Beste kattenvoer voor Sphynx-katten 2023

Hoe de Sphynx te voeden – een haarloze kat met een machtige eetlust?

In 1960 Toronto beviel een kortharige kat genaamd Elizabeth van het kitten dat zijn plaats in de geschiedenis zou innemen als de stamvader van het Canadese haarloze ras, later de Sphynx genoemd.

Dit ongewone kitten kreeg de naam Prune – een verwijzing naar het gladde, gerimpelde uiterlijk van zijn haarloze lichaam. Nadat zijn eigenaren het raspotentieel van een kitten herkenden dat eruitzag als een buitenaardse pruim, leidde de geboorte van dit kitten tot een decennium van selectief fokken. Uiteindelijk werden ’s werelds eerste natuurlijke nesten van haarloze katten geboren en was de Canadese haarloze kat een realiteit.

Sphynx-katten hebben geen dikke bontjassen zoals de meeste katten, maar zijn in plaats daarvan bedekt met een fijne, zachte pluis. Sommigen beschrijven ze als een warme perzik om aan te raken. Een paar Sphynx katten worden geboren met een bijna volledig blote huid. Deze worden omschreven als “plakkerig kaal” en voelen een beetje rubberachtig aan.

Hun gebrek aan vacht maakt de Sphynx een kat die een open haard of deken niet kan weerstaan – het is niet ongebruikelijk dat deze katten een trui of jas tolereren bij koud weer. Misschien omdat ze meer externe warmte nodig hebben dan de meeste katten, zijn Sphynx-katten buitengewoon aanhankelijk, altijd geneigd om zich met een mens te nestelen.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor Sphynx-katten om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Echt vlees van menselijke kwaliteit zijn de primaire ingrediënten
 • Geen vulstoffen, zoals tarwe of maïs
 • Drie smaken, waaronder kalkoen, rundvlees en kip

Beste voor gevoelige maag

Beste voor kieskeurige katten

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Primal Turkey Formula Nuggets Graanvrij

 • Gemaakt van minimaal bewerkt rauw vlees
 • Gevriesdroogd voor veiligheid en houdbaarheid
 • Laag in koolhydraten en gemaakt zonder vulstoffen

Beste voor gewichtsverlies

aac-table__image

9.2

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Ziwi Peak Luchtgedroogd Rundvlees Kattenvoer

 • Gemaakt van goed verteerbaar vlees
 • Minimaal verwerkt voedsel vergrendelt de voedingswaarde van rauw vlees
 • Eiwitrijk en calorierijk

Wat zijn de unieke voedingsbehoeften van Sphynx-katten?

Zoals alle katten heeft het Sphynx-ras een soortgeschikt voedsel nodig dat hen voedt volgens hun natuurlijke biologische behoeften.

Omdat Sphynx-katten zo weinig haar op hun lichaam hebben, is een gezond, hoogwaardig dieet van cruciaal belang voor het behoud van de gezondheid van hun huid. De huid produceert natuurlijke, vochtinbrengende oliën. Als een Sphynx-kat geen dieet van hoge kwaliteit eet, zal zijn huid compenseren door overproductie van oliën, wat leidt tot huidproblemen.

Naast de noodzaak om een goede gezondheid van de huid te behouden, zijn er een aantal dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van voedsel voor uw Sphynx.

Ze hebben een hoog metabolisme

Omdat de Sphynx-kat geen vacht heeft, werkt hun metabolisme overuren om hun lichaam warm te houden zonder het gebruik van een bontjas. De huidtemperatuur van de Sphynx is ongeveer 4 graden hoger dan die van de gemiddelde kat.

Sommige Sphynx-bewakers merken op dat hun haarloze Sphynx-kitties zowel meer voedselgericht als minder kieskeurig zijn dan hun bonte huisgenoten.

Omdat ze zo’n snel metabolisme hebben en, als gevolg daarvan, bijna onverzadigbare eetlust, raden sommigen aan om Sphynx-katten gedurende de dag meerdere kleine maaltijden te geven. Dit is een goed idee voor het actieve Sphynx-metabolisme en geschikt voor katten van elk ras. Als roofdieren hebben katten baat bij het eten van meerdere kleine maaltijden gedurende de dag.

Omdat het gemakkelijk en veilig is om brokjes de hele dag in een kom te laten, suggereren sommigen dat droge diëten het beste zijn voor de Sphynx. Het gebruik van droogvoer om constant de eetlust van uw Sphynx-kat te bevredigen, is echter een kortzichtige benadering. Je ondersteunt hun hongerige eetlust, maar je geeft je kat ook een uitdrogend voedsel dat mogelijk onvoldoende voeding biedt.

Dus, wat is de ideale aanpak?

Als je de tijd hebt, geef je Sphynx dan drie of meer kleine, vochtrijke maaltijden gedurende de dag. Als u niet in staat bent om uw kat zo vaak te voeren, twee maaltijden per day zal net zo goed werken. Kies een calorierijk voedsel met stevige doses vet en eiwitten.

Ze zijn gevoelig voor spijsverteringsproblemen

In vergelijking met andere rassen zijn Sphynx-katten meer vatbaar voor verschillende spijsverteringsproblemen, zoals het prikkelbare darmsyndroom, omdat ze bijzonder gevoelige buiken en darmen hebben. De persoonlijke verhalen van Sphynx-eigenaren getuigen hiervan. Na het lezen van talloze verhalen op Sphynx-forums en andere sites, lijkt het erop dat er iets aan de hand is in het Sphynx-spijsverteringsstelsel.

Sphynx-bewakers vertellen verhalen over het opnieuw halen van kattenbakken, poten vol met poep en verwijzen herhaaldelijk naar losse darmen. Deze stinkende symptomen ondersteunen een verband tussen het Sphynx-ras en spijsverteringsproblemen.

Als je merkt dat het afval van je kat ongewoon vies ruikt, is het tijd voor een verandering in dieet. Diëten vol granen en andere koolhydraatrijke ingrediënten dragen bij aan de hoeveelheid afval die uw kat produceert. Met meer afval komt een geïntensiveerde geur in de kattenbak.

Een residuarm dieet zou ideaal zijn voor uw Sphynx. Diëten met weinig residuen zijn vochtrijk en bevatten voornamelijk ingrediënten, zoals magere dierlijke eiwitten, die gemakkelijk te verteren zijn. Deze diëten geven het spijsverteringsstelsel dus een pauze en verminderen afval.

Top 6 beste kattenvoer voor Sphynx-katten

De meeste Sphynx-katten hebben niets meer of minder nodig dan hetzelfde voedsel van hoge kwaliteit dat u een ander kattenras zou kunnen geven.

Als uw Sphynx echter last heeft van spijsverteringsproblemen, raadpleeg dan uw dierenarts om de oorzaak te bepalen en een behandelplan te bedenken. De behandeling kan bijvoorbeeld een dieetverandering omvatten om potentiële allergenen te elimineren en afvalrijke ingrediënten zoals granen en andere koolhydraatrijke vulstoffen te vermijden.

U hoeft geen rasspecifiek voer voor uw Sphynx-kat te kopen. Royal Canin verkoopt een voedsel dat speciaal voor Sphynx-katten is gemaakt en op de markt wordt gebracht, maar dit voedsel is een droge brok met brouwersrijst als eerste ingrediënt.

Zich herinneren: Haarloos zijn betekent niet dat de Sphynx niet dezelfde hoogwaardige voeding nodig heeft die elke kat verdient.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse in een ISO 17025-gecertificeerd laboratorium voor voedseltests en -analyses.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

#1 Smalls Kattenvoer

Smalls-Cat-Food-Review-Dry-Chicken-Side-by-Side
VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Sphynx-katten eisen een dieet met weinig residuen en Smalls levert, met een ingrediëntenlijst die zich richt op natuurlijk vlees van menselijke kwaliteit als de eerste verschillende ingrediënten. Zeer kleine hoeveelheden groene groente zijn inbegrepen, die de spijsverteringsinhoud nabootsen die in natuurlijke prooien wordt aangetroffen.

Hoog vocht plus een compleet spectrum van toegevoegde voedingsstoffen ronden de lijst af. Smalls kattenvoer is graanvrij en ondersteunt gevoelige Sphynx-spijsverteringssystemen. Vul gewoon een vragenlijst over uw kat in en Smalls formuleert het voedsel van uw huisdier op bestelling voordat u het vers bij u thuis aflevert.

Ingrediënten:

Fijngemalen kip met bot, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippenei, geitenmelk, water, eierschaalmembraan, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.91%

Vet: 16.3%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 31.52%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.75%

Vet: 32.99%

Koolhydraten: 26.26%

Pros

 • Echt vlees van menselijke kwaliteit zijn de primaire ingrediënten
 • Geen vulstoffen, zoals tarwe of maïs
 • Drie smaken, waaronder kalkoen, rundvlees en kip
 • Op bestelling gemaakt, zodat u uw Sphynx cat t kunt voerenhet dieet dat ze nodig hebben en de voorkeur geven
 • Rijk aan vocht

Tegens

 • Bovengemiddelde marktkosten geprijsd
 • Moet koud worden gehouden tot de maaltijd

#2 Stella &Chewy’s Duck Duck Goose Dinner Graanvrij gevriesdroogd kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Voed de actieve eetlust van uw Sphynx met deze energieke mix van eend met been, gans en kalkoen.

Dit gevriesdroogde voedsel maakt gebruik van de soortgeschikte voeding van rauw vlees en organen en elimineert de ziekteverwekkers die een ritje kunnen maken. Omdat het gevriesdroogd is, is het voedsel houdbaar en veilig te hanteren, waardoor het een gemakkelijkere keuze is dan rauw voedsel.

Het recept is 98% gevogelte, organen en bot. De rest van het recept bevat probiotica om de spijsvertering van uw Sphynx te ondersteunen, samen met extra vitamines, mineralen en aminozuren.

Ingrediënten:

Eend met gemalen bot, Kalkoen met gemalen bot, kalkoenlever, gans, kalkoenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longumfermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzereiwitaat, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, Niacine Supplement, Koper Proteinate, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenate, Biotine, Mangaan Proteinaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.11%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 21.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.11%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 15.05%

Pros

 • Benut de voedende kracht van rauw vlees
 • Gemaakt met een slanke ingrediëntenlijst
 • Geformuleerd met probiotica voor de spijsvertering
 • Gemaakt zonder vulstoffen, granen en andere afvalrijke ingrediënten
 • Gemaakt zonder een van de beste kattenvoerallergenen
 • Rijk aan vocht

Tegens

 • Gevriesdroogd voedsel vereist rehydratatie voor het serveren

#3 Wellness CORE Natural Grain Free Smooth Turkey &Eenden ingeblikt kattenvoer

Wellness CORE Natural Grain Free Smooth Turkey &Eenden ingeblikt kattenvoer
Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De droge versie van dit voedsel wordt door Catological aanbevolen als een van de beste voedingsmiddelen voor uw Sphynx-kat. Dit Wellness CORE-voedsel is voornamelijk gemaakt van vleesingrediënten, is rijk aan goed verteerbare eiwitten en is vrij van granen, aardappelen, maïs, soja, tarwe en kunstmatige ingrediënten.

De toevoeging van omega-3-rijke zalmolie helpt de huid van uw Sphynx soepel te houden en minimaliseert ontstekingen in het lichaam, terwijl een spoor van yucca schidigera-extract mogelijk ontlastingsgeuren kan minimaliseren.

Ingrediënten:

Turkije, Varkenslever, Kalkoenbouillon, Eend, Veenbessen, Guargom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassia Gom, Xanthaangom, Gedroogde Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera-extract, Alfalfameel, Zout, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, Mangaan-proteïnaat, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 36.36%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37%

Vet: 59.91%

Koolhydraten: 3.08%

Pros

 • Hoog vleesgehalte met spiervlees en organen
 • Gemaakt zonder maïs, soja en tarwe
 • Bevat kalkoen, varkensvlees en eend, die geen van alle topallergenen zijn
 • Graanvrij zonder eenvoudige koolhydraten of kunstmatige ingrediënten
 • Rijk aan vocht

Tegens

 • Bevat alfalfameel, een eiwitrijke vulstof

#4 Instinct by Nature’s Variety Original Grain-Free Real Duck Recept Natural Wet Canned Cat Food Beoordeling

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Eend is een vetrijk vlees, waardoor het perfect is voor de hoge energiebehoeften van uw Sphynx.
Deze op vlees gebaseerde paté bestaat voor 95% uit eenden- en kalkoenlever, dus er zit heel weinig in dit voedsel dat niet goed verteerbare, hoogwaardige energie voor uw kat is. Geen maïs, soja, tarwe of eenvoudige koolhydraten dragen bij aan de resterende 5% van het recept.

Het eten is niet perfect. In plaats van visolie is het gemaakt met gemalen lijnzaad, wat geen ideale bron is van de omega-3-vetzuren die kunnen helpen de vacht van uw kat gezond te houden en ontstekingen te beperken.

Ingrediënten:

Eend, Kalkoenlever, Eendenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei, Erwten, Kaliumchloride, Wortelen, Zout, Mineralen (Ijzereiwitaat, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Menhaden Visolie (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Artisjokken, Veenbessen, Pompoen, Tomaat, Bosbessen, Broccoli, Kool, Boerenkool, Peterselie

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 31.82%

Vezel: 13.64%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.03%

Vet: 58.62%

Koolhydraten: 10.34%

Pros

 • Bevat stevige hoeveelheden dierlijke eiwitten en vetten om het actieve metabolisme van uw Sphynx van brandstof te voorzien
 • 95% eenden- en kalkoenlever met minimaal plantgehalte
 • Vochtrijk ingeblikt voedsel
 • Graanvrij zonder maïs, soja of tarwe

Tegens

 • Bevat lijnzaad in plaats van visolie als bron van omega-3 vetzuren

#5 Primal Turkey Formula Nuggets Graanvrije rauwe gevriesdroogde kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u, zoals veel kattenouders, uw Sphynx-kat rauw voedsel wilt geven, kunnen deze gevriesdroogde nuggets een handige oplossing zijn. Deze rauwe nuggets zijn gebaseerd op kalkoen en bevatten geen van de meest voorkomende allergenen voor kattenvoer.

Vers vlees, organen en fijngemalen rauwe botten vormen 97% van het recept. Voor een obligate carnivoor zijn dit biologisch geschikte bronnen van vitamines, mineralen, vetzuren en aminozuren. Het recept bevat ook sardineolie en levertraan voor een huidverzorgende vetzuurboost.

Ingrediënten:

Kalkoen, Kalkoenhalzen, Kalkoenharten, Kalkoenlevers, Biologische Collard Greens, Biologische Squash, Biologische Selderij, Veenbessen, Bosbessen, Biologische Pompoenpitten, Biologische Zonnebloempitten, Montmorilloniet Klei, Biologische Appelciderazijn, Sardineolie, Taurine, Biologische Quinoa Sprout Powder, Gedroogde Biologische Kelp, Biologische Koriander, Biologische Kokosolie, Levertraan, Biologische Gember, Vitamine E Supplement, Gemengde Tocoferolen (Natuurlijk Conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 48%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.75%

Vet: 24.18%

Vezel: 4.4%

Koolhydraten: 18.68%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.53%

Vet: 45.11%

Koolhydraten: 14.35%

Pros

 • Gemaakt van minimaal bewerkt rauw vlees
 • Gevriesdroogd voor veiligheid en houdbaarheid
 • Laag in koolhydraten en gemaakt zonder vulstoffen
 • Caloriedichtheid om de high van uw Sphynx te ondersteunenenergie-eisen
 • Rijk aan vocht

Tegens

 • Duur
 • Je moet het voedsel rehydrateren voordat je het serveert

#6 Ziwi Peak Air-Dried Beef Kattenvoer Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Voor Sphynx-katten die ellendig zijn, tenzij ze de hele dag door kunnen eten, vormen deze schokkerig-achtige stukjes gedehydrateerd vlees een perfecte aanvullende maaltijd. Omdat dit een gedehydrateerd voedsel is, is het belangrijk om het te combineren met iets dat rijk is aan vocht.

Deze formule van Ziwi Peak is gemaakt met eenvoudig gedehydrateerd vlees, organen en botten, samen met pens en groenlipmossel. Elke schep van dit calorierijke voedsel levert een energiestoot die ongeëvenaard is door bijna elk ander voedsel op de markt.

Ingrediënten:

Rundvlees, Runderhart, Rundernier, Runderpens, Runderlever, Runderlong, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Rundvleesbot, Lecithine, Inuline uit Cichorei, Gedroogde Kelp, Mineralen (Dipotassiumfosfaat, Magnesiumsulfaat, Zink Aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Ijzeraminozuurcomplex, Mangaan aminozuurcomplex, Natriumseleniet), Zout, Conserveermiddel (Citroenzuur, Gemengde tocoferolen), Vitaminen (Cholinechloride, Thiaminemononitraat, Pyridoxine hydrochloride, foliumzuur, vitamine D3 supplement), DL-methionine, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 14%

As: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.19%

Vet: 34.88%

Vezel: 2.33%

Koolhydraten: 4.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.08%

Vet: 63.43%

Koolhydraten: 3.48%

Pros

 • Gemaakt van goed verteerbaar vlees
 • Minimaal verwerkt voedsel vergrendelt de voedingswaarde van rauw vlees
 • Eiwitrijk en calorierijk
 • Gemakkelijk voor uw Sphynx om de hele dag door te eten

Tegens

 • Vochtarm uitgedroogd voedsel mag niet het enige product zijn dat uw kat eet
 • Duur

Gerelateerde artikelen: