De 7 beste formules voor kattenvoer voor rundvlees

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Katten zijn vleeseters, simpel en duidelijk. Maar zijn alle vleessoorten even gezond (en geschikt) voor katten?

De menselijke wereld consumeert elk jaar meer dan 130 miljard pond rundvlees en de Verenigde Staten zijn goed voor ongeveer 21% van dat cijfer. Amerikanen houden van hun rode vlees en je zou het moeilijk vinden om een kat te vinden die zijn neus ervoor zou opsteken.

Laten we de voedingswaarde van rundvlees eens nader bekijken om te bepalen of het een gezonde keuze is voor katten.

In één oogopslag: beste kattenvoer met rundvlees om te kopen

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste droog kattenvoer

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Ziwi Peak Luchtgedroogd Rundvlees Recept Kattenvoer

 • Biedt een geconcentreerde bron van eiwitten en voeding
 • Enkele bron van hoogwaardige eiwitten uit vlees, organen en botten
 • Lager in koolhydraten dan het gemiddelde droogvoer

Beste voor gevoelige magen

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen jaren hebben we talloze uren besteed aan het testen van de meest populaire producten voor huisdieren op de markt, waaronder kattenvoer, kattenbakvulling en meer. We hebben diepgaande beoordelingen van onze favoriete merken geschreven, evenals tientallen roundups om u te helpen het juiste product voor uw kat te kiezen.

Na het beoordelen van 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met veel populair kattenvoer.

Omdat mijn kat Biscuit allergisch is voor kip, heb ik me in de loop der jaren een weg gebaand door een aantal verschillende eiwitten. Lamsvlees is een van de vele die ik heb getest en alle drie mijn katten lijken er altijd van te genieten.

Is rundvlees goed voor katten?

De term rundvlees verwijst naar het vlees van runderen (Bos taurus). Het komt in veel verschillende delen en kan op een onbeperkt aantal manieren worden bereid, van steaks en stoofschotels tot gebraden en hamburgers.

Terwijl kalkoen en kip worden beschouwd als gevogelte (of wit vlees), wordt rundvlees beschouwd als rood vlees. Deze term is meestal van toepassing op het vlees van zoogdieren dat hogere niveaus van ijzer bevat dan gevogelte of vis. Het heeft echt te maken met het myoglobinegehalte van het vlees. Runderen hebben aanzienlijk meer spieren dan pluimvee en vissen – spieren die meer zuurstof nodig hebben. Rode bloedcellen leveren zuurstof aan de cellen en een eiwit genaamd myoglobine houdt het daar vast. Hogere niveaus van myoglobine resulteren in donkerder vlees.

De voedingswaarde van rundvlees varieert van de ene snee tot de andere, simpelweg omdat sommige delen van de koe dikker zijn dan andere.

Gehakt met een vetgehalte van 10% bevat ongeveer 217 calorieën per 100 gram (3,5 oz). Een portie van deze grootte bevat ongeveer 26 gram eiwit en bijna 12 gram vet. Rundvlees is een complete bron van eiwitten, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die uw kat nodig heeft. Het bevat ook opmerkelijke hoeveelheden ijzer, zink, selenium, fosfor en B-vitamines.

Als obligate carnivoor heeft uw kat een zeer eiwitrijk dieet nodig. Rundvlees is zeker een voedzame optie als een dierlijke basis voor het dieet van uw kat, maar er zijn een paar dingen om te overwegen voordat u een op rundvlees gebaseerd voedsel voor uw kat kiest.

 • Rundvlees is een van de meest voorkomende triggers voor voedselallergieën bij katten.

Een voedselallergie is een bijwerking op een bepaald voedingsmiddel of levensmiddelenadditief. In tegenstelling tot een gevoeligheid of intolerantie, gaat het bij een allergie om een immuunrespons. Wanneer uw kat voedsel consumeert waarvoor hij allergisch is, identificeert zijn immuunsysteem het voedsel als een indringer en reageert het door immunoglobuline E (IgE) antilichamen te produceren.

Allergische reacties op voedsel kunnen een breed scala aan symptomen bij katten veroorzaken, waarvan de meeste huid- of spijsverteringsgerelateerd zijn.

Langdurige blootstelling aan een voedselallergeen kan ervoor zorgen dat uw kat een ernstig jeukende huid ontwikkelt. Hoe meer hij krabt, hoe meer zijn huid beschadigd raakt en hij kan laesies, korstjes en zelfs plekken van haaruitval ontwikkelen. Sommige katten ervaren braken, diarree en verlies van eetlust. Katten kunnen ook een afname van de vachtconditie vertonen en kunnen recaansporing tot oorontstekingen.

De meest voorkomende voedselallergenen voor katten zijn kip, rundvlees, vis en zuivel. Hoewel rundvlees een van de meest voorkomende voedselallergenen voor katten kan zijn, wil dat echter niet zeggen dat allergieën voor rundvlees vaak voorkomen.

Volgens het Cornell College of Veterinary Medicine zijn voedselallergieën slechts het op twee na meest voorkomende type allergie bij katten. Ze zijn secundair aan vlooienallergieën en inhalatieallergieën. Houd er ook rekening mee dat uw kat geen allergie kan ontwikkelen voor een voedsel dat hij nog nooit heeft gegeten, dus als u hem nog nooit rundvlees hebt gevoerd, is er geen reden om te verwachten dat hij allergisch zou kunnen zijn.

 • Rundvlees kan hoger zijn in vet en calorieën dan andere dierlijke eiwitten.

Hoewel eiwitten de belangrijkste overweging zijn in een kattendieet, vergeet vet en calorieën niet. Vet bevat 9 calorieën per gram versus 4 calorieën voor eiwitten en koolhydraten, dus het is de belangrijkste energiebron in het dieet van uw kat.

Volgens de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) hebben zowel volwassen katten als kittens ten minste 9% ruw vet in hun dieet nodig op basis van droge stof. Maar al het vet is niet gelijk.

Rood vlees zoals rundvlees is veel hoger in vet dan gevogelte en vis. Als u zich zorgen maakt over de calorie-inname van uw kat, is rundvlees misschien niet de beste keuze gezien de eiwit-vetverhouding. Zelfs als calorieën geen probleem zijn, moet je echter nadenken over wat voor soort vet er in rundvlees wordt aangetroffen.

Een portie rundvlees van 100 gram (15% vet) bevat ongeveer 15 gram vet, waarvan bijna 6 gram verzadigde vetten. Vergelijk dit met slechts 1 gram verzadigd vet in een portie zalm van 100 gram of dezelfde portie kipfilet. Koudwatervissen zoals zalm bevatten meer omega-3 vetzuren dan rundvlees.

Verzadigde vetten zijn al lang in verband gebracht met cardiovasculaire problemen bij mensen, maar hetzelfde geldt misschien niet voor katten.

Omdat katten genetisch zijn geëvolueerd als carnivoren, is hun lichaam ontworpen om zowel eiwitten als vetten efficiënt te verwerken. Hoewel het verzadigde vetgehalte van uw dieet ervoor kan zorgen dat uw goede versus slechte cholesterolverhouding het gambiet uitvoert, hebben carnivoren hoe dan ook meer kans op een hoger goed dan een slecht cholesterol.

Dr. John Bauer, DVM, PhD, suggereert:

“Hoewel het concept van goede en slechte vetten geschikt is voor de menselijke gezondheid, zijn honden en katten in staat om beide soorten vetten in hun dieet te consumeren zonder onnodig risico op coronaire hartziekten, hartaanvallen of beroertes waaraan mensen bezwijken. De vereenvoudigde reden hiervoor is dat ze om te beginnen meer goed cholesterol (HDL) hebben dan slechte cholesterol (LDL), ongeacht welke soorten vet ze consumeren.

Ten tweede, in tegenstelling tot mensen, zijn honden en katten meestal resistent tegen de ontwikkeling van hypercholesterolemie en atherosclerose, zelfs wanneer ze hoeveelheden voedingsvet consumeren die typisch menselijk bloed in slib zouden veranderen. “

Dus hoewel het belangrijk is om te zorgen voor de juiste balans van gezonde vetten in het dieet van uw kat, lijkt er geen reden tot bezorgdheid te zijn over het hogere gehalte aan verzadigd vet van rundvlees versus andere eiwitten.

 • Rundvlees is niet zo goedkoop als kip in kattenvoer.

Het is onverstandig om alleen op prijs kattenvoer te kopen, maar betaalbaarheid is nog steeds een geldige zorg.

Kip is veruit een van de meest betaalbare eiwitten in kattenvoer. Kattenvoermerken kunnen het in bulk kopen, waardoor het voor hen en voor u voordeliger is. Zelfs kattenvoer dat een ander eiwit in de naam vermeldt, heeft vaak wat kip in zich om het eiwitgehalte te verhogen zonder de bedrijfsresultaten van het merk aanzienlijk te beïnvloeden.

Rundvlees kattenvoer is meestal een beetje duurder dan kiprecepten, maar niet exclusief. Het hangt grotendeels af van hoeveel rundvlees er in het voedsel zit, de kwaliteit en de bron.

Een recept voor rundvlees met één eiwit zal vrijwel zeker duurder zijn dan een recept dat rundvlees als een van de verschillende eiwitten bevat. Rundvlees gekocht bij USDA-geïnspecteerde menselijke voedselfaciliteiten zal duurder zijn dan rundvlees van minder gerenommeerde bronnen. Grasgevoerd rundvlees zal duurder zijn dan commercieel gekweekt rundvlees.

Het is jouw taak als verantwoordelijke katteneigenaar om precies te weten wat je je kat voert en om een weloverwogen beslissing te nemen over wat dat product is.

De beste rundvlees kattenvoeding: onze topkeuzes

Nu u de basisprincipes van op rundvlees gebaseerd voedsel voor katten begrijpt en enkele van de gevallen waarin het kan worden aanbevolen, bent u klaar om onze topkeuzes te zien.

#1 Beste overall: Feline Natural

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt rundvlees te zijn. Het is een multi-eiwit gevriesdroogde kattenvoerformule gemaakt met rundvleesorganen en hoki. Zonnebloemolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 4.762 kcal/kg of ongeveer 205 kcal/kop.

Uitgelicht recept: Feline Natural Beef &Hoki Feast Graanvrij gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Beef Heart, Hoki, Rundvlees, Rundernier, Runderlever

Hoewel rauw kattenvoer meestal onze stem is als het gaat om kattenvoer van hoge kwaliteit, is gevriesdroogd kattenvoer een goede tweede. Dit Feline Natural Beef &Hoki recept is gemaakt met premium grondstoffen en zachtjes gevriesdroogd om vocht te verwijderen. Dit proces maakt het product houdbaar zonder de voedingsintegriteit van de grondstoffen in gevaar te brengen.

Beef heart is het eerste recept, aangevuld met hoki (een witte vis gevonden in Nieuw-Zeeland en voor de kust van Australië), vers rundvlees en verschillende andere rundvleesorganen. Deze ingrediënten combineren om meer dan 51% ruw eiwit op basis van droge stof te leveren.

Hoewel dit recept vol zit met gezonde dierlijke ingrediënten, is de belangrijkste bron van toegevoegd vet plantaardig. Zonnebloempitolie neemt de zevende plaats op de lijst in, gevolgd door lijnzaadvlokken. Het totale koolhydraatgehalte van de formule is echter nog steeds erg laag onder de 15%

Het is vermeldenswaard dat deze formule ook Nieuw-Zeelandse groene mosselen bevat. Naast het geven van een kleine boost van eiwitten, zijn mosselen ook een natuurlijke bron van glucosamine en chondroïtine die de gezondheid van heupen en gewrichten helpen ondersteunen.

Ingrediënten

Beef Heart, Hoki, Beef, Beef Kidney, Beef Liver, Beef Blood, Sunflower Oil, Flaxseed Flakes, Nieuw-Zeeland Green Mussel, Dried Kelp, Taurine, Vitamine E Supplement, Magnesiumoxide, Zinc Proteinate, Copper Proteinate, Manganese Proteinate, Thiamine Mononitrate, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 47%

Ruw vet: 32%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 51.09%

Vet: 34.78%

Vezel: 1.09%

Koolhydraten: 13.04%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.38%

Vet: 56.84%

Koolhydraten: 8.78%

Ingrediënten die we leuk vonden: Beef Heart, Hoki, Rundvlees, Beef Kidney, Beef Liver, Beef Blood, New England Green Mossel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie, Lijnzaadvlokken

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees, Vis

Wat we leuk vonden

 • De eerste zes ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Bevat meer dan 50% ruw eiwit
 • Voorzichtig gevriesdroogd om de voedingsintegriteit te behouden
 • Volledig vrij van bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeden om de hydratatie te ondersteunen
 • Prijzig, meer dan $ 3,00 per ounce

#2 Premium keuze: Meow Mates

Bekijk op Chewy View op Amazon

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt rundvlees te zijn. Het is een single-protein gevriesdroogde kattenvoerformule gemaakt met rundvlees en rundvleesorganen. Visolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 4.949 kcal/kg of ongeveer 175 kcal/kop.

Uitgelicht recept: Meow Mates Beef Dinner Graanvrij gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Beef, Beef Pens, Beef Heart, Beef Kidney, Beef Milt

Gemaakt van Nieuw-Zeelands grasgevoerd rundvlees, is deze gevriesdroogde formule onze premium keuze. Je betaalt er een aardige cent voor voor bijna $ 2,65 per ounce, maar omdat het vocht is verwijderd, heeft je kat geen grote porties per keer nodig. Houd er echter rekening mee dat omdat het een gedroogd voedsel is, u het moet rehydrateren of de vochtinname van uw kat op andere manieren moet aanvullen.

Vers rundvlees is het eerste ingrediënt in dit voedsel, aangevuld met vijf runderorganen. Dit is een eiwitrecept met één bron, waardoor het een geweldige optie is voor katten die allergisch zijn voor andere eiwitten. Het is ook zeer goed verteerbaar gezien de beperkte lijst met eenvoudige ingrediënten.

Visolie fungeert als de primaire bron van toegevoegd vet, hoewel lijnzaadvlokken naast voedingsvezels ook wat bieden. Over het algemeen is het koolhydraatgehalte zeer laag (ruim onder de 10%) en het voedsel biedt een soort-geschikte bron van gezonde eiwitten en vetten.

Ingrediënten

Rundvlees, Runderpens, Runderhart, Rundernier, Runder milt, Runderlever, Visolie, Lijnzaadvlokken, Gedroogde Kelp, Dipotassiumfosfaat, Zout, Magnesiumoxide, Vitamine E Supplement, ZinkProteïne, Taurine, Koper Proteinaat, mangaanproteïne, thiaminemononitraat, vitamine D3-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 37%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 8%

As: 11%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.57%

Vet: 40.22%

Vezel: 1.63%

Koolhydraten: 1.63%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.98%

Vet: 67.89%

Koolhydraten: 1.13%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Runderpens, Runderhart, Rundernier, Runder milt, Runderlever, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lijnzaadvlokken

Veel voorkomende allergenen:Rundvlees

Wat we leuk vonden

 • Eén bron van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • De eerste zeven ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Volledig vrij van bijproducten, vulstoffen en kunstmatige toevoegingen
 • Gevriesdroogd om de voedingsintegriteit te behouden

Wat we niet leuk vonden

 • Duur, ongeveer $ 2,65 per ounce
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft, tenzij gerehydrateerd

#3 Budgetkeuze: Weruva

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt kip te zijn. Het is een multi-eiwit natte kattenvoerformule gemaakt met kip, rundvlees en rundvleesorganen. Zonnebloempitolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 59 kcal per 3,2-ounce blik of 111 kcal per 6-ounce blikje.

Uitgelicht recept: Weruva Katten in de Keuken De Double Dip Chicken &Beef Au Jus Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kippenbouillon, Kip, Rundvlees, Runderlong, Zonnebloemolie

Hoewel we allemaal het beste willen voor onze katten, zit premium kattenvoer niet altijd in het budget. Als u op zoek bent naar een betaalbare optie die nog steeds gezonde voeding en dierlijke eiwitten levert, past dit kip- en rundvleesrecept van Weruva misschien bij de rekening.

Deze formule begint met hydraterende kippenbouillon, gevolgd door drie andere dierlijke eiwitbronnen uit kip en rundvlees. Het totale eiwitgehalte is meer dan 61% op basis van droge stof met een matig vetgehalte van ongeveer 19% om het in evenwicht te brengen. Helaas is de belangrijkste bron van toegevoegd vet plantaardig. Het bevat ook een paar zetmeelrijke verdikkingsmiddelen.

Naast het feit dat het een eiwitrijk natvoer is, is dit recept gemaakt in een hartige jus waar zelfs kieskeurige eters van lijken te genieten. Houd er rekening mee dat dit geen enkele eiwitformule is. Als uw kat allergisch is voor kip, zou het zeker geen goede keuze zijn.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Rundvlees, Runderlong, Zonnebloemzaadolie, Johannesbroodpitmeel, Guargom, Xanthaangom, Kaliumchloride, Tricalciumfosfaat, Visolie, Cholinechloride, Zinksulfaat, Taurine, Vitamine E-supplement, Nicotinezuur (Vitamine B3), Ijzersulfaat, Mangaaneiwitaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Kopersulfaat, Riboflavinesupplement (vitamine B2), Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Kaliumjodide, Biotine, NatriumSeleniet, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 87%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 61.54%

Vet: 19.23%

Vezel: 3.85%

Koolhydraten: 15.38%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.78%

Vet: 37.78%

Koolhydraten: 12.44%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Rundvlees, Runderlong, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie, Johannesbroodpitmeel, Guargom, Xanthaangom

Veel voorkomende allergenen: Kip, Rundvlees

Wat we leuk vonden

 • Vier van de vijf eerste hoofdingrediënten zijn dierlijk
 • Bevat meer dan 60% ruw eiwit op basis van droge stof
 • Smaakvolle jus kan kieskeurige eters aanspreken

Wat we niet leuk vonden

 • Geen enkel eiwitrecept
 • Bevat een paar zetmeelrijke verdikkingsmiddelen

#4 Beste droog kattenvoer: Ziwi Peak

Bekijk op Chewy Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt rundvlees te zijn. Het is een droge kattenvoerformule met één eiwit gemaakt met rundvlees, rundvleesorganen en rundvleesbot. Het voer bevat 5.500 kcal/kg of ongeveer 312 kcal/schep.

Uitgelicht recept: Ziwi Peak Luchtgedroogd Rundvlees Recept Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Beef, Beef Heart, Beef Kidney, Beef Pens, Beef Liver

Hoewel droog kattenvoer misschien niet het vocht biedt dat uw kat nodig heeft, vinden sommige katteneigenaren brokjes handiger en vaak betaalbaarder dan verse of ingeblikte alternatieven. Dit Ziwi Peak rundvleesrecept luchtgedroogd kattenvoer is onze topkeuze in deze categorie.

Dit aan de lucht gedroogde kattenvoer is misschien niet de meest “betaalbare” optie op de lijst voor ongeveer $ 1,60 per ounce, het is lager dan het gemiddelde droogvoer in koolhydraten en biedt een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. Naast vers rundvlees vind je op de lijst vijf runderorganen en runderbotten. Dit recept bevat ook glucosamine- en chondroïtinerijke groene mosselen afkomstig uit Nieuw-Zeeland.

Ziwi Peak gebruikt altijd grasgevoerd of scharrelvlees en in het wild gevangen vis die duurzaam is geproduceerd. Dit recept is voedzaam en graanvrij en biedt een geconcentreerde bron van energie en eiwitten voor uw kat. Omdat het echter een droogvoer is, raden we aan om het aan te vullen met een hoogwaardige natvoer- of natvoertopper.

Ingrediënten

Rundvlees, Runderhart, Rundernier, Runderpens, Runderlever, Runderlong, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Rundvleesbot, Lecithine, Inuline uit Cichorei, Gedroogde Kelp, Mineralen (Dipotassiumfosfaat, Magnesiumsulfaat, Zink Aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Ijzeraminozuurcomplex, Mangaan aminozuurcomplex, Natriumseleniet), Zout, Conserveermiddel (Citroenzuur, Gemengde tocoferolen), Vitaminen (Cholinechloride, Thiaminemononitraat, Pyridoxine hydrochloride, foliumzuur, vitamine D3 supplement), DL-methionine, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 14%

As: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.19%

Vet: 34.88%

Vezel: 2.33%

Koolhydraten: 4.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.08%

Vet: 63.43%

Koolhydraten: 3.48%

Ingrediënten die we leuk vonden: Beef, Beef Heart, Beef Kidney, Beef Pens, Beef Liver, Beef Lung, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Beef Bone

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Rundvlees

Wat we leuk vonden

 • Biedt een geconcentreerde bron van eiwitten en voeding
 • Enkele bron van hoogwaardige eiwitten uit vlees, organen en botten
 • Lager in koolhydraten dan het gemiddelde droogvoer
 • Gemaakt van duurzaam geproduceerde ingrediënten zoals grasgevoerd rundvlees

Wat we niet leuk vonden

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Redelijk prijzig, ongeveer $ 1,60 per ounce

#5 Beste ingeblikte kattenvoer: Wellness CORE

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt rundvlees te zijn. Het is een multi-eiwit natte kattenvoer formule gemaakt met kip en rundvlees. Het voedsel bevat 1.327 kcal / kg of ongeveer 207 kcal per blikje van 5,5 ounce.

Uitgelicht recept: Wellness CORE 95% Rundvlees & Kip Graanvrij Kattenvoer in blik

Eerste 5 ingrediënten: Rundvlees, Kip, Water, Cassia Gom, Xanthaangom

Ingeblikt kattenvoer is een rijke bron van vocht voor katten van alle levensfasen, en het heeft de neiging om hoger te zijn in eiwitten en lager in koolhydraten dan de gemiddelde brokjes. Dit paté natvoer van Wellness CORE is een goede optie als kittenvoer, volwassen kattenvoer en een dieet voor oudere katten met zijn gladde textuur en smakelijke smaak.

Dit ingeblikt voedsel is gemaakt met 95% rundvlees- en kipingrediënten, voornamelijk vers spiervlees. Het bevat ongeveer 50% eiwit op basis van droge stof en minder dan 10% koolhydraten.

Met een eenvoudige ingrediëntenlijst is dit voedsel goed verteerbaar. Dit, in combinatie met het hoge vochtgehalte, kan spijsverteringsproblemen helpen verlichten en kan zelfs de vorming van haarballen verminderen. Het bevat wel wat zetmeelrijke verdikkingsmiddelen, maar geen significante bronnen van toegevoegde plantaardige ingrediënten.

Hoewel klanten tevreden zijn met de kwaliteit en ingrediënten van dit recept, doen sommige katten dat gewoon niet.t lijken het leuk te vinden. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het zowel kip als rundvlees bevat. Het is misschien niet het dieet met beperkte ingrediënten waarnaar u op zoek bent als uw kat een kippenallergie heeft.

Ingrediënten

Rundvlees, kip, water voldoende voor verwerking, cassiagom, xanthaangom, gemalen lijnzaad, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, zout, ijzereiwit, zinkeiwitaat, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, kopereiwit, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 38.64%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.19%

Vet: 62.28%

Koolhydraten: 4.53%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Cassia Gum, Xanthaangom, Gemalen lijnzaad

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees, Kip

Wat we leuk vonden

 • Zeer beperkte lijst van hoofdingrediënten
 • Bevat meer dan 50% eiwit op basis van droge stof
 • Vrij van vleesbijproducten en vulstoffen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen enkel eiwitrecept
 • Bevat een paar zetmeelrijke verdikkingsmiddelen

#6 Beste voor gevoelige magen: Katachtig natuurlijk

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt rundvlees te zijn. Het is een single-protein ingeblikte kattenvoerformule gemaakt met rundvlees en rundvleesorganen. Visolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 1.123 kcal / kg of ongeveer 191 kcal per blikje van 6 ounce.

Uitgelicht recept: Katachtig natuurlijk rundvleesfeest graanvrij ingeblikt kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Rundvlees, Water, Runderpens, Runderhart, Rundernier

Het beste natte kattenvoer voor gevoelige magen is er een gemaakt met een korte lijst met eenvoudige, hoogwaardige ingrediënten. Dit Feline Natural recept bevat een enkele bron van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten uit vers rundvlees en runderorganen.

De primaire bron van toegevoegd vet in deze formule is visolie, hoewel lijnzaadvlokken en zonnebloemolie aanvullende bronnen zijn. Visolie zit boordevol omega-3-vetzuren die, naast het ondersteunen van de gezondheid van huid en vacht, ook de gezondheid van het hart van uw kat ten goede kunnen komen.

Het koolhydraatgehalte van deze formule is ongeveer 15% op basis van droge stof, maar dit recept bevat niet de zetmeelrijke bonen, peulvruchten en verdikkingsmiddelen die je in veel nat voedsel zult vinden die moeilijk te verteren zijn.

Het is vermeldenswaard dat het eiwit- en vetgehalte identiek is, waardoor dit recept een vrij geconcentreerde bron van calorieën is. Als uw kat overgewicht heeft, let dan goed op de voedingsaanbevelingen en controleer het gewicht van uw kat om ervoor te zorgen dat u niet overvoert.

Ingrediënten

Rundvlees, water voldoende voor verwerking, runderpens, runderhart, rundernier, runder milt, runderlever, runderbloed, Nieuw-Zeelandse groene mossel, visolie, lijnzaadvlokken, zonnebloemolie, kaliumsulfaat, gedroogde kelp, zout, taurine, vitamine E-supplement, magnesiumoxide, zinkproteïne, kopereiwit, mangaanproteïne, thiaminemononitraat, vitamine D3-supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7.5%

Ruw vet: 7.5%

Ruwe celstof: 0.3%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.67%

Vet: 41.67%

Vezel: 1.67%

Koolhydraten: 15%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 26.4%

Vet: 64.1%

Koolhydraten: 9.5%

Ingrediënten die we leuk vonden: Beef, Beef Pens, Beef Heart, Beef Kidney, Beef Spleen, Beef Liver, Beef Blood, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lijnzaadvlokken, Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Rundvlees

Wat we leuk vonden

 • Enkele bron van eiwitten uit muscle vlees en organen
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Eenvoudige lijst van dierlijke ingrediënten voor een betere verteerbaarheid

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij hoog in vet en calorieën

#7 Beste Food Topper: Vital Essentials

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt rundvlees te zijn. Het is een single-eiwit gevriesdroogde kattenvoertopper gemaakt met rundvlees en rundvleesorganen. Haringolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 4.500 kcal/kg of ongeveer 64 kcal/el.

Uitgelicht recept: Vital Essentials Rundvlees Gevriesdroogd rauw graanvrij kattenvoer Topper

Eerste 5 ingrediënten: Rundvlees, Runderlever, Runderhart, Rundernier, Haringolie

Of u uw kat nu vers voedsel van topkwaliteit of een betaalbaar merk droogvoer geeft, het kan nooit kwaad om hem van tijd tot tijd een kleine boost van voeding te geven. Een eiwitrijke voedseltopper ondersteunt de gezondheid van uw kat en voegt een smakelijk beetje smaak toe aan zijn maaltijd.

Deze gevriesdroogde voedseltopper van Vital Essentials bestaat voornamelijk uit vijf dierlijke ingrediënten met een paar supplementen erin gegooid. Het is ontworpen om te worden gebruikt als een topper, maar het is qua voedingswaarde uitgebalanceerd, zodat je het als een complete maaltijd kunt gebruiken als je dat zou willen.

Vers rundvlees is het hoofdingrediënt, gevolgd door drie runderorganen en omega-3-rijke haringolie. Als gevriesdroogd voer bevat het niet het vocht dat uw kat nodig heeft, maar als u het gewoon als topper gebruikt voor een ander vochtrijk voedsel, hoeft u zich er geen zorgen over te maken.

Ingrediënten

Rundvlees, runderlever, runderhart, rundernier, haringolie, gemengde tocoferol (conserveermiddel), vitamine E-supplement, zink aminozuurcomplex, ijzer aminozuurcomplex, koperaminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 23%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.48%

Vet: 25%

Vezel: 5.43%

Koolhydraten: 26.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.37%

Vet: 46.6%

Koolhydraten: 20.02%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Runderlever, Runderhart, Rundernier, Haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Rundvlees

Wat we leuk vonden

 • Alle vijf de hoofdingrediënten zijn dierlijk
 • Werkt als een voedseltopper of complete maaltijd
 • Eén bron van premium dierlijke eiwitten
 • Verkruimelde textuur gemakkelijk over voedsel te strooien

Wat we niet leuk vonden

 • Erg duur, bijna $ 2,50 per ounce

Laatste gedachten

Met zoveel recepten voor kattenvoer om uit te kiezen, is het moeilijk om zelfs maar te weten waar je moet beginnen. Veel katteneigenaren beginnen graag met een assortiment kattenvoer om erachter te komen welke soorten en texturen hun kat leuk vindt, evenals eventuele smaakvoorkeuren die ze hebben. Als je al weet dat je kat van rundvlees houdt, kan een van de bovenstaande recepten een goede match zijn.

Bij het winkelen voor kattenvoer met rundvlees is het echter belangrijk om te weten of u op zoek bent naar een recept met één eiwit of niet. Als uw kat allergisch is voor andere eiwitten, is een formule met meerdere eiwitten misschien niet de beste keuze. Recepten met één eiwit zijn over het algemeen duurder, maar ze zijn meestal gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en kunnen beter verteerbaar zijn voor katten met buikproblemen.

Als je katachtige vriend moeite heeft met het tolereren van rundvlees, kun je een alternatieve eiwitbron overwegen zoals gevogelte of vis, of zelfs een onconventioneel eiwit zoals lamsvlees.

Bekijk hier onze topkeuzes voor het beste lamsvlees kattenvoer.