De 8 beste kattenvoer in India

Oranje en witte kat die droogvoer eet

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Hoewel honden de populairste huisdieren zijn in Indiase huishoudens, lopen katten niet ver achter en neemt het bezit van huisdieren toe in India. In feite is de $ 430 miljoen in india’s markt voor huisdierverzorging een van de snelst groeiende ter wereld.

Naarmate de markt voor huisdierverzorging in India groeit, zal de vraag naar hoogwaardige dierenvoeding blijven toenemen. Welke kattenvoermerken zijn momenteel beschikbaar in India en waar moeten Indiase katteneigenaren op letten bij het kiezen van een voedzaam dieet voor hun katachtige vriend?

In deze gids bespreken we kort wat uw kat nodig heeft op het gebied van voeding. We zullen het ook hebben over het soort kattenvoer dat je in India zult vinden en je kennis laten maken met onze topkeuzes.

In één oogopslag: beste kattenvoer om te kopen in India

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

#1

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Bruno’s Wild Essentials Makreel &tonijn

 • Drie hoofdingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Bevat ruim 75% dierlijke eiwitten op basis van droge stof
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

#3

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Farmina Matisse Kipmousse

 • Vier van de vijf hoofdingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Verpakt met voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Kan een goede optie zijn voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden

#6

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Acana Pacifica Fish Volwassen Droog Kattenvoer

 • Gemaakt met 100% viseiwit
 • Aangevuld met probiotica ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering
 • Bevat gevriesdroogde vis voor natuurlijke smaak

#7

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Orijen Cat &Kitten Droog Kattenvoer

 • Bevat vlees van vijf dierlijke bronnen
 • Rijk aan gezonde dierlijke vetten
 • Gemaakt met gevriesdroogde organen voor smaak

Waarom zou u ons vertrouwen?

We hebben 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules beoordeeld. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opnemen met dierenvoedingsbedrijven en het analyseren van labels. Met de hulp van onze katten hebben we ook uren na uren praktijkervaring opgedaan met verschillende kattenvoer.

Op basis van dat onderzoek brengen we u een bijgewerkte lijst met de beste kattenvoermerken en -producten die beschikbaar zijn in India. We hebben de merken zelf onderzocht en individuele recepten geëvalueerd om u onze topkeuzes te bieden.

Maar we willen ook jouw input!

Als je eerder bij ons bent gekomen op zoek naar aanbevelingen voor kattenvoer in India, merk je misschien dat dit artikel er een beetje anders uitziet dan vroeger. Op basis van de input van lezers hebben we dit artikel onlangs herschreven om de huidige markt voor huisdiervoeding in India nauwkeuriger weer te geven.

Ik (Kate Barrington) schrijf alle roundups in onze International Cat Food-serie en ik ben niet bang om toe te geven dat mijn bereik enigszins beperkt is. Ik doe grondig onderzoek om de markt voor huisdiervoeding als geheel te begrijpen in elk land dat ik behandel, evenals de factoren die van invloed zijn op de huidige trends.

Omdat ik echter in de Verenigde Staten woon, heb ik geen toegang tot dezelfde bronnen die beschikbaar zijn voor sommige van onze internationale lezers. Lezerscommentaren op de eerste versie van dit artikel benadrukten de waarheid van dit feit.

Bij All About Cats is het ons doel om kattenliefhebbers zoals jij te voorzien van relevante en nauwkeurige informatie, maar soms hebben we een beetje hulp nodig!

We moedigen onze lezers aan om met ons in contact te komen in de opmerkingensectie, of het nu gaat om het delen van een luchtig verhaal over je eigen katten of het uiten van een bezorgdheid over de nauwkeurigheid van wat we hebben gepost. Vooral in onze International Cat Food-serie nodigen we onze lezers uit om hun gedachten te delen.

Heb je de binnenkant scoop op een van de binnenlandse merken die we hebben aanbevolen? Is er een merk beschikbaar in de winkels waarvan je denkt dat het op de lijst thuishoort?

Laat het ons weten in de reacties en we zullen ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat deze berichten indien nodig worden bijgewerkt, zodat ze dienen als een nuttige bron voor verantwoordelijke huisdierouders over de hele wereld.

Hoe ziet evenwichtige voeding eruit voor katten?

Alle katachtigen hebben een biologische behoefte aan vlees in hun dieet, maar dat betekent niet dat een op zichzelf staand dieet van kip, lamsvlees of ander vlees voldoende zal voldoen aan de voedingsbehoeften van uw kat. Alle dieren hebben een delicaat evenwicht van voedingsstoffen nodig.

Terwijl mensen alleseters zijn die in staat zijn om die voedingsstoffen uit vlees, granen, fruit en groenten te halen, zijn katten dat niet. Het zijn obligate carnivoren.

Simpel gezegd, het lichaam van uw kat is ontworpen om andere dieren te eten. Ze hebben een hogere eiwitbehoefte dan veel andere dieren en ze zijn beter in staat om dierlijke ingrediënten te verteren dan planten. In feite merkt een artikel gepubliceerd in Scientific American op dat katten veel van hun belangrijkste voedingsstoffen uit vlees halen, waaronder taurine, arachidonzuur, vitamine A en vitamine B12.

In het wild bestaat het dieet van een kat voornamelijk uit kleine knaagdieren en vogels die de eiwitten en vetten leveren die katten nodig hebben. Hoewel sommige katten zullen snacken op gras en andere planten, bieden deze voedingsmiddelen niet veel voedingswaarde en dienen ze waarschijnlijk alleen als ruwvoer.

Het is heel goed mogelijk om je kat een uitgebalanceerd zelfgemaakt dieet te geven, maar stukjes kip en brood zullen het niet snijden. U hebt een recept nodig dat is geformuleerd door een dierenarts of veterinaire voedingsdeskundige om ervoor te zorgen dat aan de behoeften van uw kat aan essentiële voedingsstoffen wordt voldaan.

Het alternatief is om een compleet en uitgebalanceerd commercieel kattenvoer aan te schaffen.

In de Verenigde Staten worden de meeste commerciële kattenvoeding geformuleerd in overeenstemming met voedingsprofielen die zijn onderzocht en vastgesteld door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Deze profielen suggereren dat het dieet van een volwassen kat moet bestaan uit minimaal 26% eiwit en 9% vet.

Gelukkig gebruiken veel fabrikanten van dierenvoeding buiten de VS AAFCO-richtlijnen bij het formuleren van hun eigen recepten. Elk kattenvoer dat uit de Verenigde Staten wordt geëxporteerd, zal ook dienovereenkomstig worden geformuleerd.

Bij het kiezen van een gezond dieet voor uw kat, is het het beste om vast te houden aan een recept dat voldoet aan de AAFCO-vereisten voor voltooide en uitgebalanceerde voeding. Dit zorgt ervoor dat aan de minimale voedingsbehoeften van uw kat wordt voldaan, maar het is nog steeds uw verantwoordelijkheid om een product van hoge kwaliteit te kiezen. En vergeet niet dat minimum niet ideaal betekent. De meeste katten kunnen profiteren van hogere dan minimale niveaus van eiwitten en vetten.

Lees meer in onze complete gids voor kattenvoeding.

Nu we het onderwerp kattenvoeding hebben aangestipt, laten we de huisdierenindustrie in India eens nader bekijken om te bepalen welke opties beschikbaar zijn en hoe ze zich meten in termen van kwaliteit.

De huisdierenindustrie in India

Volgens een onderzoek uit 2018, uitgevoerd door de American Pet Products Association (APPA), staan de Verenigde Staten bovenaan de hitlijsten voor het bezit van huisdieren met meer dan 94 miljoen katten (en meer dan 90 miljoen honden). Fediaf-gegevens suggereren dat het Europese huisdierbezit tegen het einde van 2021 90 miljoen had bereikt – dat is ongeveer gelijk aan 46% van de huishoudens.

Het bezit van huisdieren neemt over de hele wereld toe en India is geen uitzondering.

Het Indiase huisdierbezit werd in 2016 geschat op ongeveer 15 miljoen, maar het groeit snel. Uit marktonderzoek van Euromonitor International blijkt zelfs dat India de snelste groei heeft voor hondenbezit van de 53 onderzochte landen. Sommige schattingen schatten india’s huisdierbezit van groei zo hoog als 600.000 huishoudens per jaar.

Hoewel het bezit van huisdieren in India snel toeneemt, ontbreekt het in sommige gebieden nog steeds aan federale regelgeving om die huisdieren te beschermen. Er zijn wetten om de ethische behandeling van dieren aan te moedigen, maar de voorschriften voor huisdiervoeding blijven onontwikkeld.

In 1960 werd artikel 51A van de grondwet van India, hoofdstuk 3 van de Prevention of Cruelty to Animals Act (PCA) aangenomen. Dit artikel stelt: “Het zal de plicht van elke burger zijn om mededogen te hebben met levende wezens.” Artikel 51A is vergelijkbaar met wetgeving die in andere landen is aangenomen.

Zo houdt de Europese Unie (EU) zich aan het Europees Verdrag voor de bescherming van gezelschapsdieren dat de behandeling van gezelschapsdieren regelt. Het Verenigd Koninkrijk heeft met name de Animal Welfare Act van 2006, die de plichten specificeert die eigenaren en houders hebben om aan de behoeften van hun dieren te voldoen. In de Verenigde Staten helpt de Animal Welfare Act van 1966 dieren te beschermen die in dierentuinen en laboratoria worden gehouden, maar federaal de wetgeving ter bescherming van huisdieren is beperkt.

In India geeft de Animal Welfare Board of India (AWBI) richtlijnen voor de vaccinatie en sterilisatie van huisdieren en voor huisdiergerelateerde overlast zoals overmatig blaffen. Zelfs deze beperkte richtlijnen worden echter niet consequent gehandhaafd. Sommige rapporten suggereren dat zelfs bestaande nationale regelgeving weinig effect heeft bij afwezigheid van stadsspecifieke wetgeving.

Hoe is dierenvoeding in India gereguleerd?

Hoewel ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten misschien niet veel hebben op het gebied van nationale bescherming voor huisdieren, is er één gebied waarop regelgeving overvloedig is: de huisdiervoedingsindustrie.

In de Verenigde Staten reguleert de Food and Drug Administration (FDA) de veilige productie en etikettering van huisdiervoeding. Elk huisdiervoer dat vanuit de Verenigde Staten in India wordt geïmporteerd, is onderworpen aan de FDA-voorschriften. Maar hoe zit het met huisdiervoeding die in India in eigen land wordt geproduceerd?

Volgens een blog gepubliceerd door Sathguru, een wereldwijd managementadviesbureau, is de diervoederindustrie niet streng gereguleerd in India. Er zijn geen wettelijke normen met betrekking tot de veiligheid van diervoeders, behalve in een paar gevallen en in die gevallen pakken de voorschriften het probleem slechts gedeeltelijk aan.

Pas in 2018 heeft de Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) commerciële diervoederbedrijven verplicht gesteld om te voldoen aan de relevante voorschriften van het Bureau of Indian Standards (BIS) nadat uit een enquête bleek dat er sprake was van aflatoxine in zuivelmonsters.

Hoewel de FSSAI plannen heeft om samen te werken met het ministerie van Veeteelt, Zuivel en Visserij om verbeteringen aan te brengen in de diervoedersector, laat het huidige gebrek aan regelgeving bedrijven over om hun eigen normen te creëren. Zonder regelgeving om een wetenschappelijke benadering van vrijwillige normen aan te moedigen, is het potentieel voor voedselveiligheidskwesties groot en kunnen huisdieren de prijs betalen.

Bij het onderzoeken van de markt voor huisdiervoeding in India, ontdekte ik een groot verschil in kwaliteit tussen kattenvoerproducten die in India worden vervaardigd en die van elders worden geïmporteerd.

Welke kattenvoermerken worden in India gemaakt?

De grootste binnenlandse fabrikanten van kattenvoer in India zijn IB Group en Abis Exports.

PurePet en Drools vallen beide onder de IB Group-merkenfamilie, terwijl Abis Exports verantwoordelijk is voor Meat Up en Let’s Bite. Deze vier merken zijn ongelooflijk vergelijkbaar in formulering en ze bieden allemaal een laag tot matig eiwitgehalte, samen met een laag vet- en zeer hoog koolhydraatgehalte.

In feite evalueerde ik het etiket voor tal van droge kattenvoer van deze vier merken en de ingrediëntenlijsten waren bijna identiek. Alle vier waren ze op basis van vis en geladen met granen zoals maïs en tarwe. Het laagste koolhydraatgehalte van de vier recepten was ongeveer 44% (droge stof) – twee waren 55%.

Deze in India gemaakte kattenvoeding is misschien populair vanwege hun prijs en beschikbaarheid, maar ze zullen uw kat niet voorzien van de eiwit- en vochtrijke, dierlijke voeding die hij nodig heeft om te gedijen.

Gelukkig kon ik verschillende kattenvoermerken vinden die hun hoofdkantoor hebben of worden geproduceerd in India. Bruno’s Wild Essentials en Kennel Kitchen zijn Indiase merken voor dierenvoeding die een assortiment nat kattenvoer van hoge kwaliteit aanbieden dat beter presteert dan de hierboven genoemde droge voedingsmiddelen in termen van kwaliteit en soortgeschiktheid.

De 8 beste kattenvoer in India: onze topkeuzes

Het is gemakkelijk om goedkoop droog kattenvoer te vinden in India, maar verantwoordelijke katteneigenaren zijn meer bezig met wat eigenlijk goed is voor hun katten dan met wat goed is voor hun portemonnee. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen fatsoenlijk geprijsd kattenvoer van hoge kwaliteit kunt vinden, maar goedkoop voedsel zoals de eerder genoemde Indiase merken voldoen meestal niet aan de All About Cats-normen.

Ik heb een lijst samengesteld met acht kattenvoer van hoge kwaliteit die gemakkelijk verkrijgbaar lijken te zijn in India (althans online). Deze voedingsmiddelen overspannen het spectrum in termen van voedseltype en textuur, maar het zijn allemaal merken die ik comfortabel kan aanbevelen.

Hier zijn onze top 8 keuzes voor het beste kattenvoer in India:

#1 Bruno’s Wild Essentials

Bekijk op HeadsUpForTails

Bruno’s Wild Essentials werd in 2014 opgericht door Mathi en Saranya. Het is een familiebedrijf dat zichzelf beschrijft als “een altruïstische onderneming, toegewijd aan het ontwikkelen van producten die een mix van gezond en voedzaam zijn.” Bruno’s biedt een verscheidenheid aan nat en droog voedsel voor katten en honden. Bruno’s lijkt zijn hoofdkantoor in India te hebben, maar ik kon geen specifieke informatie vinden over waar of hoe de producten worden vervaardigd.

Uitgelicht recept: Bruno’s Wild Essentials Makreel &Tonijn versnippert in Jus Nat Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Makreel, Visbouillon, Tonijn, Gemodificeerde Tapioceen zetmeel, zonnebloemolie

Deze formule bevat drie dierlijke ingrediënten bovenaan de lijst, waaronder verse makreel en tonijn. De enige andere hoofdingrediënten zijn gemodificeerd tapiocazetmeel als verdikkingsmiddel en zonnebloemolie als bron van toegevoegd vet.

Zonnebloemolie is biologisch minder waardevol voor katten dan een dierlijk vet zoals zalmolie zou zijn, vooral gezien het feit dat het relatief laag is in omega-3-vetzuren. Het bevat echter wel vitamine K die de gezondheid van bloed en botten ondersteunt.

Net als de vorige formule is dit kattenvoer zeer laag in vet en calorieën. Hoewel het meer dan 77% eiwit bevat, gemeten op basis van droge stof, is het vetgehalte slechts 11%. Aangezien het minimale AAFCO-aanbevolen vetgehalte slechts 9% is, is dit erg laag.

Deze natvoerformule kan het beste zijn voor volwassen katten die gevoelig zijn voor gewichtstoename of worden gebruikt als een eiwitsupplement voor kittens en actieve katten.

Ingrediënten

Makreel (45%), visbouillon, tonijn (5%), gemodificeerd tapiocazetmeel, zonnebloemolie, gistextract, mineralen premix, oligosacharide, vitaminen premix.

Mineralen &Vitaminen Premix Ingrediënten

Tricalciumfosfaat, calciumlactaat, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, ijzersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), niacinesupplement (vitamine B3), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, kopersulfaat, mangaansulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3-supplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K), kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 14%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 82%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 77.78%

Vet: 11.11%

Vezel: 2.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 74.24%

Vet: 25.76%

Ingrediënten die we leuk vonden: Makreel, Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemodificeerd tapiocazetmeel, zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden:

 • Drie hoofdingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Bevat ruim 75% dierlijke eiwitten op basis van droge stof
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Korte, eenvoudige lijst van goed verteerbare ingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Vertrouwt op plantaardige vetten
 • Zeer laag in vet en calorieën

#2 Kennel Keuken

Bekijk op HeadsUpForTails

Kennel Kitchen is gevestigd in India en maakt zoveel mogelijk gebruik van boerderijverse, regionaal geproduceerde ingrediënten. Hun recepten voor dierenvoeding zijn vrij van vulstoffen zoals maïs en soja, en ze bevatten geen synthetische kleuren, smaken of kunstmatige conserveermiddelen.

Uitgelicht recept: Kennel Kitchen Chicken in Jelly Canned Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenlever, Water, Geleermiddelen, Taurine

Deze ingeblikte voedselformule is gemaakt met een ongelooflijk eenvoudige lijst met ingrediënten die begint met verse kip en kippenlever. Niet alleen zijn deze soorten geschikte bronnen van dierlijke eiwitten, maar ze zijn ook zeer goed verteerbaar voor katten. Dit recept kan een goede keuze zijn als uw kat een gevoelige maag heeft.

Afgezien van kippen- en kippenlever bevat dit recept alleen water voor vocht en plantaardige geleermiddelen. Hoewel de specifieke geleermiddelen niet worden genoemd, zijn ze waarschijnlijk een soort gom (zoals guargom of johannesbroodpitmeel) of een zeewierderivaat zoals carrageen of agar-agar.

Omdat de specifieke geleermiddelen niet worden genoemd, is het moeilijk om te zeggen of ze mogelijk schadelijk zijn voor uw kat. Tandvlees wordt over het algemeen niet als giftig beschouwd, maar kan bij sommige katten bijdragen aan spijsverteringsproblemen. Carrageen, aan de andere kant, is geïdentificeerd als een potentieel carcinogeen.

Over het algemeen is dit recept zeer hoog in eiwitten met hoge niveaus van dierlijk vet. Het nadeel is dat het vrij veel koolhydraten bevat en een aantal niet nader genoemde ingrediënten bevat.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Water, Geleermiddelen (Plantaardige extracten), Taurine, Vitamine D3, Vitamine A, Vitamine E, Vitamine K, Vitamine B1, Riboflavine, Vitamine B6, Vitamine B12, Niacine, Biotine, Foliumzuur, Cholinechloride, Calcium D, Pantothenaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.5%

Ruw vet: 5.3%

Ruwe celstof: 0.6%

Vocht: 81.2%

As: 1.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.21%

Vet: 28.19%

Vezel: 3.19%

Koolhydraten: 14.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.17%

Vet: 53.25%

Koolhydraten: 11.58%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geleer agenten

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Bevat twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Gemaakt met voedselrijk orgaanvlees
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Volledig vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat plantaardig verdikkingsmiddel

#3 Farmina

Bekijk op HeadsUpForTails

Lees onze volledige merkbeoordeling

Farmina is een Italiaans huisdiervoedingsbedrijf dat in de jaren 1990 werd opgericht als een samenwerking tussen een Engels voedselonderzoeksbedrijf en een Italiaanse veevoederproducent. Het merk is momenteel eigendom van het bedrijf Russo Magimi en werkt samen met de leerstoel Diervoeding aan de Universiteit van Napels Frederico om huisdiervoeding te formuleren op basis van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen.

Uitgelicht recept: Farmina Matisse Chicken Mousse Wet Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Haring, Kippenlever, Gehydrolyseerde dierlijke eiwitten, Rijst

Dit recept bevat verse kip als hoofdingrediënt, aangevuld met extra eiwitten uit haring, kippenlever en gehydrolyseerde dierlijke eiwitten.

De term “gehydrolyseerd” kan waarschuwingsbellen in je hoofd veroorzaken, maar dit ingrediënt is niets om je zorgen over te maken. In feite is gehydrolyseerde dierlijke eiwitten een geweldige optie voor katten met voedselallergieën en -intoleranties.

Gehydrolyseerd dierlijk eiwit is gewoon dierlijk eiwit dat is afgebroken in stukjes die te klein zijn voor het immuunsysteem om te herkennen. Het biedt alle voedingsvoordelen van dierlijke eiwitten zonder het risico op het veroorzaken van een allergische reactie. Het enige potentiële probleem hier is dat de bron voor dit dierlijke eiwit niet wordt vermeld.

Het enige andere hoofdingrediënt op de lijst is rijst. Hoewel het niet inherent schadelijk is, is rijst een zetmeelrijk koolhydraat dat niet veel voeding voor katten biedt. Het wordt ook vaak gebruikt als vulmiddel, maar gelukkig is het koolhydraatgehalte van dit recept nog steeds vrij laag.

Over het algemeen biedt deze eiwitrijke formule een dierlijke voedingsbron voor uw kat met veel gezonde vetten en een vrij laag koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Kip, haring, kippenlever, gehydrolyseerde dierlijke eiwitten, rijst, vitaminen, mineralen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 31.82%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 2.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.6%

Vet: 59.65%

Koolhydraten: 1.75%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Haring, Kippenlever, Gehydrolyseerde dierlijke eiwitten

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Rijst

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Vier van de vijf hoofdingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Verpakt met voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Kan een goede optie zijn voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Wat we niet leuk vonden

 • Heeft wat zetmeelrijke koolhydraten
 • Bevat naamloze dierlijke eiwitten

#4 Koester pro

Bekijk op HeadsUpForTails

Nurture Pro levert “samengestelde voeding” voor katten en honden, inclusief zowel natvoer als droogvoeropties. Dit bedrijf is gevestigd in Singapore en ze formuleren al hun recepten met behulp van natuurlijke ingrediënten om een optimale gezondheid te bevorderen.

Aanbevolen recept: Nurture Pro Longevity Chicken &Skipjack Tuna Wet Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Skipjack Tonijn, Kokosnoot, Lysine, Vitamine A Supplement

Deze formule begint sterk met verse kip en skipjack tonijn als de bovenste twee ingrediënten. In feite zijn dit de enige andere hoofdingrediënten dan kokosnoot.

Kip is een magere bron van dierlijke eiwitten en skipjack tonijn is rijk aan huid- en vachtondersteunende omega 3’s. Hoewel er enige bezorgdheid is over kwik in vis, is gestreepte tonijn een van de veiligste opties omdat ze zo klein zijn. Hoe kleiner de vis, hoe minder kwik zich in de loop van zijn leven waarschijnlijk in het lichaam van de vis zal ophopen.

Hoewel dit natte kattenvoer veel eiwitten en vocht biedt, zijn er twee dingen die het overwegen waard zijn voordat je koopt.

Houd er ten eerste rekening mee dat dit een multi-eiwitformule is en dat beide eiwitten veel voorkomende allergenen voor kattenvoer zijn. Hoewel kattenvoerallergieën niet ongelooflijk vaak voorkomen, zijn zowel kip als vis twee van de eiwitten die meer kans hebben om allergieën bij gevoelige katten te veroorzaken.

Ten tweede is het totale vetgehalte van dit recept erg laag, wat betekent dat het aantal calorieën ook laag is. Dit kan een voordeel zijn voor katten met overgewicht, maar het is misschien niet calorierijk genoeg voor een groeiend kitten of een zeer actieve volwassen kat.

Ingrediënten

Kip, Skipjack Tonijn Wit Vlees, Kokosnoot, Lysine, Vitamine A Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Menadione Natrium Bisulfiet Complex, Thiamine Mononitraat, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Niacine, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Cholinechloride, Mangaansulfaat, Ijzeroxide, Ijzerpyrofosfaat, Zinkoxide, Koperproteïne, Magnesiumoxide, Kaliumjodide, Natriumseleniet, Dicalciumfosfaat, Natriumchloride, Kaliumchloride, groene thee-extract, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 18%

Ruw vet: 0.3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 83%

As: 1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 105.88%

Vet: 1.76%

Vezel: 5.88%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 96.11%

Vet: 3.89%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Skipjack Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Kokosnoot

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Twee van de drie hoofdingrediënten zijn dierlijk
 • Verpakt met voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van granen, vulstoffen en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Kan te laag zijn in vet / calorieën voor sommige katten
 • Bevat twee veel voorkomende allergenen

#5 Kleine BigPaw

Bekijk op HeadsUpForTails

Little BigPaw is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Dit bedrijf is opgericht in 2016 en wordt momenteel gedistribueerd in meer dan 40 landen wereldwijd. Little BigPaw gebruikt alleen vlees en vis uit Britse bronnen, maar ze geven prioriteit aan dierlijke ingrediënten met een lage koolstofvoetafdruk, zodat ze geen rundvlees, lamsvlees of varkensvlees gebruiken.

Uitgelicht recept: Little BigPaw Chicken Mousse (Gourmet Tender) Nat volwassen kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten:

Deze formule bevat verse kip en kippenlever als hoofdingrediënten. Beide zijn uitstekende bronnen van geschikte dierlijke eiwitten en kippenlever zit boordevol voedingsstoffen zoals folaat, niacine en vitamine E, A en C.

Hoewel dit voedsel meestal op dierlijke basis is, bevat het zonnebloemolie. Zalmolie is echter de belangrijkste bron van toegevoegd vet en biedt huid- en vachtondersteunende omega-3 vetzuren, terwijl zonnebloemolie rijk is aan omega-9 vetzuren zoals oliezuur.

Over het algemeen is dit een vrij eiwitrijk en vetrijk nat kattenvoer met een vrij hoog koolhydraatgehalte voor natvoer. Als een enkele eiwitformule kan het een goede optie zijn voor katten met voedselallergieën, zolang ze kip kunnen verdragen.

Ingrediënten

Kip (50%), Kippenlever (20%), Vitamine A, Taurine, Vitamine E, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Calciumjodaat, Zalmolie, Zonnebloemolie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 75%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42%

Vet: 32%

Vezel: 2%

Carbs: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.38%

Vet: 59.91%

Koolhydraten: 7.71%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Bevat verse kip en kippenlever
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zalmolie biedt dierlijke omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij hoog in koolhydraten

#6 Acana

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Acana is een van de twee merken van Champion Petfoods, een Canadees bedrijf. Champion Petfoods is opgericht in 1985 en wordt inmiddels verkocht in meer dan 70 landen wereldwijd. Dit merk verkoopt alleen recepten voor droog kattenvoer, waarvan de meeste zijn gemaakt met ten minste 70% dierlijke eiwitten.

Uitgelicht recept: Acana Pacifica Fish Adult Dry Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Haring zonder been, Haringmeel, Koolvismeel, Bot zonder been, Pacifische heek zonder been

Dit droge kattenvoer wordt gemaakt in Canada met regionaal geproduceerde, in het wild gevangen vis. Het is een volledig op vis gebaseerd recept, dus het kan een goede optie zijn voor katten die allergisch of gevoelig zijn voor andere veel voorkomende eiwitten.

Haring zonder been is het hoofdingrediënt, gevolgd door vier extra bronnen van verse of gedroogde vis. Hoewel koolzaadolie de belangrijkste bron van toegevoegd vet is, bevat dit recept ook haringolie. Met de haringolie en alle verse visingrediënten is het rijk aan omega-3-vetzuren om de huid en vacht van uw kat te ondersteunen.

Hoewel dit recept veel dierlijke eiwitbronnen bevat, is het nog steeds erg rijk aan koolhydraten. Zetmeelrijke kikkererwten, linzen en groene erwten verschijnen in de top tien ingrediënten, samen met een handvol andere peulvruchten en peulvruchten.

Over het algemeen is dit een matige eiwitrijke, vrij vetrijke formule met een zeer hoog koolhydraatgehalte. Het mist ook het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie.

Ingrediënten

Haring zonder been, haringmeel, koolvismeel, bot zonder been, Pacifische heek zonder been, kikkererwten, rode linzen, koolzaadolie, groene erwten, groene linzen, gele erwten, haringolie, zongezouten alfalfa, gedroogde kelp, pompoen, pompoen, pompoenpompoen, spinaziegroenten, wortelen, appels, peren, veenbessen, gevriesdroogde haring, gevriesdroogde heek, gevriesdroogde bot, enterococcus faeciumfermentproduct, zinkeiwit, kopereiwitaat, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.11%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.24%

Vet: 44.94%

Koolhydraten: 20.82%

Ingrediënten die we leuk vonden: Haring zonder been, Haringmeel, Koolvismeel, Bot zonder been, Pacifische heek zonder been, Haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Kikkererwten, Rode Linzen, Koolzaadolie, Groene Erwten, Groene Linzen, Gele Erwten, Zongezouten Alfalfa

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met 100% viseiwit
 • Aangevuld met probiotica ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering
 • Bevat gevriesdroogde vis voor natuurlijke smaak
 • Rijk aan omega-3 vetzuren voor de gezondheid van huid en vacht

Wat we niet leuk vonden

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Zeer hoog koolhydraatgehalte

#7 Orijen

Bekijk op HeadsUpForTails

Lees onze volledige merkbeoordeling

Orijen, het tweede merk van Champion Petfoods, was tot voor kort ook grotendeels een droogvoerbedrijf. Orijen biedt nu een beperkte selectie nat kattenvoer, hoewel ze niet online beschikbaar lijken te zijn in India. Het kattenvoer van Orijen wordt geproduceerd in eigen keukens in Alberta en Kentucky.

Uitgelicht recept: Orijen Cat &Kitten Dry Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Vers Kippenvlees, Vers Kalkoenvlees, Verse Hele Eieren, Verse Kippenlever, Verse Hele Bot

Deze Orijen droog voedsel bevat zestien dierlijke ingrediënten bovenaan de lijst. Verse kip en kalkoen lijken de primaire bronnen van eiwitten te zijn, aangevuld met verse vis, eieren en gevogelteorganen. Kippenvet is de belangrijkste bron van toegevoegd vet met haringolie voor extra omega-3 vetzuren.

Net als het Acana-recept hierboven, bevat deze formule nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten uit zetmeelrijke plantaardige ingrediënten zoals erwten, linzen en bonen. Deze ingrediënten kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten en ze zijn veel minder voedingswaarde waardevol voor katten dan plantaardige ingrediënten.

Dit recept voor droogvoer is iets hoger in eiwitten dan de vorige Acana-formule, maar vergelijkbaar in termen van vet- en koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Vers kippenvlees, vers kalkoenvlees, verse hele eieren, verse kippenlever, verse hele bot, verse hele haring, verse kalkoenlever, vers kippenhart, vers kalkoenhart, verse kippennekken, gedehydrateerde kip, gedehydrateerde kalkoen, gedehydrateerde hele makreel, gedehydrateerde hele sardine, gedehydrateerde hele haring, kippenvet, hele rode linzen, hele groene erwten, hele groene linzen, hele kikkererwten, Hele gele erwten, linzenvezel, hele pintobonen, hele marinebonen, gedehydrateerd kippenkraakbeen, haringolie, gevriesdroogde kippenlever, gevriesdroogde kalkoenlever, verse hele pompoen, verse hele pompoenpompoen, verse hele courgette, verse hele pastinaak, verse hele rode heerlijke appels, verse hele bartlettperen, verse boerenkool, verse spinazie, verse bietengroenten, verse raapstelen, Bruine kelp, hele veenbessen, hele bosbessen, hele saskatoonbessen, cichoreiwortel, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, lavendel, marshmallowwortel, rozenbottels, zinkchelaat, koperchelaat, cholinechloride, enterococcus faecium.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 21.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.18%

Vet: 45.15%

Koolhydraten: 17.66%

Ingrediënten die we leuk vonden: Vers Kippenvlees, Vers Kalkoenvlees, Verse Hele Eieren, Verse Kippenlever, Verse Hele Bot, Verse Hele Haring, Verse Kalkoenlever, Vers Kippenhart, Vers Kalkoenhart, Verse Kippennekken, Gedehydrateerde Kip, Gedehydrateerde Kalkoen, Gedehydrateerde Hele Makreel, Gedehydrateerde Hele Sardine, Gedehydrateerde Hele Haring, Kippenvet, Gedehydrateerd Kippenkraakbeen, Haringolie, Gevriesdroogde Kippenlever, Gevriesdroogde Kalkoenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: le Rode Linzen, Hele Groene Erwten, Hele Groene Linzen, Hele Kikkererwten, Hele Gele Erwten, Linzenvezel, Hele Pinto Bonen, Hele Marine Bonen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Bevat vlees van vijf dierlijke bronnen
 • Rijk aan gezonde dierlijke vetten
 • Gemaakt met gevriesdroogde organen voor smaak
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Levert niet het vocht op dat uw kat nodig heeft

#8 Arden Grange

Bekijk op HeadsUpForTails

Arden Grange werd in 1996 opgericht op basis van een kernfilosofie van ‘voeding zonder compromis’. Dit merk biedt een verscheidenheid aan natuurlijk hypoallergeen honden- en kattenvoer gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen. Het merk zegt dat al hun ingrediënten “zijn opgenomen voor hun voedingswaarde om een optimale gezondheid en vitaliteit te bevorderen.”

Uitgelicht recept: Arden Grange Graanvrije verse kip & aardappel droog kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten:

Dit droogvoer begint sterk met drie van de vijf topingrediënten op dierlijke basis. Het is gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten (kip), waaronder verse kip en gedroogd kippenmeel. Kippenolie (of kippenvet) is de enige bron van toegevoegd vet.

Hoewel het vochtgehalte van dit product niet vermeld is, is het waarschijnlijk vergelijkbaar met andere droge voedingsmiddelen in het bereik van 9% tot 11%. Met een geschat vochtgehalte van 10% is het drogestofeiwitgehalte van dit recept ongeveer 34% en het vetgehalte ongeveer 21%. Dit maakt het koolhydraatgehalte erg hoog.

Zowel aardappel- als erwtenzetmeel zijn zeer zetmeelrijke ingrediënten die provide weinig tot geen voedingswaarde voor katten. Hoewel ze minder zorgwekkend zijn dan vulstoffen zoals maïs, tarwe en soja, kunnen deze plantaardige ingrediënten nog steeds als vulstoffen worden beschouwd omdat ze voornamelijk dienen om het product op te stapelen.

Over het algemeen is dit een matig eiwit, matig vet droge kattenvoerformule met een hoog koolhydraatgehalte. Het is ook vermeldenswaard dat geen droogvoer het vocht bevat dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie, dus overweeg om de vochtinname van uw kat aan te vullen met een natte voedseltopper of bottenbouillon.

Ingrediënten

Verse kip (26%), aardappel (26%), kippenvleesmeel (25%), erwtenzetmeel, kippenolie, eipoeder, kipvertering, krill, gistextract, moutextract, erwtenvezel, mineralen, prebiotische FOS, prebiotisch MOS, cranberry-extract, glucosamine, MSM, chondroïtine, nucleotiden, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 31%

Ruw vet: 19%

Ruwe celstof: 2.2%

As: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 31%

Vet: 19%

Vezel: 2.2%

Koolhydraten: 40.8%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 26.28%

Vet: 39.12%

Koolhydraten: 34.59%

Ingrediënten die we leuk vonden: Verse Kip, Kip Vleesmeel, Kippenolie, Kip Digest, Krill

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel, Erwtenzetmeel

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Drie van de eerste vijf ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Aangevuld met prebiotica ter ondersteuning van de spijsvertering
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

En 3 aanvullende kattenvoeding

Hoewel de hierboven genoemde complete en uitgebalanceerde kattenvoeding enkele van de hoogste kwaliteitsopties zijn die beschikbaar zijn in India, zijn ze ook duurder dan binnenlandse merken zoals PurePet en Drools.

Uw kat verdient de meest voor de soort geschikte voeding die u zich consequent kunt veroorloven, wat over het algemeen een vleesrijk nat kattenvoer betekent. Als u met een beperkt budget werkt en droogvoer de meest economische optie is, overweeg dan om het dieet van uw kat aan te vullen met een eiwitrijke, vochtrijke natte kattenvoertopper. Aanvullend kattenvoer komt meestal in kleine porties, zodat ze gemakkelijk te voeren zijn en je de smaken kunt mengen om je kat te laten raden.

Hier zijn een paar van onze favoriete complementaire kattenvoermerken die beschikbaar zijn in India:

#1 Applaws

Bekijk op HeadsUpForTails

Lees onze volledige merkbeoordeling

Applaws in een huisdiervoedingsbedrijf gevestigd in het Verenigd Koninkrijk dat wordt verkocht door gespecialiseerde dierenspeciaalzaken in West-Europa, Noord-Amerika en Australië. Het merk is opgericht in 2006 en biedt voornamelijk aanvullend nat kattenvoer voor de Indiase markt.

Uitgelicht recept: Applaws Zalmmousse Nat Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Zonnebloemolie, Plantaardig geleermiddel, Rode Peper Extract

Dit mousse-achtige natte kattenvoer van Applaws is een aanvullend kattenvoer, dus het biedt geen complete en uitgebalanceerde voeding. Het heeft echter veel vocht en dierlijke eiwitten te bieden, waardoor het een geweldige aanvulling is op een droog voedseldieet.

Verse zalm is het hoofdingrediënt, alleen gevolgd door zonnebloemolie, plantaardige geleermiddelen en rode peperextract.

Zalm is een voor de soort geschikte bron van dierlijke eiwitten en biedt ook huid- en vachtondersteunende omega-3-vetzuren. Ik zou liever een dierlijk vet zien zoals kippenvet of zalmolie in plaats van de zonnebloemolie. Ik zou ook liever de groente geleermiddelen genoemd zien, hoewel het waarschijnlijk zoiets is als johannesbroodpitmeel of carrageen.

Dit recept kan een goede keuze zijn voor katten die allergisch of gevoelig zijn voor andere eiwitten dan vis en de moussetextuur is lichtgewicht en gemakkelijk te kauwen voor oudere katten en kittens.

Ingrediënten

Zalm (44%), Zonnebloemolie (1,6%), Plantaardig geleermiddel, Rode Peper Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 86%

As: 1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 71.43%

Vet: 17.86%

Vezel: 3.57%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 62.22%

Vet: 37.78%

Ingrediënten die we leuk vonden:Zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Lichte textuur gemakkelijk voor oudere katten en kittens om te eten

Wat we niet leuk vonden

 • Geen compleet en uitgebalanceerd voedsel
 • Vertrouwt op plantaardig vet

#2 Schesir

Bekijk op HeadsUpForTails

Schesir is een Italiaans merk van dierenvoeding dat zowel droge als natte voedingsproducten voor huisdieren aanbiedt. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en blijft zich inzetten voor ethische en duurzame praktijken. Ze gebruiken traceerbare ingrediënten en hun recepten zijn vrij van toegevoegde kleuren en conserveermiddelen.

Aanbevolen recept: Schesir Tonijn &Kip in natuurlijke saus Ingeblikt nat kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten:

Dit natte kattenvoer is gemaakt met verse tonijn en kip als hoofdingrediënten. Tapiocazetmeel is de enige andere toevoeging, toegevoegd om de consistentie van het voedsel te helpen verbeteren.

Net als de Applaws-formule hierboven, is dit recept alleen bedoeld voor aanvullende voeding. Het is een geweldige manier om de eiwitinname van uw kat te verhogen of om een beetje extra vocht aan zijn dieet toe te voegen. Serveer het over droog voedsel of bied het aan als een traktatie.

Schesir kattenvoer is allemaal wreedheidsvrij en dolfijnveilig. Hun verpakking is ook 100% recyclebaar en alle natte voedingsmiddelen worden met stoom gekookt en met de hand bereid.

Ingrediënten

Tonijn, kipfilets, tapiocazetmeel.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15%

Ruw vet: 0.3%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 83%

As: 0.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 88.24%

Vet: 1.76%

Vezel: 0.59%

Koolhydraten: 4.12%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 91.3%

Vet: 4.43%

Koolhydraten: 4.26%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Kipfilets

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zeer beperkte lijst van ingrediënten, goed verteerbaar

Wat we niet leuk vonden

 • Geen compleet en uitgebalanceerd recept
 • Bevat wat toegevoegd zetmeel

#3 Sheba

Bekijk op HeadsUpForTails

Lees onze volledige merkbeoordeling

Sheba is een bekend merk over de hele wereld en wordt geproduceerd door Mars, Inc. Het behoort tot dezelfde familie van merken als andere grote namen zoals Royal Canin en Whiskas, die beide ook in India verkrijgbaar zijn.

Aanbevolen recept: Sheba tonijnfilets en hele garnalen in jus volwassen nat kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Water, Tonijn, Witvis, Garnalen, Gemodificeerd zetmeel

Dit recept bevat een korte lijst met ingrediënten, maar bevat drie verschillende soorten dierlijke eiwitten. Verse tonijn en garnalen zijn gemakkelijk te herkennen. Witvis is gewoon een generieke term die wordt gebruikt voor verschillende soorten witvlezige vis met milde smaak.

Anders dan eiwitten en water, bevat dit recept slechts twee ingrediënten om de textuur van het voedsel te verbeteren en één om de smaak te verbeteren.

De productpagina specificeert niet de bron voor het gemodificeerde zetmeel, dus het is moeilijk om de kwaliteit ervan te beoordelen. Dat gezegd hebbende, koolhydraten dienen geen voedingsdoel voor katten en, net als de guargom, wordt dit ingrediënt alleen gebruikt om het product te verdikken. Van guargom is bekend dat het bij sommige katten bijdraagt aan spijsverteringsstoornissen.

Over het algemeen kan dit aanvullende kattenvoer een goedkope optie zijn als u de eiwit- en vochtinname van uw kat wilt verhogen. Houd er rekening mee dat het kunstmatige smaak en toegevoegd zetmeel bevat.

Ingrediënten

Water, tonijn, witvis, garnalen, gemodificeerd zetmeel, guargom, smaak.

Gegarandeerde analyse

Niet vermeld

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Witvis, Garnalen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemodificeerde Starch, Guargom

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden:

 • Bevat drie bronnen van dierlijke eiwitten
 • Hoog in vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zeer aantrekkelijke smaak en aroma voor katten

Wat we niet leuk vonden

 • Geen compleet en uitgebalanceerd recept
 • Bevat kunstmatige smaakstof

Waar kattenvoer te kopen in India

Zoals vrijwel overal het geval is, kunt u kattenvoer zowel online als in winkels in India vinden. Je kunt zelfs populaire kattenvoermerken vinden op Amazon.in. Als je in de buurt van een grotere stad als New Delhi of Mumbai woont, zijn er tal van fysieke dierenwinkels om uit te kiezen.

Een van de grootste nationale ketens met een tiental locaties in India is Heads Up for Tails. In Uttar Pradesh is PUPS Pet Care Store, Creche &Grooming een populaire keuze. New Delhi biedt bijna twee dozijn opties zoals NAPPETS India, Value Pets India en King Pets World. In Mumbai lijken eigenaren van gezelschapsdieren van Dogs World India, oh My Dog en Chew Central te houden.

Tenzij u in de buurt van een groot grootstedelijk gebied woont, is de beste plek om te winkelen voor dierenvoeding in India misschien online. Hoewel internationale retailers zoals Amazon in India verkopen, vindt u de beste selectie van binnenlandse dierenwinkels.

Heads Up For Tails biedt een royale selectie van dierenvoeding en accessoires – dit is de primaire bron die ik heb gebruikt om mijn lijst met aanbevelingen samen te stellen. Chew Central is een andere geweldige optie. Chew Central, gevestigd in Maharashtra, India, selecteert zorgvuldig producten van gerenommeerde fabrikanten om de veiligheid en kwaliteit te garanderen.

Andere online dierenvoeding retailers in India zijn onder andere:

Als geen van de commercieel beschikbare opties helemaal goed lijkt, heb je altijd de mogelijkheid om je eigen kattenvoer te maken.

Zelfgemaakt kattenvoer kan ongelooflijk voedzaam zijn als het goed is geformuleerd door een dierenarts of veterinaire voedingsdeskundige. Het is niet altijd de meest economische optie, maar als je de tijd en financiële middelen hebt om je kat een biologisch geschikt rauw voedseldieet te geven, zal hij je er dankbaar voor zijn.

Lees hier meer over het maken van zelfgemaakt kattenvoer.

Laatste gedachten

Hoewel het een uitdaging kan zijn om een hoogwaardig, voor de soort geschikt kattenvoer te vinden dat in India wordt vervaardigd, is er geen tekort aan opties voor commercieel kattenvoer.

Neem de tijd om de basisprincipes te leren over de voedingsbehoeften van uw kat en hoe het kiezen van een uitgebalanceerd en soortgeschikt dieet de gezondheid van uw kat op de lange termijn zal beïnvloeden. Als u op zoek bent naar kattenvoer in India, is een van de hierboven besproken recepten misschien een goede plek om te beginnen.

Als u de gezondheid van uw kat voor de lange termijn wilt ondersteunen, kies dan voor kattenvoer gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, met name hoogwaardige eiwitten uit dierlijke bronnen.

Wil je meer? Bekijk hier onze gids met de beste kattenvoermerken.

Inhoudsopgave