De nagels van uw kat thuis knippen

b29

Mijn bengaalse klauwen groeien snel! Hoewel ik mijn nagels graag lang en vlijmscherp heb, knipt mijn moeder ze om de twee weken. Mijn zus Cheddar is niet zo goed in het laten knippen van haar nagels, dus zij heeft een ander proces dan ik. Ik denk graag dat ik de goede ben, omdat ik dat ook ben. Een van de twee onderstaande methodes zou je moeten helpen om de nagels van je kat te knippen.

Methode Eén: Hoe mijn moeder mijn nagels trimt door Dukey, die een makkelijke kat IS.

Hoe mijn moeder mijn nagels knipt door Dukey. Hoewel ik niet graag mijn nagels laat knippen, verdraag ik het prima. Als jouw Bengaalse kat net zo makkelijk is als ik, zou deze techniek moeten werken.

Stap Een: Ontdoe je van overtollige energie

Speel met me met een verenstokje, of een DaBird, of mijn favoriete speeltje, de Catatcher totdat ik moe ben. Mijn nagels knippen als ik vol energie zit en klaar ben om te spelen is echt moeilijk voor ons beiden.

Stap Twee: Vul het buikje

Geef me natvoer. Als ik me vol, blij en slaperig voel, wil ik het liefst verzorgd worden.

Stap drie: Knip één poot tegelijk.

Zet me op je schoot. Gebruik een verse nagelknipper, ontsmet met alcohol, druk zachtjes op elke klauw zodat de nagel uitsteekt. Zoek naar het roze in het midden van de nagel en knip voorzichtig het witte puntje af. Zorg ervoor dat je uit de buurt van het roze gebied blijft. Ga door tot elke klauw geknipt is.

Stap vier: Opruimen.

Veeg mijn maaisel op. Het kost mijn moeder ongeveer vijf tot zes minuten om te knippen en te vegen.

Methode Twee: Hoe mijn moeder mijn nagels trimt door Cheddar, die GEEN gemakkelijke kat is.

Ik haat het als mijn nagels geknipt worden. Ik kronkel, klauw, jank en probeer weg te komen. Ik moet in een katten medicijn/verzorgingszakje gestopt worden om het te laten doen. Als u de nagels van uw Bengaal niet met deze techniek kunt knippen, moet u professionele verzorging proberen of mijn nagels laten knippen door een dierenarts. Ook al moet ik in een zakje, ik vind dat mijn moeder mijn nagels thuis minder traumatisch doet dan de dierenarts of de trimsalon. Als uw Bengaalse kat bang is zoals ik, zou deze techniek moeten werken en ik koester geen wrok als het voorbij is.

Stap één: raak overtollige energie kwijt

Speel met mij met een verenstokje, of DaBird, of mijn favoriet, de Catcher totdat ik moe ben. Mijn nagels knippen als ik vol energie zit en klaar ben om te spelen is echt moeilijk voor ons beiden.

Stap Twee: Vul het buikje.

Geef me natvoer. Als ik me vol, blij en slaperig voel, wil ik het liefst verzorgd worden.

Stap Drie: Cat In A Bag

Stop me in een kattentrimtas. Maak eerst het klittenband in de nek vast, want daar hou ik niet van, ik krul me meestal op in een balletje, zodat ik het makkelijk om de rest van mijn lichaam kan schuiven en dichtritsen. Als je me naar de trimsalon brengt, gebruiken ze een trimsalon om mijn nagels te knippen. Ik zal eraan wennen en het zal me immobiliseren zodat we allebei veilig zijn. Je kan het ook gebruiken om me medicijnen te geven.

Stap Vier: Eén poot per keer

Rits een van de armsgaten open en haal er een poot uit. Gebruik een verse nagelknipper, ontsmet met alcohol, druk zachtjes op elke klauw zodat de nagel uitsteekt. Kijk naar het roze in het midden van de nagel en knip voorzichtig het witte puntje af. Zorg ervoor dat je uit de buurt van het roze gebied blijft. Ga door tot elke klauw geknipt is.

Stap Vijf: Zet de poot terug om te voorkomen dat er geklauwd wordt.

Nadat u klaar bent met één poot, plaatst u deze voorzichtig terug in de zak en ritst u het juiste armsgat weer dicht. Doe dezelfde procedure voor alle vier de poten.

Stap Zes: De kat uit de zak

Haal me uit de tas door de klittenband halsband te openen en de rits los te maken die over de lengte van de tas loopt. Veeg mijn knipsels op. Het kost mijn moeder ongeveer een kwartier om de tas in te pakken, te knippen en te vegen. Ze doet het knippen langzaam en spreekt me tijdens het hele proces geruststellend toe.

Gereedschap van het vak:

  • Nagelknipper. Mijn moeder heeft een speciaal paar voor katten. Ze houdt van een paar met een goede grip, zodat ze niet uitglijdt tijdens het knippen van mijn nagels. Katten nagels zijn rond en dus kunnen ze geplet worden door gewone menselijke nagelknippers. Koop de Safari® Professionele Roestvrijstalen Nagelknipper Hier
  • Caturey poeder zoals kwik-stop. Ook al heeft ons mam nog nooit de roze plek geraakt waardoor we bloeden bij het knippen van onze nagels, ze houdt het altijd bij de hand voor het geval ze het bloeden moet stoppen. Krijg de Professional Groomer’s Styptic Powder for Pets hier.
  • Nylon kattentrimtas. Het is niet alleen goed voor de verzorging, ze gebruikt het ook om ons stil te houden als we medicijnen moeten innemen die niet in natvoer kunnen, bijvoorbeeld pillen. Het moet zak de kat en dan pil de kat. Koop hier uw tas voor het verzorgen van uw kat