Hoe uw Bengaalse kat te stoppen met kauwen op koorden

Het is geen geheim hoe sociaal en aanhankelijk wij Bengalen zijn met onze mensen. Maar in sommige gevallen kunnen bepaalde factoren ervoor zorgen dat we bijten. Dat betekent niet noodzakelijk dat we slechte katten zijn, het is gewoon dat sommige handelingen of situaties ons ertoe kunnen aanzetten om onze tanden te gebruiken.

Als wij Bengalen bijten, is dat niet omdat we onze mensen opzettelijk kwaad willen doen. Het is een gedrag dat kan optreden als een Bengaal niet goed getraind is, als we bang zijn, als we gewoon proberen te spelen, of als we steeds niets te doen hebben. Vergeet niet dat een verveelde Bengaal vaak een zich misdragende Bengaal is.

Het eerste wat je kunt doen is alles waar je niet wilt dat je Bengaal op kauwt ergens bewaren waar ze geen toegang toe hebben. U moet ook medicijnen, schadelijke chemicaliën en verstikkingsgevaar opbergen – alles wat uw Bengaal schade kan berokkenen bij inname. Net als mensen kunnen ook wij uit verveling of nieuwsgierigheid aan een snack knabbelen.

Een ander ding is om nooit uw handen te gebruiken om met uw Bengaal te spelen, zelfs als het een kitten is. Kittens gebruiken graag hun tanden om te spelen, en omdat ze zo schattig zijn, zullen de meeste mensen denken dat het goed is om hun handen te gebruiken tijdens het spelen. Maar eigenlijk leert uw Bengaal dat mensenhanden speelgoed zijn. Ze zullen dat onthouden tot ze opgroeien tot volwassen katten met grotere, sterkere tanden.

Hoe Bengaalse katten te stoppen met bijten

Een beetje bijten is prima, vooral als een Bengaalse kat echt jong is en nog steeds tanden ontwikkelt. Maar als je een volwassen kat hebt die zo erg bijt dat er bloed vloeit, dan moet je hem leren daarmee te stoppen.

Het trainen van een Bengaal is uiterst belangrijk om slecht gedrag onder controle te krijgen. Dit kan ernstige problemen veroorzaken in het huishouden, vooral als je kinderen of andere dieren hebt.

Een Bengaal trainen is zeer belangrijk om hun bijten aan te pakken. Hun agressie kan ertoe leiden dat ze anders zeer moeilijk te hanteren zijn.

Gebruik altijd TOYS

Speeltijd is een belangrijk onderdeel van het leven van een Bengaal. Wij zijn erg energiek en hebben veel leuke activiteiten nodig om ons gelukkig en braaf te houden. Maar als u met uw Bengaal speelt, gebruik dan altijd speelgoed en nooit uw handen. Zoals ik al eerder zei, als u uw handen gebruikt, leert uw Bengaal ze alleen maar als speelgoed te zien.

Er zijn genoeg interactieve speeltjes die u kunt gebruiken om met uw kat te spelen. Geloof me, het juiste kattenspeeltje zal ze je mensenhanden doen vergeten.

  • Go Cat Da Bird
  • PAWABOO Veer Teaser Kattenspeeltje
  • YSAGi 2 Stuks Interactief Licht Speelgoed

Leid ze af

Je Bengaalse kat zal niet van de ene op de andere dag veranderen, vooral als bijten al lange tijd deel uitmaakt van hun routine. Om ze te helpen het gedrag helemaal te stoppen, leid je ze af met een speeltje als ze weer beginnen te bijten.

De meeste Bengalen zullen zich een stuk beter gedragen als ze al hun overtollige energie hebben uitgelaten, maar als ze nog steeds tekenen van speelsheid vertonen (bijten, krabben, bespringen), kan dat betekenen dat hun speeltijd te kort was.

Houd in gedachten dat je geduldig met ze zult moeten zijn en dat streng, maar zachtaardig zijn de juiste manier is. Uitschelden of streng behandelen als ze zich slecht gedragen zal vaak averechts werken en de agressie nog erger maken.

Beloon goed gedrag

Wij Bengalen zijn zeer voedsel gemotiveerd. Dus, elke keer als uw Bengaal zijn tanden en klauwen gebruikt op zijn speeltje in plaats van op uw hand of meubilair, geef ze een traktatie. Dit zal goed gedrag aanmoedigen en ze zullen snel doorhebben dat ze niet dezelfde behandeling krijgen als ze “slechte” katten zijn.

Wij Bengalen, zoals andere huisdieren, gebruiken soms onze tanden en klauwen om te spelen. Katteneigenaren weten dat leven met katten altijd betekent dat er hier en daar gekrabd en gebeten wordt. Maar dat betekent niet dat we onze mensen pijn willen doen; dat merk je aan de manier waarop we het spelenderwijs doen.

Agressief bijten daarentegen, is anders. De agressie uit de kat trainen terwijl hij nog jong is, is de beste manier om het probleem op te lossen en is de meest raadzame manier om het gedrag volledig uit te bannen.