De 7 beste likbare kattentraktaties – we hebben ze allemaal getest

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Zit je vast in een kattentraktatie-sleur? Knapperige traktaties hebben zeker hun plaats, maar de dierenwereld heeft plaatsgemaakt voor een aantal unieke romige lekkernijen die variatie en voeding op tafel brengen. Niet alleen bieden likbare kattentraktaties een nieuwe manier om de smaakpapillen van uw huisdier te verwennen, maar ze hebben ook enkele opmerkelijke gezondheids- en gedragsvoordelen.

Met het oog op de kwaliteit van de ingrediënten, het gemak van serveren en de reacties van mijn eigen twee katten, maakte Catit Creamy Treats mijn keuze voor de beste likbare kattentraktaties die beschikbaar zijn.

In één oogopslag: de 7 beste likbare kattentraktaties om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product uitgelicht. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Runner-up

AAC-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Inaba Churu Kip met Krabpuree

 • Taurine & Vitamine E toegevoegd
 • Gemaakt zonder granen, conserveermiddelen of kunstmatige kleurstoffen
 • Hoog eiwit- en vochtgehalte

Waarom vertrouwen op Cats.com

Bij Cats.com hebben we meer dan 200 van ’s werelds populairste merken kattenvoer en honderden formules beoordeeld. Naast eerlijke feedback van onze eigen kattentesters, hebben we ook uren besteed aan het onderzoeken van kattenvoeding, contact opnemen met huisdiervoedingsbedrijven en het analyseren van productetiketten.

Op basis van diepgaand onderzoek en hands-on ervaring, heb ik de zeven onderstaande producten gekozen als de beste likbare kattentraktaties op de markt. Ik onderzocht elk product op verschillende fronten, waarbij ik keek naar eiwit- en vochtniveaus, soortgeschiktheid, textuur en smakelijkheid.

Houd er echter rekening mee dat uw ervaring met deze traktaties kan verschillen van de mijne. Het is handig om deze roundup te bekijken door de lens van de individuele voorkeuren van uw huisdier, omdat elke kat verschillende smaken en voedingsbehoeften heeft. Rekening houdend met deze variabelen, selecteerde ik traktaties met een reeks smaken, texturen en ingrediënten om allerlei soorten katachtigen aan te spreken.

Na het kopen van verschillende likbare traktaties en ze te hebben geprobeerd met mijn twee katten, Amber en Floyd, koos ik zeven topproducten die voldeden aan de Cats.com Standard. Ik gaf prioriteit aan kwaliteitsingrediënten en smaak (een traktatie, hoe gezond ook, heeft alleen waarde als je kat het ook daadwerkelijk eet).

Hoewel elk merk zijn eigen voor- en nadelen heeft, koos ik voor traktaties met een hoog vocht- en eiwitgehalte, kortere ingrediëntenlijsten en grotendeels gunstige beoordelingen van echte kattenouders.

Ons team ontving deze producten niet in ruil voor een gunstige beoordeling – ze werden gekocht met ons eigen geld.

Benieuwd hoe likbare traktaties in het dieet van uw huisdier kunnen passen? Laten we eens kijken naar de voordelen van likbare kattentraktaties, hoe je een goede kunt vinden en welke katten er het meest van zullen profiteren.

Wat zijn Lickable Cat Treats?

Beste likbare kattentraktaties

Een line-up van de verschillende traktaties getest voor deze review.

Door velen nagesynchroniseerd als “Go-Gurt” voor katten, zijn lickables romige natte lekkernijen die worden geleverd in individuele knijpbuizen. Een groot deel van hun aantrekkingskracht ligt in hun veelzijdigheid – likbare lekkernijen kunnen worden geserveerd als op zichzelf staande traktaties of worden toegevoegd aan de maaltijd van uw kat als een hartige topper. Voor de hechting met uw kat zijn deze handbediende traktaties moeilijk te verslaan: open gewoon een buis en voed uw kat rechtstreeks vanuit de verpakking.

Likbare traktaties hebben een hoog vochtgehalte, dus ze zijn een smakelijke manier om katten gehydrateerd te houden. In de zomermaanden kunnen ze worden ingevroren voor een verfrissende ‘ijslolly’ met vleessmaak. Hun smakelijke smaak en textuur maken likbare traktaties een goede keuze voor het camoufleren van medicijnen of het trainen van uw kat. Bovendien kunnen ze helpen om katten af te leiden tijdens stressvolle omstandigheden, zoals dierenartsbezoeken of nagels knippen.

Wat te zoeken in een goede likbare kattentraktatie

Smakelijkheid en voedingswaarde zijn altijd top of mind bij het selecteren van kattentraktaties. Maar vooral voor likbare traktaties speelt textuur een grote rol.

Je zult merken dat de consistentie van merk tot merk varieert – sommige lickables zijn ultrasoepachtig of waterig en andere lijken meer op romige pindakaas. De textuur die voor u werkt, hangt af van hoe u van plan bent deze lekkernijen te serveren. Voor lekkernijen die direct uit de verpakking worden geserveerd, zijn dikkere purees het beste. Wat betreftPpers, of geserveerd in een gerecht, romigere texturen werken prima.

Welke katten hebben het meeste baat bij likbare kattensnoepjes?

kat die kattensnoepjes eet

Tiki Cat Stix uittesten.

De kilometerstand van elke kattenouder zal variëren, maar we denken dat de volgende katten het meest zullen profiteren van likbare traktaties:

 • Katten met gebitsproblemen die worstelen met harde, knapperige traktaties
 • Katten met een overwegend droog dieet die wel een hydratatieboost kunnen gebruiken
 • Zieke of onappetijtelijke katten die aanmoediging nodig hebben om te eten
 • Kieskeurige eters (als toppers kunnen likbare lekkernijen maaltijden aantrekkelijker maken)
 • Katten met ondergewicht die een calorieboost nodig hebben
 • Katten die veel tijd alleen doorbrengen en die baat kunnen hebben bij menselijke interactie

Overzicht

 • Merknaam: Katit
 • Gemaakt in: Québec (Canada)
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Calorieën per ounce / portie: 4,6 kcal/buis
 • Geschatte kosten per buis: 064 dollar

Bovenaan onze lijst met lickables staan Catit Creamy Treats. Deze likbare traktaties onderscheiden zich op een paar belangrijke punten. Ten eerste bevatten ze veel vocht. Ze bevatten ook hoogwaardige ingrediënten zoals zalmolie, een rijke bron van omega-vetzuren, en taurine, een aminozuur dat essentieel is voor een gezond hart.

Qua smaak gaven beide katten hun hartige zegel van goedkeuring – ze konden geen genoeg krijgen van dit spul! Qua serveren waren deze likbaars het gemakkelijkst met de hand te voeren. De formule had de dikste textuur, waardoor het een grotendeels solide vorm kon behouden terwijl ik het omhoog duwde. Dit zorgde voor een veel nettere eetervaring.

Als we één klacht zouden hebben, zou het het lagere eiwitgehalte moeten zijn. Maar over het algemeen was Catit een hit in ons huis.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, zalm, gemodificeerd tapiocazetmeel, natuurlijke smaak, zalmolie, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 5%

Ruw vet: 1%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 90%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 10%

Vezel: 20%

Koolhydraten: 20%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.03%

Vet: 25.76%

Koolhydraten: 21.21%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalmolie, Taurine

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Tapioca zetmeel

Pros

 • Graanvrij
 • Geen bijproducten
 • Betaalbare optie
 • Dikkere consistentie maakt ze ideaal voor handbediening

Tegens

Overzicht

 • Merknaam: Inaba
 • Gemaakt in: Thailand
 • Leeftijdscategorie: Volwassene
 • Calorieën per tube: 6,0 kcal
 • Geschatte kosten per buis: 1,00 dollar

Qua voeding hebben Inaba Churu-traktaties (klik om de volledige merkrecensie te lezen) veel te bieden. Ze zijn een caloriearme traktatie met nul koolhydraten en hoge niveaus van vocht en eiwitten. Bovendien hebben ze vitamine E (een waardevolle antioxidant) en taurine toegevoegd.

Deze traktatie was de perfecte consistentie om rechtstreeks uit de tube te serveren met minimale rommel. Mijn beide katten hielden van de kip met krabsmaak, maar als het niet het ding van je kat is, zijn er genoeg Churu-smaken om uit te kiezen. Voor $ 1,00 per buis is het een behoorlijk prijzige traktatie, vooral als je ze elke dag aan je kat geeft. Maar voor sommigen rechtvaardigen de voordelen de steile kosten.

Ingrediënten

Water, kip, tapiocazetmeel, natuurlijke smaakstoffen, natuurlijke krabsmaak, guargom, vitamine E-supplement, taurine, groene thee-extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 91%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 77.78%

Vet: 22.22%

Vezel: 1.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.04%

Vet: 40.96%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Taurine

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom

Pros

 • Taurine & Vitamine E toegevoegd
 • Gemaakt zonder granen, conserveermiddelen of kunstmatige kleurstoffen.
 • Hoog eiwit- en vochtgehalte

Tegens

Overzicht

 • Merknaam: Hartz
 • Gemaakt in: Thailand
 • Leeftijdscategorie: Volwassen katten
 • Calorieën per tube: 7,4 kcal
 • Geschatte kosten per buis: 061 dollar

Voor huishoudens met meerdere katten of mensen die op hun budget letten, biedt Hartz Delectables een betaalbare optie die vergelijkbaar is met de duurdere keuzes op deze lijst. Deze traktaties hebben een rijke, dikke textuur die je betere controle geeft over hoe snel (en hoeveel) voedsel per keer wordt uitgedeeld.

Delectables zijn een hydraterende traktatie met veel eiwitten. Beide katten hielden van de smaak en ik hield van hoe gemakkelijk ze met de hand te serveren waren.

Ingrediënten

Kip Recept: Water, tonijn, kip, tapiocazetmeel, natuurlijke en kunstmatige smaak, guargom, natuurlijke tonijnsmaak.

Tonijn Recept: Water, tonijn, tapiocazetmeel, natuurlijke en kunstmatige smaakstof, guargom, natuurlijke tonijnsmaak.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 0.1%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 14%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 9.3%

Vet: 0.12%

Vezel: 5.81%

Koolhydraten: 84.77%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 9.86%

Vet: 0.3%

Koolhydraten: 89.84%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Tonijn

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom, kunstmatige smaakstof

Pros

 • Economisch
 • Met echte kip en tonijn
 • Mooie consistentie voor handbediening

Tegens

 • “Natuurlijke smaken” is een vaag ingrediënt

Overzicht

 • Merknaam: Nulo
 • Gemaakt in: Thailand
 • Leeftijdscategorie: alle leeftijden
 • Calorieën per tube: 7-9 kcal, afhankelijk van de smaak
 • Geschatte kosten per buis: 1,00 dollar

Direct uit de verpakking waren Nulo Perfect Purees aan de waterige kant. Dit maakte hen slechte kandidaten voor handvoeding, dus gingen ze de vriezer in. Vergeleken met de andere likbare lekkernijen die we hebben getest, hield Nulos hun vorm briljant vast wanneer ze bevroren waren. Ze werden een stevige, aangenaam gladde traktatie die onze katten gretig opslokten.

Naast het maken van uitstekende kattenijslolly’s, zijn deze lekkernijen geweldig om vocht toe te voegen aan het diner van uw kat, of ze kunnen in een kom worden geserveerd voor een speciale traktatie. Bonussen omvatten toegevoegde prebiotica en een minimaal vetgehalte.

Ingrediënten

 • Rundvlees & Sardine: Runderbouillon, rundvlees, sardine, kikkererwten, guargom, tonijnextract, inuline, natuurlijke smaak.
 • Kip: Kippenbouillon, kip, kikkererwten, guargom, tonijnextract, inuline, natuurlijke smaak.
 • Tonijn & Sint-Jakobsschelp: Tonijnbouillon, tonijn, kikkererwten, sint-jakobsschelp, guargom, tonijnextract, inuline, natuurlijke smaak.
 • Kip & Zalm: Kippenbouillon, kip, kikkererwten, zalm, guargom, tonijnextract, inuline, natuurlijke smaak.
 • Tonijn & Krab: Tonijnbouillon, tonijn, kikkererwten, krab, guargom, tonijnextract, inuline, natuurlijke smaak.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 0.2%

Ruwe celstof: 0.8%

Vocht: 90%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 80%

Vet: 2%

Vezel: 8%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 84.34%

Vet: 5.12%

Koolhydraten: 10.54%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenbouillon

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom, Kikkererwten

Pros

 • Dunnere consistentie maakt ze ideale maaltijdtoppers
 • Hoog eiwit- en vochtgehalte

Tegens

 • “Natural Flavor” is een vaag ingrediënt
 • Prijsoptie

Overzicht

 • Merknaam: Fussie Kat
 • Gemaakt in: Thailand
 • Leeftijdscategorie: volwassene
 • Calorieën per tube: 7,7 kcal
 • Geschatte kosten per buis: 0,88 dollar

Hoewel Fussie Cat-traktaties goed werden ontvangen door beide kattentesters, lieten ze ook een soepachtige (maar schattige) puinhoop achter achter op hun neus en snorharen. Niet de alledaagse look waar we voor gaan. Als kattenvoertopper is Fussie Cat echter een uitstekende optie.

Deze traktaties bieden veel vocht, maar ze hebben iets minder eiwitten dan de andere likbare producten.

Ingrediënten

Water, kip, eend, aardappel, zonnebloemolie, natuurlijke smaakstoffen, xanthaangom, taurine, vitamine E-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 6%

Ruw vet: 1.5%

Ruwe celstof: 0.6%

Vocht: 87%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.15%

Vet: 11.54%

Vezel: 4.62%

Koolhydraten: 37.69%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.26%

Vet: 25.05%

Koolhydraten: 33.69%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Eend, Zonnebloemolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Aardappel

Pros

 • Inclusief taurine en vitamine E-supplement
 • Er zijn veel smaakopties beschikbaar
 • Consistentie maakt ze een geweldige topper

Tegens

 • Lagere eiwitniveaus
 • Bevat aardappel

Overzicht

 • Merknaam: Café Nära
 • Gemaakt in: Thailand
 • Leeftijdscategorie: Alle levensfasen
 • Calorieën per tube: 4,4 kcal
 • Geschatte kosten per buis: 1,00 dollar

In het Zweeds betekent Nära “voeden” of “koesteren” – een passende naam voor dit familiebedrijf dat trots is op het gebruik van ingrediënten van menselijke kwaliteit. Cafe Nara Lickables is een gezonde, caloriearme snack met veel eiwitten en vocht.

Voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden is Cafe Nara een slimme keuze. Ze zijn tarwe-, maïs- en sojavrij en hun recepten zijn gemaakt met beperkte ingrediënten.

Ingrediënten

Water, tonijn, tapiocazetmeel, gistextract, zonnebloemolie, guargom.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 1%

Vocht: 1.5%

As: 90%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 7.11%

Vet: 1.02%

Koolhydraten: 0.51%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 70.5%

Vet: 24.46%

Koolhydraten: 5.04%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Zonnebloemolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom

Pros

 • Bevat in het wild gevangen zalm
 • Geen kunstmatige conserveringsmiddelen of kleurstoffen
 • Vrij van tarwe, maïs en soja
 • Geen toegevoegde suiker of zout

Tegens

 • Duurdere optie
 • Bevat guargom

Overzicht

 • Merknaam: Tiki Kat
 • Gemaakt in: Thailand
 • Calorieën per tube: 8 kcal
 • Geschatte kosten per buis: 0,92 dollar

Het kan een uitdaging zijn om een kieskeurige eter haar diner te laten afmaken. Deze romige Stix van Tiki Cat kan misschien helpen. Over het algemeen zullen mijn twee katten rustig op hun beurt wachten met traktaties. Niet zo met deze Chicken & Shrimp likbare traktaties. Iets over de smaak en smaak van deze lekkernijen maakte ze meteen een favoriet in ons huis – en veel beoordelingen op Amazon melden zalige katten die van hun Tiki Stix houden.

Hun hartige smaak kan deze likbare producten een goede keuze maken voor katten die aanmoediging nodig hebben om te eten, of ze nu hun eetlust hebben verloren door leeftijd, ziekte of stress.  We denken ook dat ze geweldig zouden zijn voor het verbergen van medicijnen.

Ingrediënten

Kippenbouillon, kip, gedroogd ei, garnalen, natuurlijke tonijnsmaak, natuurlijke kippensmaak, xanthaangom, visextract, zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 1%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 89%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 72.73%

Vet: 9.09%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 67.07%

Vet: 20.36%

Koolhydraten: 12.57%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenbouillon, Kip, Gedroogd Ei, Garnalen

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Zout

Pros

 • Rijk aan vocht en eiwitten
 • Katten lijken van de smaak te houden

Tegens

 • Hoger caloriegehalte
 • Bevat xanthaangom