De beste gids voor Bengaalse katten 2017 Bijgewerkte beoordeling

Siberiancat1

De Bengaalse kat is een exotische kat die op een tijger lijkt, maar nog steeds gewoon een kat is. Het is behendig en sterk, met een gespierd lichaam dat eruitziet alsof het in de jungle thuishoort.

Het staat bekend om zijn prachtige vachtmarkeringen, die afkomstig zijn van zijn Aziatische luipaardvoorouders. Hoewel het lijkt op de taaiheid van luipaard, vergeet niet dat het toch een huisdier is.

Rasgeschiedenis

overzicht bengalcat (1)

De verbazingwekkende Bengaalse kat is een relatieve nieuwkomer in de wereld van kattenrassen. Deze speciale luipaardachtige kat is gemaakt van een kruising tussen een gewone huiskat en een wilde Aziatische luipaard (die tijdens de jaren 1950 kon worden gekocht bij dierenwinkels).

De eerste fokker was een Amerikaan met de naam Jean Mill uit Californië, die probeerde een nieuwe en meer unieke generatie katten te fokken. In feite huisvestte ze een wilde luipaardkat en liet ze haar spelen met haar kleine huiskat genaamd Tom.

Hoewel ze het moeilijk te geloven vond, kwamen kittens uit deze vriendelijke affaire. Ze werd verliefd op hen en besloot een gevlekt vrouwtje te houden. Hierna waren veel fokkers over de hele wereld geïnteresseerd in het ontwikkelen van deze katten als ras. Tegenwoordig worden bengaalse katten beschouwd als volledig gedomesticeerde katten.

Opleiding

bengaalse kattenvoeding

Als u een Bengaalse kat bezit, moet u waarschijnlijk weten dat hoewel uw kat van tijd tot tijd aanhankelijk kan zijn, hij een natuurlijke dominante en sterke persoonlijkheid heeft. Dit betekent dat uw ‘kleine kitten’ geen eenvoudige huiskat is.

Maar er is solide informatie online over hoe u uw kleine Leopard-kat kunt trainen, zodat u volledig en comfortabel van zijn of haar gezelschap kunt genieten. Hieronder volgen enkele trainingstechnieken voor uw bengaalse kat.

Verticale ruimte

geschiedenis van katten

Bied je Bengaalse kansen om te klimmen. Je zult heel snel begrijpen dat je Bengaal van klimmen houdt. Anders kan het proberen andere dingen in uw huis te vinden om zelf te klimmen. Sommige Bengaalse katteneigenaren bouwen zoiets als een kleine ‘sportschool’ voor hun kleine atleet.

Zorg ervoor dat u uw Bengaal voorziet van een nieuwe sportschool, die uw kat verschillende platforms en dozen biedt. Het is het beste om een kattengymnastiek naast een raam te plaatsen, zodat je kat kan klimmen en plezier kan hebben om uit het raam te kijken. Leuk weetje: Bengalen houden er eigenlijk van om vogels te zien vliegen.

Playtime

Speel met je Bengaal. Veel plezier met je kleine ’tijger’. Je zult merken dat je Bengaal van aandacht houdt en het eigenlijk leuk vindt om met je te spelen. Je moet ook onthouden dat Bengalen graag bij hun ‘ouders’ slapen, dus geef je kat de kans om ’s nachts op je bed te kruipen. Laat je kat zien dat je het leuk vindt om samen te spelen en besteed veel tijd aan het vermaken van hem of haar.

Ze houden bijvoorbeeld van alles wat beweegt. Dus pak een veer en verplaats deze op de grond. Je Bengaal zal denken dat hij leeft en zal er meteen mee gaan spelen. Vergeet niet dat je geliefde kat gemiddeld ongeveer 12-18 jaar leeft, dus haal het meeste uit elke dag en geniet ervan om samen leuke tijd door te brengen.

Terwijl je speelt, leer je je kat zich te gedragen. Als je kat met iets speelt waarvan je niet wilt dat het speelt, moet je een ander speeltje zoeken om hem of haar af te leiden. Als uw kat zich tijdens het betalen agressief begint te gedragen, bijvoorbeeld door in uw hand te bijten, probeer hem dan af te leiden met iets anders.

Als je gewoon probeert je Bengaal weg te trekken, zal je kat waarschijnlijk meer opgewonden raken, agressiever worden en je uiteindelijk een ernstige beet geven. Houd er rekening mee dat sommige kattenbeten gevaarlijk kunnen zijn. Als je een beet hebt die je huid breekt, was deze dan onmiddellijk met een antibacteriële zeep.

Bengaalse Zorg

Omdat Bengalen vleesetend zijn, moet u uw Bengaals ingeblikt of droog voedsel van goede kwaliteit geven dat rijk is aan eiwitten. De meeste kattenvoer op de markt van vandaag bevat minder vlees en meer koolhydraten, zoals rijst, maïs en soja.

Een geweldige aanvulling voor het dieet van uw kat is rauw vlees, op voorwaarde dat het vers is en niet verwerkt. Als u wilt, kunt u ook uw eigen kattenvoer maken. Zorg ervoor dat eiwitten ongeveer 70% -80% van het dieet van uw bengaalse kat uitmaken.

Vergeet niet om de voedingsgids op de achterkant van elk voedselpakket te lezen om de juiste hoeveelheid te begrijpen die u het moet voeren. Je moet ook oppassen dat je kat geen overgewicht krijgt. Controleer bijvoorbeeld eens per week of het een afvallijn heeft. Zo niet, dan moet u de voedseltoelage met 10% verminderen.

Geef je Bengaal water. Je kunt stromend water voor haar kopen of je kunt haar gewoon water in een schaal geven. Houd er rekening mee dat bengaalse katten gewoon van water houden. Er zijn enkele bengaalse katteneigenaren die de kraan in de badkamer aanzetten en dem spring op en drink het op. Ze zullen er urenlang met een poot mee zitten spelen. Maar je moet niet vergeten om de wc-brilhoes naar beneden te houden.

Doe een kleine hoeveelheid verzorging. De vacht van een bengaal heeft niet veel zorg nodig, omdat hij een geweldige satijnen afwerking heeft. Echter, zoals de meeste katten, als je begint met het borstelen van je Bengaal net als elke andere gewone huiskat, zul je zien dat zij of zij het geweldig zal vinden.

Meer specifiek kunt u een rubberen verzorgingshandschoen gebruiken om het afgeworpen haar uit de vacht van uw kat te krijgen. Zorg ervoor dat je het haar van je kat strak en glanzend houdt om het er mooier uit te laten zien.

Bezoek een dierenarts. U moet een aantal regelmatige bezoeken aan de dierenarts plannen. Houd er rekening mee dat uw Bengaal regelmatig op haar gezondheid moet worden getest om gezond te blijven met vaccinaties en castratie.

Voor sommige katten kan dit een zeer stressvolle tijd zijn, omdat ze eraan wennen om thuis te blijven. Probeer dus de bezoeken aan de dierenarts gemakkelijker te maken voor uw Bengaal en onthoud dat uw emoties, zoals uw houding en zorgen, heel gemakkelijk kunnen worden opgepikt door uw Bengaalse kat.