn staart rechtop houdt, terwijl deze een beetje lijkt te trillen.

Meestal trillen katten met hun staart als ze erg opgewonden zijn. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen merken als je thuiskomt na een lange dag op stap te zijn geweest.

Of uw kat kan zijn staart zo bewegen wanneer u op het punt staat hem zijn favoriete kattenvoer of wat lekkers te geven!

Deze staartpositie kan worden opgevat als een vriendelijke begroeting of een teken dat uw kat absoluut enthousiast is over iets. Het trillen van de staart kan gepaard gaan met andere tekenen van opwinding, zoals continu spinnen.

Langzaam zwiepende staart

Een kat die langzaam met zijn staart heen en weer zwaait, is alert en diep gefocust op iets.

PetMD legt uit hoe dit van alles kan zijn uit de omgeving van een kat, zoals een ander dier in huis, een speeltje of iets buiten.

Omdat katten uitzonderlijke jagers zijn, zullen ze waarschijnlijk roofzuchtig gedrag vertonen. Dit betekent dat je waarschijnlijk zult zien dat je kat iets besluipt en bespringt dat hij als prooi heeft gemarkeerd.

Dit is een gezond en normaal kattengedrag. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de roofzuchtige instincten van uw kat geen gevaar vormen voor uw omgeving!

Al met al is jagen een goede verrijking en stimulatie voor je kat. Zonder de mogelijkheid om te jagen, kunnen katten zich vervelen en destructief gedrag vertonen.

Staart weggestopt tussen de benen

Doen schrikken kat met staart die tussen benen wordt gestopt

Wanneer een kat zijn staart tussen zijn poten stopt, geeft dit aan dat hij voelt onderdanig, bang of gestrest.

Katten kunnen bang zijn voor dierenartsbezoeken, harde geluiden zoals onweer of onbekende mensen in hun omgeving.

Ze kunnen echter ook schrikken van sommige dingen waar we niet eens op letten, zoals ballonnen!

Angst gaat bij katten vaak hand in hand met stress. Elke verandering in hun leefomgeving kan angst en stress veroorzaken.

Dit kan de komst zijn van een nieuw familielid of dier, of iets eenvoudigs, zoals het verplaatsen van enkele van zijn items.

Als u deze staartpositie bij uw kat opmerkt, moet u proberen erachter te komen wat hem bang maakt of waardoor hij zich gestrest voelt.

Zorg ervoor dat uw kat zich veilig en comfortabel voelt in uw huis en dat niets zijn welzijn in gevaar brengt.

De Humane SocieDe Verenigde Staten stelt voor om contact op te nemen met een dierenarts als een kat constant gestrest lijkt te zijn. Een dierenarts kan u doorverwijzen naar een veterinaire gedragsdeskundige, die een expert is op het gebied van kattengedrag.

Gezwollen staart

Als je de staart van je kat er zo uit ziet zien, Het is een teken dat het agressief gedrag kan vertonen.

Een gezwollen staart zorgt ervoor dat hij er prominenter en intimiderend uitziet voor mogelijke bedreigingen om hem heen. Enkele andere veel voorkomende tekenen van agressie bij katten zijn een gebogen rug, verwijde pupillen en oren die naar achteren op het hoofd zijn afgeplat.

Natuurlijk moet u preventieve maatregelen nemen om te voorkomen dat uw kat agressief gedrag vertoont. Houd hem binnen om hem te ontmoedigen katten aan te vallen die hij buiten kan tegenkomen.

Als je meerdere katten in je huishouden hebt, zorg er dan voor dat er voldoende spullen zijn, zoals water- en voerbakken en speelgoed voor beiden.

Een ding dat u moet doen om agressief gedrag tussen uw katten te voorkomen, is door ze hun territorium en bezittingen niet te laten delen.

Dreunende staart

Grijze kattenzitting met bonzende staart

Deze positie laat zien dat uw kat geïrriteerd of ergens last van hebben. Het kan zijn dat dit gaat over iets wat je hebt gedaan.

Hoogstwaarschijnlijk is uw kat gewoon overprikkeld. Misschien heb je hem te lang geaaid en wil hij een pauze.

U hoeft zich geen zorgen te maken over dit gedrag. Katten kunnen genieten van een aaisessie, maar op de manier die zij acceptabel vinden.

Dus als een kat het gevoel heeft dat hij genoeg heeft geknuffeld, zal hij dat duidelijk maken aan zijn baasje. Sommige katten gaan misschien nog een stap verder en bijten je zelfs zachtjes uit het niets als waarschuwing.

Conclusie

De staart van een kat is een zeer interessant kenmerk van zijn lichaam.

Het is nuttig voor het evenwicht, maar kan ook een manier zijn voor uw kat om zijn humeur te communiceren. Dit kan u helpen bij het kiezen van de juiste manier om uw kat te benaderen, afhankelijk van de toestand waarin hij zich op dat moment bevindt.

Hopelijk heeft deze betekenisgrafiek voor kattenstaarten je een eerlijk inzicht gegeven in de lichaamstaal van katten.

Wat is nu de staartpositie die u het vaakst bij uw huisdier ziet? Voel je vrij om je antwoorden met ons te delen!