De 7 beste formules voor kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Eend is een delicatesse in de menselijke keuken, bekend om zijn rijke smaak. Het is een sappiger alternatief voor kip en kalkoen, maar net zo rijk aan eiwitten en gezonde voedingsstoffen. Maar is het een geschikte keuze voor katten?

Het simpele antwoord is ja. Er is niets mis met het voeren van je katteneend. In feite wordt het vaak beschouwd als een “hypoallergeen” eiwit voor katten, simpelweg omdat katten het minder snel hebben gegeten dan meer conventionele eiwitten die de rick voor eendenallergieën beperken.

Hoewel eend vol zit met eiwitten en soorten die geschikt zijn voor katten, zijn er een paar factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van een op eend gebaseerd voedsel voor uw kat.

In één oogopslag: beste kattenvoer met eend om te kopen

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen jaren hebben we talloze uren besteed aan het testen van de meest populaire producten voor huisdieren op de markt, waaronder kattenvoer, kattenbakvulling en meer. We hebben diepgaande beoordelingen van onze favoriete merken geschreven, evenals tientallen roundups om u te helpen het juiste product voor uw kat te kiezen.

Na het beoordelen van 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met veel populair kattenvoer.

Is eend goed voor katten?

Hoewel vaak geclassificeerd als een wildvogel door jagers, wordt commercieel gefokte eend beschouwd als pluimvee, net als ganzen. Zowel eend als gans worden technisch beschouwd als wit vlees, maar zelfs het borstvlees heeft de neiging om een beetje donkerder te zijn dan kip en kalkoenfilet. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat eenden veel actiever zijn dan kip en kalkoen.

Wanneer spieren vaker worden gebruikt (voor zaken als vliegen), hebben ze meer zuurstof nodig. Zuurstof wordt door rode bloedcellen aan de spier afgegeven en myoglobine, een van de eiwitten in vlees, is verantwoordelijk voor de opslag ervan. Dit verklaart de donkerdere kleur van eendenvlees.

Omdat obligate carnivoren zoals uw kat een eiwitrijk dieet nodig hebben, is eend een soort-geschikte keuze. Het hangt echter wel af van de samenstelling van het recept voor kattenvoer.

Qua voedingswaarde bevat eend ongeveer 40 calorieën per ounce en bijna 8 gram eiwit. Hoewel er een dikke laag vet tussen de eendenhuid en het vlees zit, is er veel minder gemarmerd vet in de spier zoals je zou vinden met rundvlees. Zonder de huid en het vet is eendenborst eigenlijk magerder dan kipfilet.

Afgezien van eiwitten, is eend rijk aan essentiële vitamines en mineralen – met name selenium en B-vitamines. Als dierlijk eiwit bevat het ook taurine, een essentieel aminozuur voor katten.

Hoewel eendenvlees een soort-geschikte keuze is voor katten, is kattenvoer op basis van eend misschien niet altijd de juiste optie.

Er is een laag risico op voedselallergieën met nieuwe eiwitten zoals eend, maar katten kunnen op elk moment allergieën ontwikkelen voor elk eiwit dat regelmatig in hun dieet wordt opgenomen. Als uw kat echter al voedselallergieën heeft, maar nog nooit eend heeft gegeten, kan een recept voor eendenkattenvoer – met name een dieet met een beperkt ingrediënt met eend als enige eiwit – een veilige keuze zijn.

Een ding om in gedachten te houden bij het voeren van uw katteneend is dat de kat met een vetgehalte nog steeds vrij hoog is, vooral als het recept toegevoegd vet bevat. Het vetgehalte van het eiwit beïnvloedt het caloriegehalte, dus zorg ervoor dat u de voedingsaanbevelingen controleert.

Calorierijk voedsel vereist kleinere porties om overvoeding te voorkomen. Als je kat al overgewicht heeft, moet je extra voorzichtig zijn. Zeer calorierijk kattenvoer van eenden is misschien niet de beste optie, simpelweg omdat je je kat een kleine portie moet geven en het misschien niet bevredigend is.

Het is ook de moeite waard om de voordelen te overwegen van een recept voor een eend met één eiwit en een recept dat andere eiwitbronnen bevat.

Als uw kat voedselallergieën heeft, is een eendenrecept met één bron waarschijnlijk de beste keuze. Diëten met beperkte ingrediënten en recepten met één eiwit zijn echter meestal duurder. Als allergieën geen probleem zijn, is een recept met meerdere eiwitten gemaakt met eend misschien betaalbaarder.

De beste eenden kattenvoer: onze topkeuzes

Nu u de basisprincipes van op eend gebaseerd voedsel voor katten begrijpt en enkele van de gevallen waarin het kan worden aanbevolen, bent u klaar om onze topkeuzes te zien.

#1 Beste overall: Vital Essentials

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt eend te zijn. Het is een formule met één eiwit gemaakt met verse eenden- en eendenorganen. Haringolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 4.537 kcal / kg of ongeveer 129 kcal / oz.

Uitgelicht recept: Vital Essentials Duck Mini Nibs Gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Eend, Eendenmaag, Eendenhart, Eendenlever, Haringolie

Dit Vital Essential recept is een gevriesdroogde rauwe formule. Het bevat eend als een enkele bron van eiwitten, gemaakt met zowel verse eend als drie eendenorganen. Als formule met één eiwit kan het een geschikte keuze zijn voor katten met voedselallergieën of gevoelige magen.

Afgezien van royale hoeveelheden voor de soort geschikte dierlijke eiwitten, bevat dit recept een matige hoeveelheid vet. Afgeleid van haringolie – een hoogwaardig dierlijk vet – is het vet in dit recept rijk aan omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren ondersteunen niet alleen een gezonde huid en vacht, maar ze dragen ook bij aan de cardiovasculaire gezondheid en ze hebben natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen.

Heel eenvoudig, er zijn geen ingrediënten die we niet leuk vinden in deze formule. Het is niet te hoog in vet of calorieën, dus het zou moeten werken voor katten van alle levensfasen en lichaamssamenstellingen, zolang je de juiste hoeveelheid voedt.

Sommige katteneigenaren klagen over hoe hard en knapperig de penpunten zijn, maar we raden over het algemeen toch aan om gevriesdroogd voedsel opnieuw te hydrateren. Mogelijk moet u de penpunten breken of verpletteren om ze grondig verzadigd te krijgen met water of bouillon.

Ingrediënten

Eend, Eendenmaag, Eendenhart, Eendenlever, Haringolie, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Vitamine E-supplement, Zink aminozuurcomplex, Ijzer aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Mangaanaminozuurcomplex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 47%

Ruw vet: 21%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 51.09%

Vet: 22.83%

Vezel: 5.43%

Koolhydraten: 20.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.17%

Vet: 43.59%

Koolhydraten: 16.24%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, Eendenmaag, Eendenhart, Eendenlever, Haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Rijk aan omega-3 vetzuren uit haringolie
 • Bevat vers vlees en voedingsrijk orgaanvlees
 • Zeer beperkt ingrediënt, goed voor katten met voedselallergieën

Wat we niet leuk vonden

 • Moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeren
 • Knapperige textuur kan moeilijk te verzadigen zijn met vocht

#2 Premium Pick: Primal

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt eend te zijn. Het is een formule met één eiwit gemaakt met verse eend-, gemalen bot- en eendenorganen. Visolie is de belangrijkste bron van dierlijk vet. Het voedsel bevat 4.433 kcal / kg of ongeveer 126 kcal / oz.

Uitgelicht recept: Duck Formula Nuggets Graanvrij rauw gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Eend, Eendenlevers, Biologische Pompoenpitten, Biologische Zonnebloempitten, Biologische Veenbessen

Verse eend met gemalen bot is hier het eerste ingrediënt, gevolgd door eendenlevers. Deze twee ingrediënten zijn zeer geschikt voor soorten en vertegenwoordigen de enige dierlijke eiwitbronnen in het recept.

Dit product wordt vermeld als een premium pick omdat het duurder is dan andere gevriesdroogde voedingsmiddelen op de markt en de plantaardige ingrediënten die het bevat biologisch zijn. Dat gezegd hebbende, de lijst met plantaardige ingrediënten is behoorlijk lang. Zoals sommige katteneigenaren opmerken, werkt het goed als een hoogwaardige voedseltopper of gemengd met een nat kattenvoer van hoge kwaliteit.

Zoals geldt voor de vorige formule, is dit gevriesdroogde voedsel laag in vocht, dus het moet worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd. Met iets minder vocht dan de Vital Essentials-formule, kan het echter een nog hardere textuur hebben.

Ingrediënten

Eend (met gemalen bot), eendenlevers, biologische pompoenpitten, biologische zonnebloempitten, biologische veenbessen, biologische bosbessen, biologische boerenkool, biologische pompoen, biologische wortels, biologische broccoli, biologisch rozemarijnextract, biologische peterselie, biologische quinoa, biologische appelciderazijn, visolie, montmorillonietklei, biologische kokosolie, taurine, vitamine E-supplement, biologische gemalen alfalfa, gedroogde biologische kelp, zinksulfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.48%

Vet: 23.66%

Vezel: 4.3%

Koolhydraten: 36.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.4%

Vet: 44.37%

Koolhydraten: 28.23%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend (met gemalen bot), Eendenlevers, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Talrijke plantaardige ingrediënten

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met verse eenden-, gemalen botten en eendenlevers
 • Bevat geen kunstmatige toevoegingen
 • Kan goed werken als een voedseltopper of gemengd met natvoer

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Textuur kan moeilijk en lastig te rehydrateren zijn

#3 Beste gevriesdroogde: Stella &Chewy’s

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt eend te zijn. Het is een gevriesdroogde formule gemaakt met vers vlees, gemalen bot en organen. Pompoenpit lijkt de belangrijkste bron van toegevoegd vet te zijn, hoewel het ook fungeert als een bron van vezels. Het voedsel bevat 5.290 kcal / kg of ongeveer 224 kcal / oz.

Uitgelicht recept: Stella &Chewy’s Duck Duck Goose Dinner Hapjes Gevriesdroogd Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Eend met gemalen bot, kalkoen met gemalen bot, kalkoenlever, gans, kalkoen spiermaag

De eerste vijf ingrediënten in deze formule zijn dierlijk, waaronder twee vers vlees met gemalen bot en verschillende orgaanvleessoorten. Eend is de primaire bron van eiwitten, hoewel je ook kalkoen (met gemalen bot) en kalkoenlever op de lijst vindt, evenals verse gans.

Deze formule bevat een beperkt aantal plantaardige ingrediënten, waarvan de belangrijkste pompoenpitten is die op de zesde plaats staat. Er zijn een paar anderen, maar ze verschijnen pas meer dan halverwege de lijst en het totale koolhydraatgehalte is lager dan het vorige recept. Het bevat ook aanvullende probiotica die de verteerbaarheid van het voedsel kunnen verbeteren.

Een ding dat het vermelden waard is over dit gevriesdroogde kattenvoer is dat het veel hoger is in vet en calorieën dan de vorige twee opties. Het eiwitgehalte is zeer hoog met 42% op basis van droge stof, maar het is slechts 25% hoger dan het vetgehalte. Met ongeveer 151 calorieën per ounce is dit recept zeer calorierijk, dus je moet je bewust zijn van hoeveel je je kat voedt.

Ingrediënten

Eend met gemalen bot, Kalkoen met gemalen bot, kalkoenlever, gans, kalkoenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longumfermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzereiwitaat, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, Niacine Supplement, Koper Proteinate, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenate, Biotine, Mangaan Proteinaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.11%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 21.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.11%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 15.05%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend met gemalen bot, Kalkoen met ground Bone, Turkey Liver, Gans, Kalkoen Spiermaag

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Pompoenpit

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • De eerste vijf ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Gemaakt met drie bronnen van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Beperkt aantal plantaardige ingrediënten
 • Volledig vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Hoog caloriegehalte, kan gemakkelijk te overvoeren zijn
 • Moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeren

#4 Beste droog kattenvoer: Dr. Elsey’s

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt eend te zijn, maar het wordt aangevuld met twee andere dierlijke eiwitbronnen. Het is een droogvoerformule gemaakt voor alle levensfasen. Kippenvet is een soort-geschikte bron van toegevoegd vet, hoewel het wordt aangevuld met zalmolie. Het voedsel bevat 4.055 kcal/kg of ongeveer 545 kcal/kop.

Uitgelicht recept: Dr. Elsey’s Clean Protein Duck Recept Graanvrij Droog Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Eend, Gedroogde Kip, Gedroogd EiProduct, Gelatine, Varkenseiwitconcentraat

Hoewel gevriesdroogd kattenvoer een hoogwaardige en vaak geschikte keuze is, is het meestal behoorlijk duur en sommige katten houden gewoon niet van de gerehydrateerde textuur. Als uw kat de voorkeur geeft aan knapperige brokjes, is dit Clean Protein-recept van Dr. Elsey’s een goede keuze.

Deze droogvoerformule bevat hoge niveaus van dierlijke eiwitten uit eend, kip, ei en varkensvlees. Het is vrij van bijproductmaaltijden, maar het bevat wel varkenseiwitconcentraat dat misschien klinkt als een eng ingrediënt. Het is gewoon een geconcentreerde vorm van varkensvlees – ook wel varkenseiwitisolaat genoemd – die helpt het eiwitgehalte van de formule te verhogen.

Als eiwitrijk recept is dit droogvoer lager in vetblik koolhydraten dan het typische brok recept. Het bevat echter een paar plantaardige ingrediënten die redelijk geconcentreerd zijn in calorieën zoals gedroogde kikkererwten.

Het totale caloriegehalte is een beetje hoog, maar het lage vetgehalte maakt dit recept een goede keuze voor katten die moeten afvallen. Het is ook geformuleerd om laag-glycemisch te zijn, wat ideaal is voor katten met diabetes.

Ingrediënten

Eend, gedroogde kip, gedroogd eiproduct, gelatine, varkenseiwitconcentraat, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde varkenslever, gedroogde kikkererwten, lijnzaad, natuurlijk aroma, zalmolie, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, fructooligosaccharide, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Taurine, Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzer aminozuurchelaat, mangaan aminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koperaminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), gemengde tocoferolen (om de frisheid te behouden), zout, dicalciumfosfaat, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 58%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 65.91%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 52.86%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 7.29%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, Gedroogde Kip, Gedroogd EiProduct, Gelatine, Varkenseiwitconcentraat, Kippenvet, Gedroogde Varkenslever, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde kikkererwten, lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Ongelooflijk rijk aan dierlijke eiwitten
 • Laag-glycemisch en vetarm recept
 • Kan een goede keuze zijn voor katten met overgewicht of diabetes
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een paar plantaardige ingrediënten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#5 Beste ingeblikte kattenvoer: Hound &Gatos

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt kalkoen te zijn, maar het wordt aangevuld met duck en twee andere dierlijke eiwitbronnen. Het is een paté-achtige natvoerformule gemaakt voor alle levensfasen. Zalmolie is een voor de soort geschikte bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 1.222 kcal / kg of ongeveer 191 kcal per blik van 5,5 ounce.

Uitgelicht recept: Hound &Gatos Gamebird Poultry Formula Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Eend, Eendenbouillon, Kalkoenlever, Parelhoen

Hoewel vers, rauw kattenvoer onze voorkeur heeft in termen van kwaliteit en soortgeschiktheid, is een voedzaam natvoer een andere uitstekende optie. Dit paté-achtige natvoer van Hound &Gatos is een koolhydraatarme, eiwitrijke keuze met kalkoen en eend als de belangrijkste eiwitten.

Hoewel dit misschien geen recept met één eiwit is, is het zeer goed verteerbaar, waardoor het een goede optie is voor katten met een gevoelige maag. Het hoge vochtgehalte helpt ook bij de spijsvertering en ondersteunt de hydratatie van uw kat.

Dit graanvrije recept bevat geen toegevoegde koolhydraten, behalve agar-agar die wordt gebruikt als verdikkingsmiddel. Het is een beetje duurder dan het gemiddelde natte kattenvoer, maar het is ook veel lager in koolhydraten en zit boordevol omega-3’s uit zalmolie.

Ingrediënten

Turkije, Eend, Eendenbouillon, Kalkoenlever, Parelhoen, Kwartel, Calciumcarbonaat, Agar-Agar, Kaliumchloride, Cholinechloride, Zalmolie, Taurine, Zout, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 38.64%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.72%

Vet: 66.28%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Eend, Eendenbouillon, Kalkoenlever, Parelhoen, Kwartel

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • De eerste zes ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Zeer laag in koolhydraten
 • Zalmolie als rijke bron van omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Een beetje prijzig rond $ 0,42 per ounce
 • Geen recept voor één eiwit

#6 Beste voor voedselallergieën: Fussie Cat

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt kwartel te zijn, maar het wordt aangevuld met eendenmeel en verse eend. Het is een droogvoerformule gemaakt voor alle levensfasen. Eendenvet is de belangrijkste bron van toegevoegd vet, hoewel het wordt aangevuld met zonnebloemolie. Het voedsel bevat 3.604 kcal/kg of ongeveer 415 kcal/kop.

Uitgelicht recept: Fussie Cat Market Verse Kwartel &Eendenmeel Recept Droog Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kwartel, Eendenmeel, Erwten, Erwtenmeel, Zonnebloemolie

Katten met voedselgevoeligheden en allergieën kunnen baat hebben bij een dieet met beperkte ingrediënten, maar de kwaliteit van die ingrediënten is ook belangrijk. Een eiwit-forward recept zonder kunstmatige toevoegingen of bijproduct maaltijden is een goede plek om te beginnen.

Dit droogvoer van Fussie Cat bevat twee dierlijke eiwitten die voor de meeste katten nieuw zijn: eend en kwartel. Naast vers eenden- en eendenmeel bevat dit recept eendenvet. Het is echter niet het eerste toegevoegde vet – zonnebloemolie is het vierde ingrediënt op de lijst.

Na de eerste twee ingrediënten op basis van eiwitten, vind je erwten en erwtenmeel. Dit zijn zetmeelrijke ingrediënten en erwten bieden ook wat plantaardige eiwitten. Veenbessen, bosbessen en kelp verschijnen ook later in de lijst.

Voor ongeveer $ 4,40 per pond is dit een prijzige droogvoerformule. Als je echter geen eiwitkeuzes meer hebt voor een kat met voedselgevoeligheden, kan het zeker werken. Het is ook vermeldenswaard dat de brokjes erg klein zijn, wat een goede optie kan zijn voor oudere katten en kittens.

Ingrediënten

Kwartel, Eendenmeel, Erwten, Erwtenmeel, Zonnebloemolie, Eendenvet, Eend, Natuurlijke Aroma’s, Calciumcarbonaat, Cholinechloride, Zout, Alfalfameel, Fructooligosacchariden, Taurine, Veenbessen, Bosbessen, Kelp, Vitamins (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Vitamine A Supplement, Riboflavine Supplement, Vitamine B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur), Mineralen (Zink Proteinate, Iron Proteinate, Copper Proteinate, Manganese Proteinate, Sodium Seleniet, Calcium Iodate) Gemengde Tocoferolen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 5.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.67%

Vet: 16.67%

Vezel: 6.11%

Koolhydraten: 40.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.15%

Vet: 34.39%

Koolhydraten: 34.46%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kwartel, Eendenmeel, Eendenvet, Eend

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, Erwtenmeel, Zonnebloemolie, Alfalfameel

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met twee hoogwaardige bronnen van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Kleine brokjes kunnen goed zijn voor kittens
 • Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen en bijproducten

Wat we niet leuk vonden

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Redelijk prijzig op meer dan $ 4,00 per pond

#7 Beste food topper: Blue Buffalo Wilderness

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt eend te zijn, maar het wordt aangevuld met twee andere dierlijke eiwitbronnen. Het is een topper voor natvoer die alleen is geformuleerd voor aanvullende voeding. Het voedsel bevat 900 kcal/kg of ongeveer 76 kcal/pouch.

Uitgelicht recept: Blue Buffalo Wilderness Smakelijke Toppers Wild Snijdt Smakelijke Eend Hapjes in Hartige Jus Graanvrij Kattenvoer Topper

Eerste 5 ingrediënten: Eend, Kippenbouillon, Water, Kippenlever, Gedroogd EiProduct

Of u nu op zoek bent naar een product om een kieskeurige kat te verleiden om te eten of een eenvoudige manier om de eiwit- en vochtinname van uw kat te verhogen, een voedseltopper is een geweldige optie.

Dit Tasty Duck pouch-voedsel is alleen bedoeld voor aanvullende voeding, maar het is rijk aan eiwitten uit eend, kippenlever en ei. Aardappelzetmeel en guargom fungeren als verdikkingsmiddelen, maar er zijn geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen in het recept.

Een ander potentieel voordeel van deze formule is dat het zeer laag in vet is. Het is een goede keuze als u smaak, vocht en eiwitten wilt toevoegen zonder het caloriegehalte van het dieet van uw kat aanzienlijk te verhogen.

Ingrediënten

Eend, kippenbouillon, water, kippenlever, gedroogd eiproduct, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, guargom, natriumfosfaat, zout, natriumcarbonaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 13.89%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 33.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.86%

Vet: 30.25%

Koolhydraten: 29.89%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, Kippenbouillon, Water, Kippenlever, Gedroogd EiProduct

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Guargom

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Bevat drie bronnen van dierlijke eiwitten
 • Vochtrijke manier om smaak en eiwitten toe te voegen aan kattenvoer
 • Wordt geleverd in kleine zakjes die gemakkelijk te voeden zijn

Wat we niet leuk vonden

 • Alleen ontworpen voor aanvullende voeding
 • Bevat twee zetmeelrijke verdikkingsmiddelen

Laatste gedachten

Als u waarde hecht aan de gezondheid en het welzijn van uw kat op de lange termijn, neem dan de tijd om een hoogwaardig, voor de soort geschikt dieet te kiezen. Eiwitten zijn altijd het belangrijkste in een dieet voor katten, maar het moet afkomstig zijn van dierlijke bronnen die uw kat kan verteren.

Eend is een geweldig alternatief voor potentiële allergenen zoals kip, rundvlees en vis. Het zit vol van smaak en heeft een rijk voedingsprofiel. Als je kat een kieskeurige eter is, is de nieuwe smaak en het aroma van eend misschien verleidelijk genoeg om zijn interesse te wekken.

When winkelen voor kattenvoer, zoek altijd naar een recept met dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt – idealiter ten minste drie van de eerste vijf ingrediënten. Hoe minder plantaardige ingrediënten hoe beter en zoek naar dierlijke vetten boven plantaardige oliën. Zorg er ten slotte voor dat u vaag genoemde ingrediënten en bijproducten en kunstmatige additieven vermijdt.

Lees meer over de voedingsbehoeften van uw kat in deze uitgebreide gids.