De spirituele betekenis van zwarte katten begrijpen

spirituele betekenis van zwarte katten

Eeuwenlang zijn er veel goede en slechte mythen geweest rond zwarte katten. Deze mini-panters van de kattenwereld zijn al eeuwenlang een brandpunt van fascinatie. Natuurlijk hebben we de verhalen gehoord over bijgeloof, hekserij en alles wat negatief is rond zwarte katten, maar er is eigenlijk een interessante symboliek en spirituele betekenis van zwarte katten die je misschien niet kende.

Als je een liefhebber bent van zwarte katten, blijf dan lezen om de spirituele betekenis te ontdekken van zwarte katten die je pad kruisen waardoor je nog meer van ze gaat houden …

In oude culturen, als een zwarte kat je pad kruiste, werd dit gezien als een heel goed teken dat rijkdom op je pad zou komen.

Als een zwarte kat je pad kruist, staat dit eigenlijk gelijk aan geluk

Al zolang we ons kunnen herinneren, is er de vreselijke mythe over zwarte katten die je pad kruisen en pech signaleren. Sommige culturen en landen geloven dit zo erg, dat ze de andere kant op gaan als er een zwarte kat voor hen langsloopt , zelfs als ze in een voertuig zitten.

Maar in oude culturen, als een zwarte kat je pad kruiste, werd dit gezien als een heel goed teken dat rijkdom op je pad zou komen. En sommigen zeggen dat als deze kat je recht aanstaart, dit een zeker teken is van geluk om heel snel op je pad te komen.

Als er een zwarte kat aan je deur verschijnt, betekent dit dat het goed is om naar je toe te komen

Hoewel veel Europese culturen al lang geloven dat zwarte katten symbolen van pech zijn, beschouwt een handvol landen in Europa deze katten als geluk. (Zoals het hoort!) In Ierland en Schotland staan zwarte katten in hoog aanzien en dat al eeuwenlang. Ze geloven dat als een zwarte kat aan je deur zou verschijnen, dit welvaart in je nabije toekomst zou symboliseren.

Deze donkere katachtigen werden verondersteld hen een veilige doorgang over de volle zee te bieden.

Zwarte katten worden verondersteld bescherming te bieden op zee

Hoewel tegenwoordig niet zo gebruikelijk, adopteerden Britse en Ierse zeelieden vroeger vaak zwarte katten om als hun scheepskatten te dienen voordat ze vertrokken. Deze donkere katachtigen werden verondersteld hen een veilige doorgang over de volle zee te bieden. Nog een reden dat zwarte katten vaak maandenlang met matrozen aan boord van schepen zaten? Nou, omdat ze geweldige metgezellen waren en vooral in eenzame tijden werden gewaardeerd.

Zwarte katten staan gelijk aan geluk

Het is duidelijk dat er bijgeloof is rond zwarte katten sinds mensen met hen zijn gaan samenwonen. Nee-zeggers die de hype rond zwarte katten geloven, zullen hen vaak als ongelukkig beschouwen. En aangezien zwarte katten ook moeilijker te fotograferen zijn, verklaart dit waarom ze soms moeilijker te adopteren zijn uit opvangcentra en asielen.

Maar de waarheid is dat veel culturen geloven dat zwarte katten een symbool zijn van geluk. Buiten de Verenigde Staten worden zwarte katten vaak gezien als symbolen van geluk, wat geldt voor Japan, Egypte en Frankrijk. In feite, in Japan, als een zwarte kat het pad van een persoon kruist, zullen ze “konnichiwa” tegen hen zeggen. Door dit te doen, geloven ze dat hun goede energie in hun eigen leven zal uitstralen.

Zwarte kat die naar je huis komt spirituele betekenis – Er wordt aangenomen dat het houden van een zwarte kat in je huis je zelfs bescherming kan bieden tegen donkere of boze geesten.

Een zwarte kat kan dienen als spirituele voogd

Zwarte katten staan in hoog aanzien in de harten van velen over de hele wereld. Zozeer zelfs, dat zwarte katten worden geprezen om hun mystiek en natuurlijk magische aura als . In veel oosterse culturen kan de spirituele betekenis van zwarte katten gelijk staan aan een spirituele beschermer.

Er wordt aangenomen dat het houden van een zwarte kat in je huis je zelfs bescherming kan bieden tegen donkere of boze geesten. Volgens SpiritualUnite.com zouden zwarte katten ook symbool staan voor medicijnen en gezondheid. Er zijn legendes die deze spirituele betekenis van zwarte katten ondersteunen die verhalen vertellen over hen die verschijnen rond degenen die erg ziek zijn, en hen begeleiden en ondersteunen bij hun overgang naar het hiernamaals.

Lees ook: De Spirituele Betekenis van Witte Katten

Is een zwarte kat je ooit naar huis gevolgd? Daar zit zeker betekenis achter…

Het doel van het onderzoek voor dit artikel is bedoeld om een positief licht te werpen op zwarte katten die al eeuwenlang oneerlijk worden beoordeeld. Dat gezegd hebbende, wordt aangenomen dat als een zwarte kat je naar huis volgt, dit als een voorteken moet worden gezien.

Maar het is belangrijk op te merken dat hoewel er slechte voortekenen zijn, er ook goede voortekenen zijn. Daarnaast geloven sommige culturen dat als een zwarte kat een vrouw naar huis volgt, dit een teken van zwangerschap kan zijn.

Het maakt niet uit welk ras, grootte of vachtlengte, we geloven dat alle zwarte katten echt speciaal zijn.

De spirituele betekenis van een zwarte kat in je dromen

Zwarte katten worden al vele jaren geassocieerd met mysterie, elegantie en gratie. Het hebben van een zwarte kat geeft je immers het gevoel dat je een miniatuur panter in huis hebt! Als je een droom hebt over een zwarte kat, kan dit betekenen dat er iets magisch en mysterieus met je kan gebeuren, misschien is er een brandend geheim aan de horizon! Sommigen zeggen dat de spirituele betekenis van een zwarte kat in je dromen een signaal kan zijn dat je in de zeer nabije toekomst voor een gedurfde beslissing komt te staan.

Het maakt niet uit welk ras, grootte of vachtlengte, wij geloven dat alle zwarte katten echt speciaal zijn. Als een zwarte kat ooit een blijvende impact op je leven heeft gehad, dan is dit volgende artikel over zwarte katten de perfecte lectuur voor jou.