De 6 beste kattenluiers

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste kattenluiers hebben een goede en toch comfortabele pasvorm om lekkage te voorkomen. Ze absorberen snel vloeistof om uw kat droog te houden en ze zijn handig en gemakkelijk aan en uit te trekken.

Na onderzoek naar de branche en het beoordelen van de topmerken op de markt, hebben we de volgende kattenluiers gekozen als de beste die je kunt kopen.

In één oogopslag: beste kattenluiers om te kopen

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Je zou een peuter die niet zindelijk is om met blote billen door je huis te rennen niet vertrouwen, toch? Natuurlijk niet. Dat is gewoon vragen om problemen.

Hetzelfde idee geldt voor kattenluiers.

Hoewel de term “kattenluier” een aantal behoorlijk grappige beelden in je hoofd kan oproepen, kunnen kattenluiers in verschillende situaties van pas komen.

Dus, in welke situaties moet uw kat een luier dragen?

Kattenluiers zijn handig wanneer uw kat moeite heeft om zijn blaas of stoelgang onder controle te houden. Er zijn een aantal redenen waarom dit het geval zou kunnen zijn.

Hier is een lijst met veelvoorkomende redenen voor kattenluiers:

 • Oudere katten met incontinentie
 • Katten met langdurige gezondheids- of mobiliteitsproblemen
 • Loopse poezen
 • Katten die herstellen van een operatie (bijvoorbeeld sterilisatie-/castratiechirurgie)

Ongeacht waarom uw kat een luier nodig heeft, ze vervullen allemaal hetzelfde basisdoel: het bevatten van vloeibaar en vast afval. Kattenluiers geven uw kat bewegingsvrijheid en beschermen uw vloer en meubels tegen rommelige ongelukken.

Wat zijn de kwaliteiten van een goede kattenluier?

De kwaliteiten van een goede kattenluier zijn vergelijkbaar met de kwaliteiten die je zou zoeken in een menselijke luier.

Een goede kattenluier is zeer absorberend

Misschien wel de belangrijkste kwaliteit in een kattenluier is het absorptievermogen. Het hele punt van je kat die de luier draagt, is immers om lekken op te vangen voordat ze je meubels of vloeren verpesten.

Goede kattenluiers zijn gemaakt met meerdere binnenste lagen om vloeistof op te vangen en te absorberen, samen met een waterdichte buitenlaag om lekken te voorkomen. Sommige kattenluiers hebben zelfs van kleur veranderend materiaal om aan te geven wanneer de binnenvoeringen vloeistof hebben geabsorbeerd.

De beste kattenluier is comfortabel voor uw kat

Het belangrijkste om op te letten in een kattenluier qua comfort is het staartgat. Herbruikbare luiers voor huisdieren hebben meestal een versterkte staartopening, terwijl wegwerpluiers vaak een scheurbaar staartgat hebben dat u kunt aanpassen aan de grootte van de staart van uw kat.

Luiers voor huisdieren zijn ook gemaakt van hoogwaardige, lichtgewicht materialen om ze comfortabeler te maken voor uw kat om dagelijks te dragen. Zorg er wel voor dat het materiaal ook duurzaam is.

Een goede kattenluier is wasbaar of wegwerpbaar

Zelfs als je kat maar een paar dagen luiers draagt, moet je ze vaak verschonen. Overweeg of je door het gedoe van het wassen van herbruikbare luiers wilt gaan of het eenvoudig wilt houden met wegwerp kattenluiers.

Herbruikbare kattenluiers zijn ongetwijfeld duurder dan wegwerpluiers, maar afhankelijk van hoe lang uw kat ze moet dragen, kunt u na verloop van tijd minder uitgeven.

De beste kattenluier is geschikt voor uw kat

Hoewel je een gewone babyluier voor je kat kunt laten werken, is het echt het beste om luiers te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor huisdieren. Luiers voor huisdieren hebben meestal een gat in de bodem om de staart van het huisdier te huisvesten en ze zijn verstelbaar voor de grootte van uw kat.

De 6 beste kattenluiers die je kunt kopen

Nu we de kwaliteiten van de beste kattenluiers hebben besproken en je bekend bent geraakt met hun meest voorkomende toepassingen, laten we eens kijken naar enkele van de beste kattenluiers op de markt.

#1 Overall Beste: Pet Magasin Herbruikbare wasbare pet luiers

View On Chewy View On Amazon

Deze Pet Magasin herbruikbare luiers voor huisdieren zijn onze topkeuze omdat ze zeer absorberend en machinewasbaar zijn. Kies uit drie verschillende kleuren en vier verschillende maten, elk ontworpen met een flexibele klittenbandband rond het midden om een goede en comfortabele pasvorm te garanderen.

Deze kattenluiers bieden meerdere beschermingslagen, waaronder sterk absorberende binnenlagen en een lekvrije buitenlaag om uw meubels en vloeren te beschermen. In tegenstelling tot veel hondendiapers, deze zijn gemaakt van zacht, comfortabel materiaal en ze hebben niet de gekreukte textuur die sommige katten stoort.

#2 Runner Up: Huisdier Ouders Premium Wasbare Pet Luiers

View On Chewy View On Amazon

Verkrijgbaar in vijf verschillende maten, deze wasbare kattenluiers zijn zacht, comfortabel en zeer absorberend. Ze zijn ontworpen met een super absorberende pad in combinatie met een lekvrije buitenschaal. Bovendien zijn deze luiers met de handige klittenbandbuik verstelbaar voor katten van alle maten. Je ontvangt drie stoffen luiers voor minder dan $ 20 en kunt kiezen uit twee kleurencombinaties.

#3 Budgetkeuze: Frisco lekvrije luiers voor huisdieren

Frisco lekvrije luiers voor huisdieren

Bekijk op Chewy

Als u op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om de urine-incontinentie van uw kat onder controle te houden, zijn deze wegwerp kattenluiers een geweldige optie. Kies uit vijf verschillende maten en koop ze in een pakket van 12, 30 of 50 tellen, afhankelijk van uw voorkeur.

Deze luiers zijn voorzien van vochtvaste technologie voor rommelvrij opruimen en een verstelbare band voor een comfortabele pasvorm. We waarderen ook de Moisture-Alert natheidsindicator die van kleur verandert om u te laten weten dat de luier moet worden vervangen.

#4 Beste disposable: OUT! Pet Care Wegwerp luiers voor huisdieren

View On Chewy View On Amazon

Ontworpen met Sure Seal-technologie en een Comfort Flex Fit, zijn deze wegwerpluiers zeer effectief en betaalbaar. Uw kat zal genieten van een 360° lekvrije pasvorm met extra absorberende randen. Deze luiers hebben een absorberende kern met zuiveringszout toegevoegd om twee keer de geurbescherming te bieden.

Hoewel deze wegwerppads alleen verkrijgbaar zijn in twee maten, zou de XS / S-maat voldoende moeten zijn voor de meeste katten. Koop deze ademende kattenluiers in een 16- of 96-count pakket voor uw gemak.

#5 Meest comfortabel: Dierenarts’s Best Comfort Fit Pet Luiers

View On Chewy View On Amazon

Of je nu een loopse poes hebt of een kat met chronische gezondheidsproblemen, deze wegwerpluiers voor huisdieren zijn comfortabel en betaalbaar. Ontworpen met Comfort-Fit-technologie die bontveilige sluitingen en verplaatsbare sluitingen omvat, zijn deze luiers ook verkrijgbaar in verschillende maten om een goede pasvorm te garanderen.

Houd uw kat met speciale behoeften in de gaten met de natheidsindicator die u laat zien wanneer de luier moet worden vervangen. Als u het echter niet meteen merkt, zult u blij zijn dat uw meubels en vloeren worden beschermd door de lekvrije buitenste barrière.

#6 Meest veelzijdig: Paw Legend herbruikbare luiers voor huisdieren

Bekijk op Amazon

De meeste luiers voor huisdieren op de markt zijn ontworpen voor honden, maar deze herbruikbare luiers voor huisdieren zijn er in zo’n breed scala aan maten dat u er zeker een zult vinden die bij uw kat past. Deze luiers zijn gemaakt van lekvrije stof en ontworpen met een extra klittenbandlus om een goede, comfortabele pasvorm te garanderen, zelfs voor extra kleine katten.

Naast dat ze veelzijdig en comfortabel zijn, zijn deze herbruikbare luiers lekvrij en gemakkelijk om je kat te doen. Het belangrijkste is dat de klittenbandsluitingen goed blijven zitten zonder aan de vacht van je kat te kleven.

Wat is incontinentie en wat veroorzaakt het?

Incontinentie is een aandoening die zowel onvrijwillig als oncontroleerbaar is. Incontinent worden verwijst naar het verlies van blaascontrole en het kan door een aantal dingen worden veroorzaakt.

Hier zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van incontinentie:

 • Suikerziekte Kattendiabetes, vooral bij oudere katten, kan leiden tot een toename van de dorst en het daaropvolgende urineren. Als uw kat niet op tijd in de kattenbak komt, kan dit resulteren in plassen op de vloer of nat beddengoed.
 • Blaasstenen Ook bekend als urolieten of cystische calculi, blaasstenen zijn harde formaties van mineralen die zich ontwikkelen in de blaas of urinewegen. Kleine stenen kunnen leiden tot incontinentie, overbelasting om te plassen of bloed in de urine, terwijl grote stenen een urinewegobstructie kunnen veroorzaken.
 • Nierstenen Kleine nierstenen veroorzaken mogelijk geen symptomen, maar grote stenen kunnen pijn, koorts, lethargie en bloed in de urine veroorzaken. Ze vormen zich over het algemeen wanneer er een overvloed aan urinekristallen in de nieren is, hoewel ze ook kunnen worden veroorzaakt door een infectie.
 • Urinewegaandoening Chronische ontstekingsziekte, urineweginfecties en overactief blaassyndroom dragen allemaal bij aan veranderingen in de blaas of de hoeveelheid urine die het kan bevatten.
 • Chirurgie Na het ondergaan van een sterilisatie- of castratieoperatie verliezen sommige katten tijdelijk de controle over hun blaas terwijl ze herstellen van een operatie. Andere soorten operaties kunnen cau cause tijdelijke incontinentie ook, hoewel de meeste katten binnen een paar uur de controle over hun blaas en darmen terugkrijgen.

Symptomen van incontinentie zijn ongevallen buiten de kattenbak, natte vacht op de buik of achterpoten, natte plekken in beddengoed, urineweginfectie en ontsteking van de huid rond de geslachtsorganen.

Lees ook: 6 veelvoorkomende redenen waarom katten buiten de kattenbak plassen

Hoe een kattenluier om te doen (en aan te houden)

De eerste keer dat je je kat in een luier stopt, moet je een beetje een worsteling verwachten. Het kan een paar dagen duren voordat uw kat gewend is aan het dragen van een luier. Zorg ervoor dat je je kat een paar smakelijke kattentraktaties aanbiedt bij het omdoen van de luier om hem aan te moedigen de volgende keer mee te werken.

Volg deze stappen om je kat in een luier te stoppen:

 1. Wieg je kat in je armen als een baby om te voorkomen dat hij te veel beweegt.
 2. Steek de staart van je kat door het gat in de bodem van de luier.
 3. Schuif de luier op het lichaam van je kat en plaats de grotere kant onder zijn buik en tussen zijn achterpoten.
 4. Bevestig de luier over de rug van je kat om een goede pasvorm te creëren.

Het kopen van de juiste maat kattenluier is essentieel voor een goede en veilige pasvorm. Misschien wilt u ook zowel wegwerp- als herbruikbare kattenluiers uitproberen om te zien welke optie uw kat het meest comfortabel vindt.

Als je problemen hebt om de luier bij je kat te houden, probeer dan een luierharnas te gebruiken of stop je kat in een baby-onesie die aan de onderkant klikt voor gemakkelijke toegang tot de luier.

Relevante artikelen:

Veelgestelde vragen

Hoe vaak verschoon je de luier van een kat?

Het hangt ervan af hoe vaak je kat plast. U moet van plan zijn om de luier van uw kat minstens twee keer per dag te verschonen en wat doekjes voor huisdieren bij de hand te houden om de huid en vacht van uw kat schoon te maken tijdens het verschonen van de luier.

Werken kattenluiers voor loopse katten?

Ja. Kattenluiers kunnen helpen bij het verzamelen van bloed en urine terwijl een vrouwelijke kat loops is. Veel vrouwelijke katten spuiten wanneer ze loops zijn, dus kattenluiers kunnen helpen de schade te minimaliseren.

Kan een kat een babyluier dragen?

Als je in de knel zit, kun je een normale babyluier voor je kat gebruiken. Leg de luier plat en vouw hem doormidden om het midden te vinden. Knip een wigvormig gat voor de staart van je kat en doe de luier om volgens de bovenstaande instructies.