Beste droge en natte kattenvoer voor stinkende poep 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Moe van kattenbakgeur? Je zult blij zijn te weten dat je de geur van de kattenbak van je kat kunt veranderen door te veranderen wat je in zijn kom stopt. Na urenlang de relatie tussen kattenvoer en uitwerpselen te hebben bestudeerd, hebben we de kwaliteiten van het beste kattenvoer geïdentificeerd voor een gezondere darm en minder geur.

Het beste kattenvoer voor stinkende poep is gemakkelijk te verteren en vrij van ingrediënten die een voedselallergie kunnen veroorzaken of spijsverteringsstoornissen kunnen veroorzaken. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor soorten, waarbij items zoals spiervlees, organen en dierlijk vet het grootste deel van het recept vormen.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor stinkende poep om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Rijk aan hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Hoog vochtgehalte, goed voor de spijsvertering

Premium keuze

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Raised Right Turkey &Pumpkin Pate voor volwassen katten

 • Recepten geformuleerd door dierenarts, Dr. Karen Becker
 • Recepten voor hele voedingsmiddelen met beperkte ingrediënten die weinig koolhydraten bevatten
 • 100% voedsel van menselijke kwaliteit gemaakt in een usda-geïnspecteerde faciliteit

Het beste voor gevoelige maag

aac-table__image

9.1

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Vital Essentials Konijnendiner Pasteitjes

 • Minimaal verwerkt voedsel, sterk afhankelijk van dierlijke ingrediënten
 • Rauw voedsel kan helpen bij het beheersen van de ontlastingsgeur en het volume
 • Bevat haringolie voor omega-3 vetzuren

Omdat het een vers voedsel is dat voornamelijk is gemaakt van ultraverteerbaar dierlijke ingrediënten, raden we Smalls Cat Food aan als het over het algemeen beste kattenvoer voor stinkende poep. Meerdere klanten noemen een verandering in fecale geur na het overschakelen naar dit voedsel, waarbij recensenten zeggen dat de poep van hun katten “niet langer stinkt!” en dat het “niet stinkt zoals met natvoer”.

Maar dit voedsel is niet geschikt voor elke kat. Om u te helpen het recept te vinden dat voor u werkt, hebben we 9 toprecepten aanbevolen. Elk recept brengt iets anders naar de kom van je kat, maar ze hebben allemaal dezelfde combinatie van spijsverteringsvriendelijke kwaliteiten.

Voordat we ingaan op de beoordelingen, laten we het hebben over wat het beste kattenvoer voor stinkende poep onderscheidt van de massa.

Lees ook: Beste kattenvoer voor constipatie

Wat zijn de kwaliteiten van het beste kattenvoer voor stinkende poep?

Met verschillende gezondheidsproblemen die mogelijk bijdragen aan ernstige fecale geur, is het uitsluiten van infecties en andere gezondheidsproblemen essentieel voordat u begint met geurbeheer in de voeding.

Zodra u en uw dierenarts hebben vastgesteld dat dieet de oplossing is voor de stinkende poep van uw kat, geeft u prioriteit aan twee dingen: eenvoud en efficiëntie.

Alle poep ruikt, maar het ruikt erger als er meer aan de hand is – meer zwavel, meer bacteriën en meer spijsverteringsbijproducten. Ook de tijd speelt een rol. Voedingsmiddelen die langer nodig hebben om te verteren, brengen meer tijd door in het maagdarmkanaal (GI), waardoor spijsverteringsgassen meer tijd hebben om op te bouwen en de kattenbaksessie van uw kat des te stinkender wordt.

Door het simpel te houden, minimaliseert het beste kattenvoer voor stinkende poep de hoeveelheid werk die het lichaam van uw kat doet om zijn voedsel te verwerken, waardoor de spijsvertering efficiënter wordt.

Wat betekent dat als je boodschappen doet? Laten we iets meer in detail treden.

Het beste kattenvoer voor stinkende poep is vrij van allergene of irriterende ingrediënten

Naast andere symptomen kunnen voedselallergieën winderigheid en reeking ontlasting veroorzaken. De meest voorkomende voedselallergieën bij katten worden veroorzaakt door een eiwit, voornamelijk kip, vis of rundvlees. Andere minder vaak voorkomende kattenvoerallergieën zijn tarwe, maïs en soja.

Hoewel het idee van een allergisch huisdier op dit moment hot is, zijn echte voedselallergieën – een ongepaste immuunreactie op een bepaald voedsel – zeldzaam bij cAts.

In plaats daarvan ervaren veel katten onverklaarbare voedselintoleranties. Voedselintoleranties hebben alleen betrekking op het spijsverteringsstelsel, niet op het immuunsysteem. Een voedselintolerantie kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een kat diarree krijgt. Uw dierenarts kan u helpen bepalen of uw kat een voedselintolerantie of voedselallergie heeft.

Een voedselverwijderingsproef is de ideale manier om te bepalen welk voedsel de allergie of intolerantie veroorzaakt. Uw dierenarts zal u adviseren over welk dieet u uw kat moet voeren tijdens deze proef, die ongeveer 8 tot 12 weken duurt.

Zodra u het te vermijden voedsel hebt geïdentificeerd, zoekt u naar diëten die vrij zijn van het ‘boosdoener’ voedsel en een enkele eiwitbron bevatten – dit helpt de blootstelling van uw kat aan alles wat een allergische reactie kan veroorzaken te minimaliseren. Het is ook raadzaam om uw kat een nieuwe eiwitbron te geven, zoals kangoeroe, die waarschijnlijk geen voedselallergie veroorzaakt.

En laat je niet beperken door het label “dieet met beperkte ingrediënten” of “hypoallergeen”. Ondanks de naam zitten deze voedingsmiddelen vaak vol met een leger van onnodige ingrediënten en kunnen ze zelfs meerdere eiwitbronnen bevatten die een voedselallergie of -intolerantie kunnen verergeren. Lees de ingrediëntenlijst en kies recepten met een enkele eiwitbron en niet meer dan 4 hoofdingrediënten.

Het beste kattenvoer voor stinkende poep is vrij van lactose

De meeste volwassen katten zijn lactose-intolerant, wat mogelijk leidt tot spijsverteringsproblemen, winderigheid en stinkende poep. Vermijd het geven van koemelk aan uw kat als traktatie en laat voedsel dat het bevat verkeerd.

Het beste kattenvoer voor stinkende poep is van hoge kwaliteit en gemakkelijk te verteren

De verteerbaarheid van eiwitten is een vraagteken in de kattenvoedingswereld. Hoewel we de biologische waarde (een maat voor het percentage eiwit dat het lichaam gebruikt wanneer het een bepaald voedsel opneemt) van eiwitten voor mensen in kaart hebben gebracht, weten we gewoon niet precies welke eiwitbronnen het meest en het minst biologisch beschikbaar zijn voor katten.

Dat gezegd hebbende, weten we wel dat katten obligate carnivoren zijn, in staat om te gedijen op een dieet van niets anders dan kleine dieren. Het blijkt dat vlees de meest efficiënte bron van eiwitten is voor je carnivoor.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

De beste kattenvoer voor stinkende poep: onze topkeuzes

De volgende voedingsmiddelen benadrukken de kwaliteiten die we zoeken in het beste kattenvoer voor stinkende poep.

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking)

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, waaronder premium eiwitten zoals kip, kalkoen en vis. Kies uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm kattenvoer dat is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel, met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Klein kattenvoer wordt bevroren geleverd, dus je moet het pakket een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het voedt. Uw abonnement is gebaseerd op de caloriebehoeften van uw kat en u kunt het indien nodig aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice.

Naast hun verse voedsel biedt Smalls ook een selectie van gevriesdroogd kattenvoer, traktaties en maaltijdtoppers. Ze zijn onlangs ook begonnen met de verkoop van gierst- en silicakattenbakvulling.

Met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, zit dit verse voedsel boordevol premium dierlijke eiwitten. Sperziebonen, erwten en boerenkool zijn de enige koolhydraatingrediënten en ze zijn van nature graanvrij en rijk aan voedingsstoffen.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule rijk aan vocht, wat de spijsvertering en de gezondheid van de huid en vacht helpt ondersteunen. Over het algemeen is dit recept voor gehakte kip een high-qualide bron van evenwichtige voeding voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls een van onze favoriete bedrijven voor vers kattenvoer is, willen we opmerken dat ze de laatste tijd enkele problemen hebben gehad. Naast een vrijwillige terugroepactie op verschillende van hun verse voedselformules, heeft Smalls talloze klachten over de klantenservice gehad. Ze beweren aan de problemen te werken, maar het is moeilijk te zeggen wanneer en of ze zullen worden verholpen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten
 • Verhoogt de energie en ondersteunt de gezondheid van huid en vacht

Waarom we het product niet leuk vonden:

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)

Voer “AAC20” in om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Humaan opgevoede Kalkoen, Kalkoenbottenbouillon, Pompoen, Wortelen, Spinazie

Als het gaat om het verminderen van kattenbakgeur, is de kwaliteit van het dieet van uw kat van belang. Deze Open Farm-formule is onze premium keuze omdat het gezonde, hoogwaardige ingrediënten bevat die 100% van menselijke kwaliteit en ethisch verantwoord zijn.

Deze natvoerformule bevat humaan gekweekte kalkoen als het primaire ingrediënt en de enige bron van eiwitten. Omdat kalkoen een nieuw eiwit is voor veel katten, kan het helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen die verband houden met een voedselallergie of -intolerantie. Je vindt er ook kalkoenbottenbouillon als hoofdingrediënt. Kalkoenbouillon zorgt voor vocht en kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering.

Naast het feit dat het rijk is aan dierlijke eiwitten, is deze formule volledig vrij van vulstoffen, dierlijke bijproducten en vaag genoemde ingrediënten, evenals de kunstmatige additieven die vaak bijdragen aan de geur van kattenbakken. Het bevat meer plantaardige ingrediënten dan we zouden willen, maar het koolhydraatgehalte van de droge stof van de formule als geheel is nog steeds vrij laag.

Ingrediënten:

Humaan opgevoede Kalkoen, Kalkoenbottenbouillon, Pompoen, Wortelen, Spinazie, Rode Linzen, Agar Agar, Niet-GMO Cranberries, Garbanzo Bonen (Kikkererwten), Cichoreiwortel, Zonnebloemolie, Kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Zout, Vitamine A Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, D-Calcium Pantothnate, Thiamine Mononitraat, Riboflavine Supplement, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Zink Aminozuur Chelaat, Ijzer Aminozuur Chelaat, Koper aminozuurchelaat, mangaan aminozuurchelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, paardebloemgroenten, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.1%

Ruw vet: 6.19%

Ruwe celstof: 1.15%

Vocht: 82%

As: 1.81%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45%

Vet: 34.39%

Vezel: 6.39%

Koolhydraten: 4.17%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.92%

Vet: 62.94%

Koolhydraten: 3.14%

Wat we leuk vonden:

 • Eén bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Geen vulstoffen, dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten
 • Bevat het vocht dat uw kat nodig heeft voor hydratatie
 • Gemaakt van 100% human-grade, ethisch verantwoorde ingrediënten

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur vergeleken met het gemiddelde kattenvoer
 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten

Klik hier om 20% korting te hebben op uw eerste box

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Turkije Dij, Turkije Hart, Turkije Lever, Pompoen, Biologische Groene munt

Raised Right Turkey &Pumpkin Pâté for Adult Cats is vrij van ingrediënten en additieven die kunnen verergeren of stinkende poep kunnen veroorzaken. Het bevat geen dierlijke bijproducten of gesmolten maaltijden. In plaats daarvan wordt het voornamelijk gemaakt van gemakkelijk verteerbare dierlijke ingrediënten zoals kalkoendij, hart en lever.

Alle ingrediënten zijn van menselijke kwaliteit en minimaal verwerkt voor een tafelschrootachtige consistentie waar katten graag hun tanden in zetten.

Elke partij kattenvoer wordt op bestelling gemaakt in de eigen keuken van het bedrijf. Omdat het fris, vochtrijk en vol met voor de soort geschikte dierlijke eiwitten is, is dit voedsel een bevredigende en voedende keuze voor katten.

Ingrediënten:

Kalkoen dij, Turkije Hart, Kalkoen Lever, Wortelen, Bosbessen, Biologische Groene munt, Levertraan, Eierschaal Poeder, Lijnzaadolie, Organisch Kelp Poeder, Taurine, Thiamine Mononitraat

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 21%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 67%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.64%

Vet: 24.24%

Vezel: 6.06%

Koolhydraten: 6.06%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.49%

Vet: 45.79%

Koolhydraten: 4.71%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt van goed verteerbare eiwitten
 • Laag in koolhydraten
 • Geeft documentatie vrij over laboratoriumtests

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur in vergelijking met andere opties

Stella &Chewy's Chick Chick Chicken Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip (gemalen met bot), kippenlever, kippenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride

Deze gevriesdroogde formule van Stella &Chewy’s pakt het probleem van stinkende ontlasting op verschillende kritieke manieren aan. Als eiwitrijk gevriesdroogd rauw voedsel is het sterk afhankelijk van de voedingswaarde van vers vlees. Met kip, kippenlever en spiermaag de hoofdingrediënten van het voedsel, het is gemakkelijk te verteren en biedt veel voeding en een hoog eiwitgehalte zonder veel afval.

Naast het feit dat het een efficiënt dieet is dat uw kat voedt zonder pluisjes en kunstmatige smaakstoffen, bevat dit kattenvoer een reeks probiotica, die de spijsvertering kunnen helpen ondersteunen.

Hoewel je het droog kunt voeren, is dit gevriesdroogde voedsel het beste wanneer het wordt gerehydrateerd met warm water of bouillon. Dit maakt het een hydraterend voedsel dat belooft het algehele welzijn van uw kat te ondersteunen, van de gezondheid van de urinewegen tot de spijsvertering.

Houd er rekening mee dat raw food diëten bacteriën kunnen bevatten, zoals E. coli en Listeria monocytogenes |, die door voedsel overgedragen ziekten kunnen veroorzaken bij huisdieren en eigenaren van gezelschapsdieren. De FDA en verschillende veterinaire organisaties raden af om rauw voedsel aan huisdieren te voeren. Praat met uw dierenarts als u uw kat een rauw voedseldieet wilt geven, zoals deze van Stella &Chewy’s.

Ingrediënten:

Kip (gemalen met bot), kippenlever, kippenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, fenegriekzaad, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzereiwit, ijzereiwit, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacine Supplement, koperproteïne, riboflavinesupplement, natriumseleniet, D-calciumpantothenaat, biotine, mangaanproteïnaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 25%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 26.32%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 21.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.8%

Vet: 48.3%

Koolhydraten: 15.91%

Wat we leuk vonden:

 • Een eenvoudig, gestroomlijnd voer dat uw kat voedt zonder overtollige toevoegingen
 • Voornamelijk gemaakt van veilige, natuurlijke ingrediënten – bevat geen synthetische kleuren of conserveermiddelen die uw kat in de loop van de tijd kunnen schaden
 • Bevat voor soorten geschikte, gemakkelijk te metaboliseren vetzuren uit dierlijke ingrediënten
 • Rijk aan dierlijke eiwitten voor de algehele gezondheid
 • Bevat probiotica ter ondersteuning van een gezond spijsverteringsstelsel

Wat we niet leuk vonden:

 • Kan te veel fosfor bevatten voor sommige katten
 • Het rehydrateren van het voedsel is relatief tijdrovend

Instinct by Nature's Variety Original Grain-Free Real Chicken Recipe Natuurlijk Nat Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Eend, Kalkoenlever, Eendenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei

Als uw kat de voorkeur geeft aan paté-achtig nat kattenvoer, vindt hij dit dieet van Instinct by Nature’s Variety misschien leuk. Het voedsel bestaat voor 95% uit eendenvlees en kalkoenlever, ingrediënten die gemakkelijk te verteren en te gebruiken zijn voor uw kat.

Hoewel het voornamelijk van vlees wordt gemaakt, bevat het voedsel een paar plantaardige ingrediënten, waaronder gemalen lijnzaad, erwten en wortels. Toch blijft het een koolhydraatarm voedsel dat gemakkelijk te verteren en te gebruiken moet zijn voor het lichaam van uw kat.

Het voedsel bevat een sporenhoeveelheid menhaden visolie, een goede bron van omega-3 vetzuren. Deze vetzuren kunnen helpen om ontstekingen te verlichten en spijsverteringsproblemen te verlichten.

Ingrediënten:

Kip, Turkije, Kippenlever, Kippenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei, Eiproduct, Erwten, Wortelen, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IJzerproteïne, ZinkProteïnelaat, Koperproteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, foliumzuur), taurine, L-ascorbyl-2-polyfosfaat, menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), artisjokken, veenbessen, pompoen, tomaat, bosbessen, broccoli, kool, boerenkool, peterselie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 34.09%

Vezel: 13.64%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.65%

Vet: 61.3%

Koolhydraten: 5.05%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van goed verteerbare dierlijke eiwitbronnen
 • Laag in koolhydraten
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveermiddelen die ontstekingen kunnen veroorzaken

Wat we niet leuk vonden:

 • Krijgt niet de hoogste smakelijkheidsbeoordelingen – een behoorlijk aantal katten lijkt een hekel te hebben aan de manier waarop dit voedsel smaakt

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, gedroogd eiproduct, varkenseiwitisolaat, gelatine, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen)

In vergelijking met ingeblikt en rauw kattenvoer hebben brokjes de neiging om de ergste effecten te hebben op de geur van kattenbakken. De meeste droge voedingsmiddelen zijn zetmeelrijk, bevatten eiwitbronnen met een lagere efficiëntie en bevatten meer vezels dan uw kat nodig heeft.

Dit alles kan oplopen tot omvangrijkere, stinkende poep.

Hoewel niets het vochtgehalte van een nat, rauw of vers gekookt dieet kan vervangen, slaagt dit droge voedsel erin om de meeste gebreken van uw traditionele brokjes te vermijden. Het is een eiwitrijk voedsel dat voornamelijk is gemaakt van dierlijke ingrediënten. Met de nadruk op de verteerbaarheid van eiwitten, belooft dit voedsel uw kat te voeden zonder zijn afval op te stapelen of hem op enigerlei wijze te belasten.

Dankzij het gebruik van gelatine in plaats van aardappelen, granen en andere zetmeelrijke ingrediënten, is het voedsel een koolhydraatarme en over het algemeen soortgeschikte optie.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Gedroogd EiProduct, Natuurlijk Aroma, Zalmolie, Agar-Agar, Tricalciumfosfaat, Gerstgras, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Kurkuma, Gedroogde Nieuw-Zeelandse Groene Mosselen, Zinkproteïne, ijzerproteïnaat, magnesiumproteïne, niacinesupplement, vitamine E-supplement, koperproteïnaat, natriumseleniet, thiaminemononitraat, mangaaneiwitaat, vitamine A-supplement, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, ethyleendiaminedihydroiodide, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 59%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.05%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 7.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.78%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 6.38%

Wat we leuk vonden:

 • Kip en andere dierlijke ingrediënten zijn de eerste ingrediënten van het voedsel
 • Bevat geen additieven die uw kat na verloop van tijd kunnen schaden
 • Vrij van inflammatoire ingrediënten die kunnen bijdragen aan spijsverteringsproblemen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat verschillende eiwitbronnen, waardoor het een potentieel probleem is voor katten met voedselintoleranties of allergieën
 • Droog kattenvoer kan nooit het vocht leveren dat uw kat nodig heeft

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Tricalciumfosfaat, Taurine

Als uw kat moet afvallen, kan een mager, eiwitrijk, vochtrijk dieet zoals dit voedsel van Tiki Cat mogelijk helpen.

Dit natte voedsel bevat niets anders dan geraspte kip in een verrijkte bouillon, met zonnebloempitolie als belangrijkste vetbron. Het eenvoudige recept van het voedsel, dat natuurlijke ingrediënten bevat, minimaliseert de blootstelling van uw kat aan irriterende stoffen en houdt het caloriegehalte laag. Het is ook een extreem koolhydraatarm, vezelarm voedsel.

We moeten opmerken dat het lage vezelgehalte van dit voedsel mogelijk niet ideaal is voor katten die worstelen met diarree. In dat geval wilt u dit voedsel misschien aanvullen met een probioticum en een toegevoegde bron van vezels. Een kom kattengras kan een groot verschil maken voor het spijsverteringsstelsel van uw kat. Praat met uw dierenarts voordat u het dieet van uw kat aanvult.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Zonnebloemolie, Tricalciumfosfaat, Taurine, Cholinechloride, Kaliumchloride, Natriumchloride, Magnesiumsulfaat, Zink aminozuurchelaat, Ijzer aminozuurchelaat, Vitamine E-supplement, Ascorbinezuur, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Niacine (vitamine B3), Mangaan aminozuurchelaat, Vitamine A-supplement, Koper aminozuurchelaat, Calciumjodaat, Calcium pantothenaat, Natriumseleniet, Riboflavinesupplement (vitamine B2), Vitamine B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine K3 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 2.6%

Vocht: 80%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Een eenvoudig dieet dat de belasting van het maagdarmkanaal minimaliseert
 • Laag in koolhydraten
 • Katten houden van de smaak en textuur van dit voedsel

Wat we niet leuk vonden:

 • Een laag vezelgehalte is niet ideaal voor elke kat
 • Een laag vetgehalte is niet geschikt voor elke kat

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Fijngemalen heel konijn, konijnenhart, konijnenlever, konijnenlongen, konijnennier

Gevriesdroogd rauw voedsel behoort tot de beste opties voor katten met stinkende poep. Voor degenen die ook spijsverteringsgevoeligheden hebben, zijn die diëten des te beter wanneer ze beperkte ingrediëntenlijsten en enkele eiwitbronnen hebben.

Dit voer van Vital Essentials heeft konijn als enige eiwitbron. Met hele konijnen, hart, lever, longen, nieren, luchtpijp en bloed als hoofdingrediënten, slaagt het voedsel erin om de voeding te leveren die uw kat nodig heeft zonder veel additieven te gebruiken die zijn spijsvertering kunnen irriteren.

Naast de enkele eiwitbron bevat het voedsel een aantal ingrediënten met potentiële gezondheidsvoordelen. Haringolie is een gerespecteerde bron van omega-3-vetzuren en kan helpen om ontstekingen te verlichten, terwijl rauwe geitenmelk een minder gevestigde maar veelbelovende geschiedenis van het ondersteunen van een gezonde spijsvertering.

Ingrediënten:

Fijngemalen heel konijn, konijnenhart, konijnenlever, konijnenlongen, konijnennier, konijnenpijp, konijnenbloed, rauwe geitenmelk, water, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 52%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 56.52%

Vet: 16.3%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 23.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.09%

Vet: 32.99%

Koolhydraten: 19.92%

Wat we leuk vonden:

 • Een minimaal verwerkt voedsel dat sterk afhankelijk is van de voedingswaarde van vers vlees, organen en botten
 • Bevat haringolie, een goede bron van omega-3 vetzuren
 • Bevat geen vaak irriterende ingrediënten
 • Een enkelvoudig eiwitrijk voedsel dat ideaal is voor katten met spijsverteringsgevoeligheden

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten houden niet van de smaak of textuur van dit voedsel

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Varkenslever, Kalkoenbouillon, Eend, Veenbessen

Als u op zoek bent naar een publieksvriendelijke paté met alle kwaliteiten van een soortgeschikt dieet, overweeg dan dit recept van Wellness CORE. Het is een eiwitrijk voedsel dat kalkoen, varkenslever en eend als primaire ingrediënten bevat.

Het is gemaakt met meerdere vezelrijke bindmiddelen, samen met gemalen lijnzaad, een ander vezelrijk ingrediënt dat de darmmotiliteit kan verhogen. Het bevat ook cichoreiwortelextract, een prebioticum dat probiotische activiteit stimuleert.

Lees onze volledige review van Wellness merk kattenvoer.

Ingrediënten:

Turkije, Varkenslever, Kalkoenbouillon, Eend, Veenbessen, Guargom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassia Gom, Xanthaangom, Gedroogde Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera-extract, Alfalfameel, Zout, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacine, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 36.36%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37%

Vet: 59.91%

Koolhydraten: 3.08%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat meerdere bronnen van vezels, die een gezonde spijsvertering voor sommige katten kunnen bevorderen
 • Voornamelijk gemaakt van voedende vleesingrediënten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Ontvangt grotendeels positieve klantrecensies

Wat we niet leuk vonden:

 • Met verschillende eiwitbronnen is dit voedsel niet ideaal voor katten met voedselintoleranties of allergieën
 • Bevat verschillende verdikkingsgom, wat sommige katten kan irriteren

Vergeet niet dat eten niet altijd de oplossing is. Soms spelen er ernstiger problemen.

Vaak kan het simpelweg veranderen van wat uw kat eet voldoende zijn om het stinkende poepprobleem op te lossen. Maar het is een goed idee om eerst met uw dierenarts te praten om te zien of het probleem ernstiger is dan alleen een slecht dieet.

Andere, gevaarlijkere factoren kunnen bijdragen aan ernstig stinkende poep:

 • Bedorven eten. Als je kat iets rot eet – misschien iets rechtstreeks uit de vuilnisbak – kan zijn poep tijdelijk slechter ruiken dan normaal.
 • Bedanktpewormen en andere parasieten. Darmparasieten veroorzaken een verscheidenheid aan spijsverteringsproblemen, waaronder ernstige fecale geur. Giardia is bijvoorbeeld een darmparasiet die een vieze fecale geur veroorzaakt.
 • Spijsverteringsstoornissen. Als uw kat een spijsverteringsstoornis heeft die de opname van voedingsstoffen belemmert, kan dit ervoor zorgen dat de poep van uw kat vies ruikt.
 • Drugs. Antibiotica en bepaalde andere geneesmiddelen kunnen bijdragen aan ernstige fecale geur.
 • Infecties. Bepaalde soorten infecties kunnen vergelijkbare spijsverteringsproblemen veroorzaken, waaronder stinkende poep.

Bacteriële infecties van E.coli en Salmonella ontsteking veroorzaken, wat leidt tot diarree en gas, die beide een ongewoon intense geur kunnen hebben.

Als een verhoogde kattenbakgeur een nieuw probleem is en u onlangs geen wijzigingen in het dieet van uw kat hebt aangebracht, praat dan met uw dierenarts om te bepalen of een onderliggend gezondheidsprobleem in het spel kan zijn.

Vraag het aan een dierenarts

dierenarts
Als uw kat exposeert moeizame, snelle of luidruchtige ademhaling, hebt u een expert nodig om u te helpen identificeren wat er aan de hand is en hoe u dit kunt oplossen. Als u uw kat nu niet naar een dierenarts kunt brengen, kunt u contact opnemen met een dierenarts op JustAnswer.
Voor tussen de $ 10 en $ 100 kunt u met deze service maak een-op-een contact met een echte dierenarts in realtime. Het is een van de beste manieren om persoonlijk deskundig advies te krijgen tegen een fractie van de kosten van een dierenartsbezoek.

Stel een vraag

Uw dierenarts kan u helpen bepalen wat de oorzaak van de stinkende poep is en wat u moet doen om het probleem op te lossen. Als uw kat dit probleem slechts een dag of twee heeft gehad, is het misschien niet iets waar u zich zorgen over hoeft te maken, maar als het aanhoudt of blijft terugkomen, moet u actie ondernemen.

Vaak is een verandering van dieet alles wat uw kat nodig heeft om zich beter te gaan voelen en beter ruikende poep te hebben. Zorg ervoor dat u uw dierenarts raadpleegt over eventuele grote veranderingen die u aanbrengt in de levensstijl en het dieet van uw kat, vooral als uw kat wordt behandeld voor een medische aandoening.

We hopen dat u de informatie hier kunt gebruiken om uw kat weer gezond te krijgen en van die vieze poepgeur af te komen.

Relevante artikelen:

Table of Contents