Hoeveel kost het om een kat te cremeren?

Het verliezen van je geliefde kat is een hartverscheurende ervaring en het is moeilijk om verder te kijken dan het afscheid. Beslissen hoe u uw huisdier moet laten rusten, kan overweldigend zijn als u van streek bent. Het is soms gemakkelijker om uw opties te overwegen voordat uw kat passeert, zodat een deel van de besluitvormingslast wordt opgeheven wanneer de tijd daar is.

Snel overzicht

01

Er zijn veel opties beschikbaar voor het omgaan met overblijfselen van huisdieren, waaronder crematie en begrafenis.

02

Veel dierenklinieken kunnen het hele proces van crematie van begin tot eind voor u afhandelen.

03

Afhankelijk van welke opties u kiest, kan privécrematie tussen $ 150 en $ 500 kosten en kan het begraven van huisdieren aanzienlijk duurder zijn.

In de Verenigde Staten is crematie een populaire optie, maar het begrijpen van het prijssysteem kan een beetje verwarrend zijn. Crematoria kunnen de crematieprijs apart van de kosten van de urn vermelden. Er kunnen ook andere verborgen kosten zijn waar u geen rekening mee hebt gehouden.

De kosten van kattencrematie in de Verenigde Staten liggen meestal in de buurt van $ 100 tot $ 200. Maar dit is alleen voor de particuliere crematie zelf, en de totale kosten kunnen meer zijn. Laten we eens kijken wat u kunt verwachten met het crematieproces en welke extra kosten en praktische zaken u moet plannen.

Een crematorium vinden

Meestal kan uw dierenarts het hele proces van crematie afhandelen en kunt u de as ophalen bij het kantoor van uw dierenarts.

Het vinden van een crematorium kan relatief eenvoudig zijn als uw dierenkliniek een voorkeursdierenbegrafenis heeft. Als dit het geval is, moeten ze in staat zijn om alle administratie, transport en crematie tegen een enkele vergoeding te verzorgen.

Ze kunnen je ook helpen met eventuele vragen of zorgen die je hebt, waardoor veel van de stress wordt weggenomen. Als alternatief kunt u een dierencrematorium vinden door online te zoeken of door een aanbeveling van een vriend. Uw plaatselijke dierenasiel kan u misschien ook adviseren of u de afspraken liever zelf maakt.

De International Association of Pet Cemeteries and Crematoriums is een non-profitorganisatie die zich richt op het verbeteren van industriestandaarden wereldwijd. Ze bieden een accreditatiesysteem en een database waar u kunt zoeken naar een ledencrematorium bij u in de buurt.

Lees ook: Hoe om te gaan met het verliezen van een kat

Kiezen welk type crematie bij u past

Er zijn veel opties beschikbaar voor het omgaan met overblijfselen van huisdieren, waaronder crematie en begrafenis.

Er zijn verschillende opties voor de verzorging van uw kat nadat deze is overleden. Sommige mensen kiezen voor een volledige uitvaart (ja, dit is mogelijk; spreek gewoon rechtstreeks met uw crematorium), maar velen geven er de voorkeur aan om hun kat te laten cremeren. Crematieopties omvatten groeps- of privécrematie wanneer de gecremeerde overblijfselen van uw huisdier worden geretourneerd.

As kan worden teruggebracht in een verzegelde kist of kleine sculptuur of in een container die kan worden gebruikt voor begraven of verstrooien thuis. Elke crematoriumdienst heeft zijn eigen scala aan smaakvolle urnen waaruit u kunt kiezen en die aan elke omstandigheid voldoen.

U moet overwegen of u een grafsteen wilt bezoeken, de as van uw kat ergens veilig en dicht bij u wilt bewaren of ze op enkele van hun favoriete plaatsen wilt verstrooien. Een andere mooie optie is om ze in een plantenpot te strooien en een roos of een herinneringsboom te laten groeien.

De verborgen extra’s uitwerken

Huisdieras kan aan u worden geretourneerd in een basiscontainer, een urn of zelfs een kist, maar elke optie brengt andere kosten met zich mee.

Als uw dierenarts de afspraken voor u maakt, bespreek dan de kosten en eventuele extra’s met hen. Als u rechtstreeks contact onderhoudt met het crematorium, houd dan rekening met de volgende kosten:

  • Kosten van particuliere crematie
  • Kosten voor het ophalen/vervoeren van uw huisdier naar het crematorium
  • Extra kosten als u getuige wilt zijn van de crematie
  • Kosten van de urn of kist
  • Kosten van levering aan u
  • Extra’s (aandenkens, etc.)

Met al deze extra kosten kan particuliere crematie ongeveer $ 150 tot $ 500 kosten. Het kan aanzienlijk meer zijn als u beslist over een begrafenis en een begrafenis van huisdieren.

Soms is het vinden van het geld voor privécrematie niet mogelijk, of u kunt het gevoel hebben dat het houden van de as van uw huisdier niet goed voor u is. In dat geval is er de mogelijkheid van een gemeenschappelijke (groeps)crematie. De gemiddelde kosten van gemeenschappelijke crematie liggen in de buurt van $ 30 tot $ 100.

Na gemeenschappelijke crematie kunnen crematoria worden verspreid in een herdenkingstuin in het crematorium, die kan worden bezocht door ouders van huisdieren. Bespreek dit proces met uw individuele crematorium en controleer of er specifieke bezoektijden zijn.

Individuele crematie kan ook worden aangeboden waarbij huisdieren tegelijkertijd worden gecremeerd, maar in een rasteropstelling, en de as van uw kat aan u wordt teruggegeven. Dit kan een iets lagere vergoeding met zich meebrengen dan privécrematie waarbij uw huisdier alleen zou worden gecremeerd.

De meeste crematoria bieden extra aandenkens die een unieke herinnering aan uw huisdier kunnen zijn en troost kunnen bieden terwijl u rouwt. Deze omvatten sieraden met as, pootafdrukken, kandelaars en bontknipsels, om er maar een paar te noemen.

Veel online diensten kunnen u hier in de toekomst bij helpen als u de as van uw kat terugkrijgt. Als u echter een pootafdruk van bontknipsel wilt, moet u dit onmiddellijk aan het crematorium of uw dierenarts laten weten.

Lees ook: Wat te doen als uw kat wordt aangereden door een auto: een stapsgewijze handleiding

Omgaan met afscheid nemen

Verdriet over de dood van een geliefd huisdier is moeilijk te navigeren, maar er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen ermee om te gaan.

Verdriet treedt niet alleen op als uw huisdier is overleden. Anticiperend verdriet kan beginnen voordat uw huisdier is overleden en kan zeer intens en verontrustend zijn. Dit geldt met name als u een geplande euthanasieafspraak voor uw kat heeft geboekt vanwege de verslechterende kwaliteit van leven. Richt je op het doorbrengen van wat speciale tijd met je kat voordat je afscheid neemt.

Je vrienden en familie laten weten dat je hun begrip en steun nodig hebt, kan enorm helpen in deze moeilijke tijd. Bovendien vinden sommige mensen troost in het vooruit plannen om de stress van de praktische zaken te verwijderen nadat hun huisdier is overleden. Sommige dierenartsen en crematoria bieden een afscheidsplanningsdienst aan die u de mogelijkheid biedt om uw wensen vooraf te bespreken.

Veel crematoria bieden ook toegang tot hun terrein als je een rustige plek nodig hebt om je kat te onthouden. Ze kunnen ook een herdenkingsdienst en huisdierhuldes, zoals standbeelden en grafstenen, voor individuele huisdieren bieden. Bovendien kunnen herdenkingsboeken en online eerbetoon een zeer ontroerende manier zijn om die ongelooflijke band te herinneren die je met je kat hebt gedeeld.

Verdriet kan soms eenzaam en moeilijk te navigeren zijn. Als u worstelt met het verlies van uw huisdier, zijn er online diensten voor het rouwen van huisdieren die u kunnen ondersteunen. Naarmate het verdriet toeneemt, kun je troost vinden in het vredige overlijden van je huisdier en de vele mooie herinneringen die je samen had.

Lees ook: A-Z van Kattenfeiten en Statistieken

Veelgestelde vragen

Wat kost kattencrematie in het Verenigd Koninkrijk?

Britse prijzen variëren tussen crematoriumdiensten voor huisdieren en dierenklinieken die u gebruikt. Privé kattencrematies kosten vaak £ 150 tot £ 300, afhankelijk van de geselecteerde urn of kist. Deze kosten zijn mogelijk exclusief vervoer en aandenkens als u de afspraken zelf maakt.

Er kunnen opties zijn voor ceremonies, crematiebezoeken of begrafenissen, die meer zullen kosten. Bespreek deze mogelijkheden direct met het crematorium. Gemeenschappelijke crematie kost waarschijnlijk ergens tussen de £ 60 en £ 100.

Hoeveel as heeft een kat?

Als uw kat wordt gecremeerd, zal dit een klein volume as produceren dat in een zakje past dat u op de open palm van uw hand kunt houden. Dit is ongeveer twee tot drie kopjes en past mooi in een kleine huisdier urn of kist. Toch kan het ook voldoende zijn om op meerdere locaties te verspreiden of om te delen met familieleden als u dat wilt.

Hoe lang duurt het om een kat te cremeren?

Crematies kunnen variëren in de tijd, en als algemene regel geldt dat hoe groter het huisdier, hoe langer de crematie duurt. Kattencrematie duurt over het algemeen 30 minuten tot een uur, maar kan in sommige gevallen meer tijd kosten. De crematiekamer moet lange tijd uitzonderlijk hoge temperaturen bereiken om effectief te zijn. Als u aanwezig wilt zijn bij de crematie van uw huisdier, bespreek dit dan met het crematorium om erachter te komen of het een optie is.

Bronnen weergeven