De 9 beste kattenvoer in Canada

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Terwijl de Verenigde Staten lang geleden de standaard hebben gezet voor kwaliteitsvoer voor huisdieren, zijn verschillende andere landen in de ring gestapt.

Met hoogwaardige ingrediënten, sterke kwaliteitsnormen en toewijding aan duurzaamheid geven Canadese huisdiervoedingsbedrijven amerikaanse merken een run voor hun geld.

In één oogopslag: beste kattenvoer om te kopen in Canada

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Orijen

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Orijen Original Grain-Free Dry Cat Voer

 • Boordevol hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Bevat voedingsrijk orgaanvlees
 • Rijk aan ontstekingsremmende omega-3 vetzuren

Weer jong

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Young Again ZERO Katten- en Kittenformule

 • Rijk aan dierlijke eiwitten uit drie bronnen
 • Vrijwel geen koolhydraatgehalte
 • Dierlijke bronnen van essentiële vetzuren

Waarom zou u ons vertrouwen

Na het beoordelen van meer dan 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met een paar voedingsmiddelen.

Tussen het beoordelen van specifieke merken en het onderzoeken van kattenvoeding, hebben we geleerd welke merken en producten de moeite waard zijn om te kopen en in de kom van uw kat te doen.

Op basis van die ervaring hebben we de 9 hieronder beschreven producten gekozen als het beste kattenvoer om in Canada te kopen.

Wat maakt Canadees kattenvoer anders?

Hoewel het gemakkelijk is om vast te houden aan wat bekend is, is wat bekend is niet altijd het beste. Consumenten in de Verenigde Staten tonen een sterke merkloyaliteit en we zien graag die “Made in the USA” callout op een label. Maar als het gaat om dierenvoeding van topkwaliteit, moet je soms internationaal gaan.

Sommige van onze favoriete kattenvoermerken houden zelfs van Ziwi Piek en Open Boerderij zijn gevestigd buiten de VS.

Als een verantwoordelijke huisdierouder wil je wat het beste is voor je katachtige vriend en dat betekent dat je een weloverwogen beslissing moet nemen over wat je hem geeft. Terwijl u op zoek bent naar kattenvoer van hoge kwaliteit, kunt u grote merken tegenkomen die in Canada zijn gemaakt en zich afvragen: wat is het verschil?

Functioneel gezien is er weinig verschil tussen Amerikaans kattenvoer en Canadees kattenvoer.

Alle katten hebben dezelfde voedingsbehoeften, dus commercieel kattenvoer is allemaal geformuleerd om aan de voedingsbehoeften van uw kat te voldoen. In feite gebruikt de vrijwilligersorganisatie die voedingsnormen voor huisdiervoeding in Canada promoot, de normen van AAFCO.

Dat gezegd hebbende, niet elk land heeft dezelfde productievoorschriften als de Verenigde Staten.

We zullen later in dit artikel meer praten over hoe de Canadese huisdiervoedingsindustrie wordt gereguleerd, maar voor nu volstaat het om te zeggen dat Canada een federale regelgevende instantie heeft die toezicht houdt op de productie, etikettering en verkoop van zowel menselijke als huisdiervoedingsproducten.

Laten we het voor nu echter hebben over een paar details die Canadees huisdiervoer anders maken.

Eerst en vooral heeft Canada andere natuurlijke hulpbronnen dan de Verenigde Staten, wat betekent dat je een focus kunt zien op verschillende ingrediënten, vooral eiwitten. Het is niet ongebruikelijk dat Canadees dierenvoer veel vis en zeevruchten bevat, evenals gevogelte zoals eend en wildvlees zoals hertenvlees.

U zult ook merken dat veel van de Canadese huisdiervoedingsbedrijven van de bovenste plank zich richten op duurzaamheid en ethische inkoop van ingrediënten.

Het is geen geheim dat Canada met kop en schouders boven de Verenigde Staten uitsteekt als het gaat om duurzaamheid. Hoewel de statistieken van provincie tot provincie verschillen, is 79% van de elektriciteit in Canada afkomstig van milieuvriendelijke bronnen. Tegen 2025 zullen de broeikasgassen van voertuigen naar verwachting de helft zijn van wat ze in 2008 waren. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijk huisdiervoedingsbedrijf, is Canada een geweldige plek om uw zoektocht te beginnen.

Er is veel om van te houden over Canadese huisdiervoedingsbedrijven, maar het is altijd jouw taak als verantwoordelijke huisdiereigenaar om een weloverwogen beslissing te nemen. We zijn hier om u te helpen de ins en outs van de Canadese huisdiervoedingsindustrie te leren kennen en om u kennis te laten maken met enkele van de beste kattenvoer in Canada.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier besproken merken, hebben we
monsters ingediend voor analyse bij een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All
Over Cats zonder directe inbreng of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geeft ons de exacte macronutriënt en
micronutriëntengehalte van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel,
en zware metalen, die u helpen ervoor te zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Het beste kattenvoer in Canada: onze topkeuzes

Nu je een beter begrip hebt van wat Canadees kattenvoer onderscheidt, ben je misschien nieuwsgierig om meer te weten te komen over enkele van de specifieke merken. Hieronder vindt u een lijst met enkele van onze favoriete Canadese huisdiervoedingsbedrijven met een snelle receptbeoordeling van elk merk.

#1 Open Boerderij

Gebruik AAC20-code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

Open Farm is gemakkelijk een van onze topkeuzes voor kattenvoer in het algemeen en is een relatief nieuwe instap in de huisdiervoedingsindustrie. Open Farm, met hoofdkantoor in Toronto, Ontario, is toegewijd aan premium kwaliteit, ingrediënttransparantie en ethische inkoop.

Dit bedrijf gebruikt alleen humaan gekweekt vlees en in het wild gevangen vis, die allemaal vrij zijn van antibiotica en groeihormonen. Ze bieden een breed scala aan producttypen en smaken, hoewel hun opties voor honden iets uitgebreider zijn dan voor katten.

Ze bieden nog steeds een aantal droge voedingsmiddelen, nat voedsel en bottenbouillons.

Open Farm wordt hoog gewaardeerd voor ingrediëntkwaliteit en voor de soort geschikte voeding, hoewel je niet verbaasd moet zijn om er een beetje meer voor te betalen. Open Farm is zich niet alleen bewust van hun ingrediënteninkoop- en productiepraktijken, maar hun verpakkingen zijn allemaal hersluitbaar, herbruikbaar en / of recyclebaar.

Uitgelicht recept: Open Farm Haring en Makreel Rustieke Mix Nat Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Oceaanharing, Makreel, Water voldoende voor verwerking, Pompoen, Wortelen

Deze natvoerformule wordt niet alleen op de markt gebracht als natvoer, maar ook als maaltijdtopper of mixer. Het is rijk aan vocht dat de hydratatie van uw kat ondersteunt en het bevat twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten. Als uw kat een gevoelige maag heeft of allergisch is voor veel voorkomende eiwitten zoals rundvlees of kip, kan deze op vis gebaseerde formule een goede optie zijn.

Zoals de meeste recepten van Open Farm bevat deze formule een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten, waaronder enkele peulvruchten en peulvruchten. Het is ook vermeldenswaard dat de primaire bronnen van toegevoegd vet ook plantaardig zijn, hoewel de haring en makreel natuurlijke bronnen van omega-3’s bieden.

Over het algemeen houden we van de kwaliteit en het eiwit- en vochtgehalte van deze formule. Dat gezegd hebbende, het bevat wel een aantal plantaardige ingrediënten, maar het koolhydraatgehalte is nog steeds slechts ongeveer 15%.

Ingrediënten:

Oceaanharing &makreel, water voldoende voor verwerking, pompoen, wortelen, spinazie, rode linzen, agar agar, niet-GMO veenbessen, garbanzo bonen (kikkererwten), cichoreiwortel, zonnebloemolie, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), zout, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, D-calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, foliumzuur, vitamine B12-supplement, zink aminozuurchelaat, IJzer aminozuur chelaat, koper aminozuur chelaat, mangaan aminozuur chelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, paardebloem greens, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.1%

Ruw vet: 4.74%

Ruwe celstof: 0.97%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45%

Vet: 26.33%

Vezel: 5.39%

Koolhydraten: 23.28%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.03%

Vet: 48.36%

Koolhydraten: 17.6%

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Verpakkingen zijn hersluitbaar en recyclebaar
 • Goed verteerbaar, rijk aan vocht voor hydratatie

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij duur
 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten

#2 Eerste klas

Bekijk op FirstMate

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het merk FirstMate dierenvoeding werd opgericht in 1989 en was oorspronkelijk gericht op hondenvoerproducten. Tegenwoordig hebben ze hun aanbod echter uitgebreid met zowel honden- als kattenvoerproducten voor verschillende merken zoals KASIKS en Skoki.

Dit merk produceert al hun eigen producten in eigen faciliteiten in British Columbia. Ze betrekken hun ingrediënten voornamelijk uit Noord-Amerika, met uitzondering van hun lamsvlees dat uit Australië komt. Al hun vleesingrediënten worden humaan gekweekt en hun vis is duurzaam in het wild gevangen.

FirstMate biedt een verscheidenheid aan droge en ingeblikte voedingsproducten, waarvan er vele zijn gemaakt met een beperkt aantal ingrediënten. Ze gebruiken een verscheidenheid aan eiwitopties, waaronder kip, kalkoen, zalm, tonijn, eend, lamsvlees en meer.

Aanbevolen recept: FirstMate Chicken Formula Limited Ingredient Grain-Free Canned Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Kip zonder been, Water voldoende voor verwerking, Aardappel, Calciumcarbonaat, Natriumchloride

Geformuleerd met kooivrije kip, is dit recept voor ingeblikt voedsel rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten en vocht. Omdat het is gemaakt met een korte ingrediëntenlijst, is het geweldig voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden, tenzij uw kat natuurlijk allergisch is voor kip.

In feite bevat deze formule slechts twee hoofdingrediënten, afgezien van het water dat nodig is voor verwerking en voedingssupplementen die nodig zijn voor evenwichtige voeding. Er wordt aan het einde een beetje boerenkool in gegooid, maar het is waarschijnlijk niet significant genoeg om veel verschil te maken in termen van de samenstelling van het voedsel.

Over het algemeen lijkt dit een eiwit- en vochtrijk recept te zijn met een zeer laag koolhydraatgehalte. We zouden het niet erg vinden om een aanvullende bron van dierlijk vet te zien, maar dit is een zeer caloriearm kattenvoer dat een geweldige optie kan zijn voor oudere katten of mensen die hulp nodig hebben bij het bereiken van een gezond gewicht.

Ingrediënten:

Kip zonder been, water voldoende voor verwerking, aardappel, calciumcarbonaat, natriumchloride, dicalciumfosfaat, mineralen: (ijzerproteïnaat, zinkproteïne, kopereiwit, mangaanproteïne, jodium), vitamines: (niacine, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, D-pantotheenzuur, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, vitamine A-supplement, foliumzuur, biotine, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement), kaliumchloride, cholinechloride, taurine, boerenkool.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.18%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 29.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.42%

Vet: 35.7%

Koolhydraten: 23.88%

Wat we leuk vonden

 • Beperkte lijst van eenvoudige, verteerbare ingrediënten
 • Rijk aan hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Veel vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten

#3 Dr Marty

Klik hier om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Dr. Marty dierenvoeding is ontwikkeld door Dr. Martin Goldstein met behulp van de kennis en expertise die hij had opgebouwd tijdens een 40-jarige carrière in de diergeneeskunde.

Deze lijn van huisdierproducten bevat macrobiotica om een gezonde spijsvertering te ondersteunen als onderdeel van een uitgebreid wellnessplan voor huisdieren dat ook uitgebalanceerde voeding voor huisdieren en voedingssupplementen omvat. Dr. Marty biedt ook een selectie van gevriesdroogde rauwe kattentraktaties, elk met een enkel ingrediënt zoals zalm, kipfilet of kippenlever.

Hoewel Dr. Marty niet in Canada is gevestigd, bevinden hun keukens zich in Noord-Amerika en verzenden ze naar Canada voor een vergoeding van $ 9,95. We hebben ervoor gekozen om ze op te nemen in onze topkeuzes voor het beste kattenvoer in Canada als een premium keuze.

Uitgelicht recept: Dr. Marty Nature’s Feest Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Kalkoen, Witvis, Kippenlever, Kippenhart

Dr. Marty’s kattenvoer is rauw gevriesdroogd en qua voedingswaarde uitgebalanceerd zonder de noodzaak van synthetische supplementen. Dit unieke recept is gebouwd op een basis van voor de soort geschikte eiwitten, waaronder zalm, kalkoen, witvis, kippenlever, kippenhart en kippenmaag.

Het recept bevat verschillende plantaardige ingrediënten zoals zoete aardappel, lijnzaad en erwten, maar er zijn geen vulstoffen, bijproductmaaltijden of plantaardige eiwitconcentraten.

Als een gevriesdroogde formule worden alle ingrediënten in dit Dr. Marty-recept rauw gemengd. Het vriesdroogproces verwijdert zachtjes vocht zonder de voedingsintegriteit van de ingrediënten in gevaar te brengen en het helpt hen ook meer van hun natuurlijke smaak te behouden.

Hoewel dit recept een aantal onnodige plantaardige ingrediënten bevat, is het totale koolhydraatgehalte iets lager dan wat je zou kunnen zien in een standaard droog kattenvoer. Het is echter hoger dan we zouden willen zien, gezien het ergens rond de 20% op basis van calorisch gewicht.

Ingrediënten:

Zalm, Kalkoen, Witvis, Kippenlever, Kippenhart, Kippenmaag, Zoete Aardappel, Lijnzaad, Ei, Pompoenpitten, Erwten, Wortel, Appel, Bosbes, Cranberry, Gember, Zout, Kelp, Zonnebloempitten, Spinazie, Broccoli, Boerenkool, Gemengde Tocoferolen (conserveermiddelen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 23%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 5%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.95%

Vet: 24.21%

Vezel: 3.16%

Koolhydraten: 25.26%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.66%

Vet: 47.8%

Koolhydraten: 20.54%

Wat we leuk vonden:

 • De eerste zes ingrediënten zijn hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Gevriesdroogd om de voedingswaarde en natuurlijke smaak te behouden
 • Ondersteund door een 90-dagen geld-terug-garantie
 • Geen vulstoffen, maaltijden voor bijproducten of kunstmatige toevoegingen
 • Kan worden gemengd met water om hydratatie aan het dieet toe te voegen

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet vervaardigd of gevestigd in Canada
 • Boven marktgemiddelde in prijs
 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten

#4 Gaan! Oplossingen

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit bedrijf is gericht op het produceren van huisdiervoeding die is geformuleerd om aan specifieke behoeften te voldoen. Deze kunnen allergieën, spijsverteringsproblemen, gevoeligheden en huidproblemen omvatten. Gaan! Solutions is eigendom van Petcurean, een familiebedrijf gevestigd in Canada dat werd opgericht in 1999. Andere Petcurean-merken zijn Gather, Summit en Now Fresh. Hoewel gevestigd in Canada, betrekt Petcurean een aantal van hun ingrediënten uit de Verenigde Staten en ze hebben meerdere productiefaciliteiten in de VS en Canada.

Alles go! Oplossingen voor huisdiervoedingsproducten zijn gemaakt met vlees afkomstig van dieren die geschikt worden geacht voor menselijke consumptie. Ze gebruiken een aantal unieke eiwitopties zoals lamsvlees en hert, wat een voordeel kan zijn voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden. Ze bieden een assortiment droge en natte kattenvoer.

Uitgelicht recept: Go! Oplossingen Carnivore Graanvrije Kip, Kalkoen + Duck Pate Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoenbouillon, Kalkoen

Deze natvoerformule is gemaakt met de vleesetende behoeften van uw kat in gedachten en bevat meerdere bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten. In feite is 96% van het eiwit in dit recept afkomstig van dierlijke bronnen, waaronder verse kip, kalkoen en eend, samen met kippenlever.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten, zit deze formule boordevol vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen en alle ingrediënten zijn verteerbare hele voedingsmiddelen. Dat gezegd hebbende, er zijn een paar plantaardige ingrediënten die we over het algemeen liever vermijden in kattenvoer, maar het geschatte koolhydraatgehalte is nog steeds minder dan 5%, wat ruim binnen ons voorkeursbereik ligt.

We waarderen het ook dat deze formule is verpakt in hersluitbare, recyclebare, BPA-vrije dozen in plaats van plastic zakjes of blikjes. Deze dozen zijn gemaakt van duurzame materialen en het feit dat ze hersluitbaar zijn, is belangrijk omdat ze 6,4 gram bevatten in plaats van de typische 5,5 gram.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoenbouillon, Kalkoen, Tapioca, Eend, Gedroogd eiwit, Lijnzaad, Cassia-gom, Guargom, Natriumtripolyfosfaat, pompoen, veenbessen, zalmolie, vitaminen (vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, niacine, thiaminemononitraat, D-calciumpantothenaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, foliumzuur, biotine, vitamine B12-supplement), mineralen (zinkeiwitaat, ijzerproteïne, koperproteïnaat, mangaaneiwitaat, calciumjodaat, natriumseleniet), taurine, kaliumchloride, cholinechloride, zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 25%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.65%

Vet: 46.29%

Koolhydraten: 19.06%

Wat we leuk vonden

 • Boordevol hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht, licht verteerbaar voor katten
 • Aangevuld met zalmolie voor omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Redelijk prijzig
 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten

#5 Smakken

Zicht op SmackPetFood.com

Smack, opgericht in 2008, is een in Canada gevestigd huisdiervoedingsbedrijf dat zich richt op rauwe gedehydrateerde formules voor katten en honden. De oorsprong van het bedrijf begint met een familiehond genaamd Zorro die overleed aan kanker. Deze passage inspireerde het gezin om Smack te creëren voor andere gezinnen en hun huisdieren die kunnen profiteren van gezonde, voedzame, rauwe voedseldiëten. Alle rauwe gedehydrateerde recepten van Smack worden gedehydrateerd met behulp van zachte, lage temperatuur luchtdroogmethoden die helpen meer voeding te behouden in vergelijking met vriesdrogen.

Elk recept bevat een korte lijst met hoogwaardige ingrediënten, waaronder biologische superfoods met bewezen voordelen voor de gezondheid van huisdieren. De meeste van hun recepten zijn gemaakt met in Canada geteelde USDA biologische scharrelkip, gebruikt met been in organen. Ze gebruiken ook wilde BC-zalm met been en humaan gekweekt varkensvlees.

Aanbevolen recept: Smack Purrfect Varkensvlees Rauw gedehydrateerd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Varkensvlees (met been), Varkenshart, Varkenslever, Varkensnier, Varkenstong

Gemaakt met een beperkt aantal hoogwaardige ingrediënten en zacht uitgedroogd bij lage temperaturen, biedt dit kattenvoer een uitstekende voedingskwaliteit. Het eerste ingrediënt is humaan gekweekt, met been in varkensvlees en het wordt gevolgd door bijna een half dozijn voedingsrijke orgaanvleessoorten.

Afgezien van het varkensvlees spiervlees, bot en orgaanvlees, bevat dit recept een handvol plantaardige ingrediënten. Volgens Smack zijn dit bewezen superfoods en zijn er verschillende biologisch. Afgezien van de kwaliteit, geven we over het algemeen de voorkeur aan kattenvoer met minder koolhydraatinsluitsels

Hoewel Smack gedehydrateerd voedsel kan worden gevoerd zoals het is, is het het beste om ze gerehydrateerd te serveren om te helpen voldoen aan de vochtbehoeften van uw kat. Voeg eenvoudig gelijke delen warm water toe aan het voedsel en week voordat u gaat voeren.

Ingrediënten:

Varkensvlees (bone-in), varkenshart, varkenslever, varkensnier, varkenstong, varkenspleet, pompoen, boerenkool, appel, selderij, bosbes, cranberry, kurkuma, tocoferolen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.67%

Vet: 31.25%

Vezel: 1.88%

Koolhydraten: 25.21%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.18%

Vet: 53.16%

Koolhydraten: 17.66%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met volledig natuurlijk, humaan gekweekt varkensvlees
 • Inclusief voedingsrijk orgaanvlees
 • Gedehydrateerd bij lage temperaturen om voeding te behouden

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Beperkt aantal productkeuzes

#6 Canadese Naturals

Uitzicht op Canadian Naturals

Lees onze volledige merkbeoordeling

Canadian Naturals, een 100% familiebedrijf in dierenvoeding met meer dan 50 jaar ervaring in de industrie, wordt goed vertrouwd door eigenaren van gezelschapsdieren in Canada. Met hun hoofdkantoor in Fraser Valley in Abbotsford, BC, wordt dit merk vervaardigd in eigen keukens aan de westkust met regionale, niet-GMO-ingrediënten. Canadian Naturals maakt gebruik van regionale boerderij-verse ingrediënten en vermeldt een aantal van hun leveranciers rechtstreeks op hun website.

Canadian Naturals biedt niet alleen hoogwaardige huisdiervoedingsformules, maar ze zijn ook toegewijd aan het leveren van die kwaliteit tegen de beste prijs voor hun klanten. Ze bieden een klein assortiment recepten voor droog kattenvoer en een grotere verscheidenheid aan hondenvoer.

Aanbevolen recept: Canadian Naturals Turkije &sinematoire Droog kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoenmeel, Erwten, Aardappelen, Kippenvet, Zalmmeel

Gemaakt met regionale ingrediënten, bevat dit droge kattenvoer kalkoenmeel als het primaire eiwit. Als extra bronnen van dierlijke eiwitten vind je ook zalmmeel en ei op de lijst. Beide zijn vleesmaaltijden, wat betekent dat het vocht wordt verwijderd voorafgaand aan opname, waardoor ze beide geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten zijn.

Hoewel dit recept drie dierlijke eiwitbronnen bevat, bevat het ook een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten. Erwten kunnen wat eiwitten bevatten, hoewel ze over het algemeen niet ons favoriete ingrediënt in kattenvoer zijn. Je vindt ook zetmeelrijke insluitsels zoals aardappelen op de lijst.

We waarderen het dat deze formule probiotica bevat om de spijsvertering van uw kat te ondersteunen, hoewel het lage vochtgehalte die voordelen teniet kan doen. Over het algemeen lijkt deze formule echter ingrediënten van hoge kwaliteit te bevatten en we waarderen het dat Canadian Naturals lokale of regionale bronnen gebruikt.

Ingrediënten:

Kalkoenmeel, Erwten, Aardappelen, Kippenvet, Zalmmeel, Natuurlijk Aroma, Tomatenafval, Ei, Lijnzaad, Cholinechloride, Fosforzuur, Kaliumchloride, DL-Methionine, L-Lysine, Appels, Bosbessen, Wortelen, Spinazie, Tomaat, Zoete aardappelen, Veenbessen, Broccoli, Pompoen, Bananen, Biergist, Natriumchloride, Vitamine A-supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Niacine, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Zinkproteïne, Ijzerproteïne, Ijzerproteïne, Kopersulfaat, Manganousoxide, Koperproteïne, MangaanProteïne, CalciumJodaat, Natriumseleniet, Rozemarijnextract, Taurine, Yucca Schidigera Extract, gedroogd Lactobacillus acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus casei Fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Fermentatieproduct, Gedroogd Enterococcus faecium Fermentatieproduct, Pepermunt, Knoflook, Peterselie, Groene thee Extract, Kurkuma, Tijm, Rozemarijn, Cayenne, Kaneel, Kamille.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 20%

Vezel: 3.89%

Koolhydraten: 40.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.52%

Vet: 38.96%

Koolhydraten: 32.53%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met regionale, niet-GMO-ingrediënten
 • Meerdere bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Aangevuld met probiotica voor een gezonde spijsvertering

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#7 Orijen

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Orijen, het vlaggenschipmerk van Champion Petfoods, was de eerste en blijft de grootste fabrikant van dierenvoeding in Canada. Opgericht in 1985 door Reinhard Muhlenfeld, begon het bedrijf met het bereiden en verpakken van veevoer voor lokale Alberta-boeren. In 2018 was Orijen uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 500 medewerkers. Ze hebben hun hoofdkantoor in Alberta, Ontario en hebben productiefaciliteiten zowel in Canada als in Kentucky.

Orijen formuleert hun producten om biologisch geschikte voeding te bieden voor honden en katten. Hun recepten worden aangedreven door WholePrey-verhoudingen waarbij de eerste 5 ingrediënten vers of rauw zijn. Ze bieden momenteel een beperkte selectie droog kattenvoer en gevriesdroogde lekkernijen.

Uitgelicht recept: Orijen Original Grain-Free Dry Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kalkoen, Hele Makreel, Kalkoen Giblets, Bot

Geformuleerd voor katten van alle levensfasen, begint deze droogvoerformule met een lange lijst van hoogwaardige dierlijke eiwitten. Van gevogelte zoals kip en kalkoen tot verse vis zoals hele makreel, dit recept zit vol met een mengsel van spiervlees, organen en kraakbeen.

Orijen gebruikt niet alleen een groot percentage vlees in hun formules, maar het meeste is vers of rauw. De resterende eiwitbronnen worden bij lage temperaturen gedehydrateerd om water te verwijderen zonder de voedingsintegriteit van het product in gevaar te brengen.

Hoewel Orijen zeker hoogwaardige dierlijke eiwitten levert, zijn we teleurgesteld dat ze alleen droogvoeropties voor katten bieden. Commercieel droog kattenvoer bevat meestal meer koolhydraten dan natvoer en bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft – dit recept is geen uitzondering.

Over het algemeen lijkt het een geconcentreerde bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten, gezond vet en calorieën te bieden, maar het is nog steeds hoger in koolhydraten dan we zouden willen en laag in vocht.

Ingrediënten:

Kip, Kalkoen, Hele Makreel, Kalkoen Giblets (Lever, Hart, Spiermaag), Bot, Kippenlever, Hele Haring, Eieren, Gedehydrateerde Kip, Gedehydrateerde Kalkoen, Gedehydrateerde Makreel, Gedehydrateerde Kippenlever, Gedehydrateerd Ei, Kippenvet, Hele Rode Linzen, Hele Pinto Bonen, Hele Erwten, Hele Groene Linzen, Hele Kikkererwten, Natuurlijke Kipsmaak, Hele Marine bonen, Koolvisolie, Linzenvezel, Erwtenzetmeel, Kippenhart, Cholinechloride, Gedroogde kelp, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), vitamine E-supplement, zinkproteïne, hele cranberry, hele pompoen, hele pompoen, hele pompoen, boerenkool, hele appels, hele peer, gevriesdroogde kip, gevriesdroogde kalkoen, kopereiwit, thiaminemononitraat, niacine, pyridoxinehydrochloride, gedroogde cichoreiwortel, kurkuma, sarsaparillawortel, altheawortel, rozenbottels, jeneverbessen, citroenzuur (conserveermiddel), rozemarijnextract, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd Bifidobacterium Animalis Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Casei Fermentatie Product.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 30%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.61%

Vet: 42.03%

Koolhydraten: 23.36%

Wat we leuk vonden

 • Boordevol hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Bevat voedingsrijk orgaanvlees
 • Rijk aan ontstekingsremmende omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#8 Amor

Uitzicht op Amor Pets

Lees onze volledige merkbeoordeling

Amore pet foods is opgericht door Barbara Fellnermayr in Vancouver. Barbara bracht het grootste deel van haar carrière door als manager van het allereerste Vancouver City Pound, gevolgd door Coquitlam City Pound.

Tijdens haar ambtstermijn kondigde de stad Vancouver haar eerste no-kill-beleid aan en Coquitlam volgde dit voorbeeld toen Barabara daarheen verhuisde. Vandaag de dag blijft Barabara werken aan de gezondheid en het welzijn van dieren in Canada door middel van Amore dierenvoeding en door haar werk met lokale reddingen.

Amore biedt een assortiment van lokaal geproduceerde, menselijke kwaliteit, 100% natuurlijke luchtgedroogde voedingsmiddelen voor honden en katten. Ze gebruiken alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit afkomstig van lokale boerderijen en ze malen hun vlees in de winkel om de kwaliteit te bewaken.

Aanbevolen recept: Amore Cat MEGA Morsels Beef Recept Luchtgedroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Rundvlees, Runderlever, Runderhart, Wortelen, Pompoen

Dit luchtgedroogde kattenvoer bevat lokaal geproduceerd scharrelvlees als hoofdingrediënt. Alle ingrediënten zijn van menselijke kwaliteit, in hun geheel gekocht en in eigen huis gemalen om de kwaliteit te garanderen. Amore laat hun groenten elke week vers bezorgen en ze gebruiken geen synthetische toevoegingen.

Omdat dit product gedroogd is, bevat het niet het vocht dat uw kat nodig heeft, tenzij u het rehydrateert. Amore merkt op dat je het kunt voeren zoals het is, maar het is het beste om te mengen met vers water of bouillon en laat het 15 minuten zitten na het roeren voor volledige rehydratatie.

Hoewel we het hoge eiwitgehalte en de kwaliteit van de ingrediënten waarderen, zullen we opmerken dat dit recept een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten bevat. We waren niet in staat om het geschatte koolhydraatgehalte te bepalen, omdat het vezelgehalte niet wordt verstrekt, maar het is waarschijnlijk significant.

Ingrediënten:

Scharrelvrij rundvlees, runderlever, runderhart, wortelen, squash, yams, boerenkool, peterselie, pastinaak, scharreleieren, zalmolie, kelp.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36.8%

Ruw vet: 15.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.8%

Vet: 15.6%

Koolhydraten: 47.6%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.09%

Vet: 30.98%

Koolhydraten: 38.93%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met biologisch geschikt spiervlees en organen
 • Vrij van vulstoffen, vleesbijproducten en kunstmatige toevoegingen
 • Lokaal geproduceerde ingrediënten, waaronder scharrelvlees en eieren

Wat we niet leuk vonden

 • Sommige katten houden niet van de textuur van gerehydrateerd voedsel
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft (tenzij gerehydrateerd)

#9 Weer jong

Zicht op YoungAgainPetFood.com

Lees onze volledige merkbeoordeling

Hoewel Young Again in de Verenigde Staten wordt geproduceerd, heeft het bedrijf wel een distributeur in Canada. Het voedsel wordt gedistribueerd door JLCM Enterprises. Ze bieden gratis verzending over land naar Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland, Nova Scotia, Ontario, P.E.I. Quebec en Saskatchewan. Verzending is $ 14,99 naar Northwest Territories, Nunavut en Yukon Territory.

Young Again biedt alleen droog kattenvoer aan, maar ze zijn veel lager in koolhydraten dan het gemiddelde droogvoer. Deze formules zijn speciaal voor dit doel ontworpen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor katten met diabetes of spijsverteringsproblemen.

Elke Young Again formule begint met een hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten. Sommige recepten gebruiken gehydrolyseerd dierlijk eiwit, een zeer goed verteerbaar en allergievriendelijk ingrediënt. De meeste recepten maken gebruik van dierlijke vetten en bevatten geen zetmeelrijke vulstoffen.

Uitgelicht recept: Young Again ZERO Katten- en Kittenformule

Eerste 5 ingrediënten: Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenmeel, kippenvet, kipleversmaak, guargom

Dit recept zit boordevol voor de soort geschikte dierlijke eiwitten uit drie bronnen: gehydrolyseerd varkensvlees, kippenmeel en haringmeel. Deze eiwitten zijn goed verteerbaar voor katten, hoewel het recept niet geschikt is voor katten met kip- of visallergieën.

Kippenvet en visolie bieden voedzame bronnen van vetzuren. Het recept wordt ook aangevuld met probiotica om een gezonde spijsvertering te ondersteunen. Omdat de formule guargom bevat, een oplosbare vezel, kunnen sommige katten echter dunne ontlasting ontwikkelen tijdens het eten van dit voedsel.

Klanten lijken erg blij met dit recept. Veel diabetische katteneigenaren melden goede resultaten en de calorierijke formule was nuttig voor katten met ondergewicht. Vanwege het hoge caloriegehalte is dit recept echter mogelijk niet geschikt voor katten met overgewicht of vraatzuchtige eters – de gemiddelde kat zou slechts ongeveer 1/4 kopje per dag nodig hebben.

Ingrediënten

Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenmeel, kippenvet, kippenleversmaak, guargom, haringmeel, DL-methionine, L-lysine, visolie, psylliumschil (bron van oplosbare voedingsvezels), kaliumcitraat, fructooligosacchariden (FOS), natriumzuurpyrofosfaat, biergist, kaliumchloride, calciumcarbonaat, cholinechloride, taurine, kaliumcarbonaat, vitamine E-supplement, L-tryptofaan, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van gestabiliseerde vitamine C), L-carnitine, watervrij betaïne, Magnesiumsulfaat, zinksulfaat, zout, yucca schidigera-extract, rozemarijnextract, vitamine B12-supplement, niacinamide (vitamine B3), kopereiwitaat, biotine (vitamine B7), thiaminemononitraat (vitamine B1), foliumzuur (vitamine B9), vitamine A-acetaat, riboflavine (vitamine B2), calciumpantothenaat (vitamine B5), gedroogd aspergillus oryzaefermentatie-extract, gedehydrateerd pediococcus acidilactici-fermentatieproduct, bètacaroteen, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3-supplement, Gemengde tocoferolen, kaliumsorbaat en citroenzuur (conserveermiddelen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 54%

Ruw vet: 26%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 5.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 28.89%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 1.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.51%

Vet: 53.22%

Koolhydraten: 1.26%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenmeel, kippenvet, haringmeel, visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Guargom, Biergist

Common AlleRgens: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Goed verteerbaar, rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrijwel geen koolhydraatgehalte, ongebruikelijk voor een droogvoer
 • Rijk aan essentiële vetten uit dierlijke bronnen
 • Vrij van kunstmatige, vulstoffen en bijproducten

Wat we niet leuk vonden:

 • Een hoog caloriegehalte is mogelijk niet ideaal voor katten met overgewicht
 • Geen droogvoer biedt het vocht dat katten nodig hebben

Hoe wordt Canadees kattenvoer gereguleerd?

In de Verenigde Staten heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het laatste woord als het gaat om de productie en marketing van de meeste voedingsproducten, zowel voor mensen als huisdieren. De Association of American Feed Control Officials (AAFCO) heeft de standaard gezet voor wat als “compleet en evenwichtig” wordt beschouwd voor honden en katten, hoewel ze geen regelgevende macht hebben.

Organisaties zoals deze helpen Amerikaanse huisdieren veilig te houden en helpen Amerikaanse eigenaren van gezelschapsdieren slimmere keuzes te maken over wat ze hun huisdieren geven. Dus, wat is het Canadese equivalent?

Hoewel het bereik van de FDA niet verder reikt dan de Amerikaanse grenzen, heeft Canada zijn eigen industriewaakhonden.

De Canadian Food Inspection Agency (CFIA) is “toegewijd aan het beschermen van voedsel, dieren en planten, wat de gezondheid en het welzijn van Canada’s mensen, milieu en economie verbetert.” De CFIA is een regelgevende instantie die in 1997 werd opgericht om de levering van alle voedselveiligheids-, diergezondheids- en fytosanitaire voorschriften in het land te consolideren.

Het werd gecreëerd door drie voorheen afzonderlijke federale overheidsdiensten te combineren:

 • Landbouw en Agri-Food Canada
 • Visserij en Oceanen Canada
 • Gezondheid Canada

Net als de FDA is het de verantwoordelijkheid van de CFIA om de verschillende wetten en voorschriften te handhaven die van invloed zijn op de voedingsindustrie – waaronder dierenvoeding. Een van de belangrijkste voorschriften waarvoor de CFIA verantwoordelijk is, is de Food and Drugs Act. Voor het eerst aangenomen in 1920 en herzien in 1985, regelt deze wet de productie, import, export, transport en verkoop van voedsel, medicijnen, anticonceptiemiddelen en cosmetica.

Maar handhaaft de CFIA daadwerkelijk een van deze voorschriften? Het is onduidelijk.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende rapporten geweest over het falen van Canada om hun huisdiervoedingsindustrie te reguleren. Een vertegenwoordiger van de CFIA vertelde een verslaggever van Global News: “Voedselveiligheid en hygiëne van huisdieren zijn de verantwoordelijkheid van de fabrikanten van huisdiervoeding.”

Hoewel er regels voor dierenvoeding bestaan, lijken ze veel minder gedetailleerd (en minder strikt gehandhaafd) te zijn dan de voorschriften voor menselijke producten.

De CFIA vereist geen inspectie of verificatie van huisdiervoedingsproducten die in Canada worden vervaardigd en verkocht. Voor producten die naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd, moeten fabrikanten documentatie verstrekken aan Amerikaanse regelgevende instanties, hoewel veel van die documentatie is gebaseerd op eerlijkheid.

In het eerder genoemde Global News Report merkt Dr. Daniel Joffe, nationaal medisch directeur van VCA Canada, op dat, omdat de Canadese huisdiervoedingsindustrie grotendeels gebaseerd is op het eersysteem met een gebrek aan handhaving, er ruimte is voor oneerlijkheid. Bovendien stelt dierenarts Dr. Maureen Harper dat het feit dat de industrie grotendeels ongereguleerd is, huisdieren in gevaar brengt.

Als Canadese eigenaren van gezelschapsdieren de CFIA niet kunnen vertrouwen om de veiligheid van huisdiervoedingsproducten te garanderen, wie kunnen ze dan vertrouwen? Sommigen zeggen dat de PFAC de beste plek is om te draaien.

Nutritionele geschiktheid van Canadees huisdiervoer

Meer specifiek voor de huisdiervoedingsindustrie, is de Pet Food Association of Canada (PFAC) een vrijwilligersorganisatie die optreedt als de nationale stem Canada’s huisdiervoedingsindustrie.

Net als AAFCO vertegenwoordigt de PFAC fabrikanten van huisdiervoeding en de bedrijven die de huisdiervoedingsindustrie voorzien van ingrediënten, producten en diensten. Hoewel de PFAC geen regelgevende autoriteit heeft, helpen ze hun leden te voldoen aan de federale regelgeving.

Wat nog belangrijker is, ze helpen hun leden de voedingsrichtlijnen van AAFCO te volgen. Wat moet dat betekenen? Elk Canadees huisdiervoer dat voldoet aan de PFAC-vereisten voldoet ook aan de AAFCO-voedingsnormen.

Houd rekening met de vleesetende behoeften van uw kat.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat Amerikaanse huisdiervoedingsbedrijven dat niet zijn Vereist om goedkeuring van AAFCO te vragen, maar het helpt zeker. Afgezien van het naleven van de voedingsprofielen van AAFCO, kunnen huisdiervoedingsbedrijven het AAFCO-stempel van voedingstoereikendheid krijgen door een voedselproef te voltooien.

Hier bij We’re All About Cats beschouwen we AAFCO niet als de ultieme autoriteit op het gebied van huisdiervoeding. Terwijl hun kattenvoedingsprofielen worden ondersteund door tientallen jaren van onderzoek uitgevoerd door de National Research Council (NRC), vertegenwoordigen ze de minimumvereisten voor huisdiervoeding.

Persoonlijk vinden wij dat uw kat beter verdient dan het absolute minimum.

Hoewel een AAFCO-verklaring van voedingstoereikendheid zeker een goede plek is om te beginnen (en een geweldige manier om een aantal echt slechte kwaliteit huisdiervoeding te elimineren), is het nog steeds belangrijk om inzicht te hebben in de voedingsbehoeften van uw kat en hoe verschillende dierenvoeding aan hen voldoet – of niet.

AAFCO beveelt bijvoorbeeld een minimaal ruw eiwitgehalte van 26% en ruw vet van 9% aan voor volwassen katten, op basis van droge stof.

Als je bedenkt dat katten obligate carnivoren zijn en biologisch ontworpen om te overleven op een heel prooidieet, ligt het ideale dieet van je kat dichter bij 52% eiwit en 46% vet. Katten zijn gewoon niet ontworpen om een plantaardig dieet te consumeren, hoewel dat is wat de meeste commerciële kattenvoeding is.

Het gemiddelde commerciële kattenvoer bevat maar liefst 55% koolhydraten.

Als u uw kat het soort dieet wilt geven waarop hij is ontworpen om op te gedijen, kunt u het beste een goed geformuleerd rauw of zelfgemaakt voedsel gebruiken. Vers kattenvoer biedt ook uitzonderlijke kwaliteit. Helaas zijn alle drie deze opties behoorlijk duur en zit het niet in het budget van elke katteneigenaar.

Voor degenen die de gezondheid en het welzijn van hun kat op de lange termijn willen ondersteunen met hoogwaardige voeding, zijn er nog steeds tal van commerciële opties die het overwegen waard zijn. Als je in Canada woont, zijn sommige van die opties behoorlijk goed. Bekijk gewoon enkele van de gezondste aanbevelingen hierboven!

Lees ook:

Laatste gedachten

Als verantwoordelijke katteneigenaar is de gezondheid en het welzijn van uw kat op de lange termijn uw topprioriteit. Hoewel regelmatige dierenartsafspraken en voldoende mogelijkheden voor lichaamsbeweging en verrijking essentieel zijn, is het beste wat u kunt doen om het welzijn van uw kat te ondersteunen, hem een hoogwaardig, uitgebalanceerd dieet te geven.

Het maakt niet uit waar het voedsel van uw kat wordt gemaakt, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het qua voedingswaarde voldoende is en wordt geproduceerd in overeenstemming met de federale normen voor kwaliteit en veiligheid. Het probleem met Canadees huisdiervoer is dat hoewel federale voorschriften bestaan, ze niet consequent lijken te worden gehandhaafd.

Dat laat de eindverantwoordelijkheid op je schouders liggen.

Als eigenaar van een huisdier moet u uw due diligence doen om een product van hoge kwaliteit van een gerenommeerd bedrijf te kiezen. Vertrouw ook niet alles wat je op het etiket leest. Bekijk de website van het bedrijf voor informatie over de inkoop van ingrediënten, productieprocessen en kwaliteitsborging. Zoek naar bewijs van product recalls en besteed wat tijd aan het lezen van klantrecensies.

Wil je meer? Bekijk onze gids voor het beste kattenvoer hier.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of een kattenvoer in Canada wordt gemaakt?

Hoewel de voedselvoorschriften verschillen tussen de VS en Canada, kunt u verwachten dat producten voor huisdiervoeding hun land van productie ergens op het etiket aangeven. Velen zullen ergens “Made in Canada” zeggen, of je ziet gewoon het adres van het merk vermeld. Houd er rekening mee dat sommige bedrijven die technisch in Canada zijn gevestigd, elders kunnen produceren.

Is Canadees kattenvoer veilig?

De productie en verkoop van huisdiervoeding wordt in Canada gereguleerd door de CFIA, ongeveer gelijk aan de FDA in de Verenigde Staten. Fabrikanten van huisdiervoeding zijn verplicht om zich te houden aan bepaalde normen voor veiligheid en kwaliteit, hoewel het de vraag is of de CFIA die voorschriften daadwerkelijk handhaaft. U kunt altijd controleren op canadese terugroepacties voor huisdiervoeding via de website van de Canadese overheid.

Is Canadees kattenvoer gezond voor mijn kat?

Hoewel de kwaliteit van het ene product tot het andere kan verschillen, kunt u ervan uitgaan dat elk huisdiervoedingsproduct met een PFAC-goedkeuring ook voldoet aan de voedingsprofielen van AAFCO-katten of honden. Houd er rekening mee dat deze profielen alleen rekening houden met de minimale voedingsbehoeften van huisdieren en dat ze geen invloed hebben op de kwaliteit van de ingrediënten die worden gebruikt om aan die vereisten te voldoen.

Inhoudsopgave