6 Beste luchtreinigers voor haar, huidschilfers, allergieën en geur van huisdieren 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste luchtreinigers voor haar van huisdieren vangen huidschilfers op, pakken katten- en hondenhaar in de lucht op, produceren geen schadelijke emissies en werken efficiënt om de lucht dag en nacht fris te houden.

Daarom hebben we gekozen voor de Winix 5500-2 luchtreiniger met True HEPA als de beste luchtreiniger op de markt.

Voor iets meer dan $ 200 reinigt deze huisdierspecifieke luchtreiniger efficiënt middelgrote kamers, vangt allergenen op en heeft slimme functies voor een moeiteloze zuiveringservaring.

Als u nieuw bent in de wereld van luchtzuivering, scrolt u omlaag onder de beoordelingen om onze kopersgids te lezen. Je leert hoe je het jargon van de luchtreiniger kunt decoderen, welke functies ertoe doen en hoe je de luchtreiniger kunt identificeren die bij je past.

Waarom zou u ons vertrouwen?

Deze gids is het resultaat van urenlang onderzoek naar luchtzuiveringstechnologie, het identificeren van belangrijke kwaliteitsindicatoren en het evalueren van meer dan een dozijn verschillende luchtreinigers op prestaties, bruikbaarheid, klanttevredenheid en prijs.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste luchtreinigers voor haar, huidschilfers, allergieën en geur van huisdieren

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Winix 5500-2 Luchtreiniger

 • Echte HEPA-luchtreiniger vangt allergenen en deeltjes in de lucht op
 • Vernietigt bacteriën in de lucht
 • Actief koolfilter neutraliseert geur

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Blueair Blue Pure 211+ Luchtreiniger

 • Chique, modern design met meerdere kleuropties
 • Eenvoudige bediening met één knop met drie ventilatorinstellingen
 • Energy Star-gecertificeerd voor energie-efficiëntie

Beste voor geurbestrijding

aac-table__image

9.6

Geplukt door 31 mensen vandaag!

EnviroKlenz Luchtreiniger

 • Gepatenteerde aardemineraaltechnologie neutraliseert geuren
 • Extra dik true HEPA-filter
 • Eenvoudige bediening met vier ventilatorinstellingen

Beste voor kattenbakgeur

aac-table__image

9.4

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Gezuiverde lucht huisdier geurfilter

 • Speciaal ontworpen voor kattenbakgeur
 • Combinatie van geurverwijderend materiaal gaat 4 tot 7 maanden mee
 • Bespaar tot 20% bij aankoop van meerdere eenheden

Beste voor allergieën

aac-table__image

9.2

Geplukt door 21 mensen vandaag!

IQAir Health Pro Plus Luchtreiniger

 • HyperHEPA-filter vangt zelfs de kleinste deeltjes op
 • 3D UltraSeal vergrendelt deeltjes
 • Informatieve digitale interface met flexibele aanpassing

Top 6 beste luchtreinigers voor huisdierhaar

Winix 5500-2 luchtreiniger met True HEPA

Bekijk op Amazon

Beste voor: Allergieën en mensen die gevoelig zijn voor huidschilfers van huisdieren, haar van huisdieren en geuren

De Winix 5500-2 luchtreiniger is exclusief ontworpen voor dieren en combineert alle basisfuncties die we aanbevelen in een luchtfilter in een pakket dat relatief zuinig is.

Het heeft een echt HEPA-filter om allergenen te vangen, vangt haar op in het voorfilter en heeft een koolstoffilter om geuren te neutraliseren. Naast de basis heeft de Winix een aantal actieve zuiveringsfuncties.

De Winix Ultimate Pet luchtreiniger is voorzien van CleanCel, een antibacteriële coating die bacteriën neutraliseert. Het maakt gebruik van PlasmaWave-technologie, een elektrisch oxidatiesysteem met behulp van plasma-ionisatoren.

De PlasmaWave-technologie breekt luchtverontreinigende stoffen af op moleculair niveau. Zoals alle ionisatoren produceert het een sporenhoeveelheid ozon, maar een vertegenwoordiger van het bedrijfresentative legt uit dat deze ozonbijproducten minder dan 10 ppb bedroegen, wat niet als een gevaarlijke hoeveelheid wordt beschouwd. Als u niet vertrouwd bent met de ionisator, kunt u de PlasmaWave-technologie altijd een of meer keren uitschakelen.

Verder is dit een slimme luchtreiniger. Als u de functie wilt automatiseren, kunt u deze overschakelen naar AutoMode. Deze modus maakt gebruik van slimme sensoren om de luchtkwaliteit te detecteren en automatisch te schakelen tussen vier snelheidsinstellingen.

Om u op de hoogte te houden, wordt informatie van de slimme sensoren rechtstreeks naar het scherm gestuurd. Het scherm deelt waardevolle informatie, waaronder realtime luchtzuiverheidsupdates en LED-waarschuwingen die u laten weten dat het tijd is om het filter te vervangen. De lichten dimmen in overeenstemming met het omgevingslicht in de kamer.

Het wordt aanbevolen voor een kamer van 283 vierkante voet. Volgens AHAM-tests is de afgiftesnelheid van schone lucht van de eenheid 194 kubieke voet per minuut voor pollen, 182 voor stof en 183 voor tabaksrook.

Pros

 • Echt HEPA-filter vangt allergenen in de lucht effectief op
 • Vernietigt bacteriën in de lucht en neutraliseert geuren
 • Slimme sensoren detecteren luchtzuiverheid en passen automatisch de filtratiesnelheid aan
 • Matig geluidsniveau en relatief voordelige prijs

Tegens

 • Produceert een kleine hoeveelheid ozon
 • Vereist dure vervangende filters

Blueair Blue Pure 211+ luchtreiniger met wasbare voorfilters

Bekijk op Amazon

Beste voor: Niet-allergische mensen die het haar en de geuren van huisdieren willen verminderen

Als onze runner-up is de Blueair Blue Pure 211 + luchtreiniger net iets hoger geprijsd dan onze topkeuze en heeft hij niet het voordeel van een echt HEPA-filter. Dit maakt het een geweldige keuze voor niet-allergiepatiënten wiens primaire zorg het verminderen van haar en geuren van huisdieren is.

De luchtreiniger beschikt over een filtratiesysteem met drie niveaus. De eerste fase van de filtratie is een wasbaar voorfilter dat zich uitstrekt rond de buitenkant van de unit. Hoewel verkrijgbaar in meerdere kleuren, zodat u het uiterlijk van het apparaat aan uw voorkeuren kunt aanpassen, als grotere deeltjes zoals huisdierbont eraan kleven, zult u het weten.

Vervolgens komt het HEPAsilent-filter dat elektrostatische filtratie gebruikt om 99,97% van de deeltjes in de lucht te verwijderen. Ten slotte helpt een koolstoffilter geuren te neutraliseren. Het wordt aanbevolen om deze filters eens in de zes maanden te vervangen.

De Blue Pure 211+ is Energy Star-geclassificeerd voor de beste energie-efficiëntie in zijn klasse. Hij verbruikt 60 watt op de hoogste van drie ventilatorsnelheden. Welke snelheid je ook kiest, de luchtreiniger is relatief stil. Meerdere recensenten geven commentaar op de lage ruisoutput van de luchtreiniger, hoewel we vonden dat deze net iets luidruchtiger was dan onze topkeuze.

Dit model is geschikt voor grote kamers en kan ruimtes tussen 400 en 600 vierkante meter schoonmaken. Het is AHAM beoordeeld op 540 vierkante voet en, met een CADR van 350 kubieke voet per minuut, reinigt de lucht ongeveer vijf keer per uur.

Ondanks dat het een van de stilste luchtreinigers op de markt is, worden sommige klanten gestoord door het bedieningslampje van de Blue Pure 211 +, dat niet uitgaat en ’s nachts te fel kan zijn. Sommige gebruikers houden ook niet van de beperkte opties voor aanpassing, hoewel u de eenvoud van deze luchtreiniger misschien waardeert.

Pros

 • Chique, modern ontwerp met meerdere kleuropties voor voorfilter
 • Eenvoudige bediening met één knop met drie snelheidsinstellingen
 • Energy Star-gecertificeerd voor energie-efficiëntie
 • HEPASilent filtertechnologie en geurneutraliserende koolstof

Tegens

 • Blauw bedrijfslampje gaat nooit volledig uit
 • Heeft geen echt HEPA-filter
 • Sommige recensenten stellen dat het een slechte geur veroorzaakt

Bekijk op EnviroKlenz

Beste voor: Mensen die zich zorgen maken over huishoudelijke geuren van huisdieren, rook en voedsel

Geur is altijd een zorg voor ouders van huisdieren, maar als u zich ook zorgen maakt over geuren van rook, voedsel en meer, kan de EnviroKlenz-luchtreiniger een goede keuze zijn.

Wat deze luchtreiniger uniek maakt (en vooral goed voor geurbeheersing) is dat het geen actief koolfilter gebruikt, maar een gepatenteerd filter dat geurverwijderende mineralen bevat. Met behulp van gepatenteerde aardemineraaltechnologie verwijdert dit filter geur terwijl het ook VOC’s, pathogenen en andere potentieel schadelijke stoffen in de lucht neutraliseert.

In vergelijking met vergelijkbare modellen deed de EnviroKlenz beter werk bij het verwijderen van VOC’s, waaronder ammoniak (een belangrijke bijdrage aan de geur van kattenurine) en formaldehyde (een belangrijk onderdeel in sigarettenrook).

Naast zijn geurneutraliserende eigenschappen, doet de EnviroKlenz geweldig werk bij het zuiveren van de lucht.

Dit model maakt niet alleen gebruik van een echt HEPA-filter, maar het is ook much dikker dan veel van de modellen die we hebben gezien. Dit stelt de luchtreiniger in staat om meer deeltjes in de lucht op te vangen en het helpt het filter ook langer mee te gaan, wat bijdraagt aan de algehele economische waarde.

Met vier snelheidsinstellingen biedt de EnviroKlenz een CADR van ongeveer 300 kubieke voet per minuut, waardoor hij op gelijke voet staat met andere luchtreinigers die we hebben beoordeeld.

Een paar andere dingen die het vermelden waard zijn, zijn het ontwerp en de werking van dit apparaat. Het heeft een eenvoudig doosachtig ontwerp en de enige manier om het apparaat te bedienen zijn een paar knoppen aan de achterkant. Het geluidsniveau was vergelijkbaar met andere modellen, maar het deed zeker goed werk door geuren te neutraliseren.

Pros

 • Gepatenteerde aardmineraaltechnologie neutraliseert geuren zonder ontgassing
 • Extra dik true HEPA-filter vangt deeltjes in de lucht op
 • Eenvoudige bediening met vier ventilatorinstellingen
 • Sterke geurverwijderingseigenschappen voor geur van huisdieren, voedsel en rook

Tegens

 • Het ontwerp is een beetje onhandig met beperkte bedieningsopties
 • Vrij duur, betaal $ 100 meer voor het UV-model

Bekijk op Purrified Air View op Amazon

Beste voor: Huishoudens met meerdere katten waar kattenbakgeur een probleem is

Als kattenbakgeur uw primaire zorg is, bent u misschien niet klaar om $ 500 of meer te investeren in een luchtreiniger voor het hele huis. Als economisch alternatief raden wij de Purrified Air Litter Box Air Purifier aan.

De Purrified Air Litter Box Air Purifier lijkt op een piepschuim afhaaldoos, zowel in grootte als vorm, en beschikt over een combinatie van geurvernietigende technologieën. In een zak van 2,2 pond vindt u een gepatenteerde mix van koolstof, zeoliet, catechine en negatieve ionenkeramische ballen die 4 tot 7 maanden meegaan.

Deze kattenbak luchtreiniger kan eenvoudig bovenop een afgedekte kattenbak worden geplaatst of aan de muur worden gemonteerd met behulp van de meegeleverde muurbeugel.

Op basis van zowel onze hands-on testen als de klantrecensies die we hebben gelezen, werkt deze kattenbakluchtreiniger echt. We ontdekten dat, zelfs bij een lage snelheid, de ventilator effectief lucht aantrok, geuren neutraliseerde en frisser ruikende lucht uitstraalde. Onze testkatten leken zich op hun gemak te voelen met de ventilator in de kattenbak.

Het Purrified Air kattenbakfilter wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen en een levenslange ventilatorgarantie. Als de ventilator ooit kapot gaat, belooft Purrified Air deze gratis te vervangen.

Pros

 • Speciaal ontworpen voor gebruik in kattenbakken
 • Doet uitstekend werk van het neutraliseren van kattenbakgeur
 • Bespaar tot 20% door meerdere eenheden tegelijk aan te schaffen
 • Combineert verschillende geurvernietigende technologieën
 • Verbruikt slechts 3,6 watt op volle snelheid
 • Uitstekende klantenservice

Tegens

 • Beperkte controle, always-on ontwerp

Iqair [HealthPro Plus Air Purifier] Lucht van medische kwaliteit [HyperHEPA Filter] - Allergieën, Huisdieren, Astma, Geuren, Rook, Pollen, Stof; Zwitserse makelij

Bekijk op Amazon View op Walmart

Beste voor: Ernstige kattenallergieën en degenen die bereid zijn te betalen voor een luchtreiniger van medische kwaliteit

Er is zorgvuldig nagedacht over het ontwerp van deze luchtreiniger en dit is te zien aan zowel de prestaties van het product als het prijskaartje van bijna $ 900. De IQAir HealthPro Plus is een geavanceerde luchtreiniger die is ontworpen om lucht van medische kwaliteit te produceren.

Het is gemaakt met een gepatenteerd HyperHEPA-filter®, dat tot 100 keer effectiever is dan een standaard HEPA-filter. Het vangt 99,5% van de deeltjes op tot 0,003 micron groot – deeltjes die tien keer kleiner zijn dan een virus.

Naast het HyperHEPA-filter bevat deze luchtreiniger een 5lb actief koolfilter, dat geuren absorbeert en neutraliseert. Om ervoor te zorgen dat er geen ultrafijne deeltjes uit de luchtreiniger ontsnappen, heeft deze ook een 3D UltraSeal™, die bedoeld is om de kwel te voorkomen die veel voorkomt bij luchtreinigers.

De IQAir HealthPro Plus is snel en efficiënt met een CADR van 300 kubieke voet per minuut. Het is beoordeeld voor kamers tot 1.125 vierkante voet. Naast zes ventilatorinstellingen kunt u met de digitale interface precies intoetsen hoeveel kubieke voet u wilt dat de luchtreiniger elke minuut reinigt.

De gepatenteerde HyperHEPA-filters van het bedrijf gaan meestal ongeveer een jaar mee bij constant gebruik. Een LED-filtervervangingslampje op het scherm geeft alle vier de fasen van de levensduur van het filter aan en laat u weten wanneer het tijd is om het te vervangen. Het digitale display vertelt u ook hoeveel uren er nog in elk filter zitten, inclusief het voorfilter en het koolstoffilter.

Pros

 • HyperHEPA-filter vangt 99,5% van zelfs de kleinste deeltjes op
 • Digitale interface maakt flexibel maatwerk mogelijk
 • Geurneutraliserende actieve kool en actief aluminiumoxide
 • Geweldig voor mensen met ernstige allergieën en andere medicijnenical kwesties

Tegens

 • Erg duur
 • Koolstoffilter kan geur afgeven bij het eerste gebruik

View On Chewy View On Amazon

Beste voor: Allergiepatiënten en degenen die een eenvoudige, ongecompliceerde bediening willen

Maatwerk is geweldig, maar sommige mensen hebben echt niet alle extra functies nodig die sommige van de luchtreinigers op onze lijst te bieden hebben. Voor eenvoudige eenvoud en een gebruiksvriendelijk ontwerp is onze uiteindelijke keuze de Alen BreatheSmart Classic luchtreiniger.

Deze luchtreiniger heeft verschillende doordachte functies die hem onderscheiden van de rest.

Ten eerste is het slim. De Alen Breathesmart analyseert automatisch de luchtkwaliteit en past zichzelf aan voor een efficiënte reiniging. Terwijl de laser Smart Sensor de aanwezigheid van deeltjes in de lucht bewaakt, geeft een luchtkwaliteitsindicatorlampje de luchtkwaliteit in realtime weer.

Ten tweede genereert de Alen BreatheSmart in plaats van een storend bedieningsgeluid roze geluid en is hij stil genoeg om te draaien tijdens het slapen. Over het algemeen is deze luchtreiniger erg stil. In feite liep het stiller dan alle andere modellen op onze lijst op de hoogste stand.

Misschien wel het meest opwindend voor decorliefhebbers is het slanke uiterlijk en de oneindige kleurvariëteit. Naast dat hij in elf kleuren verkrijgbaar is, is de Alen BreatheSmart verkrijgbaar met een witte primerafwerking, zodat je hem een tint kunt schilderen waar je van houdt.

Tot slot levert deze luchtreiniger een krachtige luchtzuivering.

Het HEPA OdorCell-filter is een echt HEPA-filter dat allergenen en andere kleine deeltjes kan filteren. Het bevat 1,5 lbs. van Alen’s gepatenteerde geurverwijderende verbinding, die kattenbakgeuren en andere geuren neutraliseert. Het is beoordeeld voor kamers tot 1.100 vierkante voet.

Bovendien is het Energy Star-gecertificeerd en gebruikt het dezelfde hoeveelheid elektriciteit als een gloeilamp van 105 watt. Voor toegevoegde waarde wordt het gedekt door een levenslange garantie.

Pros

 • True HEPA OdorCell filter verwijdert kleine deeltjes in de lucht
 • Vier snelheidsinstellingen en automatische modus
 • Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder overschilderbaar wit
 • Ongelooflijk stil, zelfs op de hoogste stand

Tegens

 • Duur, niet geschikt voor elk budget
 • Produceert een kleine hoeveelheid ozon

Wie heeft een luchtreiniger nodig?

Er zijn twee soorten mensen die een luchtreiniger nodig hebben. Sommige mensen hebben er gewoon een hekel aan om te maken te hebben met kattenhaar dat rondzweeft en aan elk oppervlak in huis kleeft. Voor anderen is het echter een kwestie van gevoeligheid. Kattenhaar en huidschilfers zijn een probleem voor mensen met een allergie.

Het goede nieuws is dat een luchtreiniger de ideale oplossing kan zijn voor beide categorieën.

Hoewel luchtreinigers echt zijn ontworpen om ziekteverwekkers in de lucht en andere deeltjes uit de lucht te verwijderen, doet zelfs een eenvoudige luchtreiniger behoorlijk goed werk bij het vangen van kattenhaar. Dat gezegd hebbende, wilt u misschien voor een premium model springen als u last heeft van ernstige allergieën.

Over allergieën gesproken, onthoud dat een luchtreiniger geen remedie is – mogelijk moet u nog steeds medicijnen nemen voor allergieën voor huisdieren en een kattenvrije zone in uw huis blokkeren, maar een luchtreiniger kan een verschil maken.

Overweeg bij het winkelen voor een luchtreiniger het ultieme probleem dat u wilt oplossen. Probeert u specifiek allergieën te verminderen of wilt u gewoon de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren? Denk ook na over de grootte van uw huis en wat voor soort filtersysteem de gewenste resultaten zal opleveren.

Als je geen idee hebt waar we het over hebben, maak je geen zorgen – we zullen hieronder in detail treden.

Welke soorten luchtreinigers zijn er op de markt?

Er zijn twee fundamentele soorten luchtreinigers: actieve luchtreinigers en passieve luchtreinigers. Laten we meer leren over elk type en hoe ze omgaan met kattenhaar.

Type Één: Passieve Luchtreinigers

Passieve luchtreinigers hebben een systeem van filters die deeltjes opvangen en voorkomen dat ze zich door de lucht verspreiden. Afhankelijk van het type filters dat in een passieve luchtreiniger is ingebouwd, kan het mogelijk extreem kleine deeltjes zoals huidschilfers van huisdieren en rook opvangen.

Minder efficiënte luchtreinigers vangen kattenhaar op, maar laten wat fijnere deeltjes door. We zullen later meer praten over verschillende soorten filters.

Type twee: Actieve luchtreinigers

Actieve luchtreinigers filteren niet alleen de lucht, ze ontsmetten het. Ze vernietigen bacteriën, virussen, ziektekiemen en sporen in de lucht. Als je je zorgen maakt over deeltjes in de lucht die je ziek maken, is dit het type luchtreiniger dat je wilt, maar onthoud dat het niet veel zal doen voor kattenhaar.

Er zijn verschillende soorten actieve luchtreinigers. Laten we meer leren over elk.

Ionisatoren

Ionisatoren geven positieve ionen, negatieve ionen en someti afmes beide. Er zijn twee hoofdtypen ionisatoren. Eén type wordt een elektrostatische stofvanger genoemd. Dit type luchtreiniger verspreidt ionen, die zich hechten aan deeltjes in de lucht voordat ze terugkeren naar een tegengesteld geladen verzamelplaat in de luchtreiniger.

Het tweede type is een ionengenerator, die ionen in de lucht afgeeft, maar geen verzamelplaat heeft. In plaats van terug te keren naar een verzamelplaat, blijven de moleculair veranderde deeltjes hangen op oppervlakken in uw huis.

Wanneer u een ionisator overweegt, moet u zich ervan bewust zijn dat beide typen ozon afgeven. Blootstelling aan te veel ozon kan pijn op de borst, hoesten, kortademigheid en irritatie van de keel veroorzaken. Vermijd ionisatoren die meer dan 50 ppb (delen per miljard) ozon produceren. Voor de context, als een stad zo met ozon vervuild was, zouden gevoelige inwoners worden geadviseerd om te overwegen hun tijd buiten te beperken.

Ozon Generatoren

Nu weet je dat ozon een bijproduct kan zijn van ioniserende luchtreinigers, maar dat is niet altijd het geval – sommige luchtreinigers produceren opzettelijk ozon.

Ondanks dat ozon een vervuiler is, is het een uitstekende luchtreiniger. In feite is het gedeeltelijk verantwoordelijk voor die frisse geur in de lucht tijdens en na een onweersbui. Blikseminslagen produceren ozon en die kenmerkende schone geur.

Ozongeneratoren elimineren geuren en vernietigen deeltjes in de lucht, waaronder virussen, bacteriën en schimmels. Omdat ze de lucht schokken en moeilijk te verwijderen geuren elimineren, zijn ozongeneratoren populair bij professionele schoonmakers.

Het probleem met ozongeneratoren is dat de hoeveelheid die nodig is om de lucht te ontsmetten ook ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Als een ozongenerator veilig is om de hele dag en nacht in uw huis te draaien, produceert deze niet genoeg ozon om een significant ontgeurend of luchtzuiverend effect te hebben.

UV-ontsmettingsmiddelen

UV-lampen kunnen microbiële deeltjes vernietigen, waaronder schimmelsporen, bacteriën en virussen. De meeste luchtreinigers laten deeltjes echter langs het UV-licht ritselen, waardoor ze niet voldoende blootstellingstijd hebben om ze voldoende te vernietigen. Het kost tijd voor een UV-licht om deeltjes te elimineren. Kies alleen UV-ontsmettingsmiddelen die deeltjes lang genoeg blootstellen aan UV-stralen om ze te vernietigen.

Dus, wat is beter voor kattenhaar? Heeft u een passieve luchtreiniger of een actieve luchtreiniger nodig?

Alle hippe functies in actieve luchtreinigers doen niets voor grote deeltjes zoals kattenhaar en huidschilfers. Of je nu allergisch bent of niet, je hebt een passieve luchtreiniger nodig om dat voordeel te krijgen.

Als u extra zuivering nodig hebt, kunt u een passieve zuiveringsinstallatie vinden met enkele actieve zuiveringsfuncties, maar deze zouden niet het centrale kenmerk van de machine moeten zijn.

We hebben de twee belangrijkste typen op de markt besproken, maar er is nog een type luchtreiniger om te overwegen

De meeste luchtreinigers kosten tussen de $ 50 en $ 1.000, waarbij de prijs meestal evenredig is met de kwaliteit. Als u een eenvoudige passieve luchtreiniger wilt zonder een dikke stapel geld te laten vallen, overweeg dan om er zelf een te maken.

Een zelfgemaakte luchtreiniger is eenvoudig te bouwen met behulp van een boxventilator en het soort HEPA-filters dat meestal wordt verkocht voor airconditioners. Dit is een goede optie voor eigenaren van gezelschapsdieren die willen experimenteren met luchtfiltratie voordat ze investeren in een geavanceerd zuiveringssysteem.

Waar moet je op letten in de beste luchtreiniger voor kattenhaar?

Nu u de basisprincipes van luchtreinigers begrijpt, laten we ingaan op de kern van de zaak – hier is waar u aan moet denken bij het winkelen voor een luchtreiniger voor kattenhaar:

Kies een luchtreiniger met een effectief filtratiesysteem

Het filtersysteem is het hart van de machine. Snelheidsregeling, UV-zuivering, stijlvol ontwerp en andere toeters en bellen zijn onbeduidend in vergelijking met de filters van de luchtreiniger.

Mensen met een allergie hebben HEPA-filters nodig

Ongeveer 25% van de huidschilfersdeeltjes van katten zijn 2,5 micron of kleiner, dus mensen met een allergie hebben een filter nodig dat de kleinste deeltjes kan opvangen.

Volgens Amerikaanse normen vangen echte HEPA-filters 99,97% van de deeltjes op met een grootte van 0,3 micron en hoger. Ze zijn de gouden standaard in medische faciliteiten, cleanrooms en zijn zelfs gebruikt om radioactieve verontreinigingen te stoppen.

Laat u niet misleiden door verkopers die hun filters beschrijven als “HEPA-stijlfilters”, “HEPA-achtige filters” of “HEPA-type” filters. HEPA is geen merk of stijl. Het is een effectiviteitsgraad. Een filter voldoet aan dat cijfer of niet.

Zorg ervoor dat de luchtreiniger een voorfilter heeft

Voordat luchtdeeltjes het hoofdfilter bereiken, moeten ze door het voorfilter. Een voorfilter zorgt ervoor dat het hoofdfilter langer meegaat. Het vangt grote deeltjes ops als kattenhaar voordat ze het minder poreuze, duurdere primaire filter kunnen bereiken.

Zoek naar een koolstoffilter voor extra geurverwijdering

De meeste luchtreinigers bevatten koolstoffilters om geur te elimineren. Deze filters maken gebruik van actieve kool, die van nature geurdampen absorbeert. Dit type filter is handig voor mensen die gevoelig zijn voor de geuren rond de kattenbak.

Overweeg hoe het bij uw budget past (zowel vooraf als van maand tot maand)

Uw luchtreiniger is een langetermijninvestering met terugkerende kosten, waaronder energieverbruik en vervangende filters. Om ervoor te zorgen dat u een energiezuinig apparaat krijgt, zoekt u naar luchtreinigers die Energy Star-gecertificeerd zijn.

Bedenk dat verschillende luchtreinigers verschillende soorten filters vereisen, waarvan sommige meer dan $ 100 kunnen kosten. Minimaliseer uw vervangingskosten door er een te kiezen met herbruikbare en wasbare filters.

Denk na over de ruisfactor

Als uw luchtreiniger te luid is, kan dit u ’s nachts wakker houden of het zelfs moeilijk maken om een gesprek in dezelfde kamer te voeren. Scan klantrecensies op vermeldingen van het geluidsniveau van de luchtreiniger en zoek eenheden met meerdere snelheidsinstellingen. Snellere instellingen circuleren meer lucht in een kortere tijd en het geluid neemt toe samen met de efficiëntie. Met meerdere snelheidsinstellingen kunt u het geluidsniveau onder controle krijgen.

Kies een snelle, efficiënte luchtreiniger

Snelheid en efficiëntie zijn belangrijk, vooral als u last heeft van kattenallergieën. Een efficiënte luchtreiniger kan minstens zes keer per uur een hele kamer reinigen.

De meeste luchtreinigers zijn beoordeeld voor specifieke kamergroottes en sommige verkopers vermelden de CADR (clean air delivery rate) van het product. Deze waarde geeft u een idee van hoe goed de luchtreiniger de kamers in uw huis zal reinigen. De CADR is het aantal kubieke voet dat de luchtreiniger elke minuut reinigt. Dit aantal varieert op basis van welke snelheidsinstelling u gebruikt en welke verontreinigende stoffen aanwezig zijn.

Eenheden die zijn gecertificeerd door de Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM) zullen specifieke CADR-nummers vrijgeven voor stof, tabaksrook en pollen. Helaas voor ons omvat het testproces geen kattenhaar of huidschilfers, maar de standaard AHAM-tests zijn voldoende om ons te helpen de efficiëntie van de luchtreiniger te evalueren en hoe deze zich verhoudt tot anderen.

Aanvullende tips om kattenhaar en huidschilfers onder controle te houden

Het kiezen van een geweldige luchtreiniger kan de tijd verminderen die wordt besteed aan het opruimen van kattenhaar en is een waardevol onderdeel van de toolkit van een allergiepatiënt, maar het is geen complete oplossing. Of je nu een luchtreiniger hebt of niet, het is een goed idee om de volgende strategieën voor kattenhaarbestrijding te implementeren.

Kies de juiste stofzuiger en reinig de vloeren regelmatig

De beste stofzuigers voor kattenhaar hebben HEPA-filtratiesystemen, klittenvrije rollen en krachtige zuigkracht om uw vloeren schoon te houden. Als je dat nog niet hebt gedaan, kies dan voor een stofzuiger en begin met een regelmatige reinigingsroutine. Vergeet niet dat zelfs de beste luchtreiniger geen haar kan vangen dat al in je tapijt zit. Er is een geweldige stofzuiger voor nodig om dat te doen.

Borstel uw kat regelmatig

Voordat het haar van je kat de kans krijgt om de lucht in te vliegen, verzamel je het met een borstel. Het borstelen van uw kat heeft meerdere voordelen, waaronder een verbeterde bloedsomloop, een glanzendere vacht, minder haarballen en een schoner huis.

Klik hier voor onze gids voor de top 10 beste kattenborstels.

Als je allergieën hebt, rekruteer dan iemand om je kat te wassen

Regelmatig baden is een van de beste manieren om huidschilfers van de huid en vacht van uw kat te verwijderen. Om uitdroging van de huid van uw kat te voorkomen, beperkt u de baden tot eens in de vier tot zes weken.

Conclusie

Als u allergieën heeft of ineenkrimpt bij het zien van kattenhaar dat in een zonnestraal zweeft, kan de beste luchtreiniger u helpen gemakkelijk te ademen. Er is een luchtreiniger voor bijna elk budget, gevoel voor stijl en combinatie van gezondheidsvereisten.

Ongeacht welke luchtreiniger u kiest, vergeet niet om er een te zoeken met een effectief, snel filtratiesysteem, voldoende zuiveringskracht om de kamers in uw huis schoon te maken, een stille werking en geen schadelijke emissies.