De 7 beste gezonde kattenvoer voor binnenkatten in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Hebben binnenkatten ander voedsel nodig?

Als uw kat onlangs is overgestapt op binnenleven vanuit een buitenleven, vraagt u zich misschien af of zijn voedingsbehoeften ook zijn veranderd. Kattenvoermerken bieden een verleidelijke verscheidenheid aan kattenvoerformules die zijn ontworpen voor de unieke activiteitsniveaus, leeftijd, ras en gezondheidstoestand van uw kat.

In één oogopslag: beste kattenvoer voor binnenkatten om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste vers voedsel

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Kattenvoer

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten

Beste voor gevoelige maag

Kattenvoer binnenshuis in een speciale variëteit die belooft zich qua voedingswaarde aan te passen aan de behoeften van uw kat. Maar hebben katten die binnen leven echt ander voedsel nodig dan katten die buiten leven?

Lees ook: De 5 beste kattenvoer voor binnenkatten

Denk aan mensen die het grootste deel van hun tijd buiten doorbrengen versus degenen die meestal binnen zijn.

Hoe verschillen hun voedingsbehoeften?

Personen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, krijgen meestal meer beweging dan de gemiddelde bureaujockey. Net als menselijke buitenliefhebbers hebben buitenkatten de neiging om meer tijd door te brengen met trainen – in bomen klimmen, jagen en verkennen.

Verminderde activiteit betekent verminderde caloriebehoefte

Je binnenkat kan inactief of onvermoeibaar energiek zijn, maar over het algemeen krijgen katten die binnenshuis leven niet zoveel beweging als katten die buiten leven. Dit, in combinatie met een ongepast dieet, brengt hen in gevaar om overgewicht of obesitas te krijgen.

Lees ook: Beste kattenvoer voor katten met overgewicht

Binnenkatten kunnen meer last hebben van haarballen

Omdat binnenkatten meer vrije tijd hebben om zichzelf te verzorgen, hebben ze de neiging om meer last te hebben van haarballen in vergelijking met katten die buiten leven.

Haarbalproblemen zijn direct gekoppeld aan een slechte spijsvertering – iets dat kan worden verbeterd door een biologisch geschikt dieet. Sommige kattenvoer voor binnen bevat extra vezels om haarballen soepel te laten passeren.

Lees ook: Beste kattenvoer voor haarbalcontrole

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 7 beste voedingsmiddelen voor binnenkatten

Nu we een criterium hebben vastgesteld voor wat een geweldig kattenvoer binnenshuis is, is hier een korte lijst met enkele van de beste voedingsmiddelen voor uw binnenkat.

#1 Open Farm Harvest Chicken Rustieke Mix Nat Kattenvoer

Gebruik AAC20-code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Hoewel een inactieve binnenkat misschien minder calorieën nodig heeft dan een buitenkat, is eiwit nog steeds belangrijk en deze Open Farm natvoerformule heeft het in schoppen. Met humaan gekweekte kip als eerste ingrediënt, is dit recept een rijke bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten.

Als natvoer is deze formule rijk aan vocht, wat belangrijk is voor de hydratatie van uw kat. Wat we leuk vinden aan dit recept is dat het geen water of gewone bouillon bevat als de primaire bron van dat vocht – het is gemaakt met bottenbouillon. Bottenbouillon is rijk aan collageen en ondersteunt een gezonde spijsvertering voor katten.

Hoewel dit recept rijk is aan dierlijke eiwitten en gezond vocht, bevat het wel een paar onnodige planten ingrediënten en de belangrijkste bron van toegevoegd vet is plantaardig. Dat gezegd hebbende, er zijn geen kunstmatige toevoegingen en elk ingrediënt is van menselijke kwaliteit.

Iets anders dat we waarderen aan dit product is de verpakking. Elke doos bevat 5,5 gram natvoer dat volgens Open Farm voldoende is om een kat van 5-8 pond gedurende één dag te voeden. Wat de verpakking zo geweldig maakt, is dat je de bovenkant kunt vouwen om het voedsel vers in de koelkast te houden.

Ingrediënten:

Humaan gekweekte kip, kippenbotbouillon, pompoen, wortelen, spinazie, rode linzen, agar agar, niet-GMO veenbessen, garbanzo-bonen (kikkererwten), cichoreiwortel, zonnebloemolie, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), zout, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, D-calciumpantothenaat, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, foliumzuur, vitamine B12-supplement, zink aminozuurchelaat, ijzer aminozuurchelaat, Koper aminozuurchelaat, mangaan aminozuurchelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, paardebloemgroenten, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.1%

Ruw vet: 7.02%

Ruwe celstof: 0.85%

Vocht: 82%

As: 0.75%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45%

Vet: 39%

Vezel: 4.72%

Koolhydraten: 7.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.65%

Vet: 64.51%

Koolhydraten: 4.84%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met 100% ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Enigszins prijzig

#2 Blue Buffalo Freedom Indoor Volwassen Kip Recept Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit voedsel is bedoeld om veelvoorkomende gezondheidsproblemen van binnenkatten zoals gewichtsbeheersing en haarballen te helpen beheersen door een eiwitrijk dieet met natuurlijke vezels aan te bieden voor een soepele spijsvertering. De ingrediëntenlijst begint met kip, kippenbouillon en kippenlever – allemaal goede keuzes voor een obligate carnivoor.

Hoewel het voedsel een aantal koolhydraten bevat die afkomstig zijn van zoete aardappelen, die niet passen in een echt vleesetend dieet, dient het ingrediënt wel een doel – er wordt gedacht dat voedingsvezels de spijsvertering kunnen helpen en haarballen kunnen verminderen.

Ingrediënten:

Kip, kippenbouillon, kippenlever, wortelen, zoete aardappelen, natuurlijk.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 27.27%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.5%

Vet: 51%

Koolhydraten: 17.5%

Wat we leuk vonden:

 • Caloriearme, eiwitrijke formule is perfect voor binnenkatten.
 • Graanvrij, gemaakt zonder maïs, tarwe of soja.
 • Vulmiddelvrij.

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat wat koolhydraten die afkomstig zijn van zoete aardappelen. Kan ervoor zorgen dat je niet – dat – actieve indoor katachtige wat gewichtsbeheersing krijgt.

#3 Smalls Kattenvoer

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Smalls is een bezorgservice voor vers kattenvoer die ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt, waaronder premium eiwitten zoals kip, kalkoen en vis. Kies uit recepten in gehaktstijl of klassieke paté om uw kat te voorzien van eiwitrijk, koolhydraatarm kattenvoer dat is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Hoewel Smalls de maaltijden van uw kat niet voor u uitdeelt, geven ze wel gedetailleerde voedingsaanbevelingen op basis van de caloriebehoeften van uw kat. Elk pakket voedsel bevat ongeveer 16 gram voedsel met markeringen op de verpakking in stappen van 50 calorieën.

Klein kattenvoer wordt bevroren geleverd, dus je moet het eerste pakket een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het voedt. Uw abonnement is gebaseerd op de caloriebehoeften van uw kat en u kunt het indien nodig aanpassen door contact op te nemen met de klantenautoe team.

Naast hun verse voedsel biedt Smalls ook een selectie van gevriesdroogd kattenvoer, traktaties en maaltijdtoppers. Ze zijn onlangs ook begonnen met de verkoop van gierst- en silicakattenbakvulling.

Met kip en kippenlever als de bovenste twee ingrediënten, zit dit verse voedsel boordevol premium dierlijke eiwitten. Sperziebonen, erwten en boerenkool zijn de enige koolhydraatingrediënten en ze zijn van nature graanvrij en rijk aan voedingsstoffen.

Naast het feit dat het rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten, is deze formule rijk aan vocht dat de spijsvertering en een gezonde huid en vacht helpt ondersteunen. Over het algemeen is dit recept voor gehakte kip een hoogwaardige bron van uitgebalanceerde voeding voor katten in alle levensfasen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Vers voedsel gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit
 • Echte, hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan eiwitten en vocht, zeer weinig koolhydraten
 • Verhoogt de energie en ondersteunt de gezondheid van huid en vacht

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet individueel geportioneerd voor uw kat
 • Beperkte eiwitopties (kip, kalkoen, rundvlees)

#4 Wellness CORE Spijsvertering Gezondheid Kip Paté Recept

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit recept voor ingeblikt voedsel uit de Wellness CORE-lijn is speciaal geformuleerd om de spijsvertering te ondersteunen en is rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten uit kip en kalkoen. Zalmolie biedt ook een dierlijke bron van omega-3-vetzuren om de gezondheid van uw kat te verbeteren.

Naast het feit dat het goed verteerbaar is, is een belangrijke factor die dit recept een geweldige keuze maakt voor katten die vaak haarballen krijgen, de opname van prebiotische vezels.

Appel-, cranberry- en pompoenpoeders fungeren als prebiotica die voedsel bieden voor de nuttige bacteriën in het spijsverteringskanaal van uw kat. Een gezond darmmicrobioom is essentieel voor een regelmatige spijsvertering en kan helpen om ingenomen haar door het spijsverteringskanaal te laten bewegen.

Hoewel het voedsel behoorlijk duur is, hebben verschillende klanten gemeld dat het voedsel de spijsverteringsproblemen van hun kat aanzienlijk heeft verbeterd.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoen, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Appelpoeder, Cranberrypoeder, Pompoenpoeder, Taurine, Zalmolie (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Inuline, Cholinechloride, Cassiagom, Xanthaangom, Zout, Magnesiumsulfaat, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Bosbessenpoeder, Papajapoeder, Granaatappelpoeder, Vitamine E-supplement, Pepermuntbladpoeder, Kaneel, Venkelpoeder, Thiaminemononitraat, Koperproteïne, Mangaan proteïnaat, natriumseleniet, niacine supplement, D-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.09%

Vet: 59.65%

Koolhydraten: 5.26%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat drie dierlijke eiwitbronnen
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijk vet
 • Rijk aan vocht voor hydratatie en verteerbaarheid
 • Aangevuld met prebiotische vezels voor de darmgezondheid

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur, geprijsd meer dan $ 0,70 per ounce
 • Gomverdikkers kunnen bij sommige katten spijsverteringsstoornissen veroorzaken

#5 Wellness CORE Graanvrije Indoor Chicken &Chicken Liver Recept Ingeblikt Kattenvoer

Wellness CORE Graanvrije Indoor Chicken &Chicken Liver Recept Ingeblikt Kattenvoer

Lees onze volledige merkbeoordeling

Vermeld als een van de beste graanvrije kattenvoer, is deze kippastei speciaal ontworpen met indoor kitties in gedachten.

Dit is een matig caloriearme keuze die kan helpen uw binnenkat slank te houden – recensenten merken op dat na het overschakelen naar dit voedsel, hun katten met overgewicht moeiteloos begonnen af te slanken. In tegenstelling tot veel andere caloriearme voedingsmiddelen, zit deze formule niet vol met koolhydraten die tot gewichtsproblemen kunnen leiden.

Zoals alle Wellness CORE-voedingsmiddelen, is dit kattenvoer binnenshuis bedoeld om aan de natuurlijke voedingsbehoeften van uw kat te voldoen door zich te concentreren op eiwitrijk vlees en organen van hoge kwaliteit en granen te verwijderen. Naast hoogwaardig genoemd vlees zoals kip, kippenlever en kalkoen, bevat dit recept voedzame plantaardige ingrediënten zoals gedroogde kelp en veenbessen.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Kippenbouillon, Kalkoenbouillon, Kippenmeel, Kalkoen, Erwteneiwit, Gedroogde gemalen erwten, Natuurlijke smaak, Veenbessen, Erwtenvezel, Gemalen lijnzaad, Guargom, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassiagom, Xanthaangom, Gedroogd Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera-extract, Zout, Alfalfameel, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, Koperproteïne, Mangaan proteïnaat, natriumseleniet, niacine, d-calcium pantothenaat, pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.18%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.78%

Vet: 37.78%

Koolhydraten: 19.44%

Wat we leuk vonden:

 • Caloriearme, eiwitrijke formule is perfect voor binnenkatten.
 • Voornamelijk gemaakt van vlees van hoge kwaliteit.
 • Graanvrij, gemaakt zonder maïs, tarwe of soja.
 • Laag in koolhydraten om uw kat slank en gezond te houden.

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat erwteneiwit – katten zouden beter af zijn met meer dierlijke eiwitten en niet met plantaardige eiwitten.

#6 De eerlijke keuken graanvrije kalkoen recept gedehydrateerd kattenvoer

Lees onze volledige merkbeoordeling

Een van de beste dingen van het hebben van een binnenkat is meer tijd met hem doorbrengen. Met de Honest Kitchen foods kun je het meeste uit de maaltijd halen. Dit is een uitgedroogd voedsel, dus je moet warm water mengen en het een paar minuten laten zitten voordat je het aan je kat serveert.

Het Honest Kitchen Grain-Free Turkey Recipe Dehydrated Cat Food bevat 70% kooivrije kalkoen, waardoor het een voedende eiwitkeuze van hoge kwaliteit is voor uw vleesminnende kat. Het recept bevat pompoen, een goede vezel die voedsel bevat dat vaak wordt gebruikt als huismiddeltje voor haarballen.

Dit voedsel is niet specifiek gemaakt met binnenkatten in gedachten en bevat veel calorieën, dus zorg ervoor dat je de portiegroottes in de gaten houdt wanneer je het aan een minder actieve kat voert.

Alle ingrediënten zijn van menselijke kwaliteit en minimaal verwerkt.

Ingrediënten:

Gedehydrateerde kalkoen, gedehydrateerde eieren, gedehydrateerde pompoen, gedehydrateerde aardappelen, gedroogde peterselie, gedehydrateerde boerenkool, gedroogde veenbessen, mineralen [Tricalcium Phosphate, Potassium Chloride, Choline Chloride, Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Copper Amino Acid Chelate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Vitamin B12 Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), D- Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin D3 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38.5%

Ruw vet: 34.5%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 4.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.31%

Vet: 36.13%

Vezel: 2.62%

Koolhydraten: 20.94%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Protein: 27.06%

Vet: 58.89%

Koolhydraten: 14.06%

Wat we leuk vonden:

 • 70% vlees is een geweldige bron van eiwitten, goede reden om dit product te overwegen, ook al is het niet de magerste producten.
 • Gemaakt van ingrediënten van menselijke kwaliteit.
 • Vrij van GGO’s, chemicaliën en conserveermiddelen.
 • Graanvrij zonder maïs, tarwe of soja.

Wat we niet leuk vonden:

 • Een calorierijk voedsel.
 • Bevat aardappelen, die minimale waarde bieden voor uw kat (onthoud de voordelen van het oorspronkelijke natuurlijke rauwe dieet van uw kat).

#7 Hond &gatos 98% kip & lever graanvrij ingeblikt kattenvoer

Hond &Gatos Chicken &Chicken Liver Formula Grain-Free Canned Cat Food
View On Chewy View On Amazon

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

The Hound &Gatos Pet Food Company biedt wat zij een “paleolithisch huisdierdieet” noemen – een dieet geïnspireerd op de afkomst en natuurlijke biologische behoeften van uw kat.

Dit recept is gemaakt met 100% vleeseiwit – ideaal voor je wilde carnivoor.

Naast kippen- en kippenlever bevat dit voedsel toegevoegde vitamines en mineralen om er een compleet en uitgebalanceerd dieet van te maken. Het is een van de eenvoudigste voedingsmiddelen die u voor uw kat kunt kopen, waardoor het ideaal is voor katten met voedselgevoeligheden en allergieën.

Ingrediënten:

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Kaliumchloride, Cholinechloride, Zout, Taurine, Zalmolie, Ijzereiwitaat, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.39%

Vet: 68.61%

Wat we leuk vonden:

 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen.
 • Graanvrij zonder maïs, tarwe of soja.
 • Made in the USA betekent goede kwaliteitsborging.
 • Een enkele bron van dierlijke eiwitten – ideaal voor katten met allergieën.

Wat we niet leuk vonden:

 • Klantrecensies suggereren dat sommige katten niet van de smaak houden.

Een geweldig voer voor uw binnenkat kiezen

kat eet vlees

Uw binnenkat vangt misschien geen muizen, maar het is toch een toegewijde carnivoor.

Volgens veel bewijsmateriaal zijn de voedingsbehoeften van katten niet veel veranderd sinds ze voor het eerst naar menselijke nederzettingen zwierven en ongeveer 9.500 jaar geleden knaagdieren begonnen te doden en te eten.
Hun neiging tot het elimineren van graanetende muizen verdiende katten destijds hun plaats in de menselijke samenleving – waarom voeren zoveel mensen hen nu muizenvoer?

Het ideale dieet voor uw kat is een uitgebalanceerd rauw dieet gemaakt van rauw spiervlees, organen en botten. Als u uw kat dit soort dieet niet wilt voeren, zijn er tal van goede alternatieven die er zijn, en gelukkig is het identificeren ervan eenvoudig.

Zoek naar ingrediëntenlijsten die beginnen met vlees. Elk voedsel dat maïs of rijst als eerste ingrediënt gebruikt, is beter af in de prullenbak dan de voerbak van uw kat.

Klik hier voor een lijst met de beste raw kattenvoer

Vermijd bijproducten en vulstoffen.

De opname van bijproducten brengt u in gevaar om uw kat laagwaardig vlees te voeren van dierlijke delen van lage kwaliteit, ongeïdentificeerde dieren die allergische reacties kunnen veroorzaken en stukken vlees van lage kwaliteit die niet licht verteerbaar of zeer voedzaam zijn.

Zoek altijd naar vleesingrediënten van hoge kwaliteit zoals “kalkoen”, “lamsvlees”, “rundvlees” en “kippenlever”. Vermijd etiketten met vage ingrediënten zoals “gevogelte”, “vleesbijproducten” en “gesmolten maaltijden”.

Ingrediënten zoals maïs, soja en tarwe zijn vulstoffen die geen voedingswaarde bieden voor uw kat. Het zijn goedkope bindmiddelen en moeten altijd worden vermeden.

Lees ook: Top 5 beste kittenvoeding op de markt vandaag

Zoek naar voedsel dat niet bijdraagt aan gewichtstoename

Dit is het belangrijkste waar fabrikanten van kattenvoer zich op richten wanneer ze voedsel voor binnenkatten maken: tegemoetkomen aan de verminderde caloriebehoeften van een minder actieve kat.

Wat ze zo vaak verkeerd doen, is het snijden van eiwit met een hoger caloriegehalte en het vervangen door vulstoffen met minder calorieën, zodat het lijkt alsof het een lagere totale hoeveelheid calorieën bevat.

Goed voedsel voor binnenkatten houdt ze voor langere tijd tevreden. Hoewel ze vaak een lager aantal calorieën hebben, zal koolhydraatrijk voedsel uw kat niet vol houden en kan dit leiden tot bloedsuikerpieken en vetophoping.

In plaats van het eerste caloriearme voedsel te kiezen dat is ontworpen voor binnenkatten, is de beste aanpak om op zoek te gaan naar een eiwit van hoge kwaliteit (zelfs als het hoger lijkt te zijn in caloriegehalte in vergelijking met andere vulstoffen), voedzaam voedsel met een voedingsdichtheid en het in gecontroleerde porties te serveren.

Klik hier voor een lijst met de beste eiwitrijke koolhydraatarme kattenvoer

Is droog of natvoer beter?

Of je kat nu binnen, buiten of ergens daartussenin woont, het antwoord is altijd hetzelfde: kies natvoer.

Katten hebben van nature weinig dorst en drinken meestal niet genoeg water om het gebrek aan vocht in droogvoer te compenseren. Degenen die droge diëten consumeren, raken vaak chronisch uitgedroogd, wat leidt tot urinewegaandoeningen en nierfalen.

Alleen nat of rauw voedsel, met een watergehalte van ongeveer 70%, kan het vocht leveren dat uw kat nodig heeft om gezond te blijven.

Vochtrijk voedsel is ook meer verzadigend en helpt uw binnenkat slank te blijven en minder honger te hebben.

Inhoudsopgave