Is het mogelijk om een Ragdoll kat met kort haar te krijgen?

De Ragdoll is een groot, raszuiver kattenras met blauwe ogen en een opvallende colorpoint vacht. Het dankt zijn naam aan de neiging van de katten om slap te worden wanneer ze worden opgepakt, waardoor hun spieren volledig ontspannen. De Ragdoll is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire kattenrassen in Noord-Amerika.

Mensen hebben de vraag gesteld: “Bestaat er zoiets als een ragdollkat met kort haar?” Dit kan zijn omdat ze een Ragdoll kitten te koop hebben gezien die niet de lange, zijdeachtige vacht heeft waar de Ragdoll bekend om staat. Of het kan zijn omdat ze dol zijn op de kwaliteiten van de Ragdoll, zoals zijn prachtige blauwe ogen en relaxte, hondachtige aanhankelijke temperament, maar niet willen omgaan met het onderhoud van een kat met lang haar.
korthaar ragdoll
Wat de reden ook is, het feit is dat er niet zoiets bestaat als een Ragdoll Cat met kort haar.

Een raszuivere Ragdoll heeft middellang tot lang haar. De Cat Fanciers Association (CFA) stelt dat als rasstandaard de vacht van een Ragdoll kat van ‘matig lange lengte’ moet zijn. Als u een kitten tegenkomt dat wordt geadverteerd als een korthaar Ragdoll Cat, is het waarschijnlijk geen raszuivere maar in plaats daarvan een kruising met een andere kat zoals een Brits korthaar. Twee langharige katten die samen worden gefokt, zullen NOOIT een kat met kort haar produceren.

Op onze website vindt u een directory van geregistreerde Ragdoll Kattenfokkers zodat u uw nieuwe Ragdoll kitten met vertrouwen kunt aanschaffen. U moet uw Ragdoll-kat altijd kopen bij een gerenommeerde fokker die is geregistreerd om ervoor te zorgen dat u een raskat krijgt.

Als u zich zorgen maakt over het behoud van de lange vacht van een Ragdoll, zult u misschien verrast zijn om te horen dat het relatief gemakkelijk te onderhouden is in vergelijking met andere langharige kattenrassen. De vacht van een Ragdoll is niet parend en heeft een zijdeachtig en glanzend uiterlijk, vergelijkbaar in textuur met die van de vacht van een konijn.

Ondanks zijn donzige vacht heeft het Ragdoll Cat-ras geen ondervacht, in tegenstelling tot veel andere kattenrassen. De afwezigheid van een ondervacht resulteert in minder haaruitval door de kat. Er is een overtuiging dat Ragdoll-katten hypoallergeen zijn vanwege hun gebrek aan ondervacht, maar helaas is dit niet waar.

Hoewel van de Ragdoll-kat wordt gezegd dat hij een van de gemakkelijkere rassen is om voor te zorgen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten om een gezonde en mooie vacht te behouden. Het is belangrijk om de vacht te onderhouden met wat regelmatige verzorging en met een dieet van goede kwaliteit.

Als je nog steeds je hart hebt ingesteld op het toevoegen van een kat met kort haar aan je gezin, dan is een rasechte Ragdoll niets voor jou. Je zou eens kunnen kijken naar kortharige katten zoals de Britse korthaar kat, Siamese Kat, Amerikaanse korthaar of Exotisch Korthaar.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind een Ragdoll Kattenfokker