Edgard &Cooper Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Vernoemd naar de twee huisdieren van de oprichters van het bedrijf Edgard & Cooper, dit is een jong merk. De oprichters wilden beter, gezonder dierenvoer maken met vers vlees en hoogwaardige ingrediënten. Eén procent van de omzet gaat naar een goed doel. Lees meer over Edgard &Cooper kattenvoer in onze onbevooroordeelde review.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling Edgard &Cooper over wat belangrijk is

We hebben Edgard &Cooper geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij We’re All About Cats. Onze kwaliteiten zijn gebaseerd op de soort-geschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Edgard &Cooper op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

Algemene score: 7.7/10

In totaal geven we Edgard &Cooper kattenvoer een 46 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over Edgard &Cooper

Het bedrijf Edgard &Cooper dierenvoeding werd in 2014 opgericht door Koen Bostoen, Louis Chalabi en Jürgen Degrande. Het verhaal van het merk begon toen Bostoen en Chalabi elkaar in 2004 op de universiteit ontmoetten. In de loop der jaren creëerden en ontwikkelden de twee vrienden het concept van een gezond huisdiervoedingsbedrijf vernoemd naar hun eigen honden, Edgard & Cooper.

Het merk had in het begin wat moeite om leveranciers te vinden om hun recepten met vers vlees te produceren, maar hun doorzettingsvermogen betaalde zich uiteindelijk uit. Door samen te werken met een universiteit, waren ze in staat om een combinatie van ingrediënten en partners te vinden om hen te helpen hun droom waar te maken.

Na het formuleren van hun originele hondenvoerrecept met de hulp van universitaire experts, begonnen Edgard &Cooper oprichters Bostoen en Chalabi hun merk op te bouwen met een focus op duurzaamheid. In 2016 vervoegde Jürgen Degrande het team en het trio bestelde al snel 300.000 maaltijden om hun merk te lanceren.

Edgard &Cooper is een snelgroeiend bedrijf dat nu in 13 verschillende landen wordt verkocht. In 2019 begon het merk met het maken van kattenvoer en ze blijven werken aan hun duurzaamheidsdoel om alle emissies van hun directe activiteiten te elimineren. Het merk belooft ook 1% van de omzet om het leven van katten en honden over de hele wereld te helpen verbeteren door het werk van de Edgard &Cooper Foundation.

Alle verpakkingen van Edgard &Cooper zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid. Al hun kartonnen dozen en vulpapier zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en versterkt met papiertape in plaats van plastic. De voedselverpakkingen zijn grotendeels gemaakt van papier en bioplastic afkomstig van hernieuwbare bronnen. De verpakking van Edgard &Cooper is recyclebaar met papier en industrieel composteerbaar.

Inkoop en productie

Edgard &Cooper pet foods heeft zijn hoofdkantoor in Kortrijk, België, de Vlaamse regio van het land. Het bedrijf heeft magazijnen in België, maar we konden geen definitieve locatie vinden voor waar het voedsel wordt vervaardigd of als Edgard &Cooper het voedsel zelf maakt.

We vonden wel informatie dat ingrediënten zoveel mogelijk lokaal worden ingekocht, waaronder vlees en vis. Europa heeft co-packing bedrijven net als in de VS.

Deze bedrijven maken private label voedingsmiddelen voor sommige huisdiervoedingsbedrijven, maar we weten niet of Edgard &Cooper een van hen is. Een zoektocht naar vacatures voor het bedrijf vond veel vacatures voor verkoopaccountants en een paar vacatures voor magazijnbanen, maar geen enkele voor het werken in een dierenvoedingsfabriek.

Is Edgard &Cooper Kattenvoer teruggeroepen?

We hebben online geen terugroepacties voor Edgard &Cooper pet foods gevonden. De voedingsmiddelen van het bedrijf worden echter verkocht in meer dan een dozijn Europese landen waar meerdere talen worden gesproken. Google kan alleen Engelstalige artikelen over het onderwerp vinden.

Gezien het feit dat Edgard &Cooper nog steeds miljoeneninvesteringen ontvangt, lijkt het onwaarschijnlijk dat hun voedsel is teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Edgard &Cooper aan?

Hoewel oorspronkelijk gelanceerd als een bedrijf voor vers hondenvoer, is Edgard &Cooper snel uitgebreid en biedt nu een verscheidenheid aan natte en droge kattenvoerproducten.

De huidige Edgard &Cooper dry cat food line-up bevat vijf recepten gemaakt met vers vlees in plaats van vleesmeel. Het merk suggereert dat vers vlees minder verwerkt is, gemakkelijker te verteren en meer van zijn natuurlijke voeding behoudt dan vleesmaaltijden. Vier van de recepten zijn geformuleerd voor volwassen katten – waaronder een voor oudere katten – en de vijfde is ontworpen voor kittens.

De meeste kattenvoerproducten van Edgard &Cooper zijn natvoer, verkocht in blikjes of kuipen, afhankelijk van de textuur. Alle zeven ingeblikte kattenvoeren zijn dik met jus, terwijl de kuipen patéstijl zijn. Edgard & Cooper biedt natvoer voor kittens, volwassen katten en oudere katten, evenals drie biologische natte kattenvoer.

Elk van Edgard &Cooper’s natvoerrecepten begint met een verse bron van dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt. Alle visingrediënten zijn duurzaam gecertificeerd door de Marine Stewardship Council en alle voedingsmiddelen voldoen aan de EU-richtlijnen voor de veilige productie van huisdiervoeding.

Edgard &Cooper Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Reviews voor Edgard &Cooper Cat Food

#1 Edgard &Cooper Fresh Chicken Dry Cat Food voor volwassen katten

Koop op Edgard &Cooper

Dit droge kattenvoer is samengesteld voor volwassen katten en bevat 50% verse scharrelkip. Kip is de enige bron van dierlijke eiwitten die in dit recept worden gebruikt en het levert ook het grootste deel van het vetgehalte van het voedsel. Zalmolie maakt 0,5% van de samenstelling van het voedsel uit en draagt bij aan omega-3-vetzuren uit dierlijke bronnen die de gezondheid van uw kat huid en vacht ondersteunen.

Hoewel vers vlees het eerste ingrediënt in deze formule is, bevat het voedsel verschillende zetmeelrijke koolhydraten en plantaardige eiwitconcentraten. Deze ingrediënten zijn biologisch minder waardevol voor katten dan dierlijke ingrediënten en ze kunnen moeilijker te verteren zijn.

Edgard & Cooper voegt cichorei en rode biet toe aan hun droge voedsel als bronnen van vezels en gebruikt geen granen, toegevoegde suiker of kunstmatige additieven zoals kleuren, smaken en conserveermiddelen.

Over het algemeen is dit een matig eiwit, vetarm droog kattenvoerrecept met een zeer hoog koolhydraatgehalte. Edgard &Cooper vermeldt het caloriegehalte van dit voedsel niet op hun website.

Ingrediënten

Compositie: Verse scharrelkip 50%, erwten, aardappel (gedroogd), aardappelzetmeel, aardappeleiwit, erwteneiwit, mineralen, kippenjus, kippenvet, lijnzaad, gisten (gedroogd, natuurlijke bron van mannanoligosacchariden en bèta-glucanen) 1,5%, cichorei (gedroogd, natuurlijke bron van fructooligosacchariden en inuline) 1%, rode biet (gedroogd), zalmolie 0,5%, veenbessen (gedroogd) 0,003%, salie (gedroogd) 0,003%, valeriaan (gedroogd) 0,003%.

Nutritionele additieven/kg: Vitamine A 20.000 IE, Vitamine D3 1750 IE, Vitamine E 250mg, Zink (Sulfaat, Monohydraat) 100mg, Ijzer (Sulfaat, Monohydraat) 70mg, Jodium (CalciumJodaat, Watervrij) 1,5mg, Koper (Sulfaat, Pentahydraat) 10mg, Mangaan (Mangaansulfaat, Monohydraat) 30mg, Taurine 1500mg, DL-Methionine 3000mg, L-Carnitine 100mg.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 6%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 31.91%

Vet: 18.09%

Vezel: 2.66%

Koolhydraten: 39.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.7%

Vet: 38.13%

Koolhydraten: 34.17%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, Aardappel, Aardappelzetmeel, Aardappeleiwit, Erwteneiwit

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van verse dierlijke eiwitten
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijk vet van kip en zalm
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat verschillende plantaardige eiwitconcentraten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Zeer hoog koolhydraatgehalte

#2 Edgard &Cooper Duck en Chicken Chunks in saus voor Kittens Wet Food

Koop op Edgard &Cooper

Dit natte kattenvoer is samengesteld voor kittens met 38% scharrelkip, 7,5% scharrelende eend en 7,5% rundvlees. De lijst met ingrediënten is veel korter dan het vorige recept voor droogvoer en het koolhydraatgehalte is veel lager. Deze factoren maken het een meer soort appropriat keuze voor katten.

Berekend als droge stof, bevat dit voedsel meer dan 50% eiwit en meer dan 30% vet. Hierdoor blijft het koolhydraatgehalte van de droge stof lager dan 15%, waarvan het grootste deel afkomstig is van antioxidantrijke veenbessen, rozemarijn en bosbessen – geen zetmeelrijke aardappelen of erwten.

Naast het feit dat het vol zit met eiwitten uit drie dierlijke bronnen, is dit recept rijk aan vocht dat de verteerbaarheid verbetert en de hydratatie van uw kitten ondersteunt. Het heeft een stevige textuur en is ingeblikt in een smaakvolle vleessaus.

Over het algemeen is dit een eiwitrijk, vetrijk nat kattenvoerrecept met een vrij laag koolhydraatgehalte. Edgard &Cooper vermeldt het caloriegehalte van dit voedsel niet op hun website.

Ingrediënten

Compositie: Free-Run Chicken 38%, Free-Run Duck 7,5%, Rundvlees 7,5%, Mineralen, Glucosamine, Veenbessen (Gedroogd) 0,02%, Rozemarijn (Gedroogd) 0,02%, Bosbessen (Gedroogd) 0,01%.

Nutritionele additieven/kg: Vitamine D3 320 IE, Vitamine E 30mg, Zink (zinksulfaat, monohydraat) 3,64mg, mangaanoxide 1,63mg, jodium (kaliumjodide) 0,15mg, taurine 400mg.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5.5%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 82%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 30.56%

Vezel: 0.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.81%

Vet: 57.19%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Eend, Rundvlees

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Rundvlees

Pros

 • Bevat drie verse bronnen van dierlijke eiwitten
 • Gemaakt met een korte lijst van eenvoudige ingrediënten
 • Rijk aan eiwitten, vetten en vocht
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Een beetje duurder dan Edgard &Cooper droogvoer
 • Calorie-inhoud wordt niet vermeld op de website

#3 Edgard &Cooper Salmon &Chicken Pate voor volwassen katten natvoer

Koop op Amazon Koop op Edgard &Cooper

Geformuleerd voor volwassen katten, heeft dit natte kattenvoer een gladde patétextuur. Het bevat vrijlopende kip en verse zalm als de primaire ingrediënten met alleen gedroogde veenbessen en kruiden op de lijst anders, afgezien van de voedingsadditieven. De zalm is dit voedsel is gecertificeerd duurzaam door de Marine Stewardship Council.

Met bijna 50% ruw eiwit en meer dan 30% ruw vet op basis van droge stof, is dit een andere koolhydraatarme natvoerformule.

Het is een beetje hoger in vezels dan het vorige recept, hoewel nog steeds niet hoog genoeg om waarschijnlijk bij te dragen aan spijsverteringsproblemen. Vezels helpen de spijsvertering van uw kat te reguleren, maar te veel vezels kunnen leiden tot constipatie of diarree.

Over het algemeen is dit een eiwitrijk, vetrijk nat kattenvoerrecept met een vrij laag koolhydraatgehalte. Edgard &Cooper vermeldt het caloriegehalte van dit voedsel niet op hun website.

Ingrediënten

Compositie: Scharrelkip 49%, MSC Zalm 10%, Mineralen, Basilicum (Gedroogd) 0,02%, Veenbessen (Gedroogd) 0,02%, Dille (Gedroogd) 0,02%.

Nutritionele additieven/kg: Vitamine E 30mg, Zink (zinksulfaat, monohydraat) 20mg, mangaan (mangaansulfaat, monohydraat) 6mg, koper (kopersulfaat, pentahydraat) 1mg, jodium (calciumjodaat, watervrij) 0,5mg, taurine 450mg.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9.5%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 0.4%

Vocht: 80.5%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.72%

Vet: 30.77%

Vezel: 2.05%

Koolhydraten: 5.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.74%

Vet: 57.89%

Koolhydraten: 4.37%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Gemaakt met twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Zeer korte lijst van eenvoudige ingrediënten
 • Rijk aan eiwitten en vetten, weinig koolhydraten
 • Geeft vocht aan sude hydratatie van uw kat bevorderen

Tegens

 • Calorie-inhoud wordt niet vermeld op de website

Wat vinden klanten van Edgard &Cooper Cat Food?

Ondanks dat het minder dan tien jaar oud is, lijkt het merk Edgard &Cooper ongelooflijk populair. Met meer dan 24.000 beoordelingen op TrustPilot heeft het merk een 4,7 van de 5-sterrenbeoordeling. Niet alleen lijken klanten over het algemeen tevreden met het product, maar er zijn ook veel opmerkingen over de uitstekende klantenservice van Edgard &Cooper.

Positieve beoordelingen voor Edgard &Cooper vermelden vaak ingrediënten van hoge kwaliteit, een soepel bestelproces en snelle levering. Een aanzienlijk aantal klanten noemt ook verbeteringen in de huid- en vachtgezondheid van hun katten.

Negatieve recensies voor Edgard &Cooper zijn er maar weinig. Van de meer dan 24.000 beoordelingen op TrustPilot gaat minder dan 10% gepaard met beoordelingen van 3 sterren of lager. Veel van de negatieve beoordelingen hebben betrekking op problemen met de levering, hoewel deze ervaringen eerder uitzondering dan regel lijken te zijn.

Het merk heeft gereageerd op 99% van de negatieve beoordelingen op TrustPilot en meestal binnen een week nadat de beoordeling is geplaatst. Ze reageren ook op de meerderheid van hun positieve beoordelingen.

Positieve beoordelingen

Perfecte site, merk en service

Ik hou van de verpakking, volledig gepersonaliseerd en veilig om te verzenden. Ik hou van het eten voor mijn kitten en de prijs is redelijk voor de kwaliteit. De site is zo goed gemaakt en ik hou van de kleine extra’s die ze op de website portretteren. 10/10 ervaring, ik ben bijna nooit zo enthousiast over een bedrijf / bestelling. – door Julie Vanden Driesch aan oktober 30, 2022

Eersteklas eten en service

Ik heb een tijdje rondgewinkeld om een dierenvoeding te vinden die aansloot bij mijn wensen voor duurzaamheid en service, terwijl het ook goed past bij zowel mijn kat als mijn hond. E&C zijn dat.

De kat is een beetje kieskeurig maar is erg blij met het vis voorwaartse seniorenvoer. Mijn hond neigt naar de magere kant maar is enthousiast over zijn nieuwe droogvoer en lijkt goed op gewicht te blijven. Bestellingen worden snel verwerkt en de verzending werkt goed. – door Anne Dahlgaard aan september 16, 2022

Negatieve beoordelingen

Kieskeurige Kat

Helaas lijkt mijn kat niet van gezond eten te houden, hoewel hij ok was met de koekjes en ik van plan ben om er meer van te bestellen. – door Sara Vian aan mei 2, 2021

Antwoord van Edgard & Cooper, mei 19, 2021

Hoi Sara 👋

Heel erg bedankt voor je 3 sterren en je feedback! We zijn blij dat je katachtige vriend van onze brokjes 🤩 hield

Helaas zijn katten inderdaad over het algemeen behoorlijk kieskeurig en is ons (natte) voer iets heel anders dan wat je poesje gewend is. 😅
We gebruiken geen vleesmeel of granen, we voegen gezonde kruiden en bessen toe en alles is vrij van chemicaliën! Omdat ze gewoontedieren zijn, moeten de meeste katten de tijd nemen om dit te waarderen.

Als je tips wilt over hoe je de overgang succesvoller kunt maken, neem dan gerust contact met ons op via onze chat of via help@edgardcooper.com 🤗

Fijne dag
Marlies van Edgard &Cooper 🐾

Teleurgesteld

Ik bestelde vier individuele smaken als proef. Helaas kwamen ze echt verpletterd aan, waardoor het nogal onhandig was om de inhoud te verstrekken. Mijn kat hield niet van de consistentie van het voedsel, dus zal niet opnieuw bestellen. – door Valerie Day aan 2 mei 2021

Antwoord van Edgard & Cooper, mei 3, 2021

Hallo daar Valerie 😸👋

Allereerst bedankt dat je ons eten wilt proberen voor je speciale katachtige vriend! We zijn blij met het vertrouwen dat u in ons merk heeft 🤩

Ten tweede wil ik me verontschuldigen voor de beschadigde goederen bij levering. Als dit gebeurt, kunt u altijd contact opnemen met help@edgardcooper.com met het probleem en enkele foto’s en we zullen er alles aan doen om een bevredigende oplossing voor u 🤗 te vinden

Wat betreft de smaak en de smaak van uw kat van het product, heeft u het voedsel langzaam geïntroduceerd? We raden altijd een langzame overgang aan, omdat katten nogal kieskeurige eters zijn en ons voedsel iets heel anders is, omdat we geen vleesmeel, granen of chemicaliën gebruiken! 🌱
Het kan dus even duren voordat je kat deze gezonde voeding leert waarderen.

We zijn altijd beschikbaar om enkele tips te geven over de overgang. We zullen in de nabije toekomst ook enkele nieuwe kattenproducten lanceren die qua textuur misschien meer naar zijn zin zijn, dus houd onze website 👀😉 in de gaten

Fijne dag
Marlies van Edgard &Cooper 🐾

Hoeveel kost Edgard &Cooper Kattenvoer?

Edgard & Cooper dierenvoeding is verkrijgbaar in enkele honderden pet winkels in heel Europa, in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland. Ze kunnen ook online worden besteld.

De online prijzen voor het droge kattenvoer variëren van €4,99 voor 0,325kg voer tot €39,99 voor 4kg voer. Edgard &Cooper natvoer wordt verkocht in blikjes en kuipen van 85g. Ingeblikt voedsel kost € 1,35 per stuk, maar wordt ook verkocht in een verpakking van 18 voor € 24,30. Een doos met 16 paté-stijl natvoer kost € 17,44 en een doos met 16 bakken biologisch natvoer kost € 20,64.

Kortom, is Edgard &Cooper Kattenvoer een goede keuze?

Ja, Edgard &Cooper blijkt een kwaliteitsmerk te zijn. De ingrediënten in het voedsel lijken verantwoord te zijn ingekocht en het bedrijf geeft prioriteit aan duurzaamheid. In termen van voedingskwaliteit zullen de natte voedingsmiddelen een meer geschikte keuze zijn dan de droge voedingsmiddelen, grotendeels omdat ze veel hoger zijn in eiwitten en lager in koolhydraten.

Hoewel je Edgard &Cooper foods zowel in winkels in heel Europa kunt vinden, is het ook gemakkelijk om online te kopen. In het verleden hebben klanten geklaagd over leveringsproblemen, maar het aantal positieve beoordelingen overtreft het aantal negatieve beoordelingen aanzienlijk. Edgard & Cooper lijkt de meeste van hun leveringsproblemen te hebben opgelost en het merk biedt een uitstekende klantenservice.

Edgard &Cooper biedt niet alleen kattenvoer van hoge kwaliteit, maar de prijzen zijn redelijk. Je betaalt meer voor dit kattenvoer dan voor andere Europese merken zoals Naturea en Natures Menu, maar de prijs is vergelijkbaar met hoger gewaardeerde merken zoals Anifit en Forza10.

Hoe bestel je Edgard &Cooper Kattenvoer?

U kunt Edgard &Cooper kattenvoer bestellen op de website van het bedrijf.