De 7 beste kittenvoeding in het Verenigd Koninkrijk

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste kittenvoer zit boordevol calorieën, eiwitten en omega-3-vetzuren om de gezonde groei en ontwikkeling van uw kitten te ondersteunen. Het is gemakkelijk om kittenvoer te vinden in het verenigd koninkrijk, maar hoe weet je welke merken de moeite waard zijn om te kopen?

We hebben een lijst samengesteld met enkele van de beste kittenvoeding in het Verenigd Koninkrijk en hebben gedetailleerde beoordelingen van enkele van hun producten verstrekt om u te helpen uw keuze te maken.

In één oogopslag: beste kittenvoer om te kopen in het VK

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Katkin Fresh Cat Food Bezorgservice

 • Gemaakt met drie dierlijke ingrediënten plus supplementen
 • Direct aan huis geleverd met een abonnement
 • Maaltijden op maat van de dagelijkse caloriebehoefte van uw kitten

Premium keuze

aac-table__image

9.6

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Bella &Duke Raw Cat Food Levering

 • Alle ingrediënten, op één na, zijn dierlijk
 • Boordevol eiwitten uit kip, zalm en orgaanvlees
 • Bevroren om de voedingsintegriteit van de grondstoffen te behouden

Beste droogvoer

aac-table__image

9.5

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Farmina Droog Kattenvoer

 • Boordevol eiwitten uit kip, eieren en haring
 • Is voornamelijk afhankelijk van dierlijke vetbronnen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Beste natvoer

aac-table__image

9.5

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Ongetemd kattenvoer in blik

 • Voornamelijk dierlijk met veel eiwitten
 • Rijk aan hydraterend vocht
 • Beperkte lijst van goed verteerbare ingrediënten

Beste Raw Food

aac-table__image

9.4

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Nutriment Raw Frozen Kattenvoer

 • Gemaakt met een eenvoudige lijst van slechts twee ingrediënten
 • Bevroren wanneer vers en rauw om voeding te behouden
 • Boordevol dierlijke eiwitten uit vers rundvlees

Beste door dierenarts aanbevolen dieet

Waarom zou u ons vertrouwen?

Na het beoordelen van meer dan 193 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook uren na uren praktijkervaring opgedaan met verschillende kattenvoer.

Op basis van dat onderzoek brengen we u een bijgewerkte lijst met de beste kittenvoedingsmerken en -producten die beschikbaar zijn in het VK. We hebben de merken zelf onderzocht en individuele recepten geëvalueerd om u onze topkeuzes te bieden.

5 kwaliteiten die we zoeken in kittenvoer

Evenwichtige voeding met voldoende eiwit- en caloriegehalte is de sleutel om uw kitten een gezonde start in het leven te geven. Kittens groeien snel op, dus ze hebben veel voedsel nodig om hun ontwikkeling te voeden.

Als het gaat om het kopen van kittenvoer in het VK, zijn hier de kwaliteiten waarnaar we op zoek zijn:

1. Hoog eiwit- en vetgehalte

De European Pet Food Industry Federation (FEDIAF) beveelt een dieet aan voor opgroeiende kittens dat ten minste 28 g ruw eiwit per 100 g droge stof en ten minste 9 g vet bevat. Vertaald naar een percentage, dat is een minimum van 28% eiwit en 9% vet (vergelijk dit met de richtlijnen van AAFCO die een minimum van 30% eiwit en 9% vet aanbevalen). Dit zijn echter absolute minima.

We raden kittenvoer aan dat ten minste 50 g ruw eiwit en 20 g ruw vet per 100 g bevat, of ongeveer 50% ruw eiwit en 20% ruw vet op basis van droge stof. Vet is een geconcentreerde bron van calorieën die helpt de snelle groei van uw kitten te voeden en eiwitten bieden de bouwstenen voor gezonde spieren en ondersteunen de ontwikkeling van het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

2. Nadruk op dierlijke ingrediënten

Omdat katten obligate carnivoren zijn, zijn ze biologisch aangepast om andere dieren te consumeren. Katten kunnen voeding ontlenen aan volle granen en voedselrijke groenten, maar dierlijke ingrediënten zijn gemakkelijker te verteren en meer geschikt voor katten.

Een benoemde bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten moet het eerste ingrediënt in het voedsel van uw kitten zijn; idealiter de eerste twee ingrediënten. Hoe meer dierlijke ingrediënten op de lijst verschijnen vóór het eerste plantaardige ingrediënt, hoe beter.

3. Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen

Naast het voldoen aan de behoeften van uw kitten aan eiwitten en vetten, biedt het beste kittenvoer ook vocht voor hydratatie. Hydratatie is essentieel voor katten van alle leeftijden, maar katten hebben de neiging om niet veel water alleen te drinken. Een nat of rauw voedseldieet dat rijk is aan vocht helpt uw kitten gehydrateerd te houden om urinewegproblemen en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

4. Het bevat omega-3 vetzuren

Gezonde vetten voorzien uw kitten niet alleen van calorieën voor energie – bepaalde vetten bieden ook essentiële vetzuren die een rol spelen bij de ontwikkeling van hersenen en ogen. Docosahexaeenzuur (DHA) is een omega-3 vetzuur dat vaak voorkomt in vette, koudwatervissen zoals zalm en tonijn. Het stimuleert de cognitieve ontwikkeling bij kittens en ondersteunt een gezonde ontwikkeling van hersenen en ogen. Later in het leven helpen omega-3-vetzuren het immuunsysteem te versterken, ontstekingen te verminderen en de gezondheid van huid en vacht te verbeteren.

5. Vrij van potentieel schadelijke ingrediënten

Het beste kittenvoer zit vol met de voedingsstoffen die uw kitten nodig heeft en niets wat hij niet heeft. We raden aan om kittenvoedsel te vermijden dat granen van lage kwaliteit bevat, zoals maïs, tarwe en soja, evenals zetmeelrijke, moeilijk te verteren ingrediënten zoals peulvruchten en peulvruchten. Zoek naar kittenvoer dat geen vaag genoemde dierlijke bijproducten of kunstmatige toevoegingen zoals kleuren, smaken en conserveermiddelen bevat.

Er is geen tekort aan kittenvoeding die aan deze vereisten voldoet en beschikbaar is in het VK, maar we hebben een lijst samengesteld met enkele van onze topkeuzes om u te helpen ze te beperken.

Het beste kittenvoer in het Verenigd Koninkrijk: onze topkeuzes

#1 Overall Best: Katkin Fresh Cat Food Delivery Service

Krijg 20% korting op uw proefbox

Lees onze volledige merkbeoordeling

KatKin is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd merk dat vers kattenvoer tot aan uw deur aanbiedt. Hun producten zijn gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit en gepersonaliseerd voor de caloriebehoeften van uw kat. Omdat u het maaltijdplan van uw kat kunt aanpassen, is KatKin een geweldige keuze voor kittens. U kunt eenvoudig het gewicht van uw kitten bijwerken terwijl hij groeit om zijn caloriebehoeften opnieuw te berekenen.

Uitgelicht recept: Cluck! Kip Recept Vers Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Verse Kip (Dij, Lever, Hart), Mineralen.

Gemaakt met slechts drie eenvoudige ingrediënten en aanvullende voedingsstoffen, is dit verse kattenvoer een voedzame optie voor opgroeiende kittens. Dit specifieke recept is op basis van kip, hoewel KatKin ook formules biedt die zijn gemaakt met kalkoen, vis, lamsvlees, eend, varkensvlees en rundvlees.

Al het verse kattenvoer van KatKin is gemaakt met hoogwaardige dierlijke eiwitten als focus en ze zijn uitgebalanceerd voor kittens, volwassen katten en oudere katten in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen van FEDIAF.

Berekend op basis van droge stof, bevat dit verse kittenvoer meer dan 67% ruw eiwit en bijna 23% ruw vet. Dit maakt het een geconcentreerde bron van zowel eiwitten als calorieën, die uw kitten beide nodig heeft voor een gezonde groei.

Ingrediënten

Verse kip (dij, lever, hart), vitamine A, vitamine D3, zink, ijzerchelaat, mangaanchelaat, kopersulfaat, kaliumjodide, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 18%

Ruw vet: 6.1%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 73.3%

As: 1.8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 67.42%

Vet: 22.85%

Vezel: 0.37%

Koolhydraten: 2.62%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.71%

Vet: 44.2%

Koolhydraten: 2.09%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippendij, Kippenlever, Kippenhart

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met drie dierlijke ingrediënten plus supplementen
 • Geconcentreerde bron van eiwitten, vetten en calorieën
 • Vrij van toegevoegde koolhydraten en kunstgrepenl additieven
 • Direct aan huis geleverd met een abonnement
 • Maaltijden op maat van de dagelijkse caloriebehoefte van uw kitten

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij duur
 • Voedingsmiddelen zijn zeer laag in vezels

#2 Budgetkeuze: Hilife Het is alleen natuurlijke natte kattenvoerzakjes

Koop op Amazon Koop op HiLife

Lees onze volledige merkbeoordeling

HiLife is eigendom van Town &Country Petfoods en is een familiebedrijf gevestigd in Melton Mowbray, een klein stadje op het platteland van Leicestershire, Verenigd Koninkrijk. Het merk werd meer dan 35 jaar geleden gelanceerd en de producten worden nog steeds verkocht in heel Groot-Brittannië, inclusief alle grote Britse supermarkten.

Aanbevolen recept: HiLife Het is alleen smakelijk tonijn kitten recept

Eerste 5 ingrediënten: Tonijn, Zonnebloemolie, Gistextract, Cassave-extract, Mineralen

HiLife biedt een verscheidenheid aan natte kattenvoerzakjes voor kittens, volwassen katten en oudere katten. Dit kittenspecifieke recept heeft hogere eiwit- en vetgehaltes dan het equivalente recept voor volwassenen, The Tuna One (Tuna Flakes). Het bevat meer dan 68% ruw eiwit en 21% ruw vet op basis van droge stof.

Dit kittenvoer zit niet alleen boordevol eiwitten, maar omdat het op tonijn is gebaseerd, bevat het ook veel omega-3-vetzuren, waaronder DHA. Het voedsel bevat 91 calorieën per 100g (ongeveer 3,5 oz.).

Hoewel dit kittenvoer grotendeels dierlijk is, bevat het wel een paar plantenextracten en een kauwgomverdikkingsmiddel. Toch blijft het totale koolhydraatgehalte erg laag en is het voedsel betaalbaar voor budgetbewuste kattenbezitters.

Ingrediënten

Dolfijnveilige tonijn (50%), zonnebloemolie, gistextract, cassave-extract, mineralen, cichorei-extract (50 mg / kg), yucca-extract (50 mg / kg).

Additieven

Vitamine A 1.925 IE/kg, Vitamine E 55 mg/kg, Ijzer (3b103) 1,1 mg/kg, Jodium (3b201) 0,8 mg/kg, Koper (3b405) 0,6 mg/kg, Mangaan (3b503) 1,8 mg/kg, Zink (3b604) 30,1 mg/kg, Taurine 555 mg/kg, Cassia Gum 2.030 mg/kg.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 81%

As: 1.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 68.42%

Vet: 21.05%

Vezel: 0.53%

Koolhydraten: 3.68%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 55.52%

Vet: 41.49%

Koolhydraten: 2.99%

Ingrediënten die we leuk vonden:Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden:

 • Betaalbaar geprijsd, bespaar 5% met een abonnement
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Voornamelijk gemaakt met dierlijke ingrediënten
 • Rijk aan eiwitten, gezond vet en vocht

Wat we niet leuk vonden

 • Tandvlees kan bij sommige katten spijsverteringsstoornissen veroorzaken

#3 Premium Pick: Bella &Duke Raw Cat Food Delivery

Ontvang 50% korting op uw eerste bestelling

Lees onze volledige merkbeoordeling

Bella and Duke, opgericht in 2017, is een rauw huisdiervoedingsbedrijf gevestigd in Perthshire, Schotland. Het bedrijf werd opgericht door Mark Scott en Tony Ottley nadat ze hun eigen honden verloren aan kanker. Bella and Duke streeft ernaar om hoogwaardige rauwe voeding voor katten en honden te bieden met het gemak van een terugkerend abonnement. Hun producten zijn ontwikkeld door diervoedingsdeskundigen en goedgekeurd door dierenartsen.

Uitgelicht recept: Bella en Duke Chicken &Salmon Raw Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Kippenharten, Kip met been, Zalm, Slachtafval, Runderbouillon

Dit rauwe bevroren kittenvoer is gemaakt met zes dierlijke ingrediënten en één plantaardig ingrediënt: olijfolie van eerste persing. Het grootste deel van het eiwit komt van kippenharten, verse kip en zalm. De verse kip bevat ook rauw bot als een natuurlijke bron van belangrijke voedingsstoffen, waardoor de behoefte aan synthetische supplementen wordt tenietgedaan. Rundvleesafval is ook een voedingsrijk ingrediënt en een aanvullende bron van eiwitten.

Met 147,8 calorieën per 100 g is dit recept voor kip en zalm zeer calorierijk. Het bevat meer dan 50% ruw eiwit en 32% ruw vet op basis van droge stof zonder toegevoegde koolhydraten.

Alle bella en duke diepvriesmaaltijden worden gemaakt met verse ingrediënten en ingevroren binnen 30 minuten na bereiding. Het vriesproces alleen is voldoende om het voedsel vers te houden, dus ze hoeven geen conserveermiddelen te gebruiken. Hun voedingsmiddelen zijn ook vrij van toegevoegde kleuren en kunstmatige smaaks.

Hoewel Bella en Duke rauw kattenvoer ontegenzeggelijk hoog in kwaliteit is, is het ook behoorlijk prijzig. Ze geven wel aanbevelingen voor hoeveel u uw kitten moet voeren op basis van zijn leeftijd en gewicht, maar de porties zijn aan u. U kunt het eten bestellen in dozen van 4 kg, 8 kg, 12 kg, 16 kg of 20 kg.

Ingrediënten

Kippenharten (35%), Kip met been (30%), Zalm (20%), Slachtafval (9%), Runderbouillon (5%), Haringolie, Olijfolie van eerste persing.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15%

Ruw vet: 9%

Vocht: 72%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.57%

Vet: 32.14%

Koolhydraten: 3.57%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.62%

Vet: 57.74%

Koolhydraten: 2.64%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenharten, Kip met been, Zalm, Slachtafval van rundvlees

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Alle ingrediënten, op één na, zijn dierlijk
 • Boordevol eiwitten uit kip, zalm en orgaanvlees
 • Bevroren om de voedingsintegriteit van de grondstoffen te behouden
 • Direct aan huis geleverd via abonnement

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij duur
 • Vezelgehalte wordt niet vermeld

#4 Beste droogvoer: Farmina Droog kattenvoer

Koop op Farmina.com

Lees onze volledige merkbeoordeling

Farmina is een Italiaans-Engelse samenwerking die eigendom is van de in Italië gevestigde Russo Mangimi Company. Het bedrijf werd opgericht in 1965 en bundelde de krachten met Farmina, een Engels voedselonderzoeks- en voedingsbedrijf, om dierenvoeding te maken. Hun slogan is ‘natuur en wetenschap in perfecte harmonie’.

Aanbevolen recept: Farmina N &d kip en granaatappel graanvrij droog kittenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kip zonder been, Gedehydrateerde Kip, Zoete Aardappelen, Kippenvet, Gedroogde Hele Eieren

Met zowel verse als gedroogde kip als hoofdingrediënten, is dit Farmina kittenvoer rijk aan dierlijke eiwitten. De kip wordt aangevuld met extra eiwitten uit gedroogde eieren, verse haring en gedehydrateerde haring. Kippenvet is de primaire bron van toegevoegd vet, aangevuld met haringolie.

Gezien het hoge eiwit- en vetgehalte is dit recept een geschikte keuze voor het ontwikkelen van kittens als u liever droog voedsel voert. Hoewel dit voedsel nog steeds ongeveer 20% koolhydraten op basis van droge stof bevat, is het lager in koolhydraten dan het gemiddelde kattenvoer. U moet uw kitten nog steeds voorzien van voldoende vers water, omdat dit voedsel weinig vocht bevat.

Dit kittenvoer is duur, maar het is van hogere kwaliteit dan veel droogvoermerken op de markt. We konden geen significant verschil vinden tussen de kitten- en volwassen versie van de kip – granaatappelformule, dus het kan gewoon zijn dat hetzelfde product op twee manieren is verpakt.

Ingrediënten

Kip zonder been, gedehydrateerde kip, zoete aardappelen, kippenvet, gedroogde hele eieren, haring, gedehydrateerde haring, haringolie, erwtenvezel, gedroogde wortel, zongezouten alfalfameel, inuline, fructooligosaccharide, gistextract, gedroogde granaatappel, gedroogde appel, gedroogde spinazie, psylliumzaadschil, gedroogde zoete sinaasappel, gedroogde bosbes, zout, brouwers gedroogde gist, kurkuma, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, Ascorbinezuur, Niacine, Calciumpantothenaat, Riboflavine, Pyridoxinehydrochloride, Thiaminemononitraat, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Cholinechloride, Beta-Caroteen, Zinkmethionine Hydroxy Analoog Chelaat, Mangaan Methionine Hydroxy Analoog Chelaat, Ferrous Glycine, Koper Methionine Hydroxy Analoog Chelaat, Dl-Methionine, Taurine, Aloë Vera Gel Concentraat, Groene Thee Extract, Rozemarijn Extract, Gemengde Tocoferolen (Een Conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 8%

As: 8.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.83%

Vet: 21.74%

Vezel: 1.96%

Koolhydraten: 19.24%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.9%

Vet: 44.05%

Koolhydraten: 16.05%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been, Gedehydrateerde Kip, Kippenvet, Gedroogde Hele Eieren, Haring, Gedehydrateerde Haring, Haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zongezouten Alfalfa Maaltijd

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden:

 • Boordevol eiwitten uit kip, eieren en haring
 • Is voornamelijk afhankelijk van dierlijke vetbronnen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij duur
 • Bevat ongeveer 20% koolhydraten
 • Geen droogvoer bevat het vocht dat kittens nodig hebben

#5 Beste natvoer: ongetemd ingeblikt kattenvoer

Klik hier om uw proefperiode nu te starten!

Lees onze volledige merkbeoordeling

Untamed is een nat dierenvoedingsbedrijf opgericht in 2019. Het merk gebruikt vlees van menselijke kwaliteit om producten te maken die het dubbele van de eiwitstandaard in de industrie bevatten. Ongetemde bronnen hun ingrediënten uit Europa en Zuidoost-Azië en hun producten worden vervaardigd in Thailand. Net als verschillende van de merken op deze lijst, is Untamed een abonnement kattenvoerservice.

Uitgelicht recept: ongetemde chocka-kip in jus ingeblikt kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kipfilet, Kippenbouillon, Kippenlever, Zonnebloemolie, Tapioca

Alle door dierenartsen geformuleerde recepten van Untamed zijn voedzaam en gemaakt met heel vlees. In dit recept is verse kipfilet de ster, aangevuld met kippenlever. Met kippenbouillon als een top-drie ingrediënt, is dit voedsel rijk aan hydraterend vocht en eiwitten.

Hoewel dit recept grotendeels op dierlijke basis is, is zonnebloemolie de enige bron van toegevoegd vet en is er wat tapioca toegevoegd om het product dikker te maken. Tapioca wordt over het algemeen niet beschouwd als een schadelijk ingrediënt, maar het biedt niet veel voeding voor kittens.

Untamed specificeert niet op hun website of dit recept is geformuleerd voor alle levensfasen, maar gezien de drogestofsamenstelling van 75% ruw eiwit en meer dan 11% vet, zijn we ervan overtuigd dat het qua voedingswaarde geschikt is voor kittens. Dat gezegd hebbende, het vetgehalte is een beetje aan de lage kant, dus we raden aan om dit recept te roteren met een formule met een hoger vetgehalte.

Ingrediënten

Kipfilet 58%, Kippenbouillon 33%, Kippenlever 5%, Zonnebloemolie, Tapioca 1%, Vitamine A, Vitamine D3, Vitamine E, Taurine, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Kopersulfaat, Mangaansulfaat, Kaliumjodide, Tricalciumfosfaat, Calciumcarbonaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16.5%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 75%

Vet: 11.36%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 2.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 71.52%

Vet: 26.32%

Koolhydraten: 2.17%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kipfilet, Kippenbouillon, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie, tapioca

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk dierlijk met veel eiwitten
 • Rijk aan hydraterend vocht
 • Beperkte lijst van goed verteerbare ingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij laag in vet
 • Voedingsmiddelen alleen beschikbaar via abonnement

#6 Beste raw food: nutriment raw frozen cat food

Koop op Amazon Koop op Nutriment.co.uk

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als u het beste van het beste voor uw opgroeiende kitten wilt, kan een rauw voedseldieet het misschien wel zijn. Nutriment is een rauw diepvriesbedrijf voor dierenvoeding dat in 2013 in het Verenigd Koninkrijk is opgericht. Dit merk creëert voedingsmiddelen die aansluiten bij de Biologically Appropriate Raw Food (BARF) filosofie en formuleert hun producten zoveel mogelijk met ingrediënten uit Britse oorsprong. Alle voedingsmiddelen zijn handgemaakt in Overton, Hampshire.

Aanbevolen recept: Nutriment Leo &Wolf Beef Meatballs Frozen Raw Pet Food

Eerste 5 ingrediënten: Rundvlees, Plantaardige vezels

Dit bevroren rauwe voedsel is geformuleerd voor zowel honden als katten, gevormd tot gehaktballen voor eenvoudige porties. Het voedsel bevat slechts twee ingrediënten: rundvlees en plantaardige vezels. Het pakket specificeert niet waar de plantaardige vezel vandaan komt, maar sommige van de plantaardige ingrediënten die op de Nutriment-website worden vermeld, zijn wortels, squash, broccoli, en boerenkool.

Nutriment maakt gebruik van ingrediënten van menselijke kwaliteit en al hun voedingsmiddelen worden bevroren als ze vers en rauw zijn. Dit zorgt ervoor dat de voedingsintegriteit van de grondstoffen niet in het gedrang komt – de voedingsstoffen worden direct doorgegeven aan uw huisdier.

Hoewel de website van Nutriment niet specificeert of hun producten geschikt zijn voor kittens of niet, kunt u hun producten sorteren op levensfase en deze verschijnt in het gedeelte Kittenvoeding. Volgens onze berekeningen voldoet de drogestofsamenstelling van deze formule ook aan de kittenvereisten. Het voedsel bevat meer dan 50% ruw eiwit en meer dan 40% ruw vet op basis van droge stof.

Ingrediënten

Rundvlees (99%), plantaardige vezels (1%).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15%

Ruw vet: 11.9%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 70%

As: 0.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 39.67%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 4%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.26%

Vet: 64.08%

Koolhydraten: 2.66%

Ingrediënten die we leuk vonden:Rundvlees

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Rundvlees

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een eenvoudige lijst van slechts twee ingrediënten
 • Bevroren wanneer vers en rauw om voeding te behouden
 • Boordevol dierlijke eiwitten uit vers rundvlees

Wat we niet leuk vonden

 • Beperkte productkeuzes
 • Vrij duur

#7 Beste door dierenarts aanbevolen dieet: Royal Canin

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Royal Canin is een van de meest herkenbare namen in dierenvoeding. Royal Canin is opgericht in de jaren 1960 in Zuid-Frankrijk door een dierenarts genaamd Jean Cathary en heeft zich internationaal verspreid. Het bedrijf werd in 2001 overgenomen door Mars, Inc., maar blijft productie- en distributiefaciliteiten over de hele wereld onderhouden.

Aanbevolen recept: Royal Canin Mother &Babycat Ultra-Soft Mousse

Eerste 5 ingrediënten: Water voldoende voor verwerking, Kip, Kippenlever, VarkensvleesBijproducten, Tarwegluten

De drie hoofdingrediënten (exclusief water) in deze formule zijn allemaal op dierlijke basis en het recept krijgt waarschijnlijk wat aanvullend eiwit uit het varkensplasma en gehydrolyseerde gist. Dit lijkt een recept op basis van kip te zijn, gemaakt met verse kip en kippenlever, hoewel bijproducten van varkensvlees aanzienlijk bijdragen aan het drogestofeiwitgehalte van het voedsel, dat meer dan 50% is.

Hoewel het moeilijker is om de kwaliteit van bijproducten versus vers vlees te beoordelen, is er geen reden om aan te nemen dat de bijproducten van varkensvlees een problematisch ingrediënt zijn, simpelweg omdat de bron wordt genoemd (althans op in de VS gevestigde productpagina’s). Zorgwekkender is de opname van tarwe- en maïsingrediënten. Gelukkig blijkt het koolhydraatgehalte van de droge stof van dit recept nog steeds erg laag te zijn.

Het is het geconcentreerde eiwit- en vetgehalte van dit recept dat het een geschikte keuze maakt voor zowel kittens als zwangere of zogende vrouwelijke katten. Een vochtrijk dieet wordt ook aanbevolen voor het spenen van kittens en helpt de hydratatie van de moeder te ondersteunen.

Misschien wel het grootste rode vlag ingrediënt in dit voedsel is het carrageen dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel. Dit ingrediënt is in verband gebracht met ontsteking en kanker. Guargom wordt verondersteld minder schadelijk te zijn, maar heeft nog steeds het potentieel om spijsverteringsstoornissen bij sommige katten te veroorzaken.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, kip, kippenlever, varkensvleesbijproducten, tarwegluten, cellulosepoeder, gemodificeerd maïszetmeel, varkensplasma, natuurlijke aroma’s, plantaardige olie, brouwersrijstmeel, visolie, gehydrolyseerde gist, calciumcarbonaat, carrageen, natriumtripolyfosfaat, guargom, kaliumfosfaat, taurine, vitamines[Dl-Alpha Tocopherol Acetate (Source Of Vitamin E), L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (Source Of Vitamin C), Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Niacin Supplement, Biotin, D-Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Folic Acid, Vitamin B12 Supplement, Vitamin D3 Supplement], Cholinechloride, Kaliumchloride, Sporenelementen[Zinc Proteinate, Zinc Oxide, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Manganous Oxide, Sodium Selenite, Calcium Iodate], Goudsbloemextract (Tagetes Erecta L.), Magnesiumoxide, Caroteen.

Notitie: Royal Canin’s online Uk shop noemt een nieuw labelontwerp en verbeterde formule, maar de lijst met ingrediënten is grotendeels gegeneraliseerd met insluitsels zoals “vlees en dierlijke derivaten.” Om een gedetailleerde analyse te kunnen geven, heb ik de bijgewerkte gegarandeerde analyse van de website van Royal Canin gebruikt, maar de oorspronkelijke lijst met ingrediënten omdat deze veel gedetailleerder is.

Ingrediënten (uit de Britse winkel van Royal Canin)

Vlees en Animal Derivaten, granen, oliën en vetten, plantaardige bijproducten, melk en melkderivaten, mineralen, gisten, verschillende suikers.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 5.5%

Ruwe celstof: 0.9%

Vocht: 80%

As: 1.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.5%

Vet: 27.5%

Vezel: 4.5%

Koolhydraten: 6%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.9%

Vet: 53.31%

Koolhydraten: 4.79%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Varkensbijproducten, Varkensplasma, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tarwegluten, Gemodificeerd maïszetmeel, Plantaardige olie, Carrageen, Guargom

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden:

 • Drogestof eiwitgehalte is meer dan 50%
 • Rijk aan vocht om de hydratatie bij katten en kittens te ondersteunen
 • Lijkt laag in koolhydraten te zijn

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat carrageen en guargom verdikkingsmiddelen
 • Gemaakt met maïs en tarwe ingrediënten

Uw kitten verdient de best mogelijke start in het leven die u hem kunt geven en dat betekent een soortgeschikt, qua voedingswaarde uitgebalanceerd dieet gemaakt met ingrediënten van hoge kwaliteit.

Op zoek naar meer advies over wat u uw kitten moet geven? Bekijk onze complete gids voor kattenvoeding.

Inhoudsopgave