Dr. Elsey’s Kattenbakvulling Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als u op zoek bent naar een kattenbakvullingsmerk dat zeer betaalbaar en ook van hoge kwaliteit is, overweeg dan Dr. Elsey’s Precious Cat Litter.

Dit merk biedt meer dan een dozijn unieke formules voor kattenbakvulling om specifieke problemen aan te pakken, waaronder het niet gebruiken van de kattenbak, tracking, ademhalingsproblemen en meer.

Afgezien van één silicagelformule, zijn alle recepten voor kattenbakvulling van Dr. Elsey gemaakt van 100% natriumbentonietklei om het klontervermogen te maximaliseren en tegelijkertijd stof en tracking te minimaliseren. Blijf lezen om onze beoordelingen te zien voor drie van de populairste kattenbakvullingsformules van Dr. Elsey’s Precious Cat.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 5/5
 • Prijs per pond – 4/5
 • Multi-Cat Formules – 4/5
 • Klonterend vermogen – 5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 3/5

Algemene score: 4/5

Hoe we het nest hebben getest:

 • We kochten 3 van de beste kattenbakvullingen die Dr. Elsey’s te bieden heeft.
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten.
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld.

Dr. Elsey’s Kattenbakvulling Merkoverzicht

De oprichter van het bedrijf, Dr. Bruce Elsey, is een dierenarts met alleen katten en is dat al meer dan 35 jaar. Door zijn werk en producten is zijn doel om katten te helpen langer, gelukkiger en gezonder te leven en tegelijkertijd de dingen een beetje gemakkelijker te maken voor katteneigenaren.

Het merk Dr. Elsey’s biedt een selectie eiwitrijk kattenvoer voor alle levensfasen, evenals een verscheidenheid aan kattenbakvullingen en kattenbakbenodigdheden.

Wat het merk van Dr. Elsey onderscheidt van andere kattenbakvullingmerken, is het feit dat zijn formules uniek zijn ontworpen om specifieke problemen aan te pakken. Het merk biedt kattenbakvullingen om ademhalingsproblemen te verlichten, om kattenbakgeuren op te lossen en om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van kittens en oudere katten. U vindt er ook aanvullende producten zoals een urineverwijderingsproduct en kattenbakvulling.

Dr. Elsey’s kattenbakvulling is gemaakt van hoogwaardige kleimaterialen om een superieure klonterende werking te garanderen. Naast het vormen van harde klonten bij contact met urine en uitwerpselen, sluit deze kattenbakvulling geuren op.

Deze kattenbakvulling heeft de ideale textuur en deeltjesgrootte om aan de voorkeuren van uw kat te voldoen en tegelijkertijd te voorkomen dat klonten afbreken en door het hele huis volgen. Deze nesten zijn niet doorspoelbaar, maar de harde klonten zijn over het algemeen gemakkelijk te scheppen en weg te gooien.

Wat voor soort nest biedt Dr. Elsey’s kattenbakvulling aan?

Dr. Elsey’s merk biedt een dozijn verschillende formules voor kattenbakvulling en verschillende kattenbakproducten.

Dit merk biedt verschillende formules in zowel geparfumeerde als ongeparfumeerde variëteiten. Precious Cat Clean Tracks biedt superieure klonteractie voor minder kattenbakafval, terwijl Precious Cat Ultra geurcontrole voor meerdere katten biedt. Cat Attract en Kitten Attract nesten zijn voorzien van een kattenaantrekkend kruid om het niet-gebruik van de kattenbak op te lossen, en er is ook een eenvoudig klassiek recept. Je vindt er ook nesten die zijn ontworpen voor oudere katten, gezondheidsmonitoring, verlichting van de luchtwegen en meer.

De drie formules die hieronder worden besproken, zijn ongeparfumeerde, klonterende kleistrooisels.

Top 3 kattenbakvullingen beoordeeld

#1 Dr. Elsey’s Precious Cat Respiratory Relief Klonterende klei kattenbakvulling

Bekijk op Chewy

Extra functies: Hypoallergeen, Klonteren, Geurcontrole, Ongeparfumeerd

Veel kattenbakvullingen van klei bevatten silicastof dat kan bijdragen aan longziekten bij langdurige blootstelling. Deze respiratoire verlichting klonterende kattenbakvulling is speciaal ontworpen om luchtwegaandoeningen onder controle te houden door hypoallergeen te zijn, laag in stof en vrij van parfums en deodorants. Naast het feit dat het weinig stof bevat, bevat dit kattenbakvulling van klei natuurlijke essences die stress helpen verminderen.

Hoewel de claim to fame van deze formule de ademhalingsbeschermende eigenschappen is, is het ook een geweldige formule voor meerdere katten. Deze kattenbakvulling vormt harde klonten voor superieure geurbeheersing en het is low-tracking voor minder rommel. Een mogelijk probleem is het feit dat, omdat het vrij is van parfums en veel voorkomende geurbestrijdende chemicaliën, het nest zelf een merkbare geur heeft. Het doet echter goed werk door urine en uitwerpselengeur gedurende meerdere dagen per keer te bevatten.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 3/5
Gemakkelijk te scheppen 4/5
Algemene beoordeling 4/5

Pros

 • Stofarme formule die uniek is ontworpen om ademhalingsproblemen te voorkomen
 • Hardklonterwerking, houdt geur en vocht vast bij contact
 • Hypoallergene formule vrij van plantaardige eiwitten, parfums en deodorants
 • Bevat natuurlijke essences om stress te helpen verminderen

Tegens

 • Zwerfvuil zelf kan een lichte geur hebben, over het algemeen geen probleem
 • Kan plakkerig worden als het nat is, kan aan de zijkanten van de kattenbak blijven plakken

#2 Dr. Elsey’s kostbare kat trekt kattenbakvulling aan

Dr. Elsey's kostbare kat trekt kattenbakvulling aan

Bekijk op Chewy

Extra functies: Ongeparfumeerd, Multi-Cat, Geurbeheersing, Klonteren

Een op klei gebaseerd strooisel, deze formule is ontworpen om kattenbakproblemen op te lossen door de kat naar de kattenbak te trekken. Naast volledig natuurlijke kleimaterialen bevat dit nest een natuurlijke kruidenaantrekkingsstof en wordt het geleverd in de ideale deeltjesgrootte en textuur om aan de voorkeuren van uw kat te voldoen. Naast deze voordelen wordt het nest geleverd met een handig boekje om kattenbezitters te helpen kattenbakproblemen op te lossen.

Zoals alle Kostbare Kat-formules van Dr. Elsey biedt dit nest een harde klonterende werking en een uitstekende geurbeheersing. Het nest zelf heeft een zeer subtiele geur, maar niets zwaars of onaangenaams. De formule is zeer laag-stof en laag-tracking, mede dankzij het feit dat het zeer harde klonten vormt. Het enige potentiële probleem is met grote hoeveelheden vloeistof die soms klonteren en plakken aan de zijkanten van de doos kunnen veroorzaken. Dit is misschien niet de beste keuze voor automatische kattenbakken.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 4/5
Algemene beoordeling 4/5

Pros

 • Vormt strakke, harde klonten om geuren en vocht vast te houden
 • Zeer subtiele geur van natuurlijke kruidenaantrekkende stof
 • Stofarm en laag-tracerend, houdt het strooisel in de doos
 • Speciaal ontworpen om problemen met kattenbakken aan te pakken

Tegens

 • Zeer grote klonten kunnen behoorlijk zwaar worden
 • Grote hoeveelheden vloeistof kunnen clonteren veroorzaken en aan de zijkanten van de doos blijven plakken

#3 Dr. Elsey’s Precious Cat Ultra Klonterende Kattenbakvulling

Bekijk op Chewy

Extra functies: Klonteren, Multi-Cat, Geurbeheersing, Ongeparfumeerd

Gemakkelijk een van de meest populaire formules van het merk, deze klonterende kattenbakvulling biedt uitstekende geurbeheersing en hardklonteractie. Hoewel het een strooisel op basis van klei is, is het 99,9% stofvrij en hypoallergeen. Deze kattenbakvulling combineert de zware niet-tracerende korrels in hun klassieke nest met een mediumkorrelige klei om een uitstekend klontervermogen te bieden met minder rommel.

Met zijn hardklonterige werking bevat deze kattenbakvulling gedurende meerdere dagen geuren goed, zelfs in huishoudens met meerdere katten. Als het gaat om stof, vonden we het matig stoffig, hoewel er klantrecensies zijn waarin staat dat sommige zakken stoffiger zijn dan andere. Het grootste probleem is met grote hoeveelheden urine. Hoewel de kleimaterialen zeer absorberend zijn, kan een groot volume vloeistof in één keer het strooisel overweldigen en resulteren in een cementachtige consistentie die aan de zijkanten van de kattenbak kan kleven.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 4/5
Algemene beoordeling 4/5

Pros

 • Hardklonterend effect sluit vocht en geuren af bij contact
 • Matig laag in stof en hypoallergeen, matig lage tracking
 • Werkt heel goed in kattenhuizen en zeef/mechanische kattenbakken

Tegens

 • Grote hoeveelheden vloeistof kunnen het strooisel overweldigen en klonteren veroorzaken
 • Nat strooisel kan aan de zijkanten van de kattenbak blijven plakken, waardoor het scheppen moeilijker wordt

Deze kattenbakvulling wordt geleverd in zakken van 18, 20 en 40 pond en kan online en in dierenwinkels worden gekocht. Omdat het gemaakt is van klei, kan het vrij zwaar zijn, afhankelijk van de grootte die je kiest.

Wat vinden klanten van dr. Elsey’s kattenbakvulling?

Genrally sprekend zijn katteneigenaren erg blij met de kattenbakvulling van Dr. Elsey. Alle drie de hierboven beoordeelde recepten hebben ten minste een 4-sterrenbeoordeling met honderden individuele beoordelingen.

Klanten houden van de hardklonteractie en de betaalbare prijs van dit nest, hoewel er enkele opmerkingen zijn dat het plakkerig kan worden wanneer het wordt blootgesteld aan een groot volume vloeistof. Qua stof is het echter over het algemeen vrij laag en is geurbeheersing geen probleem.

Met bijna een dozijn producten om uit te kiezen, heeft Dr. Elsey’s voor elk wat wils. Blijf lezen om een positieve en negatieve klantbeoordeling te zien voor elk van de drie kattenbakvullingsformules hierboven:

Positieve beoordelingen

“Ik ben al een tijdje op zoek naar de beste ‘stofvrije’ kattenbakvulling. Velen die er zijn, zeggen dat ze stofvrij zijn, maar in werkelijkheid zijn sommige alleen stofvrij totdat het nest begint af te breken. Ik heb een aantal nesten gehad die een laag stof hebben achtergelaten rondom het gebied waar de kattenbakken worden geplaatst. Dr. Elsey’s is de beste op de markt die ik kon vinden. Het is zeker duurder dan de meeste, maar ik vind dat het de moeite waard is.” – Skacnt, recensie van Dr. Elsey’s Precious Cat Respiratory Relief Cat Litter

“Ik heb 4 katten, en één was begonnen met het vermijden van de kattenbakken en er ALLES uit te doen. We hebben meer kattenbakken neergezet waar ze het grootste deel van de tijd naartoe ging. Ik was constant op zoek en aan het opruimen achter haar aan. Ik las over Dr. Elsey’s Precious Cat Attract Cat Litter en dacht dat ik het zou proberen voordat ik iets drastisch moest doen. HET WERKTE! We hebben het ongeveer twee weken gehad en gaan niet meer uit de doos.” – PickyPam, recensie van Dr. Elsey’s Precious Cat Attract Cat Litter

“Waarom ik dit product leuk vind. A) Het is ongeparfumeerd – ik kan niet begrijpen dat het toevoegen van stank aan stank. Dit nest voegt geen extra geur van “lenteviooltjes” of andere onzin toe, EN het houdt kattengeur laag. B) Het adverteert dat het niet bijhoudt, en die advertentie is waar op basis van mijn ervaring. Er is wat tracking, maar heel weinig. C) Het klontert op als een doos. Nuff zei. D) De kat vindt het leuk. Verkocht.” – SunShade, recensie van Dr. Elsey’s Precious Cat Ultra Clumping Cat Litter

Negatieve beoordelingen

“Ik had hoge verwachtingen van dit nest, maar ontdekte dat wanneer de klei nat werd, het aan de kattenbak kleefde en heel moeilijk op te schrapen was. Denk aan natte klei die op plastic is aangekoekt. Ook liep onze kat mank rond en merkten we dat een deel van het natte nest aan de binnenkant van haar poot was blijven plakken en verhard tussen de pads en het kostte eigenlijk veel moeite om het er allemaal uit te krijgen.” – Gutterz, recensie van Dr. Elsey’s Precious Cat Respiratory Relief Cat Litter

“Hoewel dit product de katten aantrekt om de doos te gebruiken, gaat het niet lang mee. Ik moet de kattenbakken elke dag helemaal omgooien. Er is niet alleen maar uitscheppen en een beetje toevoegen. Ik moet de dozen elke dag helemaal schoonmaken. Dit product heeft geen klonterende werking en geen echt absorptievermogen, dus de urine verzamelt zich op de bodem van de doos nadat ze hun strooisel in modder hebben veranderd. ” – CusReviews, recensie van Dr. Elsey’s Precious Cat Attract Cat Litter

“Vroeger was ik dol op deze kattenbakvulling nadat ik veel verschillende merken had geprobeerd. Vroeger was het gemakkelijk om zwerfvuil schoon te maken. Maar onlangs lijkt de formule te zijn veranderd, omdat anderen hebben opgemerkt dat het voelde alsof ik een gigantisch betonblok van de bodem van de pan aan het graven was, in mijn dagelijkse schep. Plastic schepjes braken met de inspanning en ik merkte dat ik de hele pan wekelijks verschoonde in plaats van eens in de 2 of 3 weken.” – Iris, recensie van Dr. Elsey’s Precious Cat Ultra Clumping Cat Litter

Hoeveel kost Dr. Elsey’s kattenbakvulling?

Kattenbakvulling in klei is meestal veel betaalbaarder dan kattenbakvullingen gemaakt met andere natuurlijke materialen zoals maïs of tarwe. Toch is dr. Elsey’s kattenbakvulling zeer betaalbaar, kost ruim onder de $ 1,00 per pond voor de meeste formules. De drie hierboven besproken formules kosten tussen $ 0,46 en $ 0,80 per pond die zeer betaalbaar is. Bovendien, omdat het strooisel harde klonten vormt, is er minder afval, wat betekent dat elke zak of doos met afval verder gaat.

Over het algemeen, is Dr. Elsey’s kattenbakvulling een goede keuze?

Na het testen van drie formules, zijn we blij om te zeggen dat dr. Elsey’s kattenbakvulling een uitstekende keuze is. Het is niet alleen zeer betaalbaar, maar de hardklonteractie maakt het ideaal voor huishoudens met meerdere katten. Dit nest kan in het begin soms een beetje stoffig zijn, maar het is laagdrempelig en minder rommelig dan veel kleistrooisels. De meeste formules worden ook geleverd in een geparfumeerde of ongeparfumeerde formule, dus u kunt beslissen op basis van uw voorkeur.

Een ding om rekening mee te houden met deze kattenbakvulling is dat het tends om een beetje plakkerig te worden bij blootstelling aan een groot volume vloeistof. Het strooisel klontert nog steeds rond vloeibaar afval, maar grote volumes kunnen het strooisel veranderen in een cementachtige substantie totdat het droogt. Zeer grote klonten kunnen aan de zijkanten van de kattenbak blijven plakken en kunnen zwaarder en moeilijker te scheppen zijn dan kleinere klonten.

Over het algemeen is kattenbakvulling in klei wat zwaar, dus wees voorzichtig met welke maat zak je koopt. Dr. Elsey’s kattenbakvulling is veilig voor kittens van 8 weken en ouder, evenals oudere katten en katten met ademhalingsproblemen. Neem de tijd om de perfecte formule te kiezen die aan de unieke behoeften van uw kat voldoet.

Waar wordt Dr. Elsey’s kattenbakvulling verkocht?

Dr. Elsey’s Precious Cat Litter wordt online en in dierenwinkels verkocht. Je kunt het vinden in big box-winkels zoals Target en Walmart, evenals zowel lokale als nationale dierenwinkels zoals Petco en PetSmart. Als u op zoek bent naar de laagste prijs, kunt u het beste contact opnemen met online retailers zoals Chewy en Amazon.

Winkelen voor Dr. Elsey’s in het Verenigd Koninkrijk? U kunt het vinden via geselecteerde Britse distributeurs, waaronder de BYMiT Premium Pet-site.

Klik hier om te winkelen voor Dr. Elsey’s kostbare kattenbakvulling op Chewy