De 8 beste kattenvoer voor gasachtige katten (winderigheid) in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Iedereen laat af en toe een beetje gas los – zelfs je kat. Af en toe gas in je kat is meestal geen probleem. Maar als uw kat steeds gasachtiger is geworden en dat gas gepaard gaat met andere spijsverteringssymptomen zoals een opgeblazen gevoel, constipatie, diarree of braken, wilt u proactief zijn bij het oplossen van dit stinkende probleem.

Verhoogde gassiness kan betekenen dat uw kat een verandering van dieet nodig heeft, en mogelijk wat veterinaire zorg, om zijn spijsverteringskanaal weer normaal te krijgen.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor gassy katten om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Rijk aan eiwitten en vocht
 • Verhoogt de energie en ondersteunt de gezondheid van huid en vacht

Het beste voor gevoelige maag

Een beetje gas is natuurlijk. Maar overmatig gas, vooral als het stinkt, kan erop wijzen dat er iets mis is in het spijsverteringskanaal.

Winderigheid kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, waaronder lactose-intolerantie, haarballen, een vezelrijk dieet, een dieet met vettig of anderszins ongezond voedsel of slechte eetgewoonten. Dus hoewel je er misschien niet bijzonder van geniet als je kat gas geeft, betekent dat gas niet automatisch dat je een groot probleem hebt.

Klik hier voor een gids voor het beste kattenvoer voor hairball control

Behandeling voor gas bij katten varieert afhankelijk van de onderliggende oorzaak van het gas. Uw dierenarts kan bijvoorbeeld een verandering van dieet of een verandering in eetgewoonten aanbevelen. Ze kunnen ook verhoogde fysieke activiteit aanbevelen, wat helpt om dingen in het spijsverteringskanaal in beweging te houden.

Probeer de gassiness van uw kat niet alleen op te lossen. Het krijgen van een nauwkeurige diagnose is essentieel en de behandelingsaanbevelingen van uw dierenarts kunnen een lange weg gaan naar het wegwerken van de gassiness.

Kattenvoerallergieën

Een van de meest over het hoofd geziene oorzaken van kattengassiness is voedselallergieën. Als iets in het dieet van uw kat het niet met hem eens is, kan uw katachtige vriend gas- en andere spijsverteringsproblemen gaan ervaren. U kunt een opgeblazen gevoel, braken, diarree of een algemene desinteresse in voedsel opmerken.

Zuivel is een van de grootste boosdoeners voor allergieën voor kattenvoer, maar er zijn er nog meer. Veel voorkomende eiwitten zoals kip, rundvlees en vis staan ook bovenaan de lijst.

Sommige katten ontwikkelen ook allergieën voor granen zoals tarwe, maïs en soja, maar graanallergieën komen minder vaak voor bij huisdieren dan fabrikanten van huisdiervoeding je willen doen geloven.

De meest voorkomende methode voor het identificeren en behandelen van kattenvoerallergieën is een voedselproef met een eliminatiedieet. Tijdens deze voedselproef eet uw kat ongeveer 8 tot 12 weken alleen dat eliminatiedieet (geen traktaties of restjes!). Uw dierenarts kan ook aanbevelen om over te schakelen naar een dieet met beperkte ingrediënten, idealiter met hoofdingrediënten die uw kat nog niet eerder heeft gehad.

Klik hier voor een gids voor het beste hypoallergene kattenvoer

Na ongeveer 8 weken op het nieuwe dieet, zou u in staat moeten zijn om te bepalen of de symptomen van uw kat verbeteren of niet. Als dat zo is, is het een goede gok dat iets in het oude dieet het probleem was. Van daaruit kunt u beginnen met het één voor één introduceren van potentiële allergenen om erachter te komen welke de winderigheid van uw kat veroorzaakt, en vervolgens eenvoudig dat specifieke ingrediënt vermijden.

Helaas lijken kattenvoerallergieën in prevalentie toe te nemen, vooral bij katten die een dieet van slechte kwaliteit eten. Kunstmatige toevoegingen en ingrediënten van lage kwaliteit kunnen allergieën bij katten veroorzaken – nog een reden om uw kat het beste dieet te geven dat u zich consequent kunt veroorloven.

Als u niet zeker weet wat de winderigheid van uw kat veroorzaakt, is uw beste optie om met uw dierenarts te praten om een nauwkeurige diagnose en behandelingsaanbeveling te krijgen.

Wat zijn de oorzaken katten winderigheid?

Hoewel kattenvoerallergieën een veel voorkomende oorzaak van winderigheid zijn, is het verstandig om alle opties te overwegen en met uw dierenarts te praten voordat u wijzigingen aanbrengt in het dieet of de levensstijl van uw kat. Laten we eens kijken naar een paar van de meer voorkomende catoepassingen achter kattengassiness:

 • Vezelrijk dieet Katten hebben een beperkt vermogen om plantaardig materiaal te verteren, vooral plantaardige vezels, dus een vezelrijk dieet kan gassiness veroorzaken.
 • Voedselallergieën Als uw kat problemen heeft met het verteren van een specifiek ingrediënt in zijn voedsel, kan dit leiden tot gassiness en andere spijsverteringssymptomen.
 • Darmparasieten Verschillende darmparasieten kunnen het spijsverteringsstelsel van uw kat verwoesten en een breed scala aan symptomen veroorzaken, waaronder gas.
 • Gebrek aan lichaamsbeweging Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor de algehele gezondheid en ondersteunt de spijsvertering van uw kat. Gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot constipatie en gassiness.
 • Bedorven voedsel of afval eten Volgens catster.com kan het consumeren van ongepast voedsel, zoals afval of bedorven voedsel, leiden tot indigestie en gassiness.

De beste behandeling voor kattenflatulentie hangt af van de onderliggende oorzaak, die uw dierenarts kan bepalen. Hier zijn een paar van de meest effectieve behandelingen voor gassiness bij katten:

 • Behandel darmparasieten Als uw kat darmparasieten heeft, is ontwormingsmedicatie nodig om de parasieten te doden.
 • Verwijder allergieën uit voedsel Het simpelweg elimineren van bepaalde ingrediënten waarvan bekend is dat ze gas of allergieën veroorzaken, kan een groot verschil maken bij het verbeteren van de spijsvertering van uw kat.
 • Voer kleinere maaltijden – Te snel of te veel tegelijk eten kan gas veroorzaken. Kleinere, frequentere maaltijden kunnen constipatie en indigestie helpen voorkomen.
 • Houd uw kat uit de buurt van het afval Houd in de gaten wat uw kat eet en zorg ervoor dat hij niet in afval, etensresten of bedorven voedsel terechtkomt. Mogelijk moet u fysieke barrières creëren om de toegang van uw kat tot het afval te blokkeren.

Voor het grootste deel zal af en toe gas vanzelf overgaan. Als u een toename van de winderigheid van uw kat opmerkt of als dit gepaard gaat met andere spijsverteringsproblemen, raden we u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met uw dierenarts om uw kat te laten onderzoeken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Best beoordeeld kattenvoer voor gassy katten beoordeeld

De beste oplossing voor de winderigheid van uw kat hangt af van de onderliggende oorzaak. Het verbeteren van de kwaliteit van het dieet van uw kat of het verwijderen van voedselallergenen kan zeker helpen.

Hier zijn onze topkeuzes voor het beste kattenvoer voor gasachtige katten:

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die hoogwaardige ingrediënten gebruikt, waaronder premium eiwitten zoals kip, kalkoen en vis. Kies uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm kattenvoer dat is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel, met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Klein kattenvoer wordt bevroren geleverd, dus je moet het pakket een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het voedt. Uw abonnement is gebaseerd op de caloriebehoeften van uw kat en u kunt het indien nodig aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice.

Met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, zit dit verse voedsel boordevol premium dierlijke eiwitten. Sperziebonen, erwten en boerenkool zijn de enige koolhydraatingrediënten; ze zijn van nature graanvrij en rijk aan voedingsstoffen.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule rijk aan vocht, wat de spijsvertering helpt ondersteunen en een gezonde huid en vacht bevordert. Over het algemeen is dit recept voor gehakte kip een hoogwaardige bron van uitgebalanceerde voeding voor katten in alle levensfasen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Blikola olie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E supplement, Thiamine mononitraat (vitamine B1), Calcium pantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Pros

 • Vers voedsel gemaakt met hoogwaardige ingrediënten
 • Echte dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten
 • Verhoogt de energie en ondersteunt de gezondheid van huid en vacht

Tegens

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)


Klik hier om 5% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Lees onze volledige merkbeoordeling

Een andere verse kattenvoerformule, dit recept van Just Food for Cats bevat Alaskaanse kabeljauw en kip als de primaire ingrediënten. Deze dierlijke eiwitten worden aangevuld met kippenvlees en hele Atlantische sardines. Over het algemeen bevat het voedsel ongeveer 46% drogestofeiwit en ongeveer 17% vet, waarvan de meeste afkomstig lijken te zijn van dierlijke bronnen.

Naast het feit dat het relatief veel eiwitten bevat, is deze verse kattenvoerformule rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen. Met slechts één plantaardig ingrediënt – en een beperkte ingrediëntenlijst als geheel – is het zeer goed verteerbaar en is het vezelgehalte van de droge stof slechts ongeveer 2%.

Aan de andere kant is Just Food for Cats duur voor ongeveer $ 0,78 per ounce. Het goede nieuws is dat terwijl je het online moet bestellen, je de mogelijkheid hebt om een eenmalige aankoop te doen. Als je in Californië woont, kun je het eten zelfs rechtstreeks ophalen bij een Just Food for Cats-keuken.

Ingrediënten:

Alaskan Pacific Wild-Caught Kabeljauw, Kippendijen, Kippenharten, Kippenlever, Tapioca zetmeel, Hele Atlantische Sardines, Multi-Vitamine &Minerale Mix.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 4.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 74%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.15%

Vet: 17.31%

Vezel: 1.92%

Koolhydraten: 34.62%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.58%

Vet: 34.23%

Koolhydraten: 28.19%

Pros:

 • Rijke bron van dierlijke eiwitten
 • Beperkte lijst met ingrediënten verbetert de verteerbaarheid
 • Laag in vezels en hoog in vocht

Tegens:

 • Duur, ongeveer $ 0,78 per ounce

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Het verhogen van de kwaliteit en verteerbaarheid van het dieet van uw kat kan helpen bij winderigheid en andere spijsverteringsproblemen. Deze Open Farm droogvoerformule bevat humaan gekweekte kalkoen en kip als de primaire ingrediënten, samen met drie bronnen van aanvullende eiwitten, waardoor het een ongelooflijk eiwitrijk recept voor uw kat is.

Naast het feit dat het vol zit met dierlijke eiwitten, bevat deze droge voedselformule een mix van superfoods, waaronder pompoen en veenbessen, die natuurlijke bronnen van essentiële vitamines en mineralen bieden. Deze superfoods worden ook aangevuld met vitamine- en mineralenadditieven.

Hoewel dit recept rijk is aan dierlijke eiwitten, bevat het een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten, waaronder peulvruchten, garbanzo-bonen en linzen. Ook is het koolhydraatgehalte van de droge stof van het voedsel meer dan 35%, wat hoger is dan we zouden willen.

Ingrediënten:

Humaan opgevoede kalkoen, humaan opgevoede kip, oceaanwitvismeel, haringmeel, garbanzobonen (kikkererwten), rode linzen, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), oceaan menhaden vismeel, groene linzen, pompoen, natuurlijke smaak, niet-GMO cranberry’s, gedroogd cichoreiwortelextract, cholinechloride, appels, cholinechloride, zout, dandelion Greens, Taurine, Kurkuma, Kaliumchloride, Dicalciumfosfaat, Gedroogd Yucca Schidigera Extract, Gemengde Tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), Calciumcarbonaat, ZinkProteïne, IjzerProteïne, KoperProteïne, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, CalciumJodaat, Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Vitamine A Acetaat, Riboflavine Supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Rozemarijn Extract

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.57%

Vet: 21.74%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 21.74%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.42%

Vet: 44.33%

Koolhydraten: 18.25%

Pros

 • Humaan opgevoede kalkoen en kip zijn de belangrijkste ingrediënten
 • Verschillende bronnen van aanvullende dierlijke eiwitten
 • Gemaakt met ethisch verantwoorde ingrediënten
 • Geen vulstoffen, bijproducten of vaag genoemde ingrediënten

Tegens

 • Hoger dan gemiddeld koolhydraatgehalte (35%)
 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft


Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Nature’s Variety produceert dit beperkte ingrediënt kattenvoer met ongeveer elke vleessmaak die je maar kunt bedenken. Zelfs de meest kieskeurige katten zouden verliefd moeten kunnen worden op een van de smaakopties. Eend, konijn, zalm, lam, rundvlees en kip geven je kat een enorme verscheidenheid aan gezond, graanvrij voedsel.

Dit recept is gemaakt met 95% kip, kalkoen en kippenlever, met 5% fruit, groenten en andere gezonde ingrediënten. Er zitten geen aardappelen, maïs, soja of tarwe in dit product, waardoor het ideaal is voor katten met spijsverteringsproblemen. In feite is de lijst met ingrediënten vrij kort, wat goed is voor de verteerbaarheid.

Naast het feit dat het vrij is van granen en vulstoffen, bevat dit ingeblikte voedsel geen gewone verdikkingsmiddelen zoals guargom, xanthaangom en carrageen. Het wordt geleverd in een gemakkelijk te verteren patétextuur en bevat veel vocht om uw kat gehydrateerd en gezond te houden.

Ingrediënten:

Kip, Turkije, Kippenlever, Kippenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei, Eiproduct, Erwten, Wortelen, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IJzerproteïne, ZinkProteïnelaat, Koperproteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, foliumzuur), taurine, L-ascorbyl-2-polyfosfaat, menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), artisjokken, veenbessen, pompoen, tomaat, bosbessen, broccoli, kool, boerenkool, peterselie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 34.09%

Vezel: 13.64%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.65%

Vet: 61.3%

Koolhydraten: 5.05%

Pros:

 • Rijk aan hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Vrij beperkte lijst van ingrediënten
 • Zeer laag in toegevoegde koolhydraten
 • Bevat veel vocht voor hydratatie

Tegens:

 • Enigszins prijzig
 • Geen single-source eiwitrecept

Stella &Chewy's Absolutely Rabbit Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Als u vermoedt dat de kwaliteit van het dieet van uw kat zijn winderigheid kan veroorzaken, overweeg dan om te upgraden naar een gevriesdroogde formule gemaakt met een nieuwe bron van eiwitten. Dit Absolutely Rabbit recept van Stella &Chewy’s is gemaakt met 98% konijnenvlees, organen en gemalen bot, waardoor het een soort-geschikte bron van uitgebalanceerde voeding voor uw kat is.

Naast het konijn en konijn liver, dit recept bevat olijfolie en pompoenpitten. We geven er over het algemeen de voorkeur aan om plantaardige ingrediënten in kattenvoer te vermijden, maar deze ingrediënten, in combinatie met de voedingssupplementen, vormen slechts 2% van de totale formule.

De gevriesdroogde formulering houdt het vochtgehalte van het recept zeer laag – slechts ongeveer 5%. Hoewel Stella &Chewy’s zegt dat je dit product kunt voeren zoals het is, raden we aan om het opnieuw te hydrateren met water of bottenbouillon voordat je het voedt. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat aan de hydratatiebehoeften van uw kat wordt voldaan en het kan ook de verteerbaarheid van het voedsel vergroten.

Ingrediënten:

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Pros:

 • Eén bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Gemaakt met 98% vlees, organen en gemalen bot
 • Bereid in kleine batches om de kwaliteit te garanderen
 • Vrij van veel voorkomende allergenen en kunstmatige toevoegingen

Tegens:

 • Enigszins prijzig
 • Moet worden gerehydrateerd om vocht te leveren

Wellness Complete Health Pate Kip Entreé

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als uw kat niet allergisch is voor kip, kan deze ingeblikte voedselformule van Wellness een goede optie zijn. Gemaakt met verse kip, kippenlever en kalkoen, zit dit recept boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten. Het recept bevat ook het vocht dat uw kat nodig heeft voor een optimale hydratatie.

Dit recept zit niet alleen boordevol eiwitten, maar het is betaalbaar geprijsd op minder dan $ 0,30 / ounce. De lijst met ingrediënten is relatief kort en bevat alleen volwaardige ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen of vulstoffen. Het bevat wel een paar plantaardige ingrediënten, maar geen granen. Het totale koolhydraatgehalte van de formule is ongeveer 16% (we zouden het graag dichter bij 10% zien).

Als uw kat geen kip kan verdragen, biedt Wellness een verscheidenheid aan andere ingeblikte voedselopties in hun Complete Health-lijn, waaronder kalkoen, kalkoen en zalm en rundvlees.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kalkoen, Kippenbouillon, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Guargom, Veenbessen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Taurine, Zout, CassiaGom, Xanthaangom, Cholinechloride, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Bètacaroteen, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaaneiwitaat, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.87%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 11.29%

Pros:

 • Rijk aan hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Bevat het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie
 • Vrij beperkte lijst van ingrediënten voor hele voedingsmiddelen
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen en kleurstoffen

Tegens:

 • Geen enkel eiwitrecept
 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten

Buy On Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Voor katten met een gevoelige maag staan kwaliteit en verteerbaarheid centraal. Dit graanvrije recept van Blue Buffalo Basics is gemaakt met een beperkt aantal ingrediënten om een zachte spijsvertering te ondersteunen. Het bevat natuurlijke bronnen van vezels, zoals pompoen, voor extra ondersteuning.

Dit dieet met beperkte ingrediënten bevat verse uitgebeende witvis als hoofdingrediënt, gevolgd door menhaden vismeel als een geconcentreerde bron van aanvullende dierlijke eiwitten. Hoewel koolzaadolie en lijnzaad de primaire bronnen van toegevoegd vet zijn, vindt u ook visolie op de lijst als een dierlijke bron van omega-3-vetzuren.

U zult geen granen, vulstoffen of kunstmatige additieven in dit product vinden, maar u zult verschillende plantaardige ingrediënten vinden, zoals erwten, aardappelen en tapioca. Deze zijn niet inherent schadelijk, maar we geven er meestal de voorkeur aan om koolhydraatadditieven in kattenvoer te beperken, vooral peulvruchten en zetmeelrijke ingrediënten zoals aardappelen. Over het algemeen is het koolhydraatgehalte van deze formule (45%) erg hoog.

Ingrediënten:

Uitgebeende witvis, menhaden vismeel, erwteneiwit, aardappelen, erwtenzetmeel, tapiocazetmeel, koolzaadolie, erwtenvezel, natuurlijke smaakstof, lijnzaad (bron van omega 6-vetzuren), calciumsulfaat, cholinechloride, DL-methionine, kaliumchloride, visolie (bron van omega 3-vetzuren), taurine, calciumchloride, pompoen, gedroogde cichoreiwortel, alfalfa-voedingsconcentraat, calciumcarbonaat, zout, vitamine E-supplement, geconserveerd met gemengde tocoferolen, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), groentesap voor kleur, ijzersulfaat, niacine (vitamine B3), ijzeraminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, zinksulfaat, bosbessen, veenbessen, gerstgras, peterselie, kurkuma, gedroogde kelp, yucca schidigera-extract, kopersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), koper aminozuurchelaat, L-lysine, biotine (vitamine B7), vitamine A-supplement, Mangaansulfaat, Mangaan aminozuur chelaat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), calciumpantothenaat (vitamine B5), riboflavine (vitamine B2), vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur (vitamine B9), gedroogde gist, gedroogd enterococcus faeciumfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd aspergillus nigerfermentatie-extract, gedroogd trichoderma longibrachiatumfermentatie-extract, gedroogd bacillus subtilisfermentatie-extract, calciumjodaat, Natriumseleniet, olie van rozemarijn.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 6%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 32.97%

Vet: 15.38%

Vezel: 6.59%

Koolhydraten: 45.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.57%

Vet: 32.38%

Koolhydraten: 39.05%

Pros:

 • Twee hoogwaardige eiwitbronnen
 • Vrij van vulstoffen, granen en kunstmatige toevoegingen
 • Beperkte lijst van hoofdingrediënten voor een hoge verteerbaarheid

Tegens:

 • Enigszins prijzig
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Rijk aan koolhydraten

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Katten met voedselallergieën en gevoeligheden kunnen vaak baat hebben bij een dieet met beperkte ingrediënten. Deze eend en groene erwtenformule van Natural Balance heeft eend van topkwaliteit als hoofdingrediënt en een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten. De enige andere hoofdingrediënten zijn eendenlever, erwteneiwit, gemalen erwten, zalmolie en eendenmeel.

We waarderen het dat de enige bron van toegevoegd vet in deze formule dierlijk is (zalmolie), hoewel we het liever zonder de koolhydraatadditieven doen. Erwteneiwit is een aanvullende bron van eiwitten, maar plantaardige producten zijn inherent minder biologisch waardevol voor uw kat dan dierlijke eiwitten. Over het algemeen is het koolhydraatgehalte van dit recept een beetje hoog (18%).

Naast het feit dat het vol zit met dierlijke eiwitten en gemaakt is met een beperkte lijst met ingrediënten, is dit recept vrij van granen, vulstoffen en kunstmatige toevoegingen. Als eend niet de favoriet van je kat is, biedt Natural Balance een verscheidenheid aan andere diëten met beperkte ingrediënten. Zorg ervoor dat u de ingrediëntenlijst controleert en vermijd de recepten die niet beginnen met een bron van dierlijke eiwitten.

Ingrediënten:

Eend, eendenbouillon, eendenlever, erwteneiwit, gemalen erwten, natuurlijke smaak, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), eendenmeel, dicalciumfosfaat, vitamines (vitamine E soepelnt, Thiamine mononitraat, Niacine, Vitamine A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, D-Calcium Pantothenaat, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Biotine), Guargom, Mineralen (ZinkProteïne, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Ijzerproteïne, Kopersulfaat, KoperProteïne, Mangaansulfaat, Mangaan Proteinaat, CalciumJodaat, Natriumseleniet), Kaliumchloride, Zout, Taurine, Veenbessen, Cholinechloride, Carrageen, Lijnzaadmeel, Yucca Schidigera Extract, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 31.82%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30%

Vet: 56.67%

Koolhydraten: 13.33%

Pros:

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Beperkte lijst van ingrediënten
 • Rijk aan dierlijke eiwitten en vocht
 • Vrij van granen, vulstoffen en kunstmatige toevoegingen

Tegens:

 • Gemaakt met wat plantaardig eiwitconcentraat
 • Bevat carrageen

Laatste gedachten

We ervaren allemaal van tijd tot tijd winderigheid en uw kat is geen uitzondering. In veel gevallen is het gewoon een beetje spijsverteringsproblemen en zal het vanzelf overgaan. Als uw kat echter regelmatig gas ervaart, kan een dieetverandering nodig zijn.

Door uw kat een gezond, licht verteerbaar dieet te geven, kan het gas verminderen, het energieniveau verbeteren, de immuniteit verhogen en de gezondheid en het welzijn op lange termijn ondersteunen.

We hebben een lijst samengesteld met de beste kattenvoer voor gasachtige katten, maar houd er rekening mee dat elke kat anders is. Als uw kat specifieke voedselallergieën heeft, moet u verstandig kiezen. Praat met uw dierenarts over veranderingen in het dieet die kunnen helpen bij het oplossen van de gassiness van uw kat.

Relevante inhoud:

Veelgestelde vragen

Maakt nat kattenvoer katten gasachtig?

Elke kat is uniek, dus sommige katten hebben misschien minder gas op droogvoer in plaats van natvoer, of ze kunnen het beter doen met bepaalde ingrediënten dan andere. Meestal zijn het de ingrediënten die het probleem zijn. Enkele van de beste gasproducerende voedingsmiddelen zijn peulvruchten en kruisbloemige groenten.

Wat geef je een kat die gas heeft te eten?

Als uw kat vaak gas heeft, kunt u proberen het vezelgehalte te verminderen en de verteerbaarheid van zijn dieet te verbeteren. Probeer kleinere, frequentere maaltijden te voeren en overweeg een eliminatiedieet als u vermoedt dat uw kat voedselallergieën heeft ontwikkeld.

Wat is het gemakkelijkste voedsel voor katten om te verteren?

Het gemakkelijkste voedsel voor katten om te verteren is een hoogwaardig dieet dat bestaat uit voedzaam heel voedsel. Op vlees gebaseerde diëten met een hoger vochtgehalte zoals natvoer zijn over het algemeen het beste.