Ragdoll kat Maat

Hun relaxte en volgzame aard kenmerkt Ragdoll Cats, maar ze staan meer bekend als een van de Grootste kat Rassen, naast de Maine Coon kat. Dus hoe groot worden Ragdoll Cats? En hoeveel wegen ze? Hier is alles wat je moet weten over de Ragdoll Cat maat.

Hoe groot zijn Ragdoll Cats?

De gemiddelde huiskat is ongeveer 8 inch (20 cm) tot 10 inch (25 cm) hoog. De gemiddelde lengte van een mannelijke Ragdoll-kat kan ergens tussen 16 inch (40 cm) en 26 inch (66 cm) zijn, dus twee keer zo groot als een typische huiskat. Vrouwelijke Ragdoll-katten hebben meestal de neiging om kleiner te zijn op 15 inch (38 cm) – 23 inch (58 cm) hoog.

Ragdoll Cat Maat

Hoeveel wegen Ragdoll Cats?

De gemiddelde huiskat weegt ongeveer 10 pond (4,5 kg). Volgens de Ragdoll Fanciers Club International weegt een volwassen mannelijke Ragdoll-kat meestal 15 tot 20 pond (6,8- 9 kg). Vrouwelijke Ragdoll weegt meestal minder, met een bereik van 8 tot 12 pond (3,6-5,4 kg).


Wanneer stoppen Ragdoll-katten met groeien?

Als kattenras bereiken Ragdolls veel later volwassenheid dan elke andere volwassen kat, rond de 3-4 jaar. Gedurende de eerste 12 weken van zijn leven zal een Ragdoll-kitten in een vergelijkbaar tempo groeien als een huiskat. Op 8 weken oud zal een Ragdoll-kitten meestal tussen 1 pond, 13 ounces en 2 pond, 3 ounces wegen. Er kan worden verwacht dat ze tegen de 12-weekse markering zijn toegenomen tot 3 tot 4 pond. Een Ragdoll-kitten zal de neiging hebben om na 5 maanden een groeispurt door te maken, dus wees voorbereid om zijn voedsel gedurende deze tijd te verhogen. Ragdoll kittens krijgen over het algemeen elke maand 1 pond totdat ze 12 maanden oud zijn. Afhankelijk van het ras hebben de meeste kittens de neiging om ergens tussen de 8 en 16 maanden te stoppen met groeien. Ragdoll-katten zijn een uitzondering op deze regel, omdat ze hun volledige grootte pas bereiken als ze 3-4 jaar oud zijn.

Ragdoll kat Maat

Laat je Ragdoll Cat niet dik worden!

Het is belangrijk om uw Ragdoll Cat niet te veel te laten worden. De Ragdoll is een groot en gespierd ras met een semi-lange vacht, maar dat betekent niet en mag geen vet betekenen. Overgewicht kan moeilijk te herkennen zijn onder hun langharige vacht. Overgewicht is slecht voor een Ragdoll kat. Vanwege hun natuurlijke grootte zijn Ragdoll-katten als ras vatbaar voor hartaandoeningen; daarom is overtollig vet bijzonder ongezond voor hen. Een Ragdoll met een gezond gewicht moet een lang, goed gebouwd lichaam onder zijn vacht hebben zonder extra vulling langs zijn ribbenkast.

Zoals alle katten wordt een Ragdoll-kat beschouwd als een volwassene van 12 maanden oud. Daarom moet de hoeveelheid voedsel die ze krijgen vanaf dat punt worden gematigd. Ze hebben niet langer de extra calorieën nodig die nodig zijn voor groei.

Het modereren van hun voedselinname en het bieden van veel actieve speelmogelijkheden aan je Ragdoll kan helpen om je katachtige vriend op zijn ideale gewicht te houden.

Ragdoll Cat Maat

Een grote kat huisvesten

Omdat het Ragdoll twee keer zo groot is als uw typische huiskat, overschrijdt het de standaardafmetingen voor veel producten die voor katten zijn bestemd. Het is van vitaal belang dat de items die ze nodig hebben voor hun dagelijkse behoeften, zoals hun kattenbak, krabpaal, dierendrager en bed, de juiste grootte hebben om ze te huisvesten.

Je vraagt je misschien af hoe je de juiste producten voor je Ragdoll Cat zult vinden. Gelukkig hebben we een reeks binnenkattenproducten samengesteld die perfect zijn voor je grote, knuffelige vriend in onze winkel. Kies uit grote kattenbakken, dierendragers, krabpalen en dierenbedden in verschillende maten voor de meest comfortabele pasvorm. Bezoek onze winkel om producten te vinden die geschikt zijn voor de Ragdoll Cat maat.

Ragdoll Cat Maat

Ontdek meer over Ragdoll Cats