Dingen om te overwegen bij het fokken van Ragdoll-katten

De Ragdoll-kat is een groot, zachtaardig ras dat voor het eerst werd gezien in de jaren 1960. Ragdolls staan bekend om hun volgzame temperamenten en hun lange, zijdeachtige vacht. Het fokken van Ragdoll-katten kan moeilijk zijn en vereist veel werk, dus het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten voordat je aan de slag gaat. Hier zijn enkele dingen om over na te denken voordat je je Ragdoll-kat fokt.
ragdoll katten kweken
Het fokken van Ragdoll katten is niet iets om lichtvaardig mee om te gaan. De gedachte aan veel schattige en knuffelige kittens die door je huis rennen, klinkt misschien aantrekkelijk, maar er komt veel meer kijken bij het fokken van Ragdolls dan op het eerste gezicht lijkt en dat moet worden overwogen. Het fokken van Ragdolls is niet voor mensen die niet bereid zijn om veel tijd en middelen te besteden aan het werken met hun katten. We hebben een korte gids samengesteld over dingen om te overwegen bij het fokken van Ragdoll-katten.

Hoe te beginnen met het fokken van Ragdoll-katten

Voordat je besluit om te fokken, moet je veel onderzoek doen. Houd er rekening mee dat u aan het begin van het fokproces een aanzienlijk bedrag moet investeren. Niet alleen heb je de kosten van het kopen van een fokpaar, je hebt ook een aanzienlijke hoeveelheid apparatuur nodig, zoals een koninginnenkooi, schubben, speciaal dieetvoer, een licentie en cattery-registratie.

Neem de tijd. Zorg ervoor dat je veel Ragdoll-fokkers interviewt en koop je fokkoningin niet alleen bij de eerste die je contacteert. Wanneer u een nieuwe fokker wordt Het is van vitaal belang dat u een goede voortdurende relatie heeft met uw verkopende fokker. Het is belangrijk om een relatie met je fokker op te bouwen die je kunt vertrouwen. Je zult je op je gemak willen voelen om je fokker op elk moment van de dag of nacht op te roepen als dat nodig is. Onderzoek de volledige stamboom van elke fokkende Ragdoll die u overweegt, en als u niet genoeg weet over de specifieke Ragdolls die op de stamboom worden vermeld, vraag dan naar de gegevens van de geregistreerde eigenaren en neem contact met hen op om hun bloedlijnen te bespreken.

Praat met uw dierenarts om de kosten en mogelijke complicaties in verband met fokken te achterhalen. Doe je onderzoek. Zorg ervoor dat je alles leest wat je kunt over het fokken van raszuivere katten, en in het bijzonder Ragdoll Cats.

Gids voor het fokken van Ragdoll-katten

Ragdoll Katten fokkosten

Ragdoll-katten van fokkwaliteit kunnen tot twee tot drie keer zoveel kosten als wat je zou verwachten te betalen voor een Ragdoll van huisdierkwaliteit. Er kan worden gezegd dat de gebruikelijke jaarlijkse dierenartskosten van een Ragdoll-kat verdrievoudigen voor die van een fokpaar.  Plus voeg de kosten van ontworming, vlooienbehandeling, vaccineren en chippen van uw kittens toe, evenals de zorg voor de algemene gezondheid van uw fokkat, de kosten kunnen een grote kostenpost blijken te zijn.

Een andere niet te onderschatten kostenpost is dat u uw fokkatten en kittens premium voedsel moet geven, samen met aanvullende vitamines. Je gaat ook door een grote hoeveelheid kattenbakvulling heen komen!

Als u bekend wilt staan om uw katten en kittens, moet u ze invoeren in kattenshows. Toegangsprijzen, transportkosten, trimmers en showbenodigdheden kunnen snel oplopen, maar het is de moeite waard om uw reputatie als kwaliteitsfokker te vestigen.

Het broedpaar

Sommige Ragdoll fokkers zullen ervoor kiezen om gewoon een fokkoningin te hebben en gebruik te maken van de diensten van een dekhengst van een andere cattery waarmee ze nauw samenwerken. Als u besluit een broedpaar te kopen, moet het mannetje geïsoleerd worden gehouden om te voorkomen dat hij urine in huis spuit. Niet alle mannetjes spuiten, je bent misschien een van de gelukkigen wiens dekreu dat niet doet. Dit gedrag treedt meestal op rond de leeftijd van acht maanden wanneer het mannetje seksueel actief wordt.

Denk aan de afspraken die je maakt om je mannetje te isoleren, moet een sproeier zijn. Een solokat, die in een dekhengst leeft, is geen gelukkige kat. Een manier om dit probleem op te lossen is om een gesteriliseerde of gecastreerde gezelschapskat naast de Stud-kat te laten leven. Als dat iets is wat je wilt doen dan kun je beide katten het beste samen als kittens laten opgroeien.

De Queen-kat kan ook spuiten, maar het is niet zo aanstootgevend als dat van de Stud-reu. Vrouwelijke katten zullen luid roepen als ze loops worden, wat een ongemak voor u kan zijn. Het kan ook je buren irriteren en voorkomen dat je fokprogramma succesvol is. Als je buren ongelukkig zijn, kunnen ze proberen je fokprogramma af te sluiten.

Gids voor het fokken van Ragdoll-katten

Benodigde ruimte

Als je erover nadenkt om Ragdoll-katten in je huis te fokken, dan heb je veel ruimte nodig. Mogelijk moet u ook een aparte woonkamer voor uw kater instellen als hij een “sproeier” is. Wanneer de tijd daar is, moet het vrouwtje worden voorzien van een “queening” -gebied voor de geboorte en borstvoeding van haar kittens. Als je meer dan één fokteefje hebt, hebben ze allemaal hun eigen ‘koninginnengebied’ in je huis nodig, omdat hun kittens moeten worden gescheiden van andere nesten totdat ze klaar zijn om te verkennen. Tot slot, zodra de kittens klaar zijn om te verkennen, moet je ze een veilige ruimte bieden, zodat ze geen kattenkwaad uithalen!

Benodigde tijd

Het fokken van katten is geen gemakkelijke taak. Het neemt al je tijd in beslag en bindt je aan de kattenbak, bleekemmer en dweil. Je kunt het moeilijk hebben om bij elke geboorte aanwezig te zijn, maar je moet aanwezig zijn om de hulp te bieden die je koningin nodig heeft.

Wanneer elk nest wordt geboren, is er de mogelijkheid dat aanvullende voedingen nodig zijn en als koningin om welke reden dan ook niet in staat is om haar kittens te verzorgen, moet u het elke twee tot vier uur overnemen en voeren. Zelfs als aanvullende voedingen niet nodig zijn, moeten kittens nog steeds minstens twee keer per dag worden gewogen en onderzocht.

Kittens die worden gespeend, hebben veel extra zorg en aandacht nodig om ervoor te zorgen dat ze zich op de juiste manier aanpassen aan hun nieuwe dieet, goed eten en blijven aankomen. Sommige kittens weigeren vast voedsel te gaan eten en als ze niet zorgvuldig worden gecontroleerd en met de hand worden gevoed, kunnen ze zwak worden en helaas sterven.

Ragdolls staan bekend om hun relaxte en liefdevolle temperament, maar het grootste deel van hun persoonlijkheid hangt af van het feit dat je uren met ze doorbrengt. Je moet ze socialiseren door te knuffelen en te spelen, wat het grootste deel van je tijd in beslag zal nemen. Fokken is tijdsintensief, dus dat laat weinig tijd over om naar buiten te gaan. Je moet ze twee keer per dag voeren, hun water verversen, de kattenbak schoonmaken en het huis regelmatig desinfecteren en stofzuigen.

Gids voor het fokken van Ragdoll-katten

Genetische overwegingen

Ragdolls zijn een relatief nieuw ras dat pas ongeveer 60 jaar bestaat. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de katten die u fokt niet nauw verwant zijn, omdat inteelt in Ragdolls genetische gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Het fokken van Ragdoll-katten is geen gemakkelijke reis, dus we raden u aan uw opties zorgvuldig te overwegen voordat u een fokprogramma start. Als u besluit om deze route te volgen, neem dan contact op met de Ragdoll Fanciers Club International (RFCI) voor meer informatie en inzicht in de uitdagingen van dit ras.

Vind een Ragdoll Kattenfokker bij jou in de buurt

Ontdek meer over Ragdoll Cats