Onbevooroordeelde Purina One Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Hoe verhoudt Purina ONE zich tot andere Purina merken en zou het een goede keuze kunnen zijn voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Purina ONE kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling van Purina ONE op wat belangrijk is

We hebben Purina ONE geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Totaalscore: 6.7/10

We geven Purina ONE kattenvoer een 40 uit 60 rating of een B- cijfer.

Over Purina ONE

Purina ONE werd geïntroduceerd in 1986 en was Purina’s eerste onderneming in de wereld van super-premium dierenvoeding. Het wordt op de markt gebracht als een natuurlijk merk en beschikt over wat Purina hoogwaardige ingrediënten noemt, bewerend dat deze betere ingrediënten kunnen leiden tot een betere gezondheid.

Met zoveel andere Purina-merken om uit te kiezen, hoe is Purina ONE anders en hoe verhoudt het zich tot zijn broers en zussen in de Purina-familie?

In vergelijking met andere Purina-merken staat ONE het dichtst bij Pro Plan en Beyond. Purina ONE is de goedkoopste van het stel en lijkt gemiddeld het hoogste eiwitgehalte te hebben. In vergelijking met Beyond heeft het meer controversiële ingrediënten zoals kunstmatige kleuren, maïsglutenmeel en dierlijke bijproducten.

In vergelijking met Pro Plan heeft het minder kunstmatige ingrediënten en zijn marketingexpertformulering en door dierenartsen goedgekeurde voedingsmiddelen.

Uiteindelijk zijn de verschillen tussen Purina ONE en andere merken subtiel, gevarieerd en het best per product te evalueren.

Inkoop en productie

Zoals vrijwel alle Purina-voedingsmiddelen, wordt Purina ONE voornamelijk geproduceerd in de Verenigde Staten in purina-faciliteiten. De meeste Purina-ingrediënten zijn afkomstig uit Noord-Amerika, maar afhankelijk van beschikbaarheid en productielocatie kan het bedrijf ingrediënten uit andere landen verkrijgen.

Is Purina ONE kattenvoer teruggeroepen?

Purina ONE kattenvoer werd in 2011 twee keer teruggeroepen vanwege mogelijke salmonellabesmetting. Andere Purina-merken zijn meerdere keren teruggeroepen sinds het bedrijf in de jaren 1950 begon met het maken van dierenvoeding. Je kunt meer te weten komen over Purina’s volledige herinneringsgeschiedenis op Petful.

Welke soorten kattenvoer biedt Purina ONE aan?

Purina ONE heeft een breed scala aan nat en droog voedsel in graanvrije en graaninclusieve variëteiten.  U kunt kiezen uit de standaard Purina ONE of Purina ONE True Instinct, een lijn van droge en natte voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Purina ONE Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Elke zak van dit voedsel bevat een combinatie van knapperige brokjes en “vlezige malse hapjes”.

Het eten bevat kip als eerste ingrediënt, maar met rijstmeel en maïsglutenmeel de volgende twee ingrediënten, ziet dit er helemaal niet uit als een op vlees gebaseerd voedsel.

Als extra bron van dierlijke eiwitten bevat het voedsel kippenbijproductmeel. Er zijn hier tal van onbekenden. Waaruit bestaat de kipbijproduct maaltijd voornamelijk? Organen? Beenderen? Bindweefsel? Verteerbaarheid, voedingswaarde en behandeling van ingrediënten staan allemaal ter discussie.

Rundvet is de primaire vetbron van het voedsel. Het is een goede. Dierlijk vet is rijk aan de vetzuren die katten nodig hebben.

De ingrediëntenlijst bevat een reeks koolhydraatrijke plantaardige ingrediënten, waaronder verschillende vormen van soja, tarwe en maïs.

Hoewel Purina ONE wordt aangeprezen als een natuurlijk merk, bevat dit product karamelkleur, die beruchte bruine kleurstof waarvan bekend is dat deze soms een kankerverwekkende chemische stof bevat die 4-MEI wordt genoemd.

Over het algemeen is dit voedsel laag in eiwitten met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Er is niet veel aan dit voedsel dat zich onderscheidt van andere brokproducten. Het is een oubollig, tarweachtig, knapperig voedsel met karamelkleur en veel soja. Katten houden van de manier waarop het smaakt en sommige klanten zeggen dat hun kat het goed doet, maar we kunnen het niet aanbevelen als een qua voedingswaarde uitstekende keuze.

Het voedsel bevat 366 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip, rijstmeel, maïsglutenmeel, kippenbijproductmeel (bron van glucosamine), rundvleesvet natuurlijk bewaard met gemengde tocoferolen, sojameel, volkoren maïs, tarwemeel, leversmaak, soja-eiwitisolaat, soja-eiwitconcentraat, glycerine, fosforzuur, calciumcarbonaat, zout, kaliumchloride, karamelkleur, gedroogde wortelen, gedroogde erwten, cholinechloride, natriumbissulfaat, VITAMINES [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)], Taurine, MINERALEN [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite], L-cysteïne, L-lysinemonohydrochloride, DL-methionine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 14.77%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 44.32%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.51%

Vet: 30.19%

Koolhydraten: 37.3%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Rundvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Rijstmeel, Maïsglutenmeel, Sojameel, Volkoren Maïs, Tarwemeel, Soja-eiwitisolaat, Soja-eiwitconcentraat, Karamelkleur

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Bevat dierlijk vet

Tegens

 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat karamelkleur
 • Geen droogvoer levert het vocht dat uw kat nodig heeft

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kalkoen- en kippenbijproductmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit droge kattenvoer te zijn.

Dit Purina ONE-voer wordt verkocht als een oplossing voor katten met een gevoelige huid en magen, en beweert dat de omega-vetzuren helpen om de vacht glanzend te houden.

Purina zegt dat het voedsel goed verteerbaar is voor gevoelige systemen, hoewel het niet duidelijk is hoe het beter verteerbaar is dan andere Purina ONE-droge voedingsmiddelen. Toch lijkt het te werken voor de mensen die het voeden. Vijfsterrenrecensies vertegenwoordigen 88% van de feedback op Chewy en tal van klanten geloven dat het voedsel verantwoordelijk is voor het oplossen van de spijsverteringsproblemen van hun katten.

Maar waar is dit eten echt van gemaakt? Het eerste ingrediënt van het voedsel is kalkoen, gevolgd door kipbijproductmeel. Gezien het feit dat kipbijproductmeel een dicht, gedehydrateerd ingrediënt is, lijkt het erop dat dit een op vlees gebaseerd voedsel is.

Naast al dat vlees bevat het voedsel rijstmeel, maïsglutenmeel, sojameel, havermeel en gemalen maïs. Met 33% koolhydraten op basis van droge stof is dit voedsel zeker aan de koolhydraatrijke kant.

Rundvet dient als de primaire vetbron van het voedsel. Later op de ingrediëntenlijst staat een vleugje sojaolie.

Het voedsel is verrijkt met synthetische vitamines, mineralen en aminozuren, samen met een smidge van gedroogde wortels en erwten. Het bevat karamelkleur – dezelfde kleurstof die zo vaak voorkomt in coladranken en zo vaak besmet is met een kankerverwekkende chemische stof.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een matig eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Hoewel klanten het erover eens lijken te zijn dat dit Purina ONE-voedsel een oplossing is voor spijsverteringsproblemen en huidproblemen, lijkt dit recept op de meeste andere droge voedingsmiddelen met graaninclusiviteit. Met kip en eieren die op de ingrediëntenlijst verschijnen, is het geen voedsel met beperkte ingrediënten en waarschijnlijk geen goede keuze voor katten met allergieën en voedselintoleranties.

Het voedsel heeft 430 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kalkoen, Kipbijproductmeel, Rijstmeel, Maïsglutenmeel, Sojameel, Havermeel, Volkoren maïs, Rundvet Natuurlijk geconserveerd met vitamine E, ESSENTIËLE VOEDINGSSTOFFEN EN ANDERE INGREDIËNTEN: Mineralen (fosforzuur, calciumcarbonaat, zout, kaliumchloride, zinksulfaat, ijzersulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, calciumjodaat, natriumseleniet), gedroogd eiproduct, leversmaak, sojaolie, karamelkleur, Vitaminen (Choline, Vitamine E, Vitamine B-3, Vitamine A, Vitamine B-5, Vitamine B-1, Vitamine B-2, Vitamine B-12, Vitamine B-6, Foliumzuur, Vitamine D-3, Vitamine B-7, Vitamine K), Gedroogde Wortelen, Gedroogde Erwten, Taurine, Aminozuren (L-Lysine Monohydrochloride).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 14.77%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 42.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.15%

Vet: 30.78%

Koolhydraten: 36.07%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije, Rundvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Rijstmeel, MaïsGlutenmeel, Sojameel, Havermeel, Volkoren Maïs, Karamelkleur

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Gemaakt met dierlijk vet

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat karamelkleur
 • Bevat meerdere veel voorkomende voedselallergenen
 • Geen droogvoer levert het vocht dat uw kat nodig heeft

Purina ONE Chicken Recept Paté Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Laten we tot slot een van de populairste natte formules van Purina ONE bekijken. Dit product is een paté op basis van kip. De graanvrije paté wordt voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten, met kippenvlees, lever van niet-gespecificeerde oorsprong, varkenslongen en forel bovenaan de ingrediëntenlijst.

Afgezien van guargom als stabilisator en verdikkingsmiddel, bevat dit voedsel geen donzige plantaardige ingrediënten. Geen wortelen. Geen erwten. Geen zetmeel.

Het bevat “natuurlijke aroma’s”, een ingrediënt dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerde dierlijke weefsels. Dat is het laatste ingrediënt voor een lange lijst van synthetische vitamines, mineralen en aminozuren die elke maaltijd qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan dierlijke eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Dit voedsel heeft alles wat we zoeken in een ingeblikt product – een laag koolhydraatgehalte, veel eiwitten uit benoemde stukken vlees, een mix van spiervlees en organen voor maximale dierlijke voeding, en als klap op de vuurpijl is de paté verdikt zonder carrageen. Dit is een massief silver-star product.

Het voedsel heeft 91 calorieën in elk 3-ounce blikje of 30 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Lever, Kippenbouillon, Varkenslongen, Forel, Natuurlijke Aroma’s, Mineralen (Kaliumchloride, Zout, Mono- en Dicalciumfosfaat, Magnesiumsulfaat, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Kopersulfaat, Mangaansulfaat, Kaliumjodide), Guargom, Vitaminen (Choline, Vitamine E, Vitamine B-1, Vitamine B-3, Vitamine B-5, Vitamine A, Vitamine K, Vitamine B-6, Vitamine B-2, Vitamine B-12, Vitamine B-7, Foliumzuur, Vitamine D-3), Taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.64%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 6.09%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Varkenslongen, Forel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Guar Gom

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Gemaakt zonder dierlijke bijproducten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Gemaakt zonder carrageen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat vaag genoemde lever

Wat vinden klanten van Purina ONE Kattenvoer?

Op Amazon en Chewy ontvangen Purina ONE-productvermeldingen voornamelijk positieve recensies. Purina ONE’s populaire Tender Selects Blend with Real Chicken droogvoer heeft bijvoorbeeld meer dan 500 beoordelingen over Chewy en 97% van de recensenten zegt dat ze het aan een vriend hadden aanbevolen.

Reviews van Purina ONE Laten we eens kijken naar een paar positieve en kritische beoordelingen om te zien wat mensen over dit merk zeggen.

Positieve beoordelingen

“Ik heb mijn katten altijd Purina gevoerd, waar ze dol op zijn! Mijn oudere man heeft altijd spijsverteringsproblemen gehad, maar tot voor kort had hij 1-2x per week overgegeven. Hij is een kieskeurige eter, maar na het lezen van de recensies over deze formule besloot ik de overstap te maken. Na een paar weken is het probleem HELEMAAL weg en geniet mijn kat echt van het eten. Beide katten zijn eigenlijk heel enthousiast om nu te eten. Dit hais een redder in nood geweest! Hoefde niet naar de dierenarts!” – DannyCat, reviewing Purina ONE Sensitive Skin &Stomach

“Ik vind het leuk dat kip het eerste ingrediënt is dat wordt vermeld. Ik weet niet zeker of “graanvrij” zo belangrijk is, maar ik probeer dit aan te bieden als een alternatief voor hun ProPlan dikke kip voorgerecht. Ik zal nooit begrijpen waarom fabrikanten van kattenvoer aandringen op het mengen van groenten in voedsel voor carnivoren, maar mijn katten blijven bij echte vleesproducten.” – Rozemarijn, recensie purina ONE chicken recept paté graanvrij ingeblikt kattenvoer

Negatieve beoordelingen

“Dacht dat dit zacht zou zijn, maar het is moeilijk. Er staat teder, voor mij zou dat zacht betekenen. Het was niet mijn ene kat is 18 jaar oud en ik had zacht voedsel nodig omdat zijn tanden bijna weg zijn. Hij kan geen hard voedsel eten. Hij eet blik met jus en dat moet veel jus of saus hebben. Mijn andere is een kitten en die van hem is helemaal zacht en melk.” – Bouillon, reviewing Purina ONE Tender Selects Blend met Real Chicken Dry Cat Food

“Katten houden niet van ingeblikt voedsel dat geen behoorlijke hoeveelheid sap, auspiciën of bouillon / gelatine bevat. Dit is een enorme mislukking voor veel graanvrije soorten. Ik schud het blikje voordat ik overweeg het te kopen voor een idee van de vloeistofverhouding. Mijn katten eten geen grof vlees of stukjes wortel of erwten, maar ze worden gemengd om te paté ‘er is genoeg bouillon waarvan ik weet dat het een hit zal zijn. “ – kdale, recensie Purina ONE Chicken Recipe Paté Grain-Free Canned Cat Food

Hoeveel kost Purina ONE Kattenvoer?

Van de Purina-merken die zich richten op de super-premiummarkt, is Purina ONE de meest economische.

Als je het bekijkt in termen van dagelijkse voerkosten, zou het ongeveer kosten $2.30 per dag om een kat van 10 pond Purina ONE nat kattenvoer te voeren. Als u een Purina ONE droge formule kiest, zouden uw dagelijkse kosten aanzienlijk lager zijn rond $0.18 per dag.

Lees ook: De 5 beste goedkope kattenvoer die betaalbaar en gezond is!

Kortom, is Purina ONE een goede keuze?

Purina ONE heeft een aantal geweldige recepten – denk aan de ingeblikte kippaté die hierboven is besproken – en sommige die weinig beter zijn dan de kleurrijke brokjes in het schap van de supermarkt.

Als je het beste wilt krijgen dat Purina ONE te bieden heeft, kies dan voor hun ingeblikt voedsel en sla de True Instinct-lijn over – True Instinct-ingeblikte recepten gebruiken tarwegluten om het eiwitgehalte te verhogen. Niet helemaal trouw aan het instinct van de kat om vlees te eten.

Lees ook: De 10 beste kattenvoer

Waar koop je Purina ONE Kattenvoer?

Purina ONE wordt op grote schaal gedistribueerd en verkocht in supermarkten, big box-winkels en speciaalzaken voor huisdieren. Als u het liever online koopt, kunt u Purina ONE bestellen via retailers zoals Amazon, Chewy, PetSmart, Walmart en Target.

Klik hier om purina ONE kattenvoer op Chewy te kopen.