9 onmiskenbare tekenen dat je kat van je houdt

Hoewel u misschien weet dat katten gevoelens van liefde en gehechtheid aan mensen en andere dieren kunnen ervaren, herkent u misschien niet enkele van de tekenen die uw kat gebruikt om genegenheid te uiten.

Hoe u kunt zien of uw kat van u houdtHier zijn de top 7 tekenen dat je kat je echt graaft:

#1 Uw kat brengt u ‘cadeautjes’

Als je een kat hebt die graag jaagt en je een deel brengt van wat ze hebben bejaagd, dan is dat een fool proof teken dat je kat aan je denkt en je wil overladen met cadeautjes. Hoewel het misschien zenuwslopend is om een half opgegeten hagedis, muis of ander klein wezen op je stoep of kussen te vinden, kun je er zeker van zijn dat het alleen maar betekent dat je kat van je houdt.

#2 Je kat hangt met je rond

Zoals we allemaal weten, zijn katten geen mensen pleasers. In tegenstelling tot honden draait hun hele wereld niet om hun mens, en ze kunnen prima alleen rondhangen.

Wanneer je een kamer of andere ruimte binnengaat waar je kat is, en ze stoppen met wat ze aan het doen zijn en naar je toe komen rennen en spinnen en wrijven op je benen, of als je kat graag op je schoot zit en knuffelt, is dat een serieus teken dat je kat graag bij je is.

#3 Ontspannen direct oogcontact

Katten communiceren veel met hun ogen. Een bange kat kan van je wegkijken en een fractious, boze kat kan je proberen te intimideren met grommend en direct, wijd open oogcontact. Wanneer een kat daarentegen gelukkig, ontspannen en met iemand van wie hij houdt is, zal hij lang oogcontact houden met langzame knipperingen.

#4 Hoofdgors

Katten wrijven met hun staart en gezicht over mensen die ze leuk vinden. De reden dat ze dit doen, is omdat katten geurklieren hebben aan de basis van hun staart en op hun kin, en wanneer ze hun gezicht of staart op dingen wrijven, deponeert het feromonen die de boodschap sturen dat ‘deze mens / andere kat / hond / muur / plant / krabpaal / speelgoed van MIJ is en ik ben er dol op.

#5 Staarttekens

Katten spreken boekdelen door lichaamstaal, en een van de lichaamsdelen die ze gebruiken om te ‘praten’ is hun staart. Als je merkt dat je kat zachtjes de bovenkant van zijn staart heen en weer beweegt of zijn staart om je heen wikkelt als je samen bent, is dat een teken van genegenheid en verbinding.

#6 Hun buik laten zien

Katten laten hun buik meestal niet zien, tenzij ze zich ontspannen en comfortabel voelen. Als je kat je over zijn buik laat wrijven, is dat een nog hoger teken van vertrouwen en liefde!

#7 Koekjes maken

Als je ooit kittens hebt zien zogen, heb je ze hun moeder zien kneden met hun poten tijdens het zogen. Naarmate katten groeien, houden ze dit gedrag en gebruiken het om gelukzaligheid en vreugde aan te geven. Het maken van koekjes gaat meestal gepaard met spinnen en is een zeker teken dat je kat verliefd is.

Daar heb je het – de top 7 tekenen dat je kat van je houdt! Het is je misschien opgevallen dat spinnen ontbreekt in deze lijst. Hoewel spinnen zeker kan wijzen op kattengeluk, is het belangrijk om te weten dat een spinnende kat niet altijd een gelukkige kat is.

Katten spinnen ook als ze ziek en nerveus zijn. Katten spinnen op een frequentie die varieert van 25-100Hz, wat correleert met bekende genezingsfrequenties die mensen gebruiken in therapie.

Hoewel we niet zeker weten waarom ze dit doen, is een theorie dat ze proberen zichzelf beter te laten voelen door de genezingsfrequentie van een spin te gebruiken. Als uw kat spint, houd dan rekening met de gezondheid van uw kat en eventuele andere lichaamstaal die ze gebruiken om de reden achter het spinnen te begrijpen.

#8 Wrijven in het gezicht

Gezichtswrijving op je hand, hoofd of andere delen van het menselijk lichaam brengt een ontspannen aanhankelijke kat over. Hoofdgorzen drukken ook vertrouwen, bereidheid tot interactie en bezit uit. Wanneer uw kat u wrijft of bunt met zijn gezicht, geven ze feromonen af via geurklieren, waardoor u wordt gemarkeerd als onderdeel van hun gemeenschap en huis.

#9 Katachtige woorden van genegenheid

Wist je dat katten een van de breedste ‘vocabulaires’ (verschillende vormen van vocalisatie) hebben van alle vleesetende soorten? Onderzoekers identificeerden ten minste 19 verschillende variaties van de ‘miaow’ die verschillen in toon, volume, intonatie, toonhoogte en de situatie waarin het wordt gebruikt.

Lees ook: 7 veel voorkomende kattenvocalisaties en wat ze betekenen

Hoewel we niet precies weten wat de vocalisaties van onze katten betekenen, lijkt het erop dat sommige van hen vriendelijkheid en comfort aangeven.

  • Doorgaans miauwen geluiden worden gebruikt om vriendelijke interacties met andere katten en mensen te communiceren.
  • De spinnen wordt voornamelijk gebruikt door kittens bij het zogen en in andere situaties tussen katten waar positieve sociale interactie plaatsvindt.  Bij volwassen katten kan spinnen zowel geluk als Pijn. Als je kat spint terwijl jij hem of haar streelt, is de kans groot dat hij tevreden is.
  • De Chirrup is een begroetingsgeluid dat wordt gebruikt tussen vriendelijke, bekende katten wanneer ze elkaar ontmoeten na een periode van afwezigheid. Het komt ook vaak voor wanneer kattenouders het huis binnenkomen.

Praten met je kat met een zachte en geruststellende stem zal ontspannen en hem op zijn gemak houden, terwijl dagelijkse observatie en aandachtig luisteren hem of haar in je beste vriend zullen veranderen.

Veelgestelde vragen

Houdt mijn kat van mij?

Als je een kat hebt die graag jaagt en je een deel brengt van wat ze hebben bejaagd, dan is dat een fool proof teken dat je kat aan je denkt en je wil overladen met cadeautjes.

Hoe weet ik dat mijn kat van me houdt?

Wanneer je een kamer of andere ruimte binnengaat waar je kat is, en ze stoppen met wat ze aan het doen zijn en naar je toe komen rennen en spinnen en wrijven op je benen, of als je kat graag op je schoot zit en knuffelt, is dat een serieus teken dat je kat graag bij je is.

Voelen katten zich geliefd?

Recent onderzoek naar katachtige herkenning van emoties heeft aangetoond dat katten menselijke gebaren en uitdrukkingen kunnen herkennen en zich anders gedragen dan deze emoties.

Waarom houdt mijn kat zo veel van mij?

De liefde en het vertrouwen dat een huisdier ons schenkt, is onvoorwaardelijk. De meeste katten vragen er weinig voor terug. Het enige wat we moeten doen is voedsel en onderdak bieden, voor hen zorgen en hun omgeving verrijken om al hun natuurlijke verlangens waar te maken.