Beste luchtreiniger voor kattenbakvullingsstof in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Iedereen die al heel lang een kat in huis heeft, kent de ervaring van het hebben van kattenbakvullingsstof die door zijn huis zweeft. Er is ook het haar en de huidschilfers van het huisdier om mee om te gaan, en al deze kunnen niesbuien en andere allergische reacties veroorzaken.

Je hoeft niet eens allergieën te hebben om last te hebben van deze ergernissen in de lucht. Ze kunnen iedereen beïnvloeden en misschien wil je er iets aan doen.

Soms is het verwisselen van het nest niet altijd een optie, en dat zal niets doen voor het kattenhaar en de huidschilfers die nog steeds door de lucht zweven. De meest uitgebreide oplossing voor het probleem van het hebben van te veel deeltjes in de lucht is om een effectieve luchtreiniger te krijgen.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de best beoordeelde luchtreiniger voor kattenbakvulling

We raden ten zeerste aan om naar de vergelijkingstabel te kijken die we hieronder hebben, waar we de kenmerken van elk product hebben benadrukt. U vindt ook meer gedetailleerde informatie over elk product verderop in het artikel.

Onze topkeuzes voor de best beoordeelde luchtreiniger voor kattenbakvulling

Het is tijd om te kijken naar vijf luchtreinigers en luchtzuiveringsproducten die een verschil kunnen maken in uw huis.

Dit zijn onze topkeuzes voor luchtreinigers die uitstekend zijn in het filteren van kattenbakvullingsstof en andere ergernissen in de lucht. We hopen dat u er een vindt die goed werkt in uw situatie.

#1 GermGuardian AC5250PT 3-in-1 luchtreiniger

Bekijk op Chewy View op Amazon

Deze luchtfiltratie-eenheid is speciaal ontworpen voor huisdieren en wordt geleverd met een HEPA-filter om bacteriën te doden en allergenen te stoppen. Het maakt ook gebruik van UV-lichttechnologie om allerlei virussen, ziektekiemen en schimmels te doden. Al deze functies werken samen om krachtige bescherming te bieden aan mensen met een allergie.

Veel van wat zich in kattenbakvullingsstof voor huisdieren bevindt (nadat het is gebruikt) dat allergiesymptomen veroorzaakt, zijn bacteriën uit het afval van uw kat, en het grootste deel daarvan kan worden geëlimineerd met deze luchtfiltratie-eenheid. GermGauradian biedt een aantal van de beste bescherming tegen ziektekiemen en andere luchtverontreinigende stoffen.

Aan de andere kant heeft het besturingsbord op dit specifieke model de neiging om na een tijdje op te branden voor sommige gebruikers. Als het apparaat nog steeds onder de garantie valt, kan de fabrikant het vervangen.

Pros

 • Doodt ziektekiemen beter dan zo ongeveer al het andere
 • Ideaal voor huizen met huisdieren
 • Redelijk geprijsd

Tegens

 • Control board duurt misschien niet erg lang

#2 LEVOIT luchtreiniger voor thuisallergieën Huisdieren Haarrokers in de slaapkamer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Als u een groot budget heeft voor een luchtfiltratiesysteem en u wilt een echt beest van een machine om uw lucht snel en effectief te filteren, dan is deze unit van Levoit misschien perfect voor u. Het is gemaakt om de lucht specifiek te filteren op deeltjes die door huisdieren zijn gemaakt, waaronder kattenbakvullingdeeltjes, huidschilfers van huisdieren en haar van huisdieren.

Het zou moeilijk zijn om een effectievere methode te vinden om de lucht in een huis vol katten te reinigen. Het maakt echt niet uit hoeveel katten je hebt die de kattenbak in de kamer gebruiken, omdat deze machine al hun deeltjes in de lucht kan verwerken.

Het doodt of vangt tot 99% van de ziektekiemen, bacteriën, allergenen en andere stoffen in de lucht, waardoor uw lucht superschoon wordt. Het werkt geruisloos en werkt op een milieuvriendelijke manier, waardoor u ongeëvenaarde gezondheids- en veiligheidsvoordelen krijgt.

Pros

 • Zeer effectieve luchtfiltratie
 • Werkt geruisloos
 • Wordt geleverd met een afstandsbediening
 • Filtert specifiek huisdierdeeltjes uit

Tegens

#3 Luchtvrije P3000 filterloze luchtreiniger

Bekijk op Amazon

Als u bereid bent om wat meer te betalen voor een hoogwaardig luchtfiltratiesysteem, dan is deze van Airfree misschien perfect voor u. Het is gemaakt met behulp van filterloze technologie, dus er zijn nooit filters om uit te wisselen. Dat kan u op de lange termijn geld besparen en u kunt misschien genoeg besparen op filters om de kosten van dit dure filtratiesysteem te rechtvaardigen.

Het doodt effectief schimmelsporen, tabaksdeeltjes, ziektekiemen, bacteriën en nog veel meer, waardoor schone, ademende lucht ontstaat die geweldig ruikt en aanvoelt. Het werkt ook geruisloos, dus het is echt een van de meest volledig uitgeruste en hoogwaardige filtratiesystemen die u voor uw huis kunt krijgen.

Pros

 • Geen filter repl nodigacements
 • Doodt schimmels, bacteriën, ziektekiemen en meer
 • Stille werking

Tegens

#4 Levoit LV-H132 Luchtreiniger

Bekijk op Chewy View op Amazon

Dit is een goedkope manier om de lucht van uw huis te zuiveren, maar voor die prijs kunt u verwachten dat het niet helemaal bestand is tegen enkele van de grotere, hoogwaardige opties op deze lijst. De luchtreiniger van Levoit werkt redelijk goed bij het wegwerken van de meest voorkomende allergenen in de lucht, en het kan de lucht zuiveren van kattenbakstof, maar het kan na een paar weken of een paar maanden op je uitbranden, als je het constant gebruikt.

Er zijn talloze meldingen geweest van het systeem dat na korte tijd niet goed functioneerde. Aan de positieve kant loopt het bijna geruisloos en slaagt het erin om de meeste deeltjes in de lucht in de kamer te doden of te vangen. Verwacht alleen niet iets op hetzelfde niveau als veel van de andere keuzes die we op deze lijst hebben gepresenteerd. Dit is absoluut een budget luchtreiniger, en in dat opzicht doet het prima.

Pros

 • Ongelooflijk goedkoop
 • Behandelt de meest voorkomende allergenen
 • Stille werking

Tegens

#5 Filtrete MPR 1000 20 x 20 x1 Micro Allergen Defense HVAC Luchtfilter

Bekijk op Amazon

Dit luchtfilter is een vervanging voor het luchtfilter van uw huis. Je kunt veranderen wat je al hebt voor iets dat effectiever is in het doden van ziektekiemen, waardoor deeltjes niet door de lucht bewegen en gezondheidsproblemen veroorzaken.

Hoe beter uw luchtfilter is, hoe minder luchtverontreinigende stoffen u te maken krijgt, u moet er ook voor zorgen dat uw airconditioning goed wordt onderhouden om uw luchtkwaliteit uitstekend te houden.

Dit specifieke luchtfilter is ontworpen om uw typische verwarmings- en koelsysteem te transformeren in een krachtige luchtfiltratie-eenheid die deeltjes vangt en ziektekiemen doodt. Zorg er wel voor dat je het om de zoveel tijd vervangt. Hoe meer mensen en dieren je in huis hebt wonen, hoe vaker het vervangen moet worden.

Pros

 • Effectieve bescherming tegen ziektekiemen en allergenen
 • Redelijke prijs
 • Verbetert de geur van het huis

Tegens

 • Niet erg stevig
 • Kan uw koel- en verwarmingseenheid oververhitten

Wat moet u weten voordat u koopt?

Alleen sommige luchtreinigers zijn geschikt voor het filteren van kattenbakvullingsstof en het verminderen van deeltjes in de lucht. Er zijn een paar dingen die u moet overwegen als u probeert de juiste voor uw huis te vinden:

 • De luchtreiniger moet groot genoeg zijn– Volgens Catsnipcademy.com, hoe groter de kamer, hoe groter de luchtreiniger moet zijn. Als het niet groot genoeg is, zal het deeltjes in de lucht niet effectief filteren.
 • Overweeg om een laag stofstrooisel te krijgen- Hoewel u misschien nog steeds een luchtreiniger voor uw huis wilt kopen, kunt u de situatie helpen door kattenbakvulling te gebruiken die stofvrij of stofarm is. Je zult nog steeds andere deeltjes in je lucht hebben, maar dit kan het werk van de luchtreiniger gemakkelijker maken.
 • Controleer de garantieHet kopen van een luchtreiniger kan een behoorlijke investering zijn en u wilt er zeker van zijn dat deze een behoorlijke tijd meegaat. Daartoe moet u de garantie controleren en ervoor zorgen dat deze minstens een jaar goed is. Misschien wilt u ook voor de langere garantie gaan om meer bescherming te bieden.
 • Houd rekening met de allergieën van u en uw kat– Zoals VetInfo.com suggereert, kunnen uw allergieën een rol spelen in hoe ernstig het stofprobleem voor u is. Vergeet ook de allergieën van uw kat niet. Mogelijk hebt u speciale soorten filters nodig om deze problemen aan te pakken en de lucht beter ademend te maken.

Laatste gedachten

Je hebt onze topkeuzes voor luchtreinigers en luchtfiltratieproducten gezien en nu hopen we dat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke je wilt gebruiken. Je moet iets kiezen dat allergenentriggers voor zowel jou als je kat verwerkt en toch ook iets dat binnen je budget werkt.

Daarom hebben we u hier een breed scala aan budgetopties gegeven, zodat u precies kunt vinden wat u nodig hebt tegen een prijs die u zich kunt veroorloven.